Skulle ta en bild på hårknuten.

Ja, jag missade lite. Eller ja, en hel del kanske.

Onaturligast vinner.

Bekanten: Vilka fina ögonbryn du har.

Nu vet ni ju inte det, men Bekanten är inte den som slänger sig med komplimanger kring det naturliga ofta. Ni vet hur killar alltid säger att de föredrar osminkade tjejer, att det är sötare bla, bla, bla? Det är inte riktigt Bekantens stil. Tvärtom. Ju mer smink desto finare. Spexigast kläder vinner. Nagellack = snyggare. Alltid utsläppt hår. Och så vidare. Det tar aldrig slut med den pojken. Och utan att överdriva lever jag knappast upp till hans kriterier. Jag använder för färglöst/ för lite smink. Använder bara, i hans mening fula, långklänningar. Bara nagellack ibland. Ofta håret samlat i en knut för att slippa ha det i ansiktet. Och så vidare.

En gång när han var med när jag tog på foundation utbrast han "Det blir verkligen stor skillnad!". Tack för den liksom. Så när han helt plötsligt sa det där om mina ögonbryn blev jag minst sagt chockad. Å andra sidan fortsatte samtalet så här...

Bekanten: Plockar du dem mycket?
Jag: Nej. Knappt inget.
Bekanten: Hur kan de då vara så fina?

Jaja. Själv är jag tvärtom. Tycker han har för spexiga kläder. Tycker han är fjantig som måste fixa sig på kvällen när han bara ska vara hemma. Och så vidare.

Jag ger det en vecka eller två till, sedan är nog Bekanten inte ens en bekant längre.

Apsnyggt att slå in glas i H&M-katalogssidor och maskeringstejp.

Det gjorde i alla fall min flytt lite roligare.

Sent på kvällen.

Jag: Du, jag har lagt fram två mackor på tining på bänken. Jag ska ha dem i morgon så ät inte upp dem är du snäll. Om du vill ha finns det mer i frysen.
Lillebror: Det var bra att du sa det.

Och tro mig, det var det. Han är livsfarlig om nätterna. Det är inte till att gå och förlita sig på att något som finns på kvällen ska finnas kvar dagen efter. Det är heller ingen ovanlighet att vakna mitt i natten till doften av exempelvis köttbullar. Många nattmackor med köttbullar har det blivit för den där ungen. Det värsta med just Lillebror är nog dock glass. En sådan där tvålitersförpackning är ofta slut innan man ens hunnit tänka tanken att ta lite glass.

Men, det är ju knappast ovanligt med storätande pojkar. Oavsett ålder. Det är bara väldigt irriterande när man sett fram mot något speciellt så är det slut.

Så tradigt.

Jag säger inte att det helt säkert är så, men jag tror i alla fall att en stor anledning till att pappa ville ha mig till ön var att bullarna jag bakade sist tagit slut och han ville ha påfyllning. Jag hann inte ens vara här i två timmar förrän han frågade om jag kunde tänka min baka nya.

 

Jag avskyr att baka bullar. Det tar en evighet och består av tusen moment. De här bullarna/knytena är åtminstone lättare än den traditionella bullen eftersom att de går snabbare att få ihop* men framför allt så ska de bakas innan jäsningen. Man behöver med andra ord inte vänta en timme först utan bakar ut dem direkt och sedan jäser dem. Mycket skönare i min värld.

 

Hur som helst är eländet äntligen över för denna gång, för självklart kan jag inte säga nej till pappa.

 

*Kavlar ut, lägger på klick fyllning, stör över kanel och sedan bara kniper ihop kanterna.


Pink and gray, sitting in a tree...


Älskar kombinationen av rosa och grått. Hade tänkt ta en bild på mitt rosa täcke* och mitt gråa nattlinne för att visa hur perfekt de matchar, men glömde innan det hamnade i tvätten. Så hittade jag den här bilden och tänkte: perfekt substitut.

