Jag vill åka hem.

Nu.

Jag blir så trött.

Upptäckte precis att färgerna på den här datorn är helt annorlunda gentemot färgerna på min dator. På min är nämligen min blogg någonstans i det blå//grå stadiet, medan den på denna dator snarare är brunaktig. Så fruktansvärt fult verkligen. Mår nästan lite illa när jag ser det. Och frågan om vilken färg min blogg har poppar självfallet upp. Jag vet ju att jag gjorde den blå/grå, men så ser alla den tydligen inte. Tänk om alla ser den i den äckliga bruna färgen, eller varför inte i en röd eller en polkagrisrandig nyans?

Dessutom: Tänk på alla andra saker på datorn här som jag tvingas se på i fel färger. Stackars mig!


Hoppas att jag gjorde något roligt i alla fall.

Det är underligt hur en hel dag kan passera utan att man har någon som hest aning hur det gick till. Kan inte förstå vad jag gjort idag. Jag vet att jag har rensat ogräs, plockat jordgubbar och ordnat med en utebur till gubbarna och rensat inneburen*, men det tog ju knappast hela dagen. Vad har hänt mer? Kan inte komma på en endaste sak jag gjort, förutom att ha ätit middag - men det var ju inte en övning som fyllde ut en massa timmar. Det enda jag minns är att jag suttit hos gubbarna, men nästan hela dagen? Känns inte speciellt troligt. Fast jag har ju inte varit inne alls idag förutom vid frukosten i morse. Nej, jag förstår det inte.


*Något som jag gör självfallet gör dagligen, var ingenting som var exklusivt för idag.**
**Kändes bäst att påpeka det faktumet för tröga djurälskare.

Hjälp!

Min lillebror har kort hår!

Jag tror att P är glad för att jag är hemma...

- Bo med två fruntimmer, det går ju inte.

P muttrandes igår när han behövde gå på toaletten, men jag hann före honom till den sista lediga.

För jag klarade tentan!

Inte med något vidare nämnvärt resultat, men jag klarade det. Och det är nu det kommer en bekännelse, jag fuskade. Klart jag inte gjorde! Bekännelsen är istället att jag faktiskt trodde att jag hade god chans att klara den, men eftersom att tentan var konstig så vågade jag inte lyssna på mig själv och den delen som sa att jag nog klarat den. Eller okej, jag trodde att jag skulle klara den och jag lyssnade istället inte på delen som försökte förbereda mig ifall jag skulle få se ett U. Så var tur på flera sätt att det gick vägen, hade nog varit extremt negativa känslor i annat fall. Det är synd att man inte vågar lita på sin intuition.

Jag tänkte fira tentan och det faktum att jag inte behöver tentaplugga i sommar genom att plocka ogräs...

Jag vill ha en snopp!

Den tanken har tänkts x antal gånger under midsommarhelgen. Detta eftersom att toaletten vid min fasters sommarstuga ligger tjugo-trettio meter ifrån själva stugan. Ett avstånd som i vanliga fall är bagatellartat, men mitt i natten är det lite längre - då man måste räkna med läskiga ljud, galna hundar, grodor, fladdermöss och så vidare. Nattetid är i och för sig inte snoppen, i det här sammanhanget, så mycket värst mer användbar än det andra alternativet, men under dagarna..

Självklart är toaletten alltid upptagen när man kommer till den, åtminstone fyra gånger av fem. Samtidigt som man står och nästan dör, så ser man någon som faktiskt innehar en snopp bara strosa förbi in i skogskanten, för att komma åter någon minut senare, färdig att leva vidare med dagen. Det är extremt orättvist, jag tror ens inte att killar har vett att inse vilken bekvämlighet de innehar.

