Så var man mamma då.

Ja, idag flyttade lilla (Dynamit)Harry in till mig. Mitt lilla marsvin. Hans papperspellets luktar inte så gott, men han är väldigt söt.

Det kallas att jobba i grupp.

Ni vet när man måste vara social mot någon fast man inte vill, och när denne någon måste vara social tillbaka fast att den inte vill? Galet jobbig stämnining, men det är skönt när det är över.

Snälla vemdetnuärsomstyrallt:

Gör så att jag kan gå till skolan imorgon, kan inte missa mer.

Då har man sovit i tolv timmar då.

Kanske ska krypa tillbaka ner i sängen..

Ett absolut No-No pojkar!

Jag vet, alla lär sig olika snabbt och man ska inte se ner på de som har svårare att ta till sig saker än andra. Men,
när man är tjugo+ år och läser vid ett universitet ska man inte ha mamma med sig när man tvättar!

Fröken fegis strikes again!

Tänkte idag se 28 weeks later. Efter fem minuter stängde jag av, vågade inte se mer.

Så, vad jag ville ha sagt var: God Morgon, idioter!

Hjälp vad jag är trött! Kom inte i säng förrän klockan fyra och sedan börjar någon idiot att spela musik så det hördes ända bort till Tannerfors redan klockan åtta! Att man har ljud för sig på en fredagskväll tycker jag är helt okej, men en lördgasmorgon? Icke! Då vill man sova ut, åtminstone om man är normal människa och inte har något man måste göra tidigt. Var så arg när jag blev väckt, tog säkert en timme innan jag kunde somna om, hur länge oljudet höll på vågar jag inte säga något om, risken för överdrift är enorm - men skulle chansa på en tre timmar ungefär.

Så jag vaknade alldeles huvudvärkig [Ja, de är ett ord, tack som frågar] och dan klockan halv ett och fick då beskyllning för en annans dåliga omtenta - något som jag i och för sig erbjöd i utbyte mot att han tog skulden för att jag inte sov förrän sent. Man gör konstiga ting när man är trött har jag hört.

Det är en förolämpning, eller hur?!

Idag när jag språkade lite med miss Pickford på MSN, så nämnde jag i förbiparten en karaktär, som jag då såg på TV:n som jag är fullständigt kär i, varpå miss P svarar att han påminner om mig litegrann! Så vem var det vi språkade om?
Mr Bing, Chandler Bing.
Det kan inte vara bra att som, snart tjugoårig, tjej sägas likna Chandler? Nu var det, tack gode gud, inte utseendet utan the persona som jämfördes, även min favorit Settman nämndes i sammanhanget - men trots att det var två favoritkillar...?

Det kan inte ses som något annat än en förolämning? Att jag sedan förstår vad hon menar och håller med - det är inte av betydelse för min utläggning.
With Love
Therese annuendag Bing

Linköpings ledsnaste cyklist?

Ja, det var nog inte svårt att inbilla sig det om man mötte mig på malmslättaren idag, vinden ven så blev alldeles tårögd. Nu menar jag inte att det blev lite blött i ena ögonvrån utan det rann tårar längsmed kinderna. Väldigt obekvämt faktiskt, men jag fick den där fina tvåsträcknerförkinderna-sminkningen som är så het i Hollywod just nu.
Väldigt vackert.

"%$@{%(@ MSN!

Börjar verkligen lacka ur på MSN nu! Kan inte herr Gates eller vem som nu är ansvarig för det där ta och göra något åt saken?! Tack!

Puss på dig!

Älskar mitt cykellås, speciellt den här veckan eftersom att det har varit fryst varenda gång jag ska använda det. Det är så mysigt att bråka med isen där inne. Att det sedan är nästan helt sönderrostat gör ju inte det hela värre direkt, bara bygger på attraktionen. Sedan att till och med själva vajern till låset fryser så att den knappt går att manövrera - det är bara ren skär bortskämning.
Önskar att alla hade en lika bra relation till sit cykellås som den jag och mitt har!

Observera att Den Ser Grön Ut!

Då var man tillbaka i föreläsningssvängen igen då.* Måste erkänna att jag hade lite svårt att koncentrera mig på själva föreläsningen, kändes som om jag satt på ett väckelsemöte och att jag skulle bli ombedd att ge gud min själ eller att föreläsarinnan skulle brista ut i ett "Halleluja!", "Ge mig ett amen!", "Ta emot gud i ert hjärta!" eller något i den stilen. Väldigt lustigt, speciellt med tanke på att hon pratade om rättsstaten...

