Skönt att