---

Inget slår dock bilresan från helvetet. Ifall det är någon där ute som vill återskapa den tar ni först en bil utrustad med combiutrymme. När det är klart fäller ni ner ena baksätet. Ni skaffar sedan en enorm resväska och en väldigt stor resväska, en stor bag, en normal bag, två ryggsäckar, en överfylld IKEA-kasse, en stor kylväska, två medelstora kartonger och massor av pappers-, och plastpåsar. Därutöver behöver ni en stor kaninbur, en mellanstor kattbur, en transportbur för marsvin, ett trähus för gnagare - modellen större, en hink med hö och en halv påse med katt-, och smådjursströ. Sedan fyller ni bilen med allt detta. När det är klart placerar ni två unga människor i baksätet, i vårat fall: jag och min lillebror*, och sedan spenderar ni uppåt en fyra timmar i bilen. Den sista halvtimmen ska ni sedan flytta den enorma IKEA-kassen och sätta den i någons, i vårat fall: mitt, knä - klockan ska då även vara mitt i natten och ni ska även ha genomfört en dryga tre timmar lång båtresa.


*Ja, åldersmässigt är han min lillebror, men storleksmässigt är han dryga halvhuvudet längre** och sådär killigt bred över axlarna.
**Ja, det gör ont att han har växt om mig - men jag har börjat att acceptera det..***
***Not!

God morgon...

Jag har suttit vid datorn sedan tjugo över sju av en enda anledning - det är enda tillfället datorn är ledig. Annars sitter, på morgonen, alltid P här och kollar mail och tidningarna. När man sedan får tid att ta sig till datorn igen så kan man nio gånger av tio vara säker på att springa på Lillebror här, då han på senaste tiden fått dille på datorspel.


Ja, jag har en egen dator, men den är liksom inte riktigt uppackad än...
Att vara borta en vecka från datorn är inte bra har jag för övrigt upptäckt, tar ju år och dar att läsa ifatt..

Jag vill inte gnälla, men

...när jag köpte en vårjacka blev det för varmt för att använda den.
...när jag jag köpte sandaler blev det för kallt för att använda dem.

Men en liten puss kanske..?

Om det inte vore för att det är fysiskt omöjligt och psykisk stört hade jag legat med mitt badrumsgolv ikväll. Det är så vackert och det luktar så otroligt gott! Som på ett badhus, alltså klorlukten. Blir alldeles kär bara jag tänker på mitt vackra badrumsgolv!

Jag har nämligen städat det idag, legat på alla fyra och skrubbat med ett mirakelrengöringsskum. Det är så nystädat och vackert!

Tack Klara!

 Jag vill tacka Klara för att hon visade mig den här underbara covern, och därmed öppnade portarna till Robyns "ny"släpp av Robyn. Helt otroliga remakes på de låtar som var underbara redan i deras orginalversion.

 

Sommar.

Det är sjukt egentligen, det där med sommaren. Speciellt i den här åldern som man är i nu. Verkar som om man går tillbaka i tiden så fort sommaren anländer. Alla flyttar tillbaka till sina föräldrar och gör samma sak som de gjorde förra årets sommar - oavsett vad de ha åstadkommit sedan dess.

Sedan förra året har jag flyttat hemifrån, påbörjat en universitetsutbildning och blivit en egen människa. Nu är det juni och jag håller på att plocka iordning och stänga ner min lägenhet för att åka tillbaka dit jag var förra sommaren. Tillbaka till det avskyvärda lilla blåa rummet fullt med spindlar och en obekväm säng.


Två frågor. Inget svar.

Det finns två saker som har stört mig ett bra tag nu. Två frågor för att vara exakt. Två frågor som ingen kan svara på. Har i princip frågat varenda person jag träffat, men inget. Ingen vet, och jag är så trött.

Den ena gäller könsbyte. När en tjej opererar sig till en kille... Får (hon)han en fungerande snopp då? Alltså kan (hon)han få erektion? Jag har väldigt svårt att tro att det är så. En följdfundering jag har gäller anledningen. Eller snarare folks inskränkta tankar. Ifall man opererar om sig är det ju som regel inte av sexuell natur, utan istället en djup psykisk och själslig övertygelse - något som det faktum att de ej kan få erektion bekräftar. För varför skulle någon operera om sig till kille endast för att få erektion om det inte är fysiskt möjligt? Om man ej kan få erketion vid könsbyte är alltså ett sådant inte sexuellt betingat, såsom många inskränkta personer påstår. För vad ska man med mjölken till när han i glashuset kollar in gräset på andra sidan ån?

