Velmaja.

 Gillar även detta väder.
 
Jag vet inte hur ni känner er idag men personligen känner jag mig halvokej och halvbra samtidigt. Halvokej för att jag varit sjukt velig på senaste och för att jag vaknade med ont mellan skulderbladen,  och halvbra för att jag älskar det här nya friska vädret hösten kommit med.
 
Jag har även en ny mobil. Sony Xperia zr. Min gamla LG Optimus 2x bestämde sig nämligen för att utöver alla buggar den redan hade börja stänga av sig själv trots att den var nyladdad. Ingen jättesexig egenskap hos en mobil. Velade hur länge som helst över vilken mobil jag skulle välja och till slut tröttnade jag på att vela och bestämde mig helt enkelt för att ta zr. Fast till och med när jag öppnade paketet med mobilen var jag osäker,  samt när jag bytte från vanligt sim till microsim. Men efter att ha använt den lite nu ett tag känner jag mig ändå nöjd med mitt beslut. Tror jag.
 
Ja, ni förstår kanske hur jag har det. Tur med vädret i alla fall. 

Äntligen. Med vänlig hälsning, serienörden.

TBBT, S07E01. Raj, Sheldon och Amy är mina favoriter. Leonard skulle jag klara mig finfint utan.
 
Jag är en riktig seriemänniska. Avskyr filmer. Men serier... Och både idag och igår gick jag upp klockan fem på grund av just serier eftersom höstsäsongen dragit igång nu. Igår var det SVU och Criminal minds; idag The Big Bang Theory, Elementary och Parenthood. Och Grey's så klart. Även om just Grey's inte var superintressant förra säsongen. Hur som helst. Eftersom jag trots allt har lite annat att få gjort om dagarna har jag helt enkelt funnit det värt att kliva upp före ottan för att i lugn och ro, med gott samvete, kunna titta på de här sakerna och ändå få dagens andra måsten avklarade.
 
Nu är det ju självfallet inte något jag kommer göra varje vecka, men är det premiärvecka så är det. Måndag blir i och för sig också en hård dag för då har Once upon a time, The good wife och Revenge kommit. Sen är jag som vanligt periodare i allt. Ser sällan följetongsserier en gång per vecka utan brukar vänta ett tag och sedan när jag har tid kolla flera avsnitt efter varandra.
 
Älskar streaming.

Torsdag, torsdagstema, ett streck.

För fullstor version, klicka här.
 
Ja, när jag såg veckans torsdagstema hos Bokkei så insåg jag direkt att det här skulle bli en sådan där vecka där man tar temat, och förenklar det för sig själv. För jag hade tyckt det var trevligt att verkligen utmana mig själv och ta det hela bokstavligt och faktiskt bara använda ett streck, men nej. Inte denna gång. Så i stället fick det bli en bild av minen jag antar jag hade när jag läste temat.
 
Minus papiljoetterna då, men det kändes som ett passande inslag. Det är för övrigt något jag nog tänkter ta mig tid och göra ordentligt någon gång i framtiden och inte bara nerkladdat som här ovan. För jag gillar idén som sådan.

Naturhistoriska riksmuseet.

Nu vet jag inte om ni någon gång sett America's next top model, men om ni har det så vet ni hur Tyra Banks ofta klagar på att modellaspiranterna inte har rätta "suget" i ansiktet. Att de skulle ha gett ett mer intensivt intryck helt enkelt. Lite så känner jag att jag skulle vilja sagt till människan som gjorde lokattenhär ovan. Den är liksom mitt uppe i en attack med ansiktet ser mest ut som om det tittar på torkande färg. Och nu är jag för all del ingen lokattsanfallsansiktsuttryckexpert*, men det känns inte som om att inlevelsen finns där.
 