När människan sedan tar på en OH-bild** där allt har vit bakgrund förutom två rader som har grå och skall berätta om just detta markerade område yttrar hon något i stil med "det som är markerat" varpå hon tvekar en halv sekund innan hon börjar gå mot OH:n. I min hjärna står det en hel cheerleadningsgrupp och skriker "Peka inte på markeringen!" med pompoms och allt. Och vad gör hon? Hon pekar på makeringen. Jag blir så trött.

När sedan mr Tyskland pratar om gemenskapen får det mig att undra: Är det EU eller någon konstig sexsekt han pratar om?.

I övrigt så kan jag inte vara något annat än nöjd, och med tanke på att jag läst det som lektionen handlade om, och förstått det, så var dagens föreläsning mest en bekräftelse på vad jag redan visste. Inte ofta man känner så, tyvärr.


*Två "då" i en och samma mening - vad skulle Ingrid säga?!
**OverHeadbild för den oinvigne.

Det luktar bränt i min lägenhet men jag har inte tänkt något på hela dagen...

image145

Haha, björnen uppskattar mig!

För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg om björnsocialistiskanågonting, även kallat björnrörelsen. I alla fall så fick tydligen översnubben där reda på det och tackade mig för att jag spred läran eller något i den stilen - att jag var ironisk verkade han inte bekymra sig om. Nu till det roliga:

Jag har ju två underbloggar, dessa besöker jag som regel dock inte speciellt ofta utan bara om jag skriver något; vilket för övrigt var längesedan. Idag gick jag i alla fall in där av en slump och såg att det fanns en kommentar på ett inlägg om jag inte minns var kommenterat. Det var björnen själv igen:

"Vissa saker här tycker jag verkar väldigt tilltalande; t.ex. att du inte dricker och inte har färgat ditt hår. Jag letar runt efter Den Perfekta, och kommer antagligen aldrig finna henne, men jag ville ändå blott påpeka att dessa, och andra saker du listat, är av mig uppskattade. Klart slut."

Tänk att vara uppskattad av björnen, känner mig så ärad!


- Nu är bara frågan var någonstans jag snabbast möjligen kan få tag på en hårfärgningsförpackning och starksprit...

Jag älskar

att första tanken när jag vaknade i morse var:
"Jag vill inte till skolan i morgon!!!"
Känner att det är en jättebra inställning till nya friska tag. Verkligen positivt. Det var alltså inte så att jag njöt av min sista morgon, utan istället var jag redan helt nere inför morgondagen. Kommer bli en mysig termin, det känner jag på mig!

Mellan två kurser...

Ja, sedan i onsdags har jag varit studielös det ändras dock, lite för bryskt för min smak, redan på måndag. Ärligt talat så kan jag inte påstå att jag längtar, snarare är det så att jag bävar - men det är bara att bita ihop och gilla läget... Jag är ju trots allt här av egen fri vilja, eller? Jo. Fast orden egen, fri och vilja kanske inte står i sådant starkt sammanband som de borde, men det finns alltid en guldkant på molnen har jag hört.


Jag vet inget om en len och skön lesbisk tjej i Vallaskogen!

image144
Alla som påstår något annat ljuger!

Vacker.

Kollade runt bland TV-kanalerna och då så hamnade jag på ettan där det var de sista minuterna av en dokumentär om Johanna Yohanna, och då så sjöng hon en sång* som hon själv gjort; och den är verkligen så otroligt vacker.

Tack vare YouTube kommer den höras många gånger i min lägenhet.


*Ja, jag vet att det borde ha varit på underbloggen, men det var för viktigt.

Direkt till sängen utan att passera Gå.

Hjälp så trött jag var idag. Tre timmars sömn fungerar inte för mig. När jag kom hem så gick jag direkt till sängen och sov. Skönt men ändå så obeskriviligt obehagligt. Jag mår så dåligt av att sova på dagen nämligen, kroppen känner väl att det är fel. Tillät mig dock bara några timmar, man ska ju helst kunna somna ikväll!