Den andra gäller salmonella och kycklingar. För att man kan få salmonella av rå kyckling är ju en självklarhet, men. Varför får man inte salmonella av råa ägg?! De kommer ju, och består av, kycklingdna, alltså borde även de bära på viruset? Jag förstår det inte! För man äter ju råa ägg och det är inte farligt. Men rå kyckling är det. Varför?!


En uppsats.

Det är mysigt att vara minst. Sådan var situationen under sex långa år, det vill säga tiden innan min lillebror gjorde entré. Jag var inte bara minst, jag var ganska mycket mindre. Min yngsta kusin var nämligen tre år äldre än mig, och den näst yngsta fyra år äldre än mig. Självklart var jag den som utsattes för deras roligheter.

Minns att de en gång när vi var hos mormor och morfar lärde mig hur man skrev skrivstil. Jag var vid det här laget så liten att jag inte kunde formulera hela meningar ens med vanlig stil. De visade mig att allt man behövde göra var att göra så som nedan visas så blev det automatiskt rätt ord... Eftersom att jag var liten och inte visste bättre var jag jättestolt över att jag kunde skriva skrivstil! Visade för de vuxna och mina två snälla kusiner skrattade jättemycket. Tack.

I en dagbok från när jag var i sjuårsåldern finns det ett argt inlägg om min kusin, den som är tre år äldre, efter att hon hade kallat mig gröngöling. Minns inte vilket sammanhang, men arg var jag. De olika sakerna som hon utsatte mig för som liten måste satt djupa spår för än idag ogillar jag människan. Vilket inte är så svårt att vidhålla eftersom att vi aldrig träffas och de få gånger* vi hamnar hemma hos mormor och morfar tillsammans pratar vi inte med varandra. "Hej" är väl den enda frasen som utdelas. Ibland ett handslag.

Det värsta av allt med henne var att när min lillebror kom [läs: föddes] så lekte hon alltid med honom och var jättesnäll - mot honom. Det hjälpte nog inte hennes status i min värld. För jag var nämligen väldigt avundsjuk på min lillebror i början. Det fanns ju inget annat alternativ, jag hade ju varit ensambarn i sex år och nu kom han och förstörde allt. Minns en gång när pappa inte var hemma och vi precis ätit mat och min andra "förälder"** gick iväg för att lägga lillebror. Det var precis i början, och jag var så arg för att jag inte fick någon uppmärksamhet. Och detta fick jag utlopp för genom att ta saltkaret och salta allt jag kunde komma åt, jättemycket. Jag minns speciellt att jag saltade smöret och blomkrukorna i köket. Konstigt nog kan jag inte minnas vad som hände efteråt, för jag måste ju ha blivit påkommen - det var väldigt mycket salt i den där smörförpackningen.. Fast å andra sidan minns jag i princip ingenting från när jag var liten. Nästan helt blankt.

---

Något annat som är roligt är att jag kan inte minnas att jag skulle ha umgåtts något med mina kusiner på andra släkthalvan när jag var liten. Alltså att de lekt med mig eller så. Förmodligen så var de redan så gamla då att de redan hade flyttat hemifrån. Ändå är de dem jag har kontakt med, firar jul och sådana saker... Mer umgängesliknande former med andra ord. 


*Jag minns ens inte när vi senast sågs, två år sedan? Ett? Tre? Nej, har ett svagt minne att jag såg henne som hastigast förra sommaren. Eller..?
**I can't use the M-word. Biologi - Ja. Någonting annat - Nej.

Romantiska, gester uppskattas...

Han: Jag bytte faktiskt lakan förut idag innan du kom.
Jag: Minsann?! [Glatt förvånad över omtänksamheten.]
Han: Ja, hunden spydde i sängen förut.
Jag: ...

Nu har jag himlen på en silverbricka...

Kommer precis ut från en lång och skållhet, underbar dusch - vilken avslutades med nytvättade och nytorktummlade handdukar. Mums.

Jag gör det nästa vecka...