Hur som helst så har jag och Bekanten alltså varit på Naturhistoriska nyligen. För kanske drygt en vecka sedan. Det var i alla fall någon gång nu under min, som vi alla tröttnat på att läsa om, hostperiod. Och herregud vad stort Naturhistoriska är. Vi började med att gå lite på övervåningen, sedan såg vi på Cosmonova, sedan åt vi, sedan fortsatte vi på ovanvåningen varpå vi gick nedervåningen. Och när vi kom till nedervåningen så trodde jag på riktigt att det aldrig skulle ta slut. Något som däremot var slut var jag. Jag rekommenderar verkligen inte att gå dit om ni inte är fullt friska. Jag var så trött att jag på riktigt inte orkade titta längre. Bekanten fick släpa mig runt där på slutet. Fem timmar var vi där, vilket kanske inte låter superextremt, men det kändes som minst det dubbla.
 
Det var väldigt fint, men under mina dåvarande förutsättningar alldeles för överväldigande. Men, Bekanten älskade maten*** så vi ska snart dit igen så då kanske jag kan uppskatta utställningarna så som de förtjänar att uppskattas.
 
 
 
*Där har ni ett redigt hänga gubbe-ord.**
**Även om nu för all del alla vet att korta ord är svårast att gissa sig till.
***Tro mig, just matutbud styr våra utflykter i väldigt hög grad. Sedan vi var på Naturhistoriska, för alltså en dryg vecka sedan, har Bekanten tagit upp deras goda lunch kanske fem gånger och önskat sig dit igen.

Nice packaging.

Som alla vet är bästa botemedlet mot deppighet att skämma bort sig själv, så det har jag passat på att göra nu under hostigheten. Bland annat genom att köpa en väl dyr ögonskuggepalett från MAC och en rouge vars summa jag inte minns så här på rak arm, men jag är säker på att även den var väl o-billig. Rougen ovan var min första NARS-produkt, och jag gillar den. Den är dock galet pigmenterad så man får vara väldigt lätt på handen när man ska ta på produkt på borsten. Något jag kanske inte direkt var första gången. Det fick bli en hel del blendande med en stor borste om vi säger så. Älskar själva dosan. Så robust och härlig känsla med den.
 
MAC-paletten har jag inte provat än eftersom att ögonsmink inte känns superaktuellt i sjuklingstider, men det som verkligen attraherade mig vid disken, förutom färgerna och förpackningen, var att den inte verkade allt för pigmenterad. Vilket kanske låter... knäppt, men ibland känner jag att vissa ögonskuggor är för starka för mitt humör. Jaja. Vi får se. Och jag kan även tillägga att jag hade en rabattcheck till MAC-grejen så jag fick den i alla fall 100 kronor billigare. Det var i alla fall ett givande försvar inför mig själv när jag köpte den.

Host, host.

Blivit en del ljus i alla fall. Alltid något.
 
Över en veckas tystnad, det är inte okej. Det tycker jag faktiskt inte att det är. Men, ibland blir det tyvärr som det blir. Hostandet har fortsatt. Tyckte ett tag att det blev bättre men det visade sig mest vara ett önsketänkande. Så varken ork eller lust har funnits. Dessutom ligger jag galet efter med livet. Igår var till exempel tredje gången jag var i skolan hitintills på den här terminen som hållt på i lika många veckor. Det är inte heller okej. Missat massor. Flera redovisningar. Usch. Och igår. Herregud. Hostade oacceptabelt mycket under allas redovisningar. En person som ställde en fråga blev till och med tvungen att fråga om för att svaret dränktes av mitt hostande. Så jobbigt. Och säkert inte alls uppskattat.
 
Jaja. Idag har jag i alla fall köpt ny hostmedicin, eftersom att den första flaskan tog slut, så förhoppningsvis kan det blidka lite åtminstone. Annars så har det faktiskt inte hänt speciellt mycket. Jag har mest hostat och varit väldigt trött på livet. I morgon hade jag och Bekanten tänkt åka till IKEA, men idag när han ringde hem för att berätta att han slutat tidigare än förväntat så hörde jag plötsligt mig själv fråga om vi inte skulle åka idag i stället. Och det skulle vi tydligen, så eftermiddagen och kvällen har spenderats i affärer och på IKEA. Nu är för all del IKEA också en slags affär, men IKEA länns mer än exempelvis H&M. Så tröttsamt med affärer som har sina namn i versaler.
 