Jag vet. Inte veckans mest upphetsande inlägg kanske, men ibland måste även det tråkiga få ta plats. Plus att jag avgudar den där rosbusken i den där krukan på det där underlaget så nu hittade jag en bra ingång i att få med den här på aed också. Win-win.


*Jag vet, en tjej som har rosa. Skandal. Speciellt som det är rosa rosor på. Om man är inskränkt åtminstone. Hur som helst.

Mina bästa tårtgörartips.


Förmodligen inga nyheter, men man kan ju aldrig vara helt säker. Jag hade exempelvis en kompis som inte visste att tidningspapper var bäst att använda för torkning av nyputsade fönsterrutor och speglar.

Målarkramp.


De senaste dagarna har jag verkligen försökt få ihop något. Jag har velat. Men inte kunnat leverera som ni ser ovan. Allt blir bara blä och jag ger upp mitt i. Det måste vara roligt också. Eller ja. Roligt är egentligen det enda det måste vara. Är ju inte direkt så att jag får något annat ut av kladdandet. Det betalar inte hyran om vi säger så.

Aja. Förhoppningsvis ordnar det upp sig snart. Det brukar det ju trots allt göra, men det är så irriterande när man har lust och det inte går. Sa flickan.

Gick inte att motstå.

Beställde precis Fredrik Backmans två böcker. De signerade versionerna. Jag brukar inte hålla på med sådant men jag kunde verkligen inte låta bli när jag såg dem. Han är helt fantastisk. Jag inser att jag låter lite väl som en galen groupie nu men jag känner mig oproportionerligt upprymd över det här.

 

Han har utan tvekan min favoritblogg. Så bra jag önskar att jag själv vore. Stora delar av hans blogg har jag högläst för Lillebror när han suttit och spelat spel. En tradition vi har. Och en hel del annat folk har fått höra både det ena och andra inlägget av honom.* Det kan eventuellt vara så att jag pratat väl mycket om honom för att omgivningen ska vara bekväm med det hela.

 

Det värsta med att köpa böckerna är att det trots allt är lite gambling i det hela. De kan ju trots allt vara hemska och på så sätt fläcka intrycket av bloggen. Det är knasigt jag vet, men sådan är jag. Fast å andra sidan tror jag knappast att de är dåligt skrivna. Mest nervös är jag dock för signeringen. Hoppas jag får två bra "skrivningar".

 

Hur som helst borde ni genast börja läsa Backman om ni inte redan gör det. Bara klicka på länken ovan och sätt igång! Om inte annat lär ni älska inläggen i vilka hans fru finns med. Och hans vän och kontorskollega N. För att inte tala om när han skriver om sin son. Eller sig själv. Eller sin pappa. Ja, ni fattar. Jag skulle kunna länka till något specifikt inlägg, men helt ärligt finns det för många för att kunna välja ut något. Det skulle bara bli en oändlig lista med länkar, det är bättre om ni läser allt.

 

Just det. Stackars människorna i min närhet om böckerna är bra. I så fall lär jag läsa varenda sida högt. Även om materialet är roligt är det ju trots allt halvkul med någon som avbryter en hela tiden för att exalterat läsa en sida ur en bok för en.

 

Nej, nu får det nog räcka med gudadyrkan för idag. Jag har trots allt en tårta att sätta ihop.

 

*Och tweets eller vad uppdateringarna på twitter heter.


Nej, nej, nej.

Vi sitter och spelar kort. Helt utan anledning börjar pappa mumla för varje kort han plockar upp.
Pappa: Dark Raider. Dark Raider.
Jag: Vad säger du?
Pappa: Dark Raider.
Jag: Varför?
Pappa: Heter han inte så? I de där rymdfilmerna?
Jag: Nej, pappa. Darth Vader.

Zzz.

I Katthammarsvik sprang jag på den vackraste piren jag sett hitintills. Inte världens mest spännande information kanske, men det är lite representativt för mitt liv för tillfället. Idag har jag hållit en båtmotor. Och hängt tvätt. Liv i luckan med andra ord.