Jag är så glad över att jag lyckades övertala mig själv att inte ge efter för impulsen jag fick gällande mina gardiner. Fick för mig att jag skulle tvätta dem. Tack mig för att jag lät bli.

Till Pickford!

Hej!
Hoppas att allt är bra med dig. Har här valt att skriva ett öppet brev till dig på grund av att jag inte kan din ickehotmailadress, och inte orkar leta upp den, och jag måste visa den här bilden för dig. Helt otroligt! MiniHarry!

MVH, Gotland.

PS. Jag mötte två personer till! En av varje sort, utan äckeldna!!!!! DS.

Auhhduhhuuoo Doouhh Douhhh.*

Jag tror att jag är på väg att bli knäpp, bortförd av aliens, vad som! Jag är så förstörd av Harry att det finns inte. I över fyrtio minuter har han legat helt still med sina läskiga, tomma, svarta ögon stirrandes. hur svårt kan det vara att stänga ögonen när man sover/vilar?! Ärligt talat, jag bryter ihop. Är så sjukt creepy!


*Läskig science fiction musik.

Affärsidé.

Igår* spenderade jag och Pickford nästan en hel arbetsdag på stadens gator och torg. Eller, vi var faktiskt mest i affärerna. Den sorts affärer som säljer kläder och/eller skor. Funderar på att göra shoppande till mitt sommarjobb, och räkna idag som min första arbetsdag. Problemet är bara att man istället, för att få betalt, måste betala dem man jobbar för. Lite bakvänt det där. Men, eftersom att jag är en glasetärhalvfulltflicka** så väljer jag att se det såhär: Tänk så många saker jag inte köper när jag går runt i affärerna. Om man ser det så så tjänar*** jag ju istället hur mycket pengar som helst! Fatta vad rik jag kommer vara i höst på grund av alla saker jag inte köpte kontra de saker jag spenderade pengar på!

---
*****Klockan är faktiskt över 00.00, hence: ny dag; hence: igår.
**Not.
***Jag vet att det, om man ska vara petig med formaliteterna, inte är att anse som att tjäna pengar, utan istället skall ses som sparande av pengar - men det skulle förstöra poängen med inlägget lite; så jag väljer att bortse från det här och nu.
****Tjej/modebloggvarning*****: Jag hittade ett par skor****** som jag älskar, över allt annat - till och med mer än mitt disktorkställ. Ifall det inte hade varit att anse som en väldigt extrem handling utan logik - hade jag sovit med dem på inatt.
*****Förlåt Pickford, men jag är kär.. [Sätter mig i ett hörn och skäms.]
******På REA! Femtio procent!

[Sentimental.

Idag var det för övrigt ett år sedan jag tog studenten. Helt sjukt. Känns som om det var så mycket längre sedan, samtidigt som jag inte kan förstå att det gått ett år...]

Bitter.

Jag är en äkta periodare. I allt jag gör, eller under de perioder jag gör de olika sakerna rättare sagt. Har alltid varit sådan, och lär sådan alltid vara. Än värr är att jag alltid får för mig saker. Jag får en sådan omedelbar längtan efter någonting och jag kan inte stå emot att göra det om så mitt liv hänger på det. Problemet är att jag alltid ångrar mig i efterhand, för jag har inget som helst tålamod när det kommer till sådana saker. Om det inte blir exakt som jag tänkt mig direkt - då tröttnar jag.

Idag fick jag för mig att jag ville pussla. Jag städade ur hyllan i morse och när jag lyfte ut de två stora pussellådorna* och det slog till direkt. "Jag vill pussla." Och tro mig, jag försökte låta bli, men icke. Och ja, jag ångrar mig, något så otroligt mycket. Min rygg är alldeles stel efter att ha suttit böjd över de där bitarna under dagen och jag ser i princip i kors, och värst av allt är att jag inte ens kommit halvvägs. Drygt sex timmar på en femhundrabitarspussel och jag har inte ens kommit halvvägs?! Jag är så arg.


*Använder dem som prydnad, är två stora metalllådor med bilder av de olika pusslen på. Den ena är med djur, den andra med byggnader och likande.

Jag önskar att jag hade himlen på en silverbricka...