Verkligen en intressant redogörning eller hur? Kan se hur ni tappar hakorna av ren förundran, saken var bara den att jag kom på rubriken och tyckte att den var rolig - måste påpeka att det var innan jag sov, och nu stickar [läs: svengelska; det vill säga sticking-håller fast- med svensk böjning] jag till den.


- Stolt över fyrapluset å dina vägnar J! [Well, I am very nice.]

Jag erkänner:

Jag kan inte låta bli att le när jag ser Fråga Olle-reklamerna.

Ja, jag såg på idrottsgalan.

Förmodligen inte av samma anledning som resten av svenska folket dock. Jag såg nämligen på det endast på grund av att det var Peter Settman som var programledare, och folk som har kollen här vet vad jag känner för Peter... Att man sedan fick sitta i soffan och se ner på människorna som visades på skärmen med miss Pickford var en bonus. Alltid roligare att skratta hånfullt när man är två som jag brukar säga!

Oförmögen att visa känslor: Jag?!

Kall, sansad, känslokall, sjukligt lugn, stram, eller vilken version ni nu vill välja - jag har kallats det och jag måste verkligen få ta tillfället i akt och motbevisa detta. Alla som sett mig och min ugn idag, visserligen ingen - men trust me, vet vilka känslostormar det finns inom min kropp. Det var inget annat än kärlek som fick mig att ägna uppåt en timme åt att göra rent ugnen och ugnsgallret.

[Fast kan ju också ha med att göra att jag måste göra allt perfekt om jag påbörjar något som ugnsrengörning och inte kan acceptera minsta lilla fläck, fast det skulle ju förstöra hela känslogrejen så jag väljer att hålla tyst om den synvinkeln på saken.]

- Just det, att bara kunna visa känslor för saker och ting har jag visst också blivit anklagad för...

Vart tog den nya dockan vägen?

Ärligt talat: jag såg på PCD Search for the next doll, men vart i hela fridens namn tog den nya dockan vägen? Nu är jag i och för sig inget PCD-fan men jag förväntar mig att se henne [tror att hon som vann hette Asia] i konstellationen. Helst just precis nu tack! Jag gillade henne inte - men vill samtidigt inte blivit blåst på en docka, det är inte fair game det här!

Hjälp, så tråkigt det här blev!

Det här illamåendet börjar bli lite tjatigt nu. Varenda morgon och kväll i vadå? En vecka? Dessutom är jag uttråkad - men har samtidigt ingen som helst lust att hitta på något. En ny annuendaganpassad version av hönan och ägget skulle man kunna påstå. Känns som om hela kvällen varit så, att samtidigt som jag vill något, så vill jag det inte alls. Depression på G? Det var ju längesedan sist, så varför inte. Känner dock inte att jag har någon anledning till det nu? Kanske bara en istörstallmänhetdepression? Eller så är det inget sådant överhuvudtaget.
- Not in a mood anyway...

Ett STORT, STORT leende!

Telefonintervju på AftonbladetTV med Basshunter om hans framgångar i England och om att han skall dit för att göra några spelningar:

Reporter: "Vad har du för förväntingar då, tror du att de kommer att känna igen dig på gatorna?"
Basshunter: "Eh.. Nej, det beror på om mina nakenbilder har kommit ut där än."- Ja, jag har sett dem. Var någon som la upp dem i vår klassmapp när det begav sig om jag inte missminner mig helt. Vad jag minns så hade han läskigt håriga ben och trosorna som tjejen hade såg ut som ett par jag hade...

Något så trivialt som vädret.

Ja, jag tänker verkligen skriva om vädret, för ärligt talat: det var inte så att Moder Natur idag satt och skrek att det var den elfte januari, istället verkade det som om hon fått i sig lite för mycket lyckodricka - vädret var nämligen alldeles underbart, om än lite blåsigt, vårigt. Vad är det för fulspel? Lura fram vårkänslorna för att sedan med all säkerhet ge en ordentlig snöstorm följt av ishala vägar fölt av den oundvikliga slasken. Nej, istället för lyckodrickan kanske det är så att Moder Natur har kommit in i klimakterieåldern, för elfte januari är lite tidigt till och med för henne.

Nej, jag tycker att det är dålig stil jag... Speciellt som jag redan fått min snökick för i år. jag upplevde den vita julen, det räcker för mig. Jag har redan checkat av allt på den säsongsenliga vinterlistan, bortsett från skridskoåkning och snögubbebyggning förstås - men skridskor blev det inga förra vintern heller och jag lider inga men av det idag och vad det gäller snögubben... okej, det vore ganska roligt att göra en... men det är inte värt besväret så jag kan vänta till nästa vinter!


