Otrevlig butikspersonal.

Vi kan väl alla hålla med om att det är obeskrivligt irriterande. Häromdagen var jag dock med om min värsta upplevelse hitintills. Jag kan i alla fall inte nu när jag tänker efter komma på någon otrevligare. Jag hade en rabattcheck och skulle in en snabbis och köpa nagellack från Essie-kollektionen. Jag hade inte riktigt bestämt mig för vilken/vilka som skulle få följa med mig hem. Värt att nämnas är att jag vid tillfället hade olackade naglar. Jag var även osminkad, hade håret i en slarvig knut och eftersom vi skulle och handla mat efteråt hade jag ryggsäck på mig. Saker som förvisso inte borde ha betydelse, men för vissa är ju sådant väldigt viktigt. Och uppenbarligen tyckte människan jag mötte det. Min naturliga nagel är, speciellt så här års, väldigt torr och den flisar sig gärna, och eftersom jag inte fixat mig dagen till ära eller använt nagelolja så såg de just torra ut.
 
Jag gick fram till Essie-stället och tog upp de tre flaskor som jag funderade på sist jag såg dem. De två ovan plus ett lack med stora glitterpartiklar i olika färger. Den sistnämnda var jag säker på att jag inte ville ha eftersom jag hade något liknande hemma, men ville ändå titta. Hur som helst så kommer det är butiksbiträdet fram, kvinna någonstans strax under eller över trettiostrecket kanske, och frågar, i en inte alls engagerad ton, om jag letar efter ett glitterlack. Jag säger att nej det inte är ett glitterlack specifikt jag är ute efter utan att jag sett dem innan och försöker bestämma mig för vilka jag vill ha och hon säger "det där är fint". Eftersom jag håller i alla tre och hon nyss pratade om glitter håller jag upp det glittriga och frågar om det var det hon menade varpå hon, äcklat, säger "nej usch, det är nyår". Väldigt bra kommentar till en kund. Verkligen. Så lägger hon till "för att få ett sådant där glitternagellack heltäckande måste man måla det minst tre lager" och jag svarar att ja, så är det ju. För så är det. Sedan tittar hon på de andra två och säger, oerhört nedsättande, "för att få nagellack i samma färg som i flaskan måste man måla två till tre lager, underlaget är viktigast, så du måste ha ett bra underlack men viktigast är att nageln är fin för att det ska bli bra så det måste du ordna först".
 
Och här blir jag bara så trött. Jag kan ju inte förmedla exakt hur nedlåtande den här människan var, men ni får helt enkelt lita på mig att det var illa. Riktigt, riktigt illa. Och det var hur uppenbart som helst att hon såg mina ofixade naglar och resten av mitt "ofixade" jag och bara tog för givet att jag uppenbarligen inte kunde någonting alls om nagellack. För att det, som huvudregel, inte räcker med ett lager lack för att få täckande bas vet alla som någon gång testat ett nagellack. Nej, usch. Jag blir så arg på hela hennes attityd bara jag tänker på det. Och om det inte vore för att den där rabattchecken gick ut den dagen vi var inne hade jag definitivt inte köpt lacken där. Jag kunde på riktigt inte släppa mötet på hela kvällen och Bekanten var med mig och han var också chockad över hennes sätt. Och det var inte bara det att hon sa otrevliga saker, när hon var klar med det stod hon kvar och bara stirrade på mig medan jag tittade på nagellacken. Hela tiden tills jag gick. Jag gav nämligen upp att hon skulle gå så jag kunde prata i lugn och ro med Bekanten. Så obehaglig stämning.
 
Det värsta av allt är att affären ligger i vårt område så jag är ofta där inne, och handlar ofta därifrån. Jag har inte sett henne tidigare, så förhoppningsvis var hon bara någon tillfälligt inkallad vikarie eller något för om hon är nyanställd där tänker jag inte hänga där mer.

Ett elakt streck.

Det är så fult att göra så här tycker jag. Hon var gift i sju år eller något med Seal, och förmodligen lär de ju träffats dessförinnan; men det där lilla strecket får det att se ut som om hon inte gjort annat än hoppat från relation till relation de senaste 20 åren. Och, om det nu hade varit så, att det är något fel och skamligt.

