Äntligen lite livsglädje.


Töcken.

Ja... Vad ska jag säga. Tiden räcker inte till helt plötsligt. Men herregud, någon gång måste det ju faktiskt vända. Det värsta när det är mycket annat är att man, jag, tappar lusten till allt det där roliga. När jag väl får lite tid över orkar jag i stället inte.
 
Hur som helst blev jag lite trött på livet idag när jag hamnade framför den jättelånga och branta backen innan lägenheten med en supertung väska över axeln, båda händerna fulla med saker, framtöat hundbajs överallt och regnet som bara öste ner.
 
Men, jag överlevde det precis som man gör allt annat. Ja. Herregud. Jag har det hur som helst lite lugnare de närmaste dagarna så jag hoppas på att ha tid med lite livsglädje nu.

Fix och trix.

Har haft en ganska tråkig helg. En helg som dock gett givande resultat. Bland annat har en skrivbordshörna installerats i sovrummet, jag är kanske inte helt nöjd med att den är placerad just där - men vad gör man. Sedan har som jag skrev igår utrensning i alla dess former skett.
 
Planen att en hylla skulle åka upp inne i ett förråd/en garderob idag, men hade IKEA glömt att skicka med skruvar så det får vänta. Första gången jag haft problem med IKEA-grejer. Förstår inte alls varför alla klagar på dem. Är väl bara för att man "ska" göra det antar jag. Hur som helst fick jag i alla fall upp vimplarna*, det var ju ändå det viktigaste.
 
Just det, för den som undrade hur det gick med serierna: Idag gick jag upp kvart över sju för att titta. Tror ni inte att Bekanten är vaken och säger "jag är jättehungrig så jag måste gå upp snart". Så en knapp halvtimme senare kom han uppstövlandes från sängen och jag fick snällt gå och äta frukost. Gick dock tillbaka till datorn efter det så fick åtminstone se Grey's och Vampires innan jag hade slut på fri tid.
 
 
*Små söta saker jag köpte på Lagerhaus innan jul men aldrig fann någonstans att hänga åkte upp där inne för att liva upp stämningen lite. Skulle ha varit en bild på det men min dropbox vaknade visst på fel sida idag.**
**Det var ändå finare i teorin än i praktiken så ni missar inget jätteviktigt.

Inte en "topp fem-vecka" direkt.

Veckan som varit har jag haft fullt upp. Och jag är en riktig seriemänniska, men på grund av allt annat har jag inte hunnat se en enda. Det som tröstat mig är dock tanken om att "på lördag, då får jag se". Det är nämligen så att Bekanten är en riktig sjusovare, vilket jag inte är, så då brukar jag ha några timmar för mig själv. Så i morse skulle jag streama.
 
Jag vaknade strax innan åtta och ville egentligen ligga kvar, men tänkte att om jag gick upp direkt skulle jag hinna med ett serieavsnitt extra så jag gick upp. Först kollade jag runt lite på datorn och precis när det var dags att väja ut vad jag ville se först hör jag hur Bekanten ropar från sovrummet. Då hade han vaknat och bestämt sig för att inte sova bort halva dagen. Som han alltid annars gör. Det gjorde mig lite bitter. Får se om jag hinner något i morgon i stället. Hoppas verkligen det, men då har jag en massa andra måsten.
 
Hur som helst så har vi rensardag idag. Bekanten håller på med en miljard tidningar ungefär, själv har jag bland annat ordnat med nagellacken. Inte världens roligaste kanske, men det är skönt att få sådant gjort så det kan bli lite ordning.

One, two, three.

Nytt år, nya möjligheter och nya torsdagsteman. Veckans är tre och eftersom jag har lite tajt om tid denna vecka, och gillade idén, fick det helt enkelt bli aed med tre målningar jag gjort under uppehållet. Och, eftersom att en torsdagstemalänk drar en hel del extratrafik väljer jag att nedan lägga upp hela skörden från uppehållet.
 
Man får inte vara dum. Och som vanligt finns fullversionen av bilderna på  min pinterest. Övrigas bidrag hittas hos artemilia.
 
