Min godisskål med mjukgöring.

Jag är väldigt beroende av läppmjukgörare av olika slag. Min favorit alla kategorier är egentligen Burt's bees läppbalsam med solskydd och granatäpple tror jag det är, eller om det är passionsfrukt? Jaja, den älskar jag, men har inte lyckats hitta den igen sedan mina tre jag hade tog slut. Så efter det har jag varit på jakt efter ersättare. Nivean på bilden är bra att ha på natten, och dagen, men eftersom det är sådan man tar med fingret använder jag den av hygienska skäl bara hemma. EOS luktar underbart och fungerar bra, men ibland blir det lite sådär vitt kladdigt på läpparna. Och Baby Lips. Vill fortfarande ha det rosa och röda innan jag är nöjd. Jag gillar dem, lite kladdiga i början men håller läpparna mjuka.
 
Perfekt att ha den här lilla skålen vid dörren så får tycke och smak för dagen avgöra vilket, och ibland vilka - jag erkänner, som får följa med ut.

Byta namn till torsdagstemabloggen kanske.

För fullstor version, klicka här.
 
Okej. Så tydligen har jag inte skrivit något sedan förra veckans torsdagstema. Jag trodde att jag hade det, men tydligen inte. Hur som helst. Eftersom jag har massor av skolarbete att få gjort bestämde jag mig för att göra ett bidrag till veckans tema spegelvänt. Det blev inget avancerat, men om man tog bort skaftet skulle jag ändå kunna tänka mig att ha det som en fickspegel i väskan om det kom med lock. Något som jag för övrigt letat efter men inte hittat någonstans i lämplig storlek och prisklass. Var är H&M, Lindex och alla de där kedjorna när man verkligen behöver dem liksom.
 
Fler bidrag hittas denna vecka hos temasättaren Smäm.

Torsdagstema: I köket.

För fullstor version, klicka här.
 
Åh, jag hatar verkligen den reklamen som använder den låten där de sjunger det där "in the kitchen". Kommer dock inte på vilken reklam det är, IKEA? Hur som helst får jag alltid den på hjärnan och så går jag och sjunger den delen om och om igen, eftersom jag inte kan något annat från låten. I alla fall. Mitt bidrag till denna veckas torsdagstema fick bli min senaste passion: smoothien. Jag är inne i en sådan smoothieperiod nu alltså. Det finns ingen hejd. Så. Gott. Och så varierbart.
 
Fler bidrag hittar ni hos veckans temasättare nollfemnolltvå.

Jag på ön. Lillebror på fastlandet. SMS-konversation.

Nog. Han lämnade nog inget. Tandborsten är alltså nog min...

Usch.

Jaha, tänker ni. Flyttlådor. Ska hon flytta? Nej, det ska hon inte. Däremot hade hon en extremt ångestfylld situation med dessa flyttlådor inblandade idag. Sovrummet är som huvudregel kanske inte världens bästa förvaring av flyttlådor, men nu råkade det vara där de hamnade på grund av platsbrist i det på alla sätt och vis mer lämpade förrådet. Idag skulle jag rensa på en hylla jag har i sovrummet och för att slippa lägga grejerna på sängen tyckte jag att jag var smart som kom på att jag kunde lägga en av flyttlådorna på sängen, och sedan alltså sakerna från hyllan därpå. Verkligen en bra plan, och det är inte planen i sig som är dålig utan. Ja. Alltså.
 
Så jag drar upp den bakersta lådan, som stod för sig själv, och vad ser jag inte klättrandes längsmed lådans sida om en spindel. En stor svordom spindel. Jag klarar inte av spindlar. Hörde för ett tag sedan att om man var rädd för ormar är det egentligen bara ett uttryck för att man egentligen är rädd för penisar. Jag är rädd för ormar, så jag antar att jag även har något emot penisar enligt den teorin. Och jag vet inte var spindeln är symbol för, men jag vill väldigt gärna sluta vara rädd för både spindlar och eventuella underliggande grejer. Hur som helst.
 
Jag var själv hemma och ångesten. Herregud ångesten. Jag satt bara på sängen och lös i hörnet med en ficklampa för att se så att spindeln inte försvann. Efter ett tag kom Bekanten hem och vi letade igenom hela området, och sovrummet, utan att hitta någon spindel. Så tog vi ut kartongerna på balkongen. Ingen i första. Ingen i andra. Men tack och lov en i tredje. Annars hade jag på riktigt inte kunnat sova där inne.

Omlokalisering.

Häromdagen fick jag för mig att jag skulle omlokalisera Bekantens ryska dockor från sovrummet till hallen. De stod dock inte så här uppradade i sovrummet utan utspridda på tre olika tavellister, så jag försökte organisera dem i rätt ordning. Var superstolt över mig själv att jag lyckades gissa rätt ordning*, alltså vilka dockor som hörde till vilket set. Ja, i alla fall tills när jag efteråt insåg att det högra setet med dockor har samma blåa färg om grund. Hade gått lite fortare om jag bara märkt det från start.
 
*Använde förpackningarna som facit.
 
 
Dockorna fick flytta in i tittskåpet där jag innan hade mina Urban Decay-paletter.

Skansen igår.

Jag vet inte vad de andra besökarna tog kort på. Själv gick jag dock all in på en älgrumpa. Tydligen.
 

Behöver jag ens säga att det är gudomligt?

Jordgubbar, hallon (frysta, jag erkänner), mango, ananas, spenat och lite vaniljyoghurt.

Torsdagstema: en snirklig och en rak.

För fullstor version, klicka här.
 
Till veckans torsdagstema valde jag att göra en Så ska det låta-tolkning och helt enkelt säga att bilden är ju ganska rak och rättfram samtidigt som kjolen är snirklig. Jag hade egentligen stora planer för den här bilden, men så tröttnade jag på den så den får duga så här. Med det sagt så menar jag inte att jag inte gillar den som den ser ut här, bara att den inte riktigt kom att leva upp till visionen jag hade. Och så är det ju ibland, eller som i mitt fall: ganska ofta - men det är också okej.
 
Och ja, även denna vecka hade jag problem med uppladdningen. Varför lära sig av sina misstag första gången liksom, det känns lite onödigt. Hur som helst fler bidrag hittar ni hos veckans temasättare: artemilia.