- Jag fyller för övrigt år om "endast" fyra månader.

Home sweet home som det brukar stå på broderierna.

Underbart skönt att vara hemma, trots mardrömsresan som ledde hit - något jag inte orkar gå in på här och nu. Är i alla fall fruktansvärt trött, jag har ont överallt och det känns som om jag sväljer rakblad. Detta i en fin mix med skuldkänslorna över grupparbetet. Mysig morgon att vakna upp med andra ord, men att jag gör det i min alldeles egna, underbara säng gör det hela lite mer uthärdigt - ja, om man bortser från skuldkänslorna alltså.

Den stora frågan nu är om jag ska sova trettio minuter till eller istället gå upp och se om jag kan hitta något frukostliknande i min, så gott som, tomma kyl respektive frys...

Runka ett svin?

Idag så hamnade jag vid frukostbordet framför ett program på Discovery som handlade om de jobb som barn som regel inte drömmer om. Programledaren, som åkte runt och utförde dessa, var bland annat på en grisgård. Där fick han bära grisar, knipsa kultingarnas tänder, hålla kol på bajsflödet, göra en sugga gravid och dessförinnan: hjälpa bonden att tillfredställa en galt. Svinet i fråga, grisen alltså, fick ställa sig till rätta på en metallsugga och medan bonden höll i snoppen så hade programledaren som uppgift att fånga upp sperman i en påse - och det var mycket sådan.

Saken är den att jag såg aldrig att grisen "gjorde något" förutom att stå still upp på suggan, betyder det att bonden gave him a handjob? Och ifall han gjorde det: räknas det som tidelag?

Jag har inget emot mimning - om det görs på rätt sätt.

Självklart såg jag på VS fashionshow, det är ju trots allt tradition. Ja, kanske inte lika starkt befäst som Kalles jul, men däromkring. Det största som sitter kvar i minnet efter årets show är dock följande:

image143
Var någonstans var Spice Girls när de uppträdde?

För med i låten var de åtminstone inte, man tycker ju att de kunde ha tränat upp mimandet lite inför uppträdandet. var dessutom sorgligt patetiskt att se mrs Beckhams velande efter en slutpose. Jag är inte emot mrs B som resten av världen verkar vara, tvärtom. - Så är inte så att jag satt och letade fel på henne, utan felet var katastrofalt genomlysande. Tycker hon verkar rätt lattjo, för att använda ett ord som killen i Drömkåken använder då han mäter fuktigheten i golvet - dock inte i samma mening som han använde det. Oavsett vilket så var, det så kallade, mimandet pinsamt att se, inte med överhuvudtaget.

Men, på tal om mimning och VS: fröken Tyskland var inte riktigt på samma planet som låten spelades på när hon duettade  [Ja, det är ett ord; går att finna i SAOL.] med sin bilkörande make. Effekter pålagda till tusen, för att det skulle låta något sånär I guess, men inte lyckades hon få läpparna i takt till hundra procent.

- Bra råd till låtsassjungande: Sjung på riktigt istället för att bara fladdra med läpparna, ser mycket naturligare ut!

Lösenord?!

Idag när jag skulle kolla hur det jag gjorde inatt såg ut såhär i dagsljus, även om det i och för sig är mörkt ute nu, så vägrade den att släppa in mig; påstod att det krävdes lösenord. Det var bland det värsta... Lösenordet från min testblogg hade tydligen spritt sig hit? Väldigt underligt...

Layout: The Pink Band.

Well, jag blev lite uttråkad och på något sätt blev det ny design. Den lär ju inte stanna så länge, men är något nytt för tillfället! Får lite rosa bandet-vibbar av den.

Det var bättre förr!

Det var en gång en flicka, vi kan kalla henne Therese. Therese var väldigt morgonpigg, stannade aldrig i sängen längre än till klockan nio, oftast var hon faktiskt uppe redan klockan åtta. Det är lite osäkert vad som hände men en dag träffade Therese en pojke som aldrig var uppe ur sängen klockan åtta, och det finns dem som påstår att det var då Therese förändrades. Efter mötet, även om det var kort, så började Therese nämligen att uppskatta att "ligga och dra sig". Månaderna gick och Therese började studera vid Linköpings universitet, på filfack. Det var vida erkännt att filfackstuderandes scheman som regel inte var sådär väldigt ansträngande, och Thereses program var inget undantag.

