Roses are pink.

Fyndade den här fina buketten vid stängning på Hötorget igår. Tjugo kronor. Ett helt okej pris om man säger så. Hoppas bara de håller ett tag nu, kvaliteten kan ju vara lite upp och ner där, men för tjugo kronor är det ju värt chansningen. Egentligen gillar jag inte att handla i stånden där för att de som jobbar där är så hetsiga och skrikiga, men ibland är det trots allt värt det.
 
Är därutöver barnsligt nöjd över det svarta sidenbanden jag knutit runt vasen*. Hur syggt som helst i mina ögon. Och böckerna. Som jag älskar böckerna. Har fortfarande inte hittat ett hem till dem så tills vidare får de vara på bordet så länge de inte är i vägen.
 
 
*Som från början är en blå och grön ljuslykta i glasmosaik.
 

Min morgon.

Det är verkligen underbart att ha både Lillebror och Bekanten i sin närvaro om mornarna. I natt var vi uppe till klockan tvåish och jag vaknade, pigg som en lärka, klockan kvart i åtta. Vilket, om jag ska vara ärlig, är något av att rekord för mig. Jag brukar aldrig sova så länge, ens efter en sen kväll. De andra två sover än. Jättekul. Verkligen.
 
Så jag har fått se till att roa mig själv. Började morgonen med att ligga och lyssna på Adam och Kompanis podcast i mobilen. Ett konststycke att göra utan att skratta högt. Ett under att Bekanten inte vaknade av sängens skakande av mitt återhålna skratt. Därefter klev jag upp och påbörjade mästerverket ovan till lyssningen av Filip och Fredriks podcast. Eller ja, vi får väl se hur det blir med just mästerverksdelen, men hoppas på att det ska bli något av det i alla fall. Men nu är jag trött på det här, så ska in och väcka Bekanten. Det finns gränser för vad som är okej.
 
Ja, det är väl för all del till viss del för att datorbatteriet nästan är slut också och för att laddaren ligger under Lillebrors säng så att jag inte kommer åt den.

Gjort i veckan.

Jag är inte överdrivet förtjust i falukorv, men då och då blir man ju ändå sugen så sist vi handlade fick vi med en sådan hem. Det fick bli fylld falukorv, vilket är precis vad det låter. Man gröper ut falukorven och blandar innanmätet med valfria ingredienser. Personligen valde jag: salladslök, tomat, bladpersilja, ananas, paprika och champinjoner. På med lite balsamvinäger och ost, tillbaka in i korven* och in i ugnen sedan är det klart.
 
 
*Och runt om, blir alltid "för mycket" fyllning.

Jag är bra på mycket annat.

Så. Min Lillebror bad mig smsa portkoden till honom. Nemas problemas tänkte jag. När jag väl skulle till att skriva det där smset visade det sig dock att det var vissa problemas trots allt. Jag kan verkligen inte koden utantill. Den sitter bara i fingrarna. Så jag fick skicka ett sms där det stod att det var 5384 eller 8453. Fast jag är osäker. Kan vara 4327 också. Eller 3923. Ja, ni fattar.
 
Aja, fönstret är öppet. Han får väl skrika.

Kvällens tillbehör.

TIll stekning: kokt färskpotatis, färsk majskolv, färsk broccoli, salladslök och vitlök.

Bokkärlek.

 Jag fick reda på att de här böckerna existerade via ett inlägg hos komigensofie och blev kär direkt. Vilken vånda jag hade när jag skulle välja för det fanns så många. De här böckerna, plus en till,* är den nerbantade versionen av böckerna jag först la i kundkorgen. Finns massor fler jag vill ha. Den jag mest ångrar att jag la ur från kundkorgen är Sherlock Holmes, men vi får se. Kanske lite fler böcker får komma hem till mig snar framtid.
 
Det värsta att jag inte riktigt vet var jag ska ställa dem. Har ingen optimal plats. Inte ens en halvoptimal plats. Det är något som är jobbigt ibland, att bo i en lägenhet som inte nödvändigtvis är planerad så som man vill eller ser ut som man vill. Men men. Vad ska man göra. Jag får försöka komma på något.
 
Och det är coolt att vara boknörd. Bekanten tycker det i alla fall, tydligen är det ett afrodisiak för honom. Mycket ska man höra innan öronen faller av, som det heter.
 
Bildkavalkad:
 
 
*Var upp till tjugo dagars leverastid på den, och då får man den ens kanske aldrig. Men jag hoppas än.

Dagens pyssel.