 
 
 
 

B. L. Ä.

Herregud vilken dag. Jag har nyligen införskaffat ny dator och idag är dagen då det inte går komma ifrån det faktum att jag måste ordna med Office-paketet. Och det är så vidrigt. Och jag måste verkligen ha det idag. Helst för några timmar sedan. Hur som helst behöver jag för det en sladd.  En sladd jag inte kan hitta. Har letat överallt. Har nu ingenstans mer att leta, men ändå är den borta.
 
Så nu sitter jag här och är allmänt nedstämd. Det är inte direkt så att det faktum att jag har sprängande huvudvärk gör det hela roligare. Jag har nämligen nya glasögon sedan ett par dagar och vi kommer inte alls överens. Jag hoppades att det skulle bli bättre med tiden, men icke. Ser halvdåligt, allt ute i kanterna är skevt och jag har haft huvudvärk sedan jag började använda  dem. Jag har haft glasögon sedan jag varit fyra och aldrig upplevt något liknande. Det har alltid tagit kanske tio minuter sedan har jag inte märkt av de nya glasen. Ska ge dem en sista chans ute i verkligheten sedan får jag väl börja bråka med min optiker. Något som lär vara lika roligt som att leta efter en bortsprungen sladd. Förmodligen ännu roligare...
 
Med vänlig hälsning,
Bitter.

Har inte det nu heller, ville bara berätta hur det ligger till.

Ja alltså, det har varit lite mycket nu på senaste. Igår eftermiddag hade jag exempelvis huvudvärk och idag råkade jag dricka vatten ur glaset där bladpersiljan stått under några dagar i kylen. Så att det har helt enkelt inte varit mycket tid att skriva.
 

Red velvet.

Jag körde på den naturliga looken igår. Ja. Naturlig, och naturlig. Allt är väl relativt. För mig personligen är det där så långt från naturligt som det går att komma. Jag trodde aldrig att jag skulle sporta den röda looken, men när jag såg det här hos Kandee Johnson kunde jag inte stå emot. Och då ska tilläggas att jag aldrig använt något annat på läpparna än lipbalm, så från noll till hundra på ingen tid alls.
 
Hur som helst. Min oerfarenhet gjorde sig ganska snart påmind eftersom jag, direkt när jag var klar med påsminkandet, kom på att jag inte hade borstat tänderna...
 

Sorglig värld vi lever i.

När jag och Bekanten var i affären kom det en kille bakom med blommor, gosedjur och choklad.
 
Jag: Se på han där, kunde du inte inspireras lite av honom?
Bekanten: Ja, men jag vill väl inte vara otrogen.
Jag: Va? Bara för att man köper blommor behöver man inte vara otrogen.
Bekanten: Nej, precis. Om man köper bara en sak. Men om man går all in har man något man behöver be om ursäkt för.

En man som heter Ove blir film.

Som bekant älskar jag Fredrik Backman. Och hans böcker. Nu ska dessutom altså En man som heter Ove bli film. Först blev jag jättejätteglad. Sedan blev jag det en gång till. Och slutligen blev jag... orolig. Filmer har förstört bra böcker förr. Många gånger. Å andra sidan går det bra ibland också. Som exempelvis i Harry Potter, bortsett från de första filmerna kanske.
 
Hur som helst. Det som gör mig mest orolig är skådespelarvalet. Jag menar, det är ju det som kommer få det hela att bära eller brista. Det kan bli så fel. Så otroligt fel.
 
Men men. Nu ska vi inte vara sådana. Tills dess att skådespelare valts tycker jag inte att vi ska dra förhastade slutsatser utan bara vara glada över att det går så bra nu eftersom det tillåter Backman att fortsätta skriva.

Besviken.

 
Gissa om jag blev förvånad när det inte var bilder på mig som visades upp. Jag var helt säker på att det var vi två nu efter vårt passionerade möte häromsistens. Tur jag inte hann skicka in papprena om namnbyte, det hade blivit pinsamt...

Topp fem.