Blommigt.

Torsdagstemat denna vecka är blommor. Och jag gjorde ju just blommor till förra veckans tema. Det jag tänkte redan förr veckan var att ta några av de blommorna och sätta in dem i en ny header. Det är förmodligen inget permanent, men jag känner att allt är bättre än den gamla trötta bilden jag hade innan, och tyckte att just idag var rätt dag att publicera den. Och jag vet att det ser olika ut på olika datorer i olika webläsare med själva utseendet med avstånd här och där och inte ifyllda ramar på andra ställen, men det tänker jag att vi får stå ut med. Något annat vi får stå ut med att det inte matchar resten så bra, men jag hittar inte filerna på datorn och hur roligt är det egentligen med för mycket förändring på en och samma gång. Och snälla, låt oss inte ens tala om hela den här färginställningsgrejen på olika skärmar. Gör mig så deprimerad. På min "målardator" är färgerna alltid perfekta, men på de flesta andra skärmar bli färgerna mycket varmare. Det handlar ju om inställningar, men ändå.
 
Hur som helst hade jag inte tänkt göra något mer än den förändringen denna vecka, men i och med att jag har massor med tråkig kurslitteratur att ta mig igenom fann jag ändå mig själv sittandes och kladda ner något snabbt. Om ni har pluggat förstår ni vad jag pratar om...
 
Veckans tema sattes av Smäm och det är där ni går in för att se fler bidrag denna vecka.

Morgondagens måsten.


Saker som irriterar mig. Alt. Ämnet som aldrig sinar.

  • Människor som trycker på övergångsställesknappen trots att det redan står massor med människor och väntar. På riktigt. Vad tror ni? Att de andra åtta personerna har stått där i tio minuter utan att ljuset blivit grönt eftersom ingen har tryckt? Alternativt att just ni har magiska fingrar så när ni trycker blir det minsann grönt direkt? Eller är det så att ni tror att det blir grönare fortare ju fler som trycker? Seriöst, vad är ert problem.

 

  • Människor som använder den elektroniska öppningen av dörrar trots att de är fullt kapabla att öppna dörren för hand. Driver mig till vansinne. Det är så obeskrivligt onödigt för att inte tala om att det är höjden av lathet.

Fula människor.

Omotiverad bild på blomblad för att motverka den negativa tonen hos resten av inlägget.
 
Idag tänkte jag att vi skulle prata lite om människor som inte kan uppföra sig. Det finns få saker som irriterar mig så mycket som ouppfostrat folk. Ju äldre, desto värre. Hur svårt är det liksom att uppföra sig på ett sätt så både vi själva och vår omvärld får ha det bra? Nej, usch för människor som bara ser till sig själva och ska ha och ha. Jag har två exempel.
 
I helgen var jag och Bekanten på IKEA och vi åt i restaurangen. När jag skulle ta vatten vid drickstationen så finns det på det här IKEA:t två sidor. Jag prövade först ta vatten på den vänstra sidan, men inget kom. Precis efter kom en kärring, som såg att jag inte fick fram något vatten, och prövade. Jag började gå mot den andra sidan för att hämta vatten där och då kom det en liten tant med en sådan där brickvagn och skulle passera så jag aktade mig för henne och gick därför runt henne. Det gjorde inte kärringen, hon knuffade sig förbi tanten och trängde sig in precis före mig och tog vatten. Alltså vad är det för något? Så fruktansvärt ouppfostrat. Ingen är så viktig att de inte kan vänta två sekunder på att den som var först fyller sitt glas. Och man behöver verkligen inte knuffa små tanter. Dessutom hade kärringen två glas, jämfört med mitt enda glas.
 
Exempel två är även det från helgen och utspelade sig under min och Bekantens tvättid. Vi hade tvättat massor av sängkläder och höll på att torktumla de sista när Bekanten kom ner till tvättstugan för att hämta dem och ser att någon har lagt i tvätt i tvättmaskinerna och satt igång dem. Alltså. Vi hade en timme kvar på vår tvättid. Människan som gick in och tog tvättmaskinerna kan omöjligt veta huruvida vi har mer tvätt eller inte. Vi kanske bara var uppe och hämtade ny smutstvätt när den var där nere och fyllde maskinerna? Jag blir så trött på sådant. Just det hände för övrigt en gång när jag bodde i Linköping. Jag hade något i torktumlaren, skulle hämta tvätt jag glömt uppe i lägenheten och när jag kom ner hade någon fyllt tvättmaskinerna. Inte okej. Inte okej alls.
 