Nej, jag har inte alls slösat bort hela dagen.

Speciellt inte på ett pussel som ens inte är halvfärdigt...

Jag skulle vilja ligga med snubben/snubbinnan som uppfann tvålullen,

bara för att säga tack liksom..

Skyldig: Den med svart markering.

Har ni fått attityd av ett marsvin någon gång? Det känns inte bra alls...

Harry bestämde sig för att bete sig som en pubertal tonåring idag och komma ut från sitt gömställe, stirra nedsättande på mig, inse att jag inte kom med mat, och vända rumpan till och krypa tillbaka in under sängen.


Ifall jag inte har linserna på mig...

Det är alltid lite farligt att vara jag, eller att möta mig, speciellt nu när solen kommit fram. Åtmintone om jag går ensam, för då finns det ingen som kan säga åt mig innan jag går in i ett stort träd* eller nästan krockar med en cyklist. Eftersom att det är soligt måste jag ha solglasögon och min syn är extremt dålig, och att det "mörknar" hjälper ingenting, tvärtom.

Idag var det dock lite värre än vanligt. Jag cyklade nämligen. Som tur var överlevde både jag och dem jag mötte. Var på väg att hamna utanför cykelbanan en gång dock, för jag ser nämligen inte bara dåligt - min förmåga att bedöma avstånd blir lite tullad på eftersom allt är så suddigt.

Anledningen till att jag inte hade linser var att mitt öga är lite... rött, så att tvinga dit en lins kändes inte helt rätt. Och visst, jag hade kunnat strunta i solglasögonen och böra haft mina glasögon, men i så fall hade jag förmodligen fått mer ont i mitt öga än vad jag redan har. Plus, vem vill gå utan solglasögon på sommaren? Då kan man ju inte spana på de man möter - vilket jag ju i och för sig inte kunde idag i alla fall.. Men ändå!

---

På tal om min nedsatta syn så är det jätteroligt när jag är utan glasögon eller linser för jag ser verkligen ingenting, allt är bara suddigt. Jag kan lätt gå förbi min lillebror utan att känna igen honom. När jag gick på högstadiet kom jag till skolan utan glasögon någon dag och såg såklart ingenting, något som unge herr J tyckte var väldigt underhållande. Jag vet inte hur många gånger jag fick svara på "Kan du se vad det står där?/Ser du det där?" och liknande frågor från honom.

På ett disco jag var på när jag gick i mellanstadiet så var jag utan glasögon - för att jag ville vara lite mera hipp - så skulle jag leta upp en kompis. Såg då någon komma emot mig som jag var helt övertygad om var hon, så jag började prata med henne... När jag sedan visade henne för hon som faktiskt var min kompis blev hon lite tjurig. Hon jag hade misstagit henne för var nämligen en lätt överviktig kille...


*Något som för övrigt påminner om när jag och en kompis lekte blindleken när vi var små. Ni vet när den ena blundar och den andra ska leda den. När det blev min kompis tur att blunda så ledde jag henne rätt in i vår trädgårdsbod... Inte med flit, men hon blev ju inte mindre ledsen för det.

Peachy.


När jag kollade igenom mina kort här på datorn så hittade jag de här två, tagna med cam-kameran. Det var några veckor sedan de förevigades, och jag känner att färgvalet den dagen verkligen lös upp hela min omgivning. Saken är den, att man skulle kunna se det som en tråkig, nedstämd kreation - men jag vill minnas att jag var på sjukt bra humör dagen i fråga. Grått är vackert, inte tråkigt!

Det är inte mycket som behövs vid en liten tenta på 12 hp.

  
  
  Och här tänker jag befinna mig huvuddelen av dagen:

Miss Vrak.

Ända tills igår kväll lyckades jag faktiskt att övertyga mig själv att jag inte bryr mig om hur det går på tentan. Vilket skämt. Jag vet ju att jag kommer må sjukt dåligt när jag kliver ur tentasalen i kväll och inser att jag missade den totalt. Kommer skämmas ögonen ur mig när U:et kommer som ett mail på... mailen. Helt otroligt.
Jag har verkligen gjort bort mig, varför pluggade jag inte under tentaP? Jag hade klarat det då! Arghhh! varför, varför, varför?!
Varför?!

