Det var ju i alla fall söndagsmorgon. (Som alltid.)

Det hade inte alls gjort något om någon igår kunde ha nämnt det där med vintertid... Alternativt att jag vore så samhällsmedveten då det kommer till datum att jag visste om det av mig själv.

- Vad jag gjorde på min extra timme?
- Diskade.

Idag

har varit en dag med vatten, ärvdabalken, key och snoppar.

Modern tappning av burgare eller inte?

Sitter just och finurlar på vad jag ska ha till mat idag... Jag har en köttbit i kylen, frågan är vad jag ska göra med den. Det enda som är säkert är att det itne ska bli en juldekoration. Allvarligt talat så funderar jag på att strimla ner och därefter steka den i soya, ta fram fullkornsbrödet ur skåpet, klicka på lite ört-creme fraiche blandat med citron, lägga dit massor av machesallat för att sedan lägga dit köttstrimlorna och därmed få en slags hamburgare i väldigt modern tappning.

Problemet med denna idé, som jag personligen finner lockande, är att jag imorgon måse ha med mig matlåda till universitetet och jag är ganska så säker [läs: övertygad] på att jag imorgon inte känner för att slänga ihop en likadan burgare innan jag går.

Alltså så borde jag istället göra någon röra med pasta eller potatis till... men hur kul är det på en skala?

Anything for a bucket!

Det blev ju inte mycket vettigt gjort med PM-gruppen idag inte. Sedan blev det alldeles för mycket på det jag skulle skriva för andra PM-gruppen, är konstigt sådant där. Skulle verkligen vara skönt om jag var klar med dagen nu men icke.

---

Halva min lägenhet består i detta nu av skålar i varierande former innehållandes vatten. Detta på grund av att jag inte tänkte på att köpa en stor hink att ha vattnet i under de dagar det ska stå och "dra till sig", det vill säga innan man kan lägga fiskarna i det. Det värsta är att de skålar jag har räcker inte alls. Måste med andra ord införskaffa en stor hink inom det närmaste, helst två stycken till och med.

Imorgon

kommer att bli en stressig dag.


Fiskar plus massor av dagar!

Då var man hemma igen. Home, sweet home. Ja, om man ska vara petig så kom jag ju hem igår - men i alla fall. Var igår kväll väldigt trött efter en dag med IKEA, Claes Ohlson och Biltema [läs: jag är numera fattig]. Roligaste igår var dock Djurmagasinet där jag köpte två fiskar! Så nu simmar de runt där i sin skål och gör den typiska fiskmunsrörelsen stup i kvarten. De blev idag könsbestämda av J som var här då vi jobbade med PM:et. Det är tydligen en hane och en hona för att "hon gömmer sig i buskarna och han är framme och visar upp sig" och för att "det här är definitivt en tjej, den har ju läppstift". Känns skönt att få det utklarat, är dock orolig för fiskbäbisar så jag hoppas att J:s grundliga, och vetenskapliga, undersökning visar sig vara fel.

---

I alla fall så skrev jag lite (opublicerad)blogg nere hos min faster och nu ska ni, kära läsare, få äran att ta del av dessa alster.

Torsdag 2007.10.18 18:03

Så var man framme hos faster då. Har i och för sig varit det ett tag, men i alla fall. Det var så roligt för att när jag kom upp för sista trappan hemma så hälsade jag på gubben som satt i trappan up till vinden. Tyckte att det var ett konstigt ställe att sitta på. Sekunden efteråt insåg jag att det var min farbror, väldigt chockerande. Så blev till att stresspacka ner datorn och några småsaker jag inte fått ner ännu. Detta ledde till att jag glömde både örhängen och mina halsdukar. Hur i hela fridens namn ska det här gå?


Eftersom att jag inte har tillgång till internet så är det här ju inget ni kommer få äran av att läsa förrän jag faktiskt är hemma igen. Möjligen att jag inte kan stå emot och då lånar min fasters modemuppkoppling, men sannolikheten känns avlägsen eftersom att det tar uppåt en kvart att kommer in på internet här. Och så bra tålamod har jag inte.


Är det klockan sex eller sju som det är billigare att ringa till fasta telefoner från fasta telefoner? Skulle behöva ringa hem och be P låna ut en bok om juridiska begrepp till mig innan de åker hit imorgon, hann inte med att göra det själv nämligen, och får dåligt samvete om jag lånar telefonen när det är dyrt.  Och utan internet så lär det behövas en sådan sorts bok.


