Skiktad smoothie.

 

Min kväll på balkongen.

Briska alkoholfri cider i smaken hallon och någonting.

Äntligen.

Igår hade jag bestämt mig för att den här miniversionen av papperslampan skulle bli klar. Dock fick jag slut på blommor när jag bara behövde sju till och det vägrade jag sitta med igår, men idag så tog jag tag i mig själv. Det syns inte här, men den är väldigt mycket mindre än den första jag gjorde och så söt. Verkligen en liten bebis i jämförelse.
 
Det krävdes ungefär 150 pappersblommor. Man tycker ju rent spontant att man borde haft en plan för lampan innan man la ner all tid på den, men så jobbar tydligen inte jag. Vi har ingen plats för den, så jag har försökt få Bekanten att gå med på att ge bort den men han tycker den är fin så han vill ha den själv.  

Fina fisken.

Det blev till slut fiskgryta på sej med champinjon, paprika, salladslök samt färska örter från balkongodlingen. Till det resterna från gårdagens bulgurgrej (bulgur, fetaost, ärtor och örter). Och detta ackompanjerades av lyxsallad i form av skuren gurka.

Höst, tack.

Jag försökte mig på att organisera mitt smink idag. Hade bara en låda förut men den var minst sagt överfull så köpte en ny, för några veckor sedan, och idag skulle jag äntligen reda upp det. Riktigt så blev det dock inte. Jag gjorde en del men det är alldeles för varmt för att tänka så jag gav upp. Jaja, allt ligger ju inte bara i en hög längre.
 
Hatar verkligen den här värmen. Igår kväll började jag nästan gråta för att det var så varmt när jag skulle sova. Om det inte vore för min spindelskräck skulle jag sova på balkongen. Orkar verkligen inte med det här, längtar efter svalare väder.
 
Måste komma på något till middag också. Det är knappast lockande i denna temperatur att slava vid spisen. Jag ska göra något med fisk, så långt har jag kommit i planeringen. Det är i och för sig inte jättelångt, men man måste uppskatta de små delmålen i detta väder.
 
Så. Där känner jag nog att jag klagat klart över vädret för denna gång. Nej, vänta. Ge mig molnigt och 20 grader. Så. Nu.

Det här har jag ätit till middag de senaste två dagarna.

Skulle lätt kunna äta det här resten av veckan också. Så sjukt gott.

Omkring 20 000 steg.

Jag och Bekanten har traskat runt i Hammarby sjöstad och Sickla idag. Är en favoritrunda, man börjar vid Sickla kaj och går runt Sickla kanal och sjön och grejer, sedan går man över en vägbro och tillbaka till Sickla kaj förbi bland annat Hammarbybacken. Om det nu är så att ni är bekanta med Stockholm, annars räcker det att ni vet att man går längsmed vatten och fin natur. Jag rekommenderar det verkligen. Dock inte en dag som denna när det är omkring hundra grader varmt och ni är värmekänsliga liksom mig. Och för oss som behöver en ständig vetskap om toalettläget finns det en Maxrestaurang precis vid Sickla kaj-hållplatsen där man kan kissa efter rundan om man inte bor i närheten.
 
På tal om Hammarbybacken så var det ett gäng idioter, uppenbarligen, som åkte med cykel upp för den med ankarlift. Inte okej någonstans. Jag kanske har levt under en sten men jag visste faktiskt inte att det förekom cykelåkande i ankarliftar. Jag visste att vissa människor, idioter, åker med cykel nerför backen, men jag har väl antagit att de går upp eller något. Jaja, jag lägger mig inte i hur andra väljer att försöka ta dö på sig själva, men personligen skulle jag aldrig ens överväga att syssla med cykelslalom.
 
Ja, förutsatt att det inte rörde sig om avsevärda penningaincitament det vill säga.
 

Evighetsgöra.

 

Så äckligt.

Vad är grejen med flugor och runda lampor? I vardagsrummet har vi en rund lampa, och varje sommar blir den invaderad av flugor. Och det är första sommaren upphängd för lampan på bilden ovan och nu är det runt tio flugor som flyger kring den om dagarna. I sovrummet. Väldigt fräscht...
 
På tal om just denna lampa så håller jag på med en miniversion av den nu. Jag hoppas att den blir så söt som jag föreställer mig.

Telefonrelaterade ting och lite Spice girls.


Först läste jag att det stod att agent Melanie B hade kommit in i chatten. Och visst, på ett rent logiskt plan fattar jag ju att Scary Spice inte sitter och svarar på kundfrågor på en svensk byggvarusida, men ändå. I någon millisekund fanns ändå hoppet där.
 