Sådana människor borde inte få röra sig fritt i samhället. Sådana där äckliga jag-människor som bara bryr sig om sig själva och sitt. Usch.

Jag: Har du sett ängeln jag gjort i vardagsrummet?


Vill ha det i varje dag.

Jag blev väldigt ledsen i veckan när mina tulpaner inte orkade med livet längre. Men, så hamnade en del av blombladen i diskhon och tillsammans med citronen blev det en, i mitt tycke, riktigt snygg installation. Diskhon är ju inte lägenhetens vackraste plats direkt så det var en fin uppiffning. Fast, jag antar att det inte vore accepterat att köpa tulpaner för att häva i bladen i diskon med citronrester i den här avskykonsumtionssamhället-eran.
 
När vi nu ändå pratar om diskhoar så här på lördagskvällen så kan jag berätta att just diskhoar äcklar mig något outhärdligt. Är i princip allergisk mot att plocka upp skräp där ur, så när jag lagar mat och har i grönsaksblaster och liknande däri får det ligga kvar som en present till Bekanten att plocka upp. När jag bodde i Linköping var det inget problem, men det är den enda diskhon i världen som inte äcklat mig. Ja, det var dagens avsnitt av fun facts om Therese.

Thinking of Effie.


Torsdag innebär torsdagstema. Jag hade dock först inte tänkt göra något bidrag eftersom temat, plagiat, inte gav mig några bilder på vad jag ville göra. Men så sent igår eftermiddag kom jag på att jag alltid tänkt göra något Effie Trinket-inspirerat, så varför inte passa på nu. Uppenbarligen är det inte meningen att vara ett porträtt av Effie, men väldigt starkt influerat, eller plagierat om man så hellre vill av hennes rosa fas. Blomidén stal jag från Diors senaste sminkkampanj, eller ja - det kan ju ha hunnit kommit ny sedan jag såg den, men den som släpptes nu till våren i alla fall.
 
Planen var från början att göra fullt med blommor, men på riktigt. Herregud så tidskrävande det hade varit. Inte något för mig väldigt selektiva tålamod. Den här bilden känns inte så "jag", fast att den ändå gör det. Kanske äntligen ett steg i den utveckling jag drömt om. Inte för att jag inte gillar det jag gör nu, men ibland känns det lite som om jag står och stampar och gör samma om och om igen. Så till slut blev det bra trots allt denna vecka. Väldigt jag, men ändå lite annorlunda.
 
Hur som helst så går du in hos artemilia för att se fler bidrag.

Tycker dock att det är annorlunda.

Åh. Ni vet för ett tag sedan, det kanske är länge sedan nu, min tidsuppfattning är inte alltid den bästa, så uppdaterades ju iPhone och alla användare klagade. Det var så annorlunda och bla bla bla. Och man själv tyckte typ: skyll dig själv att du köpt en Apple-produkt. I alla fall så uppdaterade jag min mobil häromdagen. Nytt allting innebar det. Och alltså... Det tog tills det första smset innan jag blev tokig på det där nya.
 
Ni ser där på bilderna där det står "och det att"? Innan när man tryckte på mellanslag så kom det där upp massa skiljetecken. Ni vet. Utropstecken, frågetecken. Tecken man har nytta av helt enkelt. Men nu kommer alltså de där orden upp. Så. Sjukt. Irriterande. Jag blir galen. Varför har man ändrat på det? Visst, det går kanske att ändra tillbaka i några inställningar, men det hittar i så fall inte jag. Nu måste man i stället trycka och hålla inne en punktknapp för att sedan glida över det tecken man vill ha. Så onödigt. Visst, man får väl in vanan i det också, men verkligen inte en förbättring Sony, Android eller vems fel nu det här är. 
 