Torsdag 2007.10.18 21:15

Jag är fruktansvärt trött. Hoppas att det är sängdags snart så att jag kan sussa.


Fredag 2007.10.19 15:55

Hjälp så kallt det är. Fryser massor, fingrarna är alldeles isiga. Hitintills idag så har jag varit inne i stan och shoppat två halsdukar, en underbar vas (som kommer användas som lykta) och ett lipsyl av märket militärens hudsalva. Ångrar skarpt att jag inte köpte en till vas, eller två. Hade blivit så fint, funderar på att göra det imorgon om jag lyckas övertala P att åka in till stan eller när jag kommer hem. Frågan är bara om höstutrensningsrean på 50 % fortfarande gäller då? Kommer ju hem först på måndag, alltså så är det ny vecka - ja, jag blev ju trots allt antagen på universitet så jag kan det där med veckoskiftningar.


Jag har varit duktig och läst åtminstone tjugo sidor i den ekonomiska familjerätten idag. Har fortfarande låååång väg kvar till dess at jag är klar med den, och att jag skall hinna tills på måndag känns ju ganska så oöverkomligt, extremt oöverkomligt till och med. Att jag sedan har Barnrättens grunder att läsa också, gör ju inte det hela roligare. Men det är bara att ligga i. Har tid till det imorgon förmiddag då de andra ska ut i skogen, blir några timmars läsning det.


Min faster är så rolig när hon handlar. Först var vi på ICA Supermarket, sedan ICA Matmagasinet och sist på Netto, bara för att ta del av olika rabatter. Problemet är ju bara att bensinen och tiden det krävs att handla på tre ställen knappast gör det värt det hela. Något som hon vet, men av någon anledning lyckas övertala sig själv att det inte alls är så - är ju trots allt rabatter.


Fredag 2007.10.19 18:13

Hur freaky är det inte att jag efter att ha börjat läsa om arvsrätt så åker jag till kyrkogården? Lite i alla fall.


Nu sitter jag i alla fall framför datorn i soffan där faster tittar på Glamour. Ett program mer hjärndött får man allt leta efter. Så fruktansvärt verkligen. Pinsamt faktiskt. Sorgligt är det även att jag sitter här och lyssnar på eländet. Men vad ska jag göra åt saken? Är ganska begränsat med saker att göra här, och alternativet jag har är kursböckerna, och det känns inte alls lockande. Då sitter jag hellre kvar här i soffan och lyssnar på Glamour.Fredag 2007.10.19 18:53

Mitt (dator)batteri dör vilken sekund som helst nu, tråkigt!Lördag 2007.10.20 17:00

Jag klarade tentan! Fick pinsamt dåligt resultat dock. Tjugo poäng krävdes för att få G, jag hade just tjugo. Jag har aldrig förut förstått mig på folk som blir glada för ett G, bara sett det som misslyckade personer. Idag förstår jag dock, var så inställd på att få omtenta att glädjen för G:t var helt obeskrivbar. Det är ju ett värdelöst resultat, och jag inser självklart att det bara var tur att jag fick tjugo istället för nitton, men hjälp så glad jag är.Söndag 2007.10.21 16:51

Precis hemkommen från mormor och morfar. Är så fruktansvärt segt att vara där. Imorgon så bär det i alla fall av hem igen. Ska bli både skönt och tråkigt, mest skönt. Dessutom så blir det fiskinköp imorgon, det ska bli kul att få lite liv i lägenheten. Tyvärr så lär de inte hjälpa till med hyran de små liven.


Imorgon.

Tydligen så ska det imorgon vara tio arbetsdagar sedan tentan. Jag hade för mig att svaret skulle komma först nästa vecka, men icke. Känns mest ledsamt eftersom att jag inte tror att jag klarade mig, eller jag vet att jag inte klarade mig.

---

Imorgon så bär det iväg. Början nästan bli klar för avfärd, men först blir det lite mer ekonomisk familjerätt.

Lite gnäll.

Jag blir så trött. Klockan tio imorgon ska jag träffa min S-grupp, klockan ett min T-grupp. Min S-grupp kommer definitivt inte vara klar klockan ett. Dessutom är det säkert en kvarts cykelväg mellan grupperna. Och jag som ska städa och packa. Usch.

Okej, nu när jag har gnällt av mig lite... Nej, det var nog bara det jag hade att säga den här gången.

Du och jag tvättmaskinen - om sex och en halv timme.