 

I lördags var det kräftor på menyn, i söndags pepparbiff och på måndagen blev det räklåda och oxbringa. Idag äcklig korv. Vädret har varit helt okej. Det var lite kvavt idag bara. Som sagt. Mitt liv är torrt just denna vecka.


Det är tanken som räknas.

Igår klockan 18.00.
Jag: Det är Truman Show ikväll! Börjar kvart i tolv.
Lillebror: Du? Kvart i tolv. Eller hur.
Jag: Jag tänker försöka i alla fall.
Lillebror: Eller hur, du är aldrig uppe en hel film. Och en film som börjar mitt i natten? Glöm det.

Igår klockan 22.00
Jag: God natt.
Lillebror: Men vi skulle ju se film?
Jag: Men är ju en evighet innan den börjar och jag är supertrött.
Lillebror: Jag sa ju det.

Jag vet inte vad det är med mig och ön. Igår ville jag gå och lägga mig halv nio men tvingade mig kvar till tio åtminstone. Det är helt hopplöst. När jag är själv och håller på med datorn eller något kan jag vara uppe hur länge som helst, men placera mig i en situation med andra människor och jag är körd.

Till Bekantens stora förtret ska tilläggas. En halvtimme efter vi satt på en film sover jag. Och det är inte det att jag inte försöker, men det går inte. Stackarn.

Inte mitt fel att han inte håller formation.

Jag och Lillebror var och handlade. Pappa hade skrivit listan. Och pappas handstil är i bästa fall svårtydd. En av punkterna på listan var minst sagt just det. Till slut tyckte jag att det stod kram. Vilket, i ärlighetens namn, inte kändes helt rätt. Gick och funderade på den där kramen med Lillebror bakom mig när det plötsligt slog mig att pappa så klart menade kräm.

Så jag vände mig om och utbrast glatt, och högt, "Kräm! Kräm står det! Han har bara glömt prickarna". Problemet var bara att Lillebror inte gick bakom mig. Mellan oss gick det nu i stället en man och hans unge. Lillebror tyckte så klart att det var himla roligt. Han emellan med ungen tyckte nog mest att jag var konstig, i alla fall om man ska gå efter hans ansiktsuttryck.

Boudoir.


Hört på färjan till Gotland.

Gubbe till annan gubbe: Ska ni också till Gotland eller?


WIP, skiss.

 


Den tropiska värmen är inget för mig, men fint är det i regnskogen.
Close-bitten.


Inkompetenta idioter.

Var och skulle förnya ett recept idag och fick höra av han i disken att det receptet är på har dragits in i Sverige. Det får alltså inte säljas längre. Det var ju lite av en chock. Inte minst för att personen som skrev ut receptet till mig för några månader sedan då berättade att det var ett nytt, och väldigt bra, preparat.

Försökte ringa till stället som skrev ut receptet till mig men innan det ens hunnit bli eftermiddag var deras telefonkö full och jag skulle återkomma i morgon. Fram till hit var jag förvisso irriterad eftersom att jag verkligen behöver en ny omgång inom de närmsta dagarna, men tänkte att det säkert ordnar upp sig i morgon bara jag ringer direkt på morgonen.

Men. Det finns alltid ett men. Jag googlade på produkten när jag kom hem och det visade sig att preparatet blivit indraget i Sverige innan jag fick det utskrivet. Det hade gått omkring en månad. Idioten skrev med andra ord ut ett recept som man inte fick ge ut i Sverige längre. Hur kan man inte veta det? Det måste ingå i arbetsbeskrivningen att hålla koll på vad som är tillåtet respektive inte i landet. Så nu är jag inte irriterad. Nu är jag arg.

Idag förklarade åtminstone varför det tog ett tag innan jag kunde lösa ut receptet första gången. Det var först på tredje apoteket det fanns. Varför kan man fråga sig. De borde ju också veta vad som får respektive inte får lämnas ut.

Jaja. Förhoppningsvis kan idioten skriva ut ett nytt direkt  i morgon, gärna ett lagligt. Men då lär jag väl få all världens biverkningar av det nya

Med vänlig hälsning, Bitter.