Ja, nu pysslar jag för all del inte dagligen, men försök själva komma på rubriker efter x antal år. Hur som helst blev det till att göra isglass. Två stycken med hallon och ananas i samt två med kiwi och blåbär. Jag använde färska ingredienser som jag mosade och hällde i glassformarna, hur enkelt som helst. Ska bli väldigt spännande att de hur de smakar. Jag gissar på att de antingen är jättegoda eller jätteäckliga. Snygga är de åtminstone.
 
Och se bara hur fint jag ställde upp dem med ananastoppen bredvid. Det är nog tyvärr första steget mot daggdroppe på grässtrå eller lutning mot spegelbord. Blä!
 

Home sweet home.

När vi var ute och åkte på ön ramlade vi över ett enormt vallmofält. Bilden gör det verkligen inte rättvisa, det var hur stort som helst. Och ljusare samt mer färggrann men min mobil har bestämt sig för att i nio fall av tio bara ta mörka bilder nu för tiden. Min kusins vän* åkte till ön i princip enkom för vallmons skull och hon blev minst sagt lycklig över det där fältet. Jag vågar mig inte ens på att gissa hur många kort hon tog på det där. Om vi alla tillresta inte hade båtar och flyg att passa hade vi nog fortfarande stått där och väntat på henne.
 
Men ja, hem kom vi i alla fall. Otroligt skönt att vara hemma om jag får säga det själv, och det får jag ju. Även om det är hur kul som helst att hänga på ön med Lillebror och pappa så är det ändå skönt att komma hem till sina turiner, sin mat och allt vad det är. Bestämde mig för att ha en helt ledig förstadag utan några som helst måsten. Så började dagen med att läsa en bok i tre timmar. Hade läst längre om inte boken tagit slut. Sedan gick jag upp, åt frukost och såg något avsnitt, kollade på datorn och hade mig. Klockan två var jag uttråkad.
 
Hur som helst, till helgen kommer både Lillebror och pappa i omgångar så ska ägna resten av veckan åt att förbereda sommarens studier och lite sådant här hemma så jag kan ta deras dagar här ledigt med gott samvete.
 
 
*Faster med man och kusin med vän var på besök över midsommar.

Texturer.

Traditioner är ju som bekant återkommande varför vi i vanlig ordning åkte upp till Fårö på midsommardagen för att grilla korv varför jag har mobilen full med bilder i denna stil. Är att ha till nya alster, men man känner sig inte helt verklighetsanpassad när alla anra går och tar bilder på vyerna med raukarna och man själv tar närbilder på själva stenen.*
 
Är dock oklart när alla dessa nya alster ska bli till. Hade med mig målardatorn till ön för att jag tänkte att jag där hade så gott som varje kväll till målande. Och tid hade jag förvisso, men noll inspiration. Gjorde något halvhjärtat försök men blev inga succéer direkt. Med andra ord släpade jag med klossen helt i onödan. Men, det är som vanligt. Om jag inte hade haft med den hade det varit tvärtom.
 
 
*På tal om raukarna så stod vi mitt bland dem när Bekanten undrade "var de där raukarna är". Att det var stenformationerna hade liksom undgått honom lite. Ibland blir jag förvånad över hur han har tagit sig så långt i livet som han har.

Årets jordgubbstårta.

Med midsommar kommer jordgubbarna och med jordgubbarna kommer den årliga jordgubbstårtan. Det är alltså halverade jordgubbarn ni ser på bilden. Pappa har världens bästa jordgubbsplantor, och två av dem kommer komma hem till mig och Bekanten till helgen. Tårtan ser kanske inte mycket ut för världen, men god var den. Består av, köpt, ljus tårtbotten, ett lager vaniljkesella, ett lager mosade hallon* och grädde utanpå. Och jordgubbar så klart.
 
Hur gott som helst. Eller ja, Lillebror** höll ju inte med, men de andra sju personerna verkade uppskatta den.
 
 
*Frysta, hallonen är tyvärr senare.
**Med andra ord sparade vi den där sista biten helt i onödan åt honom. Fast att han inte skulle vara jätteglad i den kom inte direkt som en chock, han gillar nämligen inte när det är bär och sådant i. Det ska vara choklad, grädde och vanlig vaniljkräm.

Fotbollsgolf.

Är gemytliga dagar nu för tiden. Bland annat har vi spelat fotbollsgolf. Jag förlorade så klart, men bara med två poäng. Fast de andra hade extrema problem på planen ska ni veta. Bekanten hade för hård boll, Lillebror för snea skor och pappa hade ont i nacken. Det var bara rena turen att ingen av dem var förkyld också.