Ja, imorgon bitti så är det en viss Therese som har tvättid, det är mysigt. Speciellt som det är klockan sex på morgonen och jag har föreläsningar mellan nio och tre och sedan styrelsemöte klockan sju. Kommer med andra ord bli en lååång dag imorgon. Mellan tre och sju måste jag dessutom städa och läsa. På onsdag blir det till att packa och PMjobba, sedan på torsdag bär det av till faster.

Saken är den att jag har hitintills alltid gillat att våra tvättmaskiner bara tar trettio minuter på sig att bli klara. Imorgon så är ju det dock extremt obekvämt. Det är ju ingen idé att krypa ner i sängen för en halvtimme, och vad i all sin dar ska jag göra uppe klockan sex på morgonen? Tror inte att mina grannar skulle uppskatta om jag började dammsuga, och känns som att det kommer vara svårövertalat att få mig att läsa då.
Ja, den som lever får se.

Nej, om man skulle försöka dra sig mot sängen kanske, är ju bra om jag hinner gå och lägga mig innan jag ska upp.

Nej, det fungerar inte på mig.

I GoodYears reklam så säger de bland annat att de var det första däcket på månen... Jag vet inte jag, ifall jag hade en bil som behövde hjul är inte det faktumet det som skulle få mig att slå till. Det känns ganska så ointressant att de ens varit på månen, än mindre att de var där först. Känns osannolikt att jag, ifall jag hade en bil, skulle bege mig ut på månen och köra.

Onödigt men obligatoriskt.

Då var två timmar helt onödig obligatorisk föreläsning genomförd. Skillnaden från förra veckan var att jag idag hade med mig den ekonomiska familjerätten så jag betade av ungefär tjugo sidor i den, så halt bortkastat var det inte. Nu är det lunch sedan två obligatoriska och värdelösa timmar till. Då kan jag dock inte läsa eftersom att det är en gruppgrej, men det är bara att se intresserad ut så är även det avklarat.

Var är Martha Stewart när man behöver henne?

Jag och min ugn kommer inte riktigt överens, den vill nämligen inte bli ren. Jag har provat trasa, diskmedel, tvålull och ungsrengöringsmouse. Den vill bara inte. Vi har haft långa diskussioner men den vägrar. Först trodde jag att det var för att den ville spendera kvalitetstid med mig och jag tyckte att det var lite gulligt, men nu? Jag är så trött på det.

- Jag vill ha en ren ugn, inte en prickig!

ELVA timmar!

Jag sov ELVA timmar inatt. Det är hur länge som helst. Ett halv dygn nästan! Helt otroligt, ELVA timmar!

Så var oskulden tagen då.

Det kändes minst sagt ovant. Det var lite jobbigt också, för nu vet man ju att det är över. Det där speciella är över och i fortsättningen så kommer det bara vara helt vanligt. Men självklart kommer jag göra det igen! Många gånger. Kanske inte en gång i veckan men säkert åtminstone två-tre gånger i månaden. Det var åtminstone skönt att det var över så snabbt eftersom jag både såg fram emot det och innerst inne inte alls ville. Jag har ju gjort andra saker inom samma område förut, men aldrig tagit hela steget och verkligen genomfört det, även om jag funderat på det många gånger - speciellt den senaste veckan av någon anledning. Jag menar har jag hållt mig såhär länge så hade det ju inte varit helt dumt att hålla ut ett tag till. Men nu är det som det är och det är gjort. Det kommer aldrig mer bli speciellt.- Nu vet jag inte vad ni snuskhumrar tänker på, men jag pratar om att jag idag köpte mitt första mjölkpaket sedan jag flyttade hit!

Så underbart det skulle vara med disciplin.

Planen idag är att läsa ut den ekonomiska familjerätten, vilket innebär att jag har dryga tvåhundra sidor att beta av. Sannolikheten att det blir av känns dock inte speciellt positiv. Speciellt som jag vet att jag inte behöver vara klar förrän på tisdag egentligen. Skulle bara vara så skönt att få det avklarat!

Självklart börjar det regna när jag cyklar hem!

Jag blev bokstavligt talat tvingat till Blue Heaven ikväll. Jag blev utsparkad ur S lägenhet med orden "nu går du och byter om så ses vi här nere om tio minuter" - jag hade nämligen anfört att jag inte kunde gå för att jag hade inte utgångskläder på mig. Ärligt talat så gjorde det inget, jag ville ju egentligen ut, jag var bara lite ur humör just då. Däremot var det inte speciellt roligt att få tio ynka minuter. Det jag hann att göra var att slänga på mig "utklänningen" som hängde närmast och byta skor.