Hur som helst så införskaffade jag mig lite sminkförvaringsgrejer. När jag visade Bekanten de två jag tänkte köpa frågade han mig var jag skulle ha dem i lägenheten. Han ser då alltid bara problem den gubben. Och visst. Jag kanske inte har någon optimal plats sådär på rak arm, men det får faktiskt ta och bli ett problem för morgondagen.
 
Nej, nu måste jag runda av här för jag är helt slut efter alla de här timmarna. Min uthållighet i annat än att ligga precis stilla och tycka synd om mig själv finns inte nu efter tre, först förkylda och sedemera hostiga, veckor.

Hemligheter, wrecking ball.

För fullstor version, klicka här.
 
Torsdag, torsdagstema, tema hemligheter. När jag såg veckans tema fick jag direkt en bild i huvudet, men innan jag fick tid att omsätta den i verkligheten fick jag höra Mileys nya Wrecking ball, och det är lite så jag känner att hemligheter är. Jag tar hemlighet som ett negativt ord som förstör. Eller åtminstone göms undan av en anledning. Så, ja.
 
Jag tror för övrigt att det här var första gången jag tagit en idé så direkt från något existerande. Och jag vet inte om det var det eller det faktum att jag varit så tidspressad med den här bilden att jag fått kämpa fram varje liten del av den. Men, nu får den hur som helst vara klar.
 
Fler bilder hittas denna vecka hos nollfemnolltvå.

Sommar i en skål.

Som alltid när jag blir förkyld vägrar det ge med sig. Det faktum att jag sov ungefär ingenting i natt gör inte direkt saken jättemycket roligare. Jag har i alla fall tröstat mig med färska hallon, fraspuffar och mjölk. Alltid något. För övrigt är färska hallon och vaniljkesella min last sedan i våras. Hur gott som helst.
 
Ja, roligare än så blir det nog inte idag. Speciellt inte som mina hallon är slut. Eller just det. Såg en av världens största råttor idag när jag var ute en minipromenad för att få lite luft. Den sprang rätt över vägen. Det var för all del inte en rolig historia, men varför ska jag lida i onödan? Värre var det dock när jag såg en mus springa över en gång i en mataffär...

Ytligheter.

I fredags var vi i Täby C, igår Barkaby och idag var vi iväg och handlade lite mat. Efter det städade vi. Och eftersom jag fortfarande är förkyld tyckte jag tydligen att det var en bra idé att ta tag i att rensa i de två sminknecessärer med smink och tvätta alla mina penslar* efter allt detta. Och det är inte ens att det på bilden är allt mitt smink, utan det här är alltså vad jag hade pressat i necessärerna under sommarens resor utan att packa upp dem vid hemkomsterna. Plus det som tillkommit nu under sensommaren/hösten. Så varje gång jag ska sminka mig har jag fått rota runt bland det här. Det låter kanske inte som ett jätteproblem, men jag lovar er. Det är frustrerande att rota runt efter varenda liten grej. Plus att det härutöver tillkommit konturgrejer, mina älskade Naked-palletter, min highlighterrutin och gud vet vad. Vet att jag verkar helt söndersminkad, men jag använder så klart inte allt det här samtidigt.
 
Jaja, nu är det i alla fall sorterat. Har ingen superlösning för det här med sminkförvaringen här och nu är jag rädd, men bara att sortera in det i olika funktionskategorier kommer halvera min sminktid. Och när vi nu pratar om smink så är det så skönt att hösten äntligen börjar komma så man kan börja använda smink igen när lusten faller på. Under sommaren har jag mest levt på ingenting eller BB-cream från No7 i kombination med lite kontureringsgrejs. Eventuellt lite mascara. Nog för att jag gillar den looken, men det är roligt att ha kunnat börja leka lite mer avancerat igen.
 