Jag vidhåller dock att det inte är samma sak. Att man inte kan gnälla på mig nu för att jag gnäller över något jag gnällde på iPhonemänniskorna för att de gnällde för... Äsch. Jag tappade bort mig, men förhoppningsvis förstår ni vad jag menar. Det är inte samma sak.
 
+ att det förut fanns en funktion så man kunde måla en bild och skicka direkt i smskonversationen. Den funktionen är också borta. Använde den ofta för att skicka söta, alltså töntiga, små bilder till Bekanten. Ibland målade jag en gris till exempel. Nu kan man lägga till en ljudfil i stället. Vem gör det? Argh, så frustrerande.
 
 
 

Jag är så duktig.

Jag älskar som bekant att slå in paket, och nu har jag gjort det igen. Blev riktigt bra om jag får skriva det själv, och det får jag ju. Är en adventsljusstake vi köpte till Bekantens föräldrar. De var hur generösa som helst gentemot mig med julklappar så när vi hittade den här på rean och Bekanten ville ge dem den hakade jag naturligtvis på. 
 
För övrigt har jag lite halsproblem. Har hållt på ett tag. Det är lugnt på dagen men på kvällen och natten slår det till. Är på vänstersidan. Och det är en sådan obehaglig värk och varje gång jag sväljer strålar det av smärta. I natt var det så illa att jag vaknade av det. Sedan låg jag där mitt i natten och googlade på halsfluss, halsmandlar och sådana gosigheter. Tror det är något med vänstra halsmandeln. Stod framför spegeln med en ficklampa lysande in i munnen och den ser annorlunda ut jämförelse med den högra. Självdiagnosistering när den
är som bäst. Försökte jämföra med Bekantens men han har världens minsta mun så han kunde ju inte ens öppna så man såg gomseglet... Jaja. Det går väl över till slut. Har för mig det började kring jul och har de senaste dagarna förvärrats ordentligt. Förhoppningsvis är det sista klämmen nu innan fullt tillfrisknande.

Header och TMI.

Alltså, jag vet sannerligen inte hur ni lever era liv men personligen är jag så trött på den här headern att den nästan får mig att vilja kräkas. Eller, om det är något jag inte vill göra så är det just att kräkas för det har jag gjort så det räckt och blivit över de senaste dagarna. Okej, det här blir en sidenote men på riktigt: Jag missade en superviktig tenta för att jag blev sjuk av något slag och spenderade ett drygt dygn i fosterställning i nära anslutning till badrummet. Så nu kanske hela min framtid är förstörd. Det gör mig bitter. Men vad kan jag göra åt saken nu liksom. Eller då, det var ju inte direkt ett alternativ och gå dit och riskera smitta ner alla. Nej, jag orkar inte ens tänka på det, blir bara upprörd.
 
Tillbaka till det jag tänkte skriva om. Headern. Så. Trött. På. Den. Bilden. Seriöst, kom med något nytt. Men det är det som är problemet. När det kommer till headermaterial har jag noll idéer. Knappt ens noll. Om man kunde ha mindre än noll idéer så är det det jag har nu.* Så därför är den där. Dag ut och dag in. Och bara deprimerar oss alla. Jag är ledsen för det, jag ber om ursäkt för det. Speciellt som ni ser den mycket oftare än vad jag gör eftersom jag sällan tittar på min egen sida... Men, jag får väl försöka börja fundera på idéer. Kanske inte just idag. Men någon gång inom de närmsta två till tre åren ska jag ha det fixat. Det är åtminstone en ambition jag numera har.
 
 
*Åh, dubbelord. Blä.

På tal om tulpanerna.

När jag fick tulpanerna kunde jag för mitt liv inte hitta någon vas som passade. Trots att jag var helt säker på att jag hade en som skulle passa bra. Fick till slut nöja mig med den som skymtas i inlägget innan. Kunde dock inte släppa tanken på att jag hade en bra vas någonstans, även om jag inte kunde minnas hur den såg ut... Och sen på kvällen när jag, av olika anledningar, befann mig på golvet såg jag den. Den perfekta tulpanvasen jag varit säker på att jag hade. Den stod skymd bakom en blomma, hade använt den som golvljuslykta i brist på blommor. 
 