Det var faktiskt ganska så roligt, ett stort minus var dock musiken. Inte riktigt vad jag föredrog kanske. Andra, nästan lika stora, minus var dels att jag blev stämplad av en kille på dansgolvet och dels att det var en gammal gubbe som förföljde mig större delen av kvällen. Okej, jag vet inte hans ålder, men har såg ut att vara någonstans över trettio.

Tydligen så såg jag även intellektuell ut, kan mycket troligen berott på att jag hade glasögonen på mig, så en kille undrade vad jag läste för böcker. Det är ju ett sätt att ragga, känns dock inte så seriöst då personen som frågar sluddrar och knappt kan stå still utan att vingla.

När det sedan blev dags för hemfärd, och som ni kan se av tidsstämpeln på det här meddelandet så åkte jag tidigt [någongång strax efter två skulle jag gissa], så började det halvvägs hemma regna. Ganska så mycket. Väldigt irriterande. Anledningentill att jag droppade av så tidigt var i första han för att S med boy skulle gå då och eftersom att han bor åt mitt håll så insåg jag möjligheten att åtminstone få sällskap halva vägen hem. Något som är trevligt i en stad känd för sina serievåldtäcksmän och diverse ligor.

- Så nu är jag nyduschad och full av energi, vad ska jag göra?

Grrr! - På det arga sättet.

Så fruktansvärt irrierad på en viss sak nu, men det här är inte rätta forumet för denna irritation därför så slutar jag skriva om det nu.

---

Blue Heaven? Jag vet inte, är alldeles för irriterad tror jag.

Vad ska jag göra nu?!

Vad i hela fridens namn ska jag göra? Klockan är halv sex och jag har inget kvar jag måste göra, jag har fri tid resten av kvällen. Det har jag inte haft på veckor. Inget planerat, inget möte - ingenting. Bara jag och lägenheten. Jag brukar inte vara redo att lägga av för dagen förrän nio-tio någonstans, förutsatt att det inte är någon kvällsgrej planerad förstås. Så vad ska jag göra nu, jag har ju fått massor med tid till bara mig som jag inte är van att ha.

- Det är nästan lite läskigt.

Ord från en avvänjd.

Det är verkligen så fruktansvärt längesedan jag suttit framför en dator. Och då menar jag inte när man är tio minuter framför mailen utan verkligen gjort något. Har suttit i ungefär en timme med protokollet nu och jag har ärligt talat fått ont i ögonen. Så går det när man vänjer sig av med något.

Fruktansvärt är även protokollet. Inte det i sig utan det faktumet att jag inte skrivit det förrän idag, mötet hölls nämligen den tjugosjunde. Saken var dock den att under tentaveckan så var det ointressant och när jag sedan åkte hem så glömde jag anteckningarna och väl tillbaka i Linköping så har jag helt enkelt kopplat bort det. KOm på det igårkväll ungefär.

---

I vilket fall så var Gotland roligt, jag har blåmärken som bevisar det. Sedan så träffade jag på A från gymnasieklassen och fick då reda på att P skulle upp i fjällen i vinter. Blev väldigt avundsjuk då. Var ju min dröm att vara åtminstone en säsong i fjällen, men så blev det böckerna istället.

Men är ändå grymt skönt att vara hemma igen. "Hemma bra men det hem man betalar för är ändå bäst" är min nya slogan. Är galet hur fort man vänjer sig med att bo själv. Sedan så skulle jag ju såklart vilja träffa lillebror mer, men nu har han i alla fall med min hjälp skaffat msn, så mer kontakt blir det ju - även om det inte är samma sak. Dessutom så ses vi hos faster nästa vecka!

---

Hur ska den ultimata gruppen vara fick vi som fråga under en övning häromdagen. "Lite dynamisk sådär" svarade då någon. Man måste förmodligen ha varit där för att förstå, men jag tyckte det var roligt.

---

Imorgon så kommer min S-PMgrupp hit så ska vi jobba på nästa PM, känns bra för då får man mer motivitation till att städa. Därefter ska vi se på rättegångsspelet, är så galet tacksam att jag inte fick någon roll. Och på fredag är jag ledig! Så blir långhelg även denna vecka, precis som förra, nästa och veckan därpå!

Eftersändning?

Jag fick tydligen för mig att min lägenhet hade flyttats, för att istället för att svänga av på min våning fortsatte jag upp mot vinden.