Jag gillar inte min skrivare.


Fick upp den här reklamen när jag spelade ett spel.


Och ärligt talat, varför inte? Det första Bekanten gjorde igår när han kom in till sängen var att bygga upp den där muren igen. Hans förklaring var att "alla vet ju att man lägger kuddarna som blir över i mitten".

Sedan la han för all del muren på golvet i stället, men det var självklart bara en skenmanöver. För lite för sent.

Över innan det ens hann börja.

Igår gick jag och la mig efter Bekanten somnat och när jag kröp ner i sängen upptäckte jag att han hade byggt en mur av kuddar mellan hans och min plats. Tydligare än så kan det egentligen inte bli. Alla vet att murbyggande betyder försvinn. Till och med barn. Framför allt barn snarare. Man kan ju tycka att en person äldre än tolv kunde säga att den tröttnat på att vara i ens sällskap verbalt i stället för på det här viset.

 

 


 

På tal om murar får det här mig att tänka på ett musikprov vi hade i högstadiet. Det var teori och vi skulle, bland annat, lyssna på musikstycken och identifiera dem. Jag och en kompis satt bredvid varandra och vi var båda klara med att skriva våra svar på samma delfråga tidigare än låten var slut så då pratade vi om annat. Vår lärare var inte helt imponerad. När det inte räckte med att säga åt oss för att få tyst på oss satte han en förstärkare mellan oss. Fast då var det ju bara att luta sig bak på stolen så kunde vi prata i alla fall. Det fick han att släpa fram en sådan där ljuddämpande vägg mellan oss. Väldigt ambitiöst. Helt i onödan dock eftersom att det då i stället bara var att luta sig lite framåt för att kunna prata.

 

Läraren var en "hipp" vikarie som vi haft i ett annat ämne innan som visste att både jag och hon jag pratade med kunde frågorna och därför faktiskt inte fuskade när vi pratade, så han lät oss i princip hållas efter det. Det var bland det bästa med att vara duktig i högstadiet. Lärarna på vår skola lät oss vara i fred och hållas bäst vi ville eftersom de visste att vi ändå fick bra på proven. En svenskalärare jag hade lät oss inte ens komma in i klassrummet utan sa åt oss att gå iväg och jobba någon annanstans eftersom han visste att vi lämnade in bra arbeten. Det var ju bara att tacka och ta emot. Det blev en hel del kortspelande på högstadiet. Allt var lättare då. Allt som behövdes var någon kvälls hårdpluggande innan inlämning eller prov så hade man ett MVG eller i värsta fall ett VG. Samma med gymnasiet för mig.

 

Tyvärr är det inget som fungerar vid studier efter gymnasiet, så det blev ju minst sagt en omställning. Varje dag som går inser man, jag, att man kan än mindre än vad man gjorde dagen innan för att det finns så mycket man behöver veta. Fast beror väl på utbildning också. Jag valde ju tyvärr en tråkig och därmed svår sådan. Misstag man måste leva med.


Svordom också.


Telefonkladdat.


Ja, men då så.

Bekanten: Skulle inte du vilja åka räkbåten med mig?
Jag: Du tycker ju inte om skaldjur?
Bekanten: Nej, men du gör det. Och så pratade jag med en kompis och han sa att det fanns taco också. Till barn och sådär.

Tant Therese.

Köpte ett nagellack häromdagen som i flaskan såg ut att vara orange. Tog på det idag och det ser bara rött ut. Självklart hade jag inte tid att ta av det heller så jag går runt med tantlack.

Om jag trodde på smileys i inlägg hade jag gjort en ledsengubbe nu.

Icke-smutskastning.

Bekanten tycker att jag smutskastat honom en del här på sistone. Vilket det, i ärlighetens namn, kanske ligger viss sanning i. Även om jag personligen tycker att smutskatsning är fel ordval. Och det är inte mitt fel att han säger och gör knäppa saker. Hur som helst. Nu var det något snällt jag skulle skriva.