Gjorde världens godaste marinad idag på vitlök, bladpersilja, vit balsamvinäger, sweet chilisås och lite honung. Använde samma på grönsaker och kyckling med undantaget att jag även hade lite söt-stark senap till kycklingen.
 
Grönsakerna körde jag tio minuter i ugnen. Det. Blev. Så. Gott. Till detta hade jag rödbetsbulgur. Gjorde en enorm sats häromdagen så för att piffa upp den återkommande smaken idag tog jag lite fetaost och smulade över innan jag körde den i micron just så länge som krävdes för att osten skulle smälta.

Varför alltid jag?

Jag skyller det precis som vanligt på pappa. Han är likadan. Kan något gå fel för honom, så gör det det. Och det har jag ärvt. Jag skulle hellre haft hans mörka hår.

The Birthday Party.

Idag gjorde jag slag i saken och våldförde mig på boken jag köpte på Fotografiska med Vee Speers The Birthday Party-bilder i. Något jag planerade redan i shoppen, men lite ont i hjärtat gör det ändå, jag har nämligen aldrig klippt i en bok förut. Hur som helst köpte jag den alltså med syftet att klippa ut bilder och ha som tavlor. Världens bästa idé om ni frågar mig.
 
Ska förmodligen köpa en ram till och sedan lär det bli något på originellt som en tavellist. Och när, om, man sedan känner för det är det bara att välja ut nya från boken för ombytes skull.

Homemade. Kanske 2013 års glasögontrend.

Så, mina glasögon fick någon slags identitetskris och bestämde sig för att bli helt böjda och knäppa så att de inte passar alls längre. Bara jag tittar lite neråt glider de av. Så. Ja. Problem är som bekant till för att lösas så jag band helt enkelt fast glasögonen med en bit från en plastpåse.
 
Det behöver inte nödvändigtvis vara just en plastpåse, jag hade bara inget snöre hemma. Och man tager vad man haver. Ja, nu är det här i och för sig endast en hemmalösning. Riktigt så i framkant känner jag inte att jag vill ligga att jag går omkring så här ute. Nej, ute går jag konstant och petar upp glasögonen till näsryggen igen.
 
Med vänlig hälsning,
Sexy girl, both at home and out and about.

Jag fick min rödbetsbulgur i alla fall.

Man vet att man är ringrostig när man glömmer att ta på sig handske när man ska skala och finhacka en rödbeta. Jag har försökt med citron och det blev bättre men är långt ifrån borta. Får försöka en omgång till senare.
 
 
När vi nu ändå är inne på mat kan jag dela med mig av några av mina husmorstips.
Om du ska koka grönsaker och något annat också, exempelvis bulgur, koka då först grönsakerna och återanvänd sedan vattnet till bulgurn. Vattensmart och du får grönsaksbuljong på köpet. Kanske inte världens mest spännande buljong just med sakerna ovan, men bättre än sådana där tärningar i alla fall där man inte har någon aning om vad de hällt i.
 
 
Kyl grönsakerna direkt så kokningsprocessen upphör. Morötterna kokade jag fyra minuter, broccolin tre och purjon en. Avskyr mosiga grönsaker, men färsk broccoli är inte så mysigt det heller, så jag kompromissar. Morötterna la jag i ärlighetens namn bara i för att jag tyckte det kändes onödigt att bara koka det andra, egentlgien föredrar jag dem råa. Gärna fint rivna med pressad citron på.

Årets första.

För fullstor version, klicka här.
 
Så. Nytt år nya möjligheter och alla sådana där klyschor. Jag kände med senaste bilden jag gjorde att den bara var hur tråkig som helst. Fin, ja. Men tråkig. Och inte bara den, utan alla mina verk. Fina men tråkiga. Ingen skojig kombination.
 
Alltså ska jag i år försöka vara lite mindre tråkig år 2013. Det händer så klart inte över en natt, men en konstig fisk och ett stjärnöga är väl möjligen en bit på väg. Herregud, vi är alla barn i början.
 