På Gotland över helgen.

Då var man här alltså, på ön. Känns faktiskt lite underligt.  Och framförallt konstigt. Det är så finurligt hur lätt kroppen och hjärnan anpassar sig. Min spindelskräck vid sängdags har verkligen gjort stora tillbakakommande segrar under natten för att nämna ett exempel.

Dagen har annars gått i det lugna tecknet. Har skrivit på en vägg, ätit en onaturligt stor morot, plockat nötter, hämtat posten, varit borta på granngatan för att ett brev därifrån hade hämnat hos oss, bakat kladdkaka till lillebror, försökt att snurra armarna åt varsitt håll, spelat trummor - ja en lugn dag som nyss nämndes. Imorgon blir det till att utforska Visbys gator, något som lär gå ganska snabbt, innan det bär av mot Gotlands nöjescentrum nummer ett [egentligen Gotlands enda nöjescenter såvitt jag vet], nämligen Kanonen. Där skall väl lite bowling genomföras är planen. Var ett tag sedan man fick Carola-vibbarna, det vill säga när man sträcker sig över luftutblåset för att få tag på sitt klot som av någon anledning alltid lyckas hamna på andra sidan och känner hur håret börjar flyga och längtan efter att få brista ut i en evighet aldrig varit starkare. Faktum är att den längtan inte brukar uppträda överhuvudtaget förutom just på bowlingutblåset.

Nej, nu har jag en kladdkaka att ta ut ur ugnen!

Omtenta?

Ja, förmodligen.

---

Nu: Gotland!

Väx upp och gör ditt jobb människa!

Jag blir så trött. Medan jag satt och väntade på att Fråga Olle skulle börja så såg jag litegrann på Top Model Stockholm eller vad det nu heter. I vilket fall så skulle tjejerna fotograferas iförda endast jeans tillsammans med en kille. Hur kommer det sig då, undrar jag, att det alltid är någon tjej som börjar gnälla om föräldrar, pojkvänner eller vad det nu kan tänkas vara? Det kan ju knappast komma som en chock att man som modell i tid och otid får klä av sig och då även ibland posera med killar. Det är verkligen så frustrerande. Vill man bli modell så får man ju satsa hela vägen, det är ju annars samma sak om en revisor gick till företaget eller bolaget han representerar och säger att han/hon inte kan ta med skulderna i balansräkningen för att hans/hennes föräldrar kanske tycker det är dåligt - det händer ju inte!

Boring, boring!

Det känns verkligen som om de senaste inläggen sammanfattar hur mitt liv för tillfället är, nämligen tråkigt. Det är heller inte konstigt då jag inte är en sådan som tycker att det är roligt att plugga inför prov (studera inför tenta). Det är klart jag har haft tråkigt den här veckan, och självklart så blir även det jag skriver då helt botten.

Att jag samtidigt passat på att bli sjuk i form av förkylning och periodvis feber gör ju inte det hela bättre. I morgon är det dock över för den här gången och sedan bär det av mot Gotland, innan det börjar om igen på måndag. Jag kan ju ärligt säga, utan att bli så typiskt "tyck synd om mig"-svensk, att jag inte tror att jag klarar av tentan. Jag tror ärligt talat att ifall jag gör det så beror det på tur - inte skicklighet. Jag besitter nämligen inte de kunskaperna som jag behöver för det här ännu. Får helt enkelt hoppas att det kommer med tiden. Självklart kommer jag försöka klara det imorgon, men det känns avlägset, väldigt avlägset, just nu och det finns inget mer jag kan hinna göra för att lära mig allt. Därför tänker jag nu bara läsa igenom EU-häftet [helt i onödan för det lär inte ge mig någonting] sedan tänker jag göra något så hjärndödande som att se på TV alternativt film. Bara för att helt koppla bort tentan, något som promenaden idag inte lyckades med eftersom att det i princip var det enda ämnet som berördes.

Pust.

Blev galet många timmars studerande idag också, och det hela slutade med en skördetrösketur till Paris. Nu är det i alla fall bara i morgon kvar sedan är det över för den här gången.

Sex och en halv jävla timmar.

Det tog sex och en halv jävla timmar av koncentration, men nu är jag äntligen klar med att ha markerat och läst igenom varenda paragraf vi överhuvudtaget fått nämnt under föreläsningarna. Jag har fruktansvärt ont i huvudet, men är grymt stolt.

- Nu blir det någon timmes vilande innan jag går vidare till att försöka lösa gamla tentamen.