Herregud.

Bekanten, sjungandes: All the singulai. All the singulai. All the singulai. Now put your hands up!
Jag: Vad sjunger du? Vad är singulai?
Bekanten: De sjunger ju något sådant?
Jag: De sjunger singel ladies.
Bekanten: Jaha...

Nail fail.

Jag tänkte jag skulle muntra upp mina beiga naglar lite och tog därför fram ett glitterlack och smetade på de två ringsfingersnaglarna "för så gör ju alla coola människor". Det visade sig dock att jag inte är speciellt cool för det ser inte klokt ut. På bilden ser det förvisso halvokej ut, men lie. Herregud. Först var min plan att ta ett finmalet glitter, men så tänkte jag ju större desto bättre, big mistake. Men, jag kan ju inte gärna ta bort allt och börja om så nu får jag se ut så här.
 
På tal om naglar har jag en väldigt sjuk relation till mina. Jag klarar inte av att ha längre än som ovan. Det har hänt flera gånger att jag tar bort nagellack som fortfarande ser fint ut för att jag "känner" att naglarna blivit för långa och måste fila ner dem. Psycho, jag vet. Men sådan är jag. Tydligen.

Det är tur att det finns godsaker som jordgubbar, vattenmelon och vindruvor i kylen när man skriver hemtenta.


Hooked.

Åh, jag kunde verkligen inte hålla mig när jag såg den här på Sephora* i helgen. Det har blivit mitt beroende att införskaffa allt Urban Decay jag får tassarna på tydligen. Men, men. Det är ju fint att man har en hobby i alla fall.
 
 
*Seriöst, om jag hade en megablogg skulle jag dragit in så mycket på spons från dem.

En timme från dess att dokumentet öppnades.

Så. Hemtentan skriver alltså inte sig själv. Bummer.

Bäää.

 
 
 
Djurbäbisar är verkligen bland det sötaste som finns, och de här killingarna var definitivt inga undantag. Jag vet inte vad som är sötast, deras små bäbishorn, klövarna, rumporna eller hur de skuttar fram. Det faktum att de är superlena skadar inte det heller.
 
 
 

Utökat min läshög.

Ja, i helgen hade Akademibokhandeln något erbjudande om att få köpa dessa för 199 kronor, och jag kunde så klart inte stå emot. Jättefina omslag och jag har alltid tänkt att man borde läsa de där böckerna.
 
Hitintills har jag bara lyckats ta mig igenom en av böckerna jag redan hade eftersom jag i princip har ingen tid alls till nöjesläsning, men snart är det sommar och oj vad det ska läsas då. Jag har dock fortsatt på läsatvåböckersamtidigt-linjen. Jag vande mig helt enkelt vid att ha lite olika influenser här och där.
 
Det är dock frustrerande att inte kunna sträckläsa, tycker lite av tjusningen försvinner då, men när jag försöker om kvällarna så orkar jag max fem uppslag innan jag blir trött och somnar. Vet inte vad som hänt faktiskt, men senaste månaderna har jag efter fem minuter i horisontellt läge i sängen somnat, alltid oavsett. Vilket i och för sig är skönt eftersom det är hemskt att ligga och vänta på att somna, men just ur läshänseendet är det irriterande, speciellt de dagar när man inte måste upp tidigt dagen efter.

Bekanten vs påfågeln.

Det var en påfågel som ville visa upp sig i sin fulla prakt och när han, till slut, fällde ner fjädrarna blev Bekanten väldigt konfunderad och undrade om de skulle släpa på marken så där. Han trodde att de citat "vecklades in", slut citat.
 
 
Ja, han är kanske inte smartast i lådan Bekanten, men han är i alla fall en hjälte som hjälpte till och bar min väska under stor del av tiden eftersom den var tung. På eget bevåg ska tilläggas.
 

Toppenhelg.

Fin utsikt under fikan, älskar bakbodens sockerkringlor. Bästa ever.
 
Lummig natur överallt.
 
Som tidigare nämnt fick jag, bland annat, ett Skansenbesök av Bekanten i födelsedagspresent och igår var vi där. Hur underbart och fint som helst. Perfekt väder, även om både jag och Bekanten brände oss i solen. Han aningen mer än jag.
 
Något annat jag fick var en brunch, och den kommer avklaras idag. Har med andra ord inget att klaga över.
 

annuenwip.


Fått av Bekanten.

I och för sig efter en del hintande från mig, men det räknas ändå.

Så att eh...