Det är skrämmande hur skönt det är att alltid ha rätt och veta bäst. 

Me back också.

Först: Omotiverad bild på tulpanerna jag fick av Bekanten, efter min åh så subtila hint i onsdags: "det är tulpanens dag, köp tulpaner till mig". Måste dock skaffa en tulpanvas. Det får bli mitt mål 2014. Det, och att någon gång innan nästa jul, jula av här hemma.
 
Den senaste tiden har jag haft en hel del inlägg planerade i huvudet, det har dock visat sig att det tydligen inte räcker att tänka på något man ska publicera för att det faktiskt ska bli publicerat. På riktigt, vi flyger omkring i rymden och har oss men en lite enkel app för teleporteringspublicering finns inte. Eller ja. För all del finns det inte ens en fungerande blogg.se-app för android. Herregud vad dåligt blogg.se.
 
På tal om det innan så läste, alternativt hörde, jag någonstans att just det här med att åka till månen var bland det sämsta mänskligheten kunde ha åstadkommit, just för att det har blivit måttstocken för vad som borde fungera i vår värld. "Vi kan åka till månen, men inte *placera in valfri mer eller mindre viktig sak*." Jag vet inte, det kanske är lite felprioriterat. Men jag påstår mig inte vara någon rymdexpert, jag har ingen aning om vad månresan har gett oss. Om vi nu har varit där överhuvudtaget... På riktigt. Snacka om ointressant diskussion. Vem bryr sig om det var på riktigt eller inte. Det påverkar i alla fall inte mitt liv.
 
Däremot är ju människor som inte tror på att det "finns annat liv i rymden" på riktigt lite dumma i sina huvuden. Som om att vi skulle vara den enda livsformen i hela universum, som vi inte ens vet hur stort det är. Troligt. Så himla speciella är varken vi, myrorna eller antiloperna. Däremot kanske alla inte måste de ut som "aliens". Plus att koralldjur är levande ting. Troligt att det inte någonstans där ute finns åtminstone fler koralldjur liksom.
 
Hur som helst så ville jag mest säga att jag från och med nu ska försöka bli lite duktigare på att inte bara tänka tanken, som förvisso är den som räknas, utan även skriva lite oftare. Det blir kanske, förhoppningsvis, självklart, roligare att kolla in här då.

Back.

För fullstor version, klicka här.

Som jag har saknat torsdagstemat, det är ett sådant bra sätt, för mig, att verkligen få något måleriaktigt gjort. Är skönt att ha deadlinen på någonting. Minns ens inte när jag målade något senast. Veckans tema var mörker, och det känns väl kanske som ett halvkul sätt att börja 2014 med, men å andra sidan var slutet av 2013 en del mörker så det här blir kanske ett sätt att sätta det i det förgångna och hoppas på ljusare tider.
 
Herregud så pretentiöst det lät då. Det är inte så att jag levt i misär. Har bara varit alldeles för mycket i skolan och allt. Blä. Men, ny termin och nya möjligheter och alla sådana där floskler ska nog kunna göra vårterminen lite roligare.
 
Hur som helst så går du in här hos veckans temasättare för att se fler bidrag.

Jag hade tänkt att blogga idag, men det kom lite grejer ivägen.


Kan inte bara allt få lugna ner sig någon gång.

Det är lite mycket nu igen. De närmsta två veckorna har jag hemtenta, salstenta, seminarieuppgifter, frånvarouppgifter och gruppuppgift att ta mig igenom. Känns sisådär, men samtidigt är jag så trött på allt att jag knappt orkar engagera mig. Det finns ju alltid omtentor. I helgen tog i alla fall jag och Bekanten oss själva i kragen och ordnade en liten plugghörna till mig. Det är inte mycket, men det slår köksbordet alla dagar i veckan.

Tacomiddag.

Jag vet inte var ni har för några tillbehör till era tacomiddagar, men i den här familjen är det tydligen konserverade mandariner som gäller... Pappa: Jag trodde det var majs. Inte för att jag åt några, alla sådana där konserverade grejer är helt oätliga enligt mig. Så äckligt. Gillar inte tomat heller ifall intresseklubben behöver något att anteckna.
 

Nyårstårtan.