Sa jag att det regnar också?

Jaha. Då sitter man här, utslängd ur sitt eget rum. Vaknade som vanligt klockan sex och kunde, som vanligt, inte somna om. Bekanten däremot har inga som helst problem med sitt sovande, så det var ju bara att leka mörkerroulete och få med sig så mycket som möjligt ur rummet så tyst som möjligt. Jag siktade på dator, laddare, bok, klänning, underkläder och tröja. Fick med mig dator, laddare, bok, två klänningar och fel underkläder.
 
Så nu blir det väl till att underhålla sig själv tills dess att pappa kommer hem från jobbet vid niotiden, då lär man sättas i arbete för alla dessa "finjusteringar" som tydligen finns inför midsommar.

Suck.

Bilden är från ett sms, varför den är så liten, men hur som helst skickade Bekanten bild på hur blommorna hade växt. Totalt ointressant i den bilden om ni frågar mig. Det som i stället är intressant är att han har lagt strumpor och boxer på utemöblerna. Och inte nytvättade sådana. Vem gör så? Herregud, man är borta några veckor och helvetet bryter lös på hemmafronten. Han är uppenbarligen alldeles vilsen utan mig den där pojken.

True that.

Jag och Lillebror har fått en del sysslor tilldelade oss. Bland annat skulle vi städa lägenheten, vilket vi gjorde tidigare i veckan. Idag stod städning, och fönsterputsning, av uterummet på dagordningen. Liksom städning av nedervåningen och tvättning av sängkläder. Klockan nio gick vi upp, satte igång tvättmaskinen. Sedan putsade vi fönster, hängde tvätt, tvättade mattor, började städa av uterummet, kastade frisbee länge, gjorde klart uterummet, dammade nedervåningen, hade bullpaus länge, började dammsuga nedervåningen, blåste såpbubblor länge, dammsög klart och här sitter vi nu.
 
Lillebrors reflektion är att vi förmodligen inte borde starta en städfirma.

Zzz.

Alltså, herregud vad trött jag är. Har varit här i snart två veckor och inte en endaste natt har jag sovit utan att drömma mardrömmar. I natt blev det även huvudvärk på det. Känner mig med andra ord som en ganska förvirrad zombie. Är inte på topp så att säga. Har två jobbpass kvar innan jag äntligen slipper det eländet och om bara några dagar kommer Bekanten, så viss ljusning finns det allt i horisonten.
 
Annars har jag spenderat en del av min, förvisso i princip obetydliga, fritid med youtube-klippet nedan och min Rubriks kub. Det är roligare än vad man kan tro. Nu ska jag bara försöka lära mig det utantill. Vi får se hur det går.
 
 
 

En favoritplats på ön.

En handelsträdgård uppe på norr, i Lärbro. Sjukt bra och prisvärda blommor. Nästan gratis. Älskar att gå omkring i växthus.

Harbour.

Vad vore väl en övistelse utan en havsbild. Den är dock inte tagen idag, utan någon gång tidigare i juni. Fruktansvärt varm dag, och brände mig i solen gjorde jag. Älskar för övrigt instagrameffekten mobilkameran la till helt på egen hand. När man ser bilden ovan kan man inte tro att det stod utspökade vagnar bakom mig, vilket det gjorde.
 
 

Long time.

Ja herregud. Tiden bara flyger fram eller hur. Kan inte förstå att det nästan gått två veckor sedan jag var här. Men jag gissar att ni tröttnat lite på Singulai-låten, så för er kanske det mer känns som två år. Hur som helst så har det helt enkelt varit fullt upp senaste tiden. Först skolan, sedan omlokaliserade jag mig till ön och här har jag jobbat. Jag har dessutom haft vissa tekniska problem med både en full dropbox och ett lika fullt telefinminne*. Men via datorn lyckades jag tömma mobilen och med hjälp av ett nyinförskaffat usb-minne** finns det åter plats i min dropbox så nu sitter jag här igen.
 
Är nämligen ledig idag. Från jobbet alltså. Inte från livet. Nej, jag håller på att baka bullar inför midsommar för att senare sätta igång med städning. Och så varvas mitt liv fram till början av nästa vecka när Bekanten passar på att komma hit när hans föräldrar leker Stockholmslägenhetsboende. Då är det äntligen slut på jobb och måsten för mig, åtminstone över midsommar.
 
 
*Och en mobil som vägrar slänga bilderna, trots att man väljer "ta bort" och den svarar att bilden är borttagen. Nästa gång mobilen startas om är bilderna där igen. Inte alls irriterande.
**Att det fortfarande finns?