Det är ju som bekant tanken som räknas, men jag vet inte jag. Idag när jag kom hem hade jag planerat att epilera benen men eftersom epilatorn inte var fulladdad tänkte jag att jag skulle vänta en tjugo minuter sisådär. Under den tiden tänkte jag att jag ju kunde börja kolla på veckans Schulman Show. Vilket jag gjorde i soffan. Först sittandes, sedan halvliggandes och slutligen helliggandes.
 
Och... Ja. Äh, jag somnade. Så det här med att det är tanken som räknas håller jag nog inte med om, det gör ju inte mina ben mindre kliiga nu att jag tänkte epilera dem. Nu är det nämligen för sent. Bekanten är hemma när som helst och jag måste hinna panikplocka iordning här hemma innan han kommer.
 
Det är inte lätt när det är svårt. Eller när man är svintrött för att man somnade på dagen.
 
Med vänlig hälsning,
Tant.

Mutant.

För fullstor version, klicka här.

Frustrerande!

Jag måste sluta titta på sistaavsnitten på TV-seriesäsongerna. Det är inte bra för min hälsa med alla dessa cliffhangers.

Intresseklubben...

Jag har verkligen gått och blivit besatt i alpro soya, färska bär och havrefras. Underbart. Jag gillar speciellt när havrefraskuddarna blir mosiga av vätskan, något jag annars aldrig tyckt om.
 
När vi ändå är inne på intenödvändigtvissåintressantaförer-ämnen så var jag förbi press stop idag för att leta efter tidningar till tavellisterna i sovrummet, men jag hittade inget speciellt. Eller jo, hittade ett omslag jag ville ha, men den tidningen/boken kostade 600 kronor och det var i ärlighetens namn lite över min budget. Men, men. Bättre lycka nästa gång.

#nollkoll

Idag har jag påbörjat denna. Hitintills är jag positiv, men eftersom min vana de senaste månaderna varit att påbörja en bild för att sedan aldrig avsluta den känns det sisådär gällande dess trolighet att bli mer än detta. Älskar dock det svarta och vita. Blir så starkt.
 
Hur som helst. Annars har det inte hänt något speciellt. Eller. Ja, man kan ju inte kalla det speciellt i en positiv bemärkelse, men häromdagen när Bekanten hörde "hashtag milf", undrade han vad hashtag var. Han hade aldrig hört det förut.

Redo för sommar.

I helgen ordnade jag och Bekanten med balkongblommorna. Blev riktigt bra, inte lika bra som det hade blivit om vi hade haft tillgång till växthuset i Lärbro, men i alla fall väl godkänt. Älskar verkligen blommor. Gör sådan otrolig skillnad.
 
Vi planterade även om massa växter inomhus och varken ny- eller omplantering är hälsosamt för händerna. Trots att jag hade handskar kom det in jord och... usch. Jag skulle aldrig klara av att alltid gå runt med smutsiga händer, annars skulle jag gärna vilja bli florist, trädgårdsarkitekt eller något liknande. Finns många sådana yrken. Exempelvis skulle jag gärna vilja bli djur- och naturdokumentärsfilmare, men alla insekter och sådant? Nej tack. Marinbiolog vore också kul, men så himla bökigt med vatten och dräkter och allt.

Bekantens favorit.

Bacon, grönsaker, philadelphia i valfri smak (inte ilagt än) och spagetti.

Min lilla hög.

Jag har den senaste tiden samlat på mig en del böcker att ta mig igenom. Bland annat de ovan, tror jag har några fler liggandes. Och jag älskar det. Jag älskar verkligen att läsa böcker, men har inte så jättemycket tid över till det nu och på kvällarna somnar jag i princip samma sekund som jag lägger mig i sängen. Men det går framåt.
 
Just nu läser jag Inferno och Notorious Nineteen. Jag gillar egentligen inte att läsa två olika samtidigt, men eftersom att Inferno kom först efter jag börjat med Notorius, och jag inte kunde hålla mig så är det tydligen så jag gör nu.

Jag vet inte vad ni har åstadkommit idag.

Jag har i alla fall löst Rubrik's cube.

Change.

Ett sängbord blev det också. Som jag satte ihop. Älskar att bygga IKEA-möbler. På riktigt. Ska bara hitta lite nya tidningar när tillfälle ges.
 
Som eventuellt har framgått var pappa här förra helgen och han hade med sig verktygslådan så att vi kunde få upp tavellister, persienner och ny gardinstång bland annat. Och då kom det fram att Bekanten var missnöjd med mina fina ljusblå gardiner i köket, för tydligen så tröttnar man, det vill säga han, snabbt på gardiner.*
 
Så när vi var på IKEA hittade vi ett nytt par. Och jag satte upp det här nya paret en dag när han var på jobbet utan att berätta om det eftersom jag helt enkelt ville utföra ett litet experiment. Bekanten är nämligen inte världens mest observanta gubbe. Vilket än en gång bevisades. Det tog honom nämligen två dagar att upptäcka de nya gardinerna.
 