Hur som helst gillar jag den. Lyckades dock klanta till det ordentligt. Skulle provtrycka en bild för att så småningom göra något till en tavla, men lyckades slänga bort den versionen, men den här räddades i alla fall. Sjukt irriterande med tryckversionen dock. Men det har ju inte ens gått två veckor av det nya året än, så jag har tiden på min sida. Jag hade ändå inte ha velat ha den här bilden på väggen.
 
Med det sagt är jag för all del inte säker på att jag skulle kunna ha något av mina värk uppe. Ju oftare jag tittar på en bild, desto fler fel hittar jag med den. Känns halvkul kanske. Jaja. Nu är året hur som helst invigt.

Lips don't lie.

När jag har borstat tänderna dränker jag alltid mina läppar i läppbalsam. Extra mycket på kvällen. Och nu säger jag inte att jag och Bekanten brukar pussas men om vi nu, rent hypotetiskt förstås, ägnade oss åt sådant och Bekanten haffar mig när jag en kväll kommer ut från badrummet efter tandborstning och läppsmörjning för att "han bara måste ha en puss"... Då är det faktiskt inte mitt problem om han finner mig kladdig. Däremot är det mitt problem att jag måste gå tillbaka in i badrummet och ta på ett nytt lager. Helt i onödan bara för att han inte kan hålla sina behov i schack.
 
Men som sagt. Rent hypotetiskt alltså.

I'm back baby.

Jag har som bekant klagat över att jag inte hittat någon bra livsmedelsaffär här än trots att jag snart har bott här i sex månader. Men idag hittade jag hem. Var ute och for och vid Medborgarplatsen ser jag plötsligt hur det står Coop Extra vid en ingång. Coop Extra var, för den som kanske inte minns precis allt jag skrivit, min butik i Lkpg. Som jag älskade den.
 
Hur som helst vågade jag inte hoppas på att den här skulle vara ens i närheten av den i Lkpg, men när jag kom ner så var det trots allt lite som att komma till himmelriket. Fullt med frukt och grönt, den ena saken fräschare än den andra. Visst, den i Lkpg är fortfarande bättre än den här rent lokalmässigt och sådär - men herregud. Äntligen kan jag gå tillbaka till min mat igen, även om det innebär att jag måste åka till Medborgarplatsen.
 
Varit totalt oinspirerad till matlagning, men nu ska här lagas. Vet inte vad jag vill göra först. Något med rödbetsbulgur kanske.

Så glömde jag att titta på ramar också.

Jag vet, jag vet. Det är väl tomt här nu för tiden, men jag har helt enkelt någon slags skrivkramp. Eller, mest beror det nog i ärlighetens namn på det faktum att jag inte kan mobilblogga eftersom blogg.se är blä.
 
Hur som helst händer det inte jättemycket ändå. Jag har idag varit hos optikern, tvättat handdukar, plockat i ordning, äntligen packat upp från öbesöket i julas,* lagt mitt första Traderabud och vunnit,** haft ont i huvudet, har ont i huvudet samt diskat. Exiting stuff eller hur.
 
Nu funderar jag på om jag ska se på ett, eller två, avsnitt av Two and a half men eller om jag ska fylla i min almanacka. Jag hoppas att era liv är minst lika spännande som mitt. Oavsett val ska jag fortsätta tänka på den bild jag haft i huvudet ett par dagar att måla men inte funnit någon lust till att ta tag i. Hur kan man ha inspiration men inte lust, tycker att det är två saker som borde gå hand i hand.
 
 
---
*Och med packat upp menar jag att jag tog kläderna och knölade ihop dem till en boll som gick in i ena hyllan i garderoben.
**Herregud, det hade jag aldrig trott. Jag. På Tradera. Men, som reklamen säger: plötsligt händer det...

Det kommer att räcka ett par år.

Det var verkligen tur at jag och Bekanten köpte ett datumljus förra månaden. Det har kommit till användning... Kanske inte så mycket som är meningen, men låt oss nu se positivt på det här. Åtminstone en utgift mindre nästa december.
 