Jag har nämligen köpt en present till honom utan att det förligger något högtidsfirande bakom. Jag vet, det gör mig till en väldigt fin människa och allt det där, men min poäng är att om han bara vore sådär "hemsk" jag kanske ibland får honom att framstå som genom min vinkling här så skulle jag ju inte köpt någon present till människan.

Och nej, jag köpte inget från Apoteket. Jag hade bara inte tillgång till inslagspapper eller någon tidning* och kände att just en Apoteket-påse var perfekt eftersom det är neutralt i det här sammanhanget.

 


*Jag älskar att slå in saker i tidningar, hur fint som helst. Alla slags tidningar. Kvällstidningar, serietidningar, magasin, kataloger. Ja, ni fattar.

 


I know you're out there.


"Gilmore Girls".

Som bekant, om man har någon som helst koll på mig, var och är jag ett stort fan av Gilmore Girls. På alla sätt och vis. Av en händelse såg jag en reklam för en ny serie, Bunheads, och såg däri att hon som spelar mormor i GG var med. Kalla mig enfaldig, men av just den anledningen bestämde jag mig för att se första avsnittet.

Det visade sig, omgående, att serien var skapad av Amy Sherman-Palladino. Det vill säga samma människa som låg bakom GG. Och ja. Det märktes. Tydligt. Samma känsla. Samma inramning. Samma flyt i språket. Samma allt. Det var dessutom inte bara mormor GG som var bekant. Långt därifrån. Serien Bunheads fullkomligt dräller av GG-skådespelare. Efter åtta avsnitt har i princip varenda biroll i GG gjort ett framträdande i den nya serien. Okej, kanske inte i princip varenda, men det är då inte många som inte fått varit med. Än. Serien är ju inte slut, det finns säkert gott om tid att få med resten.

Serien som sådan gillar jag inte jättemycket just för att det känns som en blek GG-kopia, men samtidigt kan jag inte låta bli att titta just för att se vem eller vilka från GG som dyker upp. Värst är dock huvudkaraktären i Bunheads. Så jobbig. Rösten, kläderna, håret. Allt helt enkelt. Men så är ju jag för all del partisk och jämför henne med Lauren Graham.

Jag vet inte riktigt var jag vill komma med detta, mer än att jag var tvungen att lätta mitt hjärta eftersom jag blir irriterad varje gång en ny GG-karaktär dyker upp i annan skepnad. För att inte tala om mormor GG. Hon är i Bunheads exakt samma som i GG. Åtminstone i grunden. Herregud Amy, kom på något nytt i stället. För all del. Om jag gillat huvudpersonen, och serien inte handlat om bunheads utan om något intressant, så hade jag förmodligen varit helt lyrisk över att ha ett nästan-GG. För någon återupplivning av den serien lär man väl aldrig få se. Men Sex and the city däremot, den vidriga skapelsen återuppstår i nya skepnader gång på gång på gång.

Ja, det blev ju lite internt det här, men ibland måste det väl få bli så också kan jag tycka.

Del av WIP - Not ready to make nice.


Tydligen ser det åtminstone ut som om jag hör hemma här.

Jag har, som bekant, inget lokalsinne och jag har därför inte till fullo lärt mig min nya stad än. Nu har jag för all del inte hängt överdrivet inne i centrum, men ett par gånger åtminstone. Idag var dock första dagen jag skulle vara där helt själv från början till slut. Uppenbarligen överlevde jag eftersom jag skriver detta och det mesta gick faktiskt bra. Jag behövde bara ringa och be om hjälp för att hitta en gång. Helt okej resultat tycker jag.