Jag vet. Men vad ska man göra åt saker? Han tyckte i alla fall att det blev fint. När han väl upptäckte det.
 
 
*Otur bara att han inte tröttnar på de fula bruna i vardagsrummet och de ännu fulare bruna i sovrummet.

Bortskämd.

Kom på att jag aldrig visade mitt presentbord. Blev verkligen hur bortskämd som helst, inte minst av Bekanten. Vet att det inte syns så bra kanske men fick Trollkarlen från Oz-nagellack, glas, parfym, hårparfym, sminkborste, Skansenbesök, brunsch, tröja, kjol, ansiktsmask, lite olika prover, sovmask, badankor, glossybox, smörgåstårta, middagar, hotellfrukost och... jag tror det var det.
 
Överträffade onekligen alla mina förväntningar.

Fail. Epic fail.

Så. Igår skulle jag och Bekanten åka iväg till pappas hotell för att äta hotellfrukost. Något Bekanten gillade i teorin eftersom han gillar hotellfrukost, men inte var helt hundra på i verkligheten eftersom han inte ville gå upp tidigt. Strax innan åtta skulle vi åka. Jag ställde klockan på tio i sju kvällen innan. På morgonen vaknade jag några minuter innan klockan ringde och kände att det var lika bra att komma igång så jag klev upp.
 
Och jag var så trött. Helt slut i huvudet, vilket jag tyckte var konstigt eftersom jag brukar bli pigg så fort jag klivit upp. Men jag lyckades få på mig kläder och smink; jag hann till och med att diska. Bekanten fick jag upp också och som alltid blev det bråttom på slutet så vi fick skynda oss för att hinna med bussen. När vi kom ner på torget tyckte Bekanten att det var konstigt att det var helt öde, han tyckte att vi åtta borde åtminstone någon vara ute. Så han kollade på sin mobilklocka. Hans klocka var tio i sju, men hans mobil är knäpp så jag kollade på min.
 
Min klocka var också tio i sju. Jag, min idiot, hade med andra ord sett fel på klockan när jag vaknade och trott att den nästan var tio i sju när den egentligen bara var tio i sex.
 
Så att... Herregud alltså. Hur kan man vara så korkad? Ja, det var ju bara ringa pappa, som också vaknar tidigt, och säga att vi var på väg. Eller ja. Att vi skulle vara det om en halvtimme eftersom bussen inte gick förrän då. Så det blev en halvtimmes väntan med en halvirriterad Bekant, men allt löste sig. Plus att det gjorde att vi kom iväg tidigt till IKEA...

Titta vad jag hittade till Lillebrors student, så ful och underbar!


Pink roses.

Liksom med hjärtan har jag som huvudregel även svårt för rosor. Men utbudet var knapert och jag tycker faktiskt att de här var fina. Framför allt matchar de påskkycklingarna perfekt.
 
På bilden skymtar även min glossybox, födelsedagspresent från pappa. Fick brun utan sol, bronzefärgat läppstift och lite annat. Förstår inte hur man kan skicka bronzefärgat till någon som klickat i "ljus" på sin profil. Färgen skulle vara hur fin som helst på någon med färg i ansiktet, men det skär sig faktiskt lite mot min likbleka hud. Och nej, brun utan sol är inte min grej. Solbränna är överhuvudtaget inte min grej. Skugga är min grej. Eller som pappa brukar säga "det är som om du suttit i jordkällaren hela sommaren".
 
Men men, det är bara att hoppas på nästa månad!

Mycket bättre kan det inte bli.

Nylackade naglar, Istanbull VIP-tallrik* till middag och Ellen DeGeneres med Lauren Graham och Matthew Perry som gäster.
 
 
*Jag vet inte vad något på den tallriken är förutom kycklingspettet. Har ett hum om salladen också. Vindruvorna la jag dit själv. Vad jag däremot vet om innehållet är att det är sjukt gott. Speciellt de där mjuka, halvplatta rullarna. Skulle kunna äta dem flera gånger i veckan.

Heart me.

Jag är egentligen ingen hjärt-människa, men när jag fick syn på det här pappret på Lagerhaus kunde jag inte stå emot. Älskar det. Det blev för övrigt ingen Cherrypenna igår. I stället hittade jag en annan, in anticipation, också från MAC. Underbar!
 