Det är här i historien som det verkligen börjar gå utför, Therese blev nämligen en latmask när det gäller att kliva ur sängen, en sista komponent finns det dock. Nämligen hennes säng, en etthundrafyrtio centimeter bred bit av himelriket. Poängen med den här historien är att imorgon skall Therese iväg klockan elva, och det tycker hon är jättetidigt eftersom att hon har fått olaten att gärna stanna i sängen längre än vad som fungerar för att hon skall komma iväg i tid imorgon. Att det är för att göra något trevligt spelar tyvärr ingen roll, Therese är numera nämligen en morgonlat flicka som gärna sover bara liiite till.

- En berättelse skriven av annuendag, med vissa självupplevda inslag.

Idag!

Ja, idag skulle vara dagen då jag skulle få se Visby i hela sin prakt, men icke. Vad får jag se? Apoteket och ja, ni gissade rätt Maxi.


Kalla mig gärna pryd.

Ärligt talat, det kan väl inte bara vara jag som tycker att det är lite obehagligt att se Cruz-syskonen hånga med varandra? Det känns inte helt enkelt inte rätt. Jag tycker att folk skall få tända på precis vad de vill under förutsättningarna att det inte skadar någon som inte vill bli skadad eller är olagligt, och även om nu sådan syskonkärlek inte vore olagligt - vilket det som bekant är, här i Sverige åtminstone - så är det extremt störande. Det finns gränser och syskonsalivutbyte är en gräns som man inte kan missa, den kinesiska muren har ingenting i jämförelse med den gränsen.

Det är helt enkelt för mycket för den här flickan att se två systrar kråma sig mot sin bror och kyssa varandra. Tooo much som de skulle ha sagt i staterna.

Avundsjuk, jag är så avundsjuk!

Fröken Pickford har fått se delfiner in the real life, vad är rättvisan i det? Kräver att få se delfiner jag också! Hör ni det Destination Gotland?! Förväntar mig delfiner hoppande utanför fönsterna på hemresan!

Vart tog den vägen?

Idag så läste jag en rubrik på aftonbladet.se om hur man höll på att bada utomhus i Kiruna och så var det en kille som sprang upp ur vattnet med pillesnoppen diskret skymd bakom något, om det var hans hand eller textrubriken minns jag inte.

Men, om man är kille kan det väl ändå inte vara sådär överdrivet bekvämt att bada i isvatten? Jag menar visst, det är ju kallt och så - men saker och ting har ju en tendens att försvinna i kyla och det verkar inte helt sunt att tro att man har svullna halsmandlar för att sedan, precis innan man kommit fram till farbror doktorn, komma på att man badade isvak igår så det är nog inte halsmandlarna man känner i alla fall?

Bara en tanke såhär på onsdagskvällen...

The Big Tour.

Om två timmar skall jag åka in till staden - för att äta nachostallrik och gå på Maxi. Får se mycket av Visby även idag alltså.

Fyra nyanser av grått.

Ja, idag är man mysklädd ända in på underkläderna - bortsett från de nedre underkläderna som är mörkgröna. När jag tänker efter är det faktiskt fem nyanser av grått, även min hårsnodd är grå. Sex om man räknar med min sinnesstämming. Känns verkligen som om krafterna är slut. Hoppas jag hinner få dem tillbaka tills den åttonde då the real life börjar igen. Loven går alltid så fruktansvärt fort, precis som helger. Dessutom har jag för mig att schemat är ganska fylligt kommande termin. Icke roligt, icke roligt alls. Som tur är så finns det mycket roligt runt omkring som hjälper de sega föreläsningarna!

---

Imorgon blir det i alla fall en resa in till staden, förmodligen den enda för jag åker nog hem redan till helgen skulle jag tro och har lite annat att göra tills dess. Tråkigt, trodde inte att tiden här på ön skulle gå så snabbt, men så är det när universitetet snålar med ledig tid...

Prioritet ett imorgon blir att kolla in stadens alla förändringar - så vitt jag vet finns det en och det är det ombyggda Åhlénshuset - så det lär ju inte ta sådär överdrivet lång tid att ta sig igenom prioritetslistan så att jag hinner med lite gamla godingar också.