Dock visas tydligen inte min osäkerhet angående omgivningen utåt eftersom det idag kom fram en mamma med ett barn, förhoppningsvis hennes, och frågade mig om det fanns något McDonald's i närheten. Bra fråga tänkte jag, och svarade sanningsenligt att jag faktiskt inte visste. Mamman gav sig dock inte, jag vet inte varför. Hon kanske trodde att jag ljög. Varför jag nu skulle ljuga om en sådan sak. Hur som helst drog jag mig till minnes att jag hade varit inne och lånat toaletten på just ett McDonald's för ett tag sedan så jag pekade lite vagt åt ena hållet och sa att jag trodde att det fanns ett åt hållet jag pekade. Hon gav äntligen upp och gick iväg.

När jag sedan gått ungefär tjugo meter från stället jag stod när hon frågade mig såg jag runt husknuten en McDonald's-skylt med tillhörande restaurang. Stackars människa som råkade fråga just mig.

Like it.

Jag har under en dryg vecka varit utan Internet. En situation som jag i ärlighetens namn inte alls hanterat jättegraciöst precis varje dag. Men nu har jag äntligen fri tillgång till det igen. Och hur jag känner inför det? Ja, sekunden efter att jag klickat mig in på nätet och det var igång skickade jag ett sms där det stod: "Åh, nu känner jag mig äntligen hel igen.".

Och kom nu inte och säg att det är sorgligt. Det är trots allt år 2012 nu. En flicka behöver sitt Internet.

WIP - Beach II.


Russian doll.

Nu gäller det bara att komma ihåg det här påhittet nästa gång jag behöver en av de mindre väskorna.

Ja, vad ska man säga...

Rätt håll.

 

Bekanten. Vad ska man säga? Han är kul att umgås med och sådär... men. Det är inte alltid hissen går hela vägen upp. Alla hästar är hemma. Och så vidare. Som idag till exempel. Han köpte två tvålkoppar eftersom han envisas med att använda hårdtvål både till händer och kropp. Bara där ser man allt inte står rätt till. I alla fall hade han ställt in de där tvålkopparna i badrummet, en på handfatet och en på badkarskanten, och när jag sedan kommer in märker jag att han lagt tvålkopparna upp och ner. Han har alltså lagt tvålen i botten. Hur man inte kan förstå vad som är rätt och fel i den situationen övergår mitt förstånd, men sådan är han.

 

Först ville han inte ens gå med på att hag hade rätt, efter ett tag kom han dock ut från badrummet och så att jag nog trots allt hade rätt. Det fick honom att känna sig underlägsen mig, sa han dessutom. Med all rätt om ni frågar mig.

 

Han har ingen smak heller som ni ser. Ful blå i plastmaterial. Blä. Men än så länge har jag inte uppnått "bestämma tvålkopp och andra inredningsdetaljer"-status, så fram tills dess är det helt enkelt bara att stå ut. Han har trots allt bra egenskaper också. Jag kommer förvisso inte på någon så här på rak arm, men någon finns det. 

Men, det börjar nog bli dags att avrunda det här inlägget. Jag kommer nog få höra en hel del gnäll när han läser detta. Förutsatt att han hittar hit alltså. Det där med adressbytet gick lite över hans huvud om vi säger så. Föga förvånande.Extra: Precis nu när jag skulle trycka på publicera gick han förbi datorn och jag sa att han inte fick titta på skärmen. Hans kommentar på det: Du skriver inget om tvålkopparna hoppas jag.

Blä.

 


Jag tänkte sätta mig på balkongen för att läsa en bok, men väl där ute distraherades jag av Bekantens oplockade blommor, så jag bestämde mig för att plocka dem först. Det tog inte lång stund innan jag upptäckte att blommorna var fulla med ohyra. Inte alls speciellt trevligt.

Så nu är jag inne med min bok igen.

Jag har inte glömt.

Ja, det är kanske inte helt genomtänkt att offentliggöra en adressflytt i samma veva som det verkliga livet är i en intensiv fas som gör att det inte finns någon tid över till skrivandet, men även jag begår misstag ibland. Det är svårt att tro, men så är det faktiskt. Skämt å sido så börjar det lugna ner sig nu i alla fall så förhoppningsvis får jag inspiration och lust till det här snart igen.

Ville egentligen bara säga att jag finns här, om än något tidspressad hitintills.