Fick även med mig en sminkborste från Sephora, bilden ovan, samt tröja, glas och ett jättefint vykort. Tror jag har lite kvar av budgeten och i så fall blir det smycken från min nya favorit Six nästa gång tillfälle ges.
 
Nu är det dock tillbaka till vardagen och jag har både ett kök och en toalett som behöver städas samt plugg som behöver pluggas.

Kvällskladd, alien.


Borde vara så här minst en gång i månaden.

Jag fyller år och Bekanten skulle kolla något paket han skickat efter till mig så att det blev rätt och han sitter inne i sovrummet och har massa ljud för sig. Och jag är så nyfiken. I normala fall är jag inte alls av nyfiken natur, men när det kommer till presenter. Herregud. Och då är det inte bara presenter till mig, utan även andras. Mest irriterande är på julen för pappa berättar aldrig vad han köpt till Lillebror. Dock har jag en strikt regel som säger att jag inte får klämm och känna för jag är nämligen bäst på att kunna känna vad ett paket innehåller om det inte är inslaget i en box eller så.
 
Hur som helst ska vi till stan och leta mer presenter till mig! Väldigt trevligt om jag får säga det själv. Jag har nästan bestämt mig för Cherry-pennan från MAC. Har en men älskar den så mycket och skulle vilja ha en back up ifall den skulle försvinna ur sortimentet eller så innan min nuvarande tar slut. Ska även kolla på Granit efter någon snygg veckoplanerare. Efter det vet jag inte. Vet inte riktigt vad jag har för budget att röra mig med. Har dock pappa som buffert. Även han letar efter presenter till mig nämligen.
 
MAC Cherry är för övrigt den perfekta röda läppfärgen. Har inte gått en gång utan jag använt den utan att någon gett komplimanger och undrat vad det är för färg. Passar alla enligt Kandee Johnson, så om ni val ha något rött, satsa på den.
 

Ibland alltså.

Jag pratar i mobilen med Bekanten.
Jag: Kan inte du köpa ett blomkålshuvud på vägen hem?
Han: Javisst.
Jag: Du vet vad det är?*
Han: Ja. Sådana där vita men blad under.
 
Vi lägger på och runt fem, max tio, minuter senare ringer han upp när han står i affären.
Han: Tycker du om blomkål?
Jag: Va? Ja?
Han: Men du har väl sagt att du inte gillar det?
Jag: Om jag inte gillade det skulle jag väl inte bett dig köpa det?
 
Så vi lägger på igen och senare när han är hemma frågar jag hur han tänkte, varpå jag fick svaret att han hade glömt om det var vitkål eller blomkål han skulle köpa och fått för sig att jag inte gillade blomkål och det därför varit vitkål han skulle köpa för att han visste att det var ena jag inte gillade.
 
Till saken hör att jag gillar båda. Killen med kollen, not so much.
 
 
*Tro mig, man kan inte bli för tydlig med Bekanten. Och även om man är väldigt tydligt kan det fortfarande hända, och har hänt, att han kommer hem med persilja när man bett om dill.

Yin och yang.

Ni vet hur jag i förmiddags undrade om det räckte att jag hade förstört nagellacket som straff för att jag hann i tid till skolan? Det visade sig att det inte räckte. När jag åkte hem glömde jag nämligen att kliva av på min station så fick åka en extra och gå därifrån. Helt sjukt. Jag upptäckte bara helt plötsligt att "oj, här är visst stationen där jag ska av, och där stängde de dörrarna". Nu är det inte världens längsta bit, men dagen till ära hade jag tung packning och jag hade dessutom redan knatat runt en del i den äckliga solvärmen med den så min rygg och nacke var helt paj.
 
Och så trött jag var, och är. Helt slut. Hade inget i skolan förra veckan, och veckorna innan dess var långt ifrån jätteskoliga, så att gå 9-16 idag var verkligen påfrestande. Klent, jag vet. Men sådan är tydligen jag. Till mitt försvar vill jag dock påpeka att det är krävande att sitta och lyssna på folk en hel dag.

Tittin.

En jättedålig bild, jag vet, men på grund av dess lokalisering och min mobilkamera blir det inte bättre än så här. Det här är ett nyförvärv från Panduro, ett tittskåp som man får dekorera bäst man vill. Personligen valde jag en bit tapet längst bak, fastsatt med häftmassa, och planerar att låta smink och accessoarer husera där i. Hur fint som helst.
 
Just den nuvarande uppsättningen är inte så genomtänkt, ville bara testa lite. Tigrarna är Bekantens bidrag. Han tyckte att de var fina där.