Hur som helst. Det jag egentligen tänkte skriva om var att jag hade hoppats slippa ringa till kundtjänst med min fråga genom att fråga den via chatt. Detta eftersom jag verkligen inte gillar att prata i telefon. Med närmsta familjen och så där går det superbra, absolut. Men att hålla på och ringa om saker och fråga saker och allt sådant. Usch. Vet inte vad det är men det får mig att känna mig helt inkompetent. Jag blir nervös och börjar svamla. Min plan misslyckades dock eftersom Madeleine inte visste svaret på frågan eftersom hon var geografiskt handikappad i ärendet och jag fick numret till butiken...
 
Men med telefoner över lag alltså. Jag svarar inte om jag inte kan se på displayen vem som ringer. Sedan googlar jag numret och om det är någon jag känner igen ringer jag upp.
 
Mitt bästa tips för att slippa jobbiga nummer som ringer om och om igen från exempelvis säljföretag är att jag har en post i min telefonbok som heter "idiotföretag" och där sparar jag alla numren, och den posten har jag klickat in att den ska gå direkt till telefonsvararen. Hur smidigt som helst. På tal om just telefonsvarare förresten. Jag kommer inte in på min telefonsvarare eftersom den kräver att jag ska spela in ett personligt meddelande innan jag kan öppna den. Och jag tänker inte spela in ett personligt meddelande. Det ska den ha väldigt klart för sig. Mailade till min operatör och frågade om man inte kunde komma runt det på något sätt, men fick aldrig något svar.

No filter.


Lång dag idag igen.

Fick denna bild av pappa som han tagit på uteplatsen på ön. Hade inte varit helt otrevligt att sitta där med ett glas med isvatten.
 
Annars har jag varit utomlands idag igen. Åland. Hur fin tripp som helst. Bortsett från när jag inte hittade min plånbok när jag skulle betala. Den paniken. Som tur var visade sig att jag hade den i en väska i bilen. Och Bekanten fick lägga ut på båten så fick med det jag ville hem.

#thewho

Vi var på genrepet för Allsång på Skansen idag eftersom jag ville se Björn Skifs. Och det var ett riktigt helvete. Bokstavligt rent värmemässigt för herregud så varmt det var. Och alla ociviliserade människor? Jag blir så äcklad av sådana människor som bara tänker på sig själva. Exempelvis av dem som kommer absolut sist, gärna efter att det har börjat, och tränger sig längst fram. Jag kan i princip inte vistas bland folk längre för att alla är så vidrigt ouppfostrade.
 
Hur som helst. Några andra som uppträdde var The Foo, och all min tidigare kunskap om dem var att jag hört namnet och jag sett olika meddelanden till dem skrivna på alla synliga kroppsdelar på de flesta tjejerna i 14 års åldern på Skansen. Så vi stod där i den gassande, vidriga solen och tre pojkar studsade runt på scenen och sjöng om någon självis eller vad det var och alla tjejerna skrek sig hesa så vi antog att det var The Foo. Det visade sig dock senare, när en annan grupp pojkar kom in och presenterades som The Foo, att de första hade varit några andra.
 
Säga vad man vill om vad man vill, men man känner sig sällan så gammal som när man står och väntar på Björn Skifs och inte ens vet hur dagens småtjejers idoler ser ut. Såatte, gammal på riktigt nu.

Äntligen.

Jag tar inget ansvar för den fula tapeten.
 
I princip den enda möbeln jag hade med mig i flytten från Linköping var den där hyllan till vänster i bild. Och den hamnade, hur vet jag inte, i sovrummet och i nästan tre år var den belamrad med saker. Men inte nu längre. För ett tag sedan tog jag äntligen tag i mig själv och rensade upp den där. Så underbart att inte bara ha en, i mångt och mycket, skräphög ståendes i sovrummet längre.
 
Passade även på att rensa och omorganisera mina tavellister. Tyvärr gick det lite för bra med rensningen eftersom jag fick slut på saker att ställa på nedersta hyllan....

Dagens lunch.

Grönkål, spenat, broccoli och potatis smaksatt med vitlök, sweet chili, citron och Philadelphia.
 
Gjorde en supergod soppa till lunch idag. Med tanke på det underbara sommarvädret vi har tyckte jag det kändes passande. Och nu kanske ni tänker att jag skriver underbart sommarväder ironiskt eftersom det är någon slags lag på att hata allt sommarväder som inte är sol och olidlig värme, men jag gillar när det är svalt och när det är mulet slipper jag leta skugga så jag är nöjd med det här vi har i Stockholm idag.