Att dela är att älska?

Jag gillar gubbarna - missförstå mig inte! Men speciellt smarta är dem inte.Gav dem deras kvällsgrönsaker förut, vilket idag bestod av bland annat paprika, varpå Harry tog en bit och började mumsa*. Pelle smög då fram och tog biten från Harry och började istället han mumsa på den. Harry tog tillbaka den och mumsade. Pelle tog den igen och mumsade. Harry... Ja, jag tror att ni ser mönstret. Saken var den att bredvid, mindre än en decimeter ifrån dem låg massor av fler bitar paprika.

---

Jag tänkte för övrigt gå och sova nu, eller snart åtminstone. Jag har lite beslutsångest angående just det. Det hade varit mycket lättare om Finland inte vore så dum och vägrade att läsa godnattsaga för mig! Dumma pojke.*Tro mig, om det är någon som mumsar så är det marsvin. Bredvid ordet mumsa i SAOL borde det finnas en exempelbild av ett marsvin,**
**Ja, jag vet att det är lame att ha marsvin när man är så gammal som jag, men jag är snäll i alla fall!

Vilken tur att jag tog tag i saken.*

Kom på att jag inte läst eller sett några nyheter på evigheter, så jag tog mig till aftonbladet.se. Visade sig att jag inte hade missat någonting. Förutom att barnen nu blir skickade tillbaka till den påstådda sexsekten i Texas.


*Sexuella kopplingar angående vad jag tog tag i undanbedes.

Förlåt..?

Idag när jag satt omringad i min säng av diverse kurslitteraturböcker, papper, gamla tentor och lagboken så knackade det på min dörr. Hårt. Utanför står mr H* ser jag genom nyckelhålet. Väldigt roligt tyckte jag. Speciellt som jag endast hade ett linne som visade mer än vad det döljde och en knytkjol, som visade alldeles för mycket (spets)trosa för att det ska anses som anständigt, på mig. Så. Jag öppnar dörren så lite jag kan och försöker låta lätt och obekymrad när jag hälsar.

Mr H: Oj, jag trodde inte att du var hemma.
Jag: Nehe...?
Mr H: Du råkar inte ha tid för att ställa upp på att ta ett kort med nästa års styrelse. [Viftar lite med en kamera.]
Jag: [Tittar ner på mina knapptexisterandekläder] Nej, tyvärr det har jag faktiskt inte. Jag har en miljon saker jag måste göra.**
Mr H: Nej okej, det är lugnt, räcker att några i styrelsen är med. Okej,vi ses. Hej då.
Jag: Hej...

Så här i efterhand undrar jag om jag borde ha bett om ursäkt för att jag var hemma i min lägenhet? Och varför han knackade på om han trodde att jag ändå inte var hemma?*H är min granne -som jag inte träffar annat än om vi kommer samtidigt till våra dörrar- och sitter med på styrelsemötena så under högsäsongen träffas vi väl där ungefär en gång i veckan.
**Jag var faktiskt upptagen, men var ändå klädgrejen som gjorde det hela.

Snopet.

Var precis påväg att höra efter om den, extremt, gamla vapendragaren Pickford ville hänga i studierummet med mig, men så kom jag på att hon inte uppehäller sig i de här kvarteren längre. Så istället ska jag leka med min dator och försöka komma ihåg allt jag måste ordna inför tentan. Får bli studierummet sedan istället. Ensam och övergiven med tårarna forsandes nerför kinderna...

Därför!

Jag litar inte på kyssar som utförs med öppna ögon.

Ifall jag försvinner spårlöst

vill jag att ni ser till så att gubbarna kollas upp i första hand. De har nämligen fått tillbaka sin utebur efter städningen och nu finns risken att de kidnappar mig för att kunna tillbedja mig dygnet runt.

Ifall min kropp hittas i ett dike

vill jag att ni tipsar polisen om att förhöra gubbarna först. Jag gillar inte deras blickar sedan jag stängde för uteburen...