Stressigt.

Herregud vilken morgon. Var sen redan ur lägenheten, så skulle jag fylla på SL-kortet. Missar tunnelbanan. Hoppar på en knökfull vagn och står ihopmosad hela vägen med en liten kvinnas arm tryckt mot mina bröst. Bestämmer mig för att hoppa på en buss och hoppas att det går fortare än att gå sista biten. Vilket det inte gjorde eftersom det var trafikstockning. Och vi prckade in varenda rödljus längsmed vägen. Rusar tilll slut in i klassrummet precis på klockslaget.

Jag förstår verkligen inte hur jag hann, men det gick. Så nu kan man ju undra vad annat som ska gå fel idag. I och för sig så var det sista jag gjorde innan jag kom hemifrån att riva upp mitt nymålade, fina, nagellack - hoppas att det räcker som "straff" för att jag faktiskt hann fram i tid.

The whore of september.

Jag förstår verkligen inte hur de tänkte här. Personligen brukar jag alltid tänka just sep hora för mig själv, för det är sådan humor jag har, men att särskilja sep och hora på det här sättet är inte okej. Inte för att jag är pryd, men det är ju inte speciellt bra reklam för företaget.
 
Och här tog jag bilden snällt, ur andra vinklar såg man ens inte sep, utan bara hora. Eller snällt och snällt, P:et syns ju knappt så att det ser ut som om att det står se hora, men ändå.
 
Hur som helst har jag nu avverkat alla Sephororna i stan i och med att jag varit i Nacka i helgen. Nacka och Täby är mina favoriter rent utseendemässigt. Själva produkterna är väl i stort sett de samma på alla tre, men jag tycker faktiskt att den inne i centrum är lite... murrig.
 
Hur som. Älskar Sephora. Ifall det nu är någon som har missat det. Min plånbok har det då inte...

Jag vet inte vad ni gör denna fredagskväll.


Själv gör jag omelett.

Upp och ner. Ner och upp.

Ett av de snyggaste bokomslagen någonsin. Och väldigt fina örhängen.
 
Den här dagen har haft både toppar och dalar orkesmässigt. Först i morse var jag superpigg. Sedan dog det helt ut på förmiddagen, sedan gjorde orken comeback och jag skrubbade balkongräcke, målade på wipen från igår samt rensade köksskafferiet. Efter det bar det iväg en sväng för att göra ärenden, bland annat hämtade jag ut paketen och köpte ett par örhängen, vilket ni kan se bevis på ovan. Sedan hem igen och släpa fram balkonggolvet från förrådet och lägga det.
 
Eller ja. Nu visade det sig att just balkonggolvsläggning låg utanför både mitt och Bekantens kompetensområde, men det är en historia för en annan dag. Därefter blev det dusch, tätt följt av en ny våg orkeslöshet. Och nu sitter jag här och tänker att jag kanske skulle plocka i ordning lite trots allt.
 
Herregud. Kan jag inte bara bestämma mig. Sjukt irriterande att ha sådana här toppar och dalar. Menmen. Tur att det finns toppar i alla fall. Något det varit ont om på senaste. Varit galet orkeslös och... Jag vet inte vad egentligen. Olustig är kanske vad jag varit.

Livsglädje. Eller, ja...

Så här fint var det häromhelgen när vi var och knatade på Djurgården. Skulle gärna gjort det idag, men tror tyvärr inte att det finns tid över till det idag.
 
Just nu gör jag dock ingenting mer än att vänta på att klockan ska bli nio så jag kan väcka Bekanten. Har flera saker jag skulle vilja pyssla med, men alla är för högljudda. Har försökt roa mig med datorn, men den har verkligen inte gett någonting. Internet ska ju vara oändligt och allt det där, men jag tycker det är pyttelitet. Är ju självklart ens eget fel att man inte är äventyrlig nog att hitta nya, roliga platser. Men ändå.
 
Positivare än så blir det inte denna onsdagsmorgon. Kan dock avsluta med ett problem, för att öka misären ytterligare. Är nämligen så att jag har två paket som ligger och väntar på mig hos utlämningsstället. Dock lär jag få ytterligare ett paket antingen i morgon eller dagen efter det, och jag gillar verkligen inte utlämningsstället så vill helst slippa gå dit två gånger samma vecka. Så det är en klassisk pest eller kolera eftersom jag väldigt gärna vill ha paketen som redan kommit nu, nu, nu.
 
Det är för all del ett förhållandevis lätt problem att ha, men. Ett problem är ett problem, som jag brukar säga.