Frågan är dock vad som händer om vi inte bor tillsammans nästa år. Vem får vårdnaden. Personligen röstar jag på mig själv eftersom de få gånger eländet var tänt så var det min förtjänst, men å andra sidan tappar jag snabbt intresse för saker så nästa år lär jag knappast vilja ha samma ändå.
 
Det gick inte så jättebra med adventsljusen heller om vi ska vara helt ärliga med varann, och just idag tycker jag vi kan kosta på oss det. Vi kom bara till andra ljuset, vars siffra ni kan se till höger i bild, och det var inte ens mycket brunnet på de två vi fick igång.
 
För att avsluta kan vi ju prata om diskmedlet som finns med på bild. Personligen har jag alltid använt Grummes blåa. Bekanten har Yes. Och vi kan ju säga som så att gröna Yes inte är ens i närheten lika fin att ha i en genomskinlig pump som Grummes blå. Plus att den blåa luktar fräschare och gör inte mina händer lika snustorra som den där gröna gör.
 

Svårt att avgöra vad som var gårdagens höjdpunkt.

- När jag fick anväda Naked 2 första gången?
- När jag var på Fotografiska och såg David LaChapelles utställning?
- När jag insåg att Alexander Skarsgård satt en dryg meter från mig?
- När jag hade ögonkontakt med Alexander Skarsgård?
- När jag hittade, och köpte, en bok med världens underbaraste bilder i?
- När jag fick se Alexander Skarsgård en gång till?
 
Som sagt. Svårt. Veckans höjdpunkt är dock utan tvekan att Bekanten har varit ledig. Och det skriver jag för att jag menar det, inte för att jag kanske blev lite väl exhalterad över Skarsgårdgrejen igår inför nämnda Bekant. Okej, kanske skriver jag det lite för släta över att jag var lite väl nöjd över Skarsgårdgrejen; men mest skriver jag det för att det faktiskt är sant. Haft, och har, en fantastisk vecka med Bekanten.
 
 
 
Boken:

Treasures.


Ovan kan ni se vad jag fick med mig från Sephora. Samt rådjuret jag fick i julklapp av Bekantens föräldrar, jag älskar det. Bästa Spehoraköpet är utan tvekan Naked 2. Jag har drömt om den paletten sedan jag såg den hos
Kandee Johnson. Den var inte jättebillig, 410 kronor tror jag, men värd varenda liten krona. Färgerna är helt fantastiska med det underbaraste skimmer jag sett.
 
How to look the best at everything köpte jag av en enda anledning. Jag älskade förpackningen. Inte riktigt det man ska gå efter vid sminkköp kanske, men jag hade stått och tittat på Benefits hylla i evigheter och var kär i allt* när jag fick syn på den boxen och kände att den var rätt. Hur som helst var innehållet riktigt bra.
 
Lackborttagaren och pudret har jag bara läst om, men inte provat än. När jag frågade en i personalen om vart lackborttagaren låg så blev hon helt till sig och skuttade i princip bort till hyllan där den låg och sa hur bra den var. Visst att de får lön för att vara tillmötesgående, men det var äkta glädje för den produkten i alla fall.
 
Var inne på Kicks igår och hjälp så fattigt det kändes i jämförelse med Sephora. Med det sagt har även Kicks bra produkter, men själva looken. Herregud. Hoppas, hoppas Sephora öppnar i City snart.
 
 
*Om ni inte sett deras förpackningar kan ni alltid googla er till deras hemsida så förstår ni vad jag menar.
 
 

Raka motsatsen till ful.

Jag har varit på Sephora idag, eller i himmelriket, vad man nu vill kalla det. Blev lite dyrt med hjälp vad underbart det var där, trodde aldrig att det skulle leva upp till förväntningarna jag gått och byggt upp för mig själv under de senaste två månaderna.
 
Jag var, och är fortfarande, lite uppspelt av det hela. Vet inte hur många gånger stackars Bekanten fått höra "Jag har varit på Sephora idag". Nu är det bara att längta ihjäl sig till de öppnar nya butiker på andra platser i stan, för Täby Centrum i övrigt var inte jättemycket att hurra över tycker jag.
 
Hur som helst så har jag varit på Sephora idag!