 
*Är fler penslar utanför bild.

Torsdagstema, ett skönt bad.

För fullstor version, klicka här.
 
Kanske inte mitt allra bästa verk, men blev så glad över att se att torsdagstemat var tillbaka att jag kände att jag i alla fall borde medverka för att jag på riktigt tycker att det är ett väldigt trevlig initiativ. Nu vet jag inte hur det kommer gå i fortsättningen, eftersom jag hade svårt att få något gjort denna vecka och det här veckan jag har mest tid i de närmsta månaderna, men jag ska i alla fall försöka. Även om det får bli sådana här snabbversioner.
 
Hur som helst, flera bidrag hittas denna vecka hos artemilia.
 

Idag är det inte bara live på aftonbladet.se, det är superlive.

 
Lite oklart vad det beyder dock? Sänder de tio sekunder i förväg?
 

Vackra kvinnor och en bok med sagor.

Som ni kanske minns införskaffade jag mig en hög med Barnes and Nobles-böcker i somras, och häromsistens kom den sista delen i samlingen så som den ser ut nu. Sagor i överflöd. Och som ni kanske också minns hittade jag några bokmärksbilder jag blev kär i för någon vecka sedan. Innan jag blev sjuk besökte jag och Bekanten en annan Office Depot-affär och där hittade jag samma bild fast i anteckningsboksform, samt en annan minst lika fin bild.
 
Självklart kunde jag inte stå emot så nu har jag anteckningsböcker för resten av livet. Det enda problemet är att de allra flesta är i A5-format så jag måste försöka få tag i en sådan pärm. Jag såg en på stället där jag köpte anteckningsböckerna ovan men den kostade bortåt tvåhundra kronor, och det känns inte som en rimlig summa för en pärm. Menmen. Det är ju ingen livshotande kris så jag känner mig säker på att det kommer att ordna sig förr eller senare.

Out and about.

Idag har jag varit ute bland folk! Jajjamen. Hur skönt som helst med frisk luft och att ha något annat att titta på än lägenhetens, i mina ögon, inte jättefina tapeter. Bland annat var vi på brunch. Åh, min älskade brunch. Det har varit sommaruppehåll, så nu var det äntligen dags. Och eftersom jag varit sjuk i veckan, är tyvärr dock fortfarande förkyld, så gick jag all in i morse med både eyeliner och lockat hår så det har verkligen varit en sjukt skön söndag. Mycket bättre än en vanlig handla mat- och städsöndag.
 
Hann även med lite affärer idag. Och de två fina exemplaren ovan fick följa med mig hem. Ja, alltså två hela par, inte en av varje i olika par. Äh, ni förstår. Och om ni inte gör det har ni mer problem än vad jag har... Hur som helst. Gick in på Din Sko med ambitionen att hitta ett par platta höstskor, så självklart kom jag därifrån med två klackar. Men, men. Det kan ju vara bra att ha det också. Och de till höger var superbekväma så förhoppningsvis är det ett par som man i alla fall kan göra mindre utflykter i utan att dö skodöden. De vänstra är jag dock lite mer skeptisk till, de var inte sådär superbekväma, men tänkte i alla fall ge dem en chans här hemma. Kanske med någon stödjande sula i.
 
Köpte även en slags sjal-poncho. Vet inte det vetenskapliga namnet, men som en öppen poncho. Typ. Samt en mössa och så köpte jag Maybellines nya foundationstick som jag varit nyfiken på sedan jag först såg dem, så det ska bli spännande att testa det i morgon. Blir min första ickemascara-produkt från dem någonsin. Och även Peace & Love & OPI från, föga förvånande, OPI. De sakerna har jag dock ingen bild på, det måste få finnas någon gräns för hur många bilder man ska ta på saker i tid och otid.
 
Men nu ska jag vila lite, för allt detta roligt idag har tärt på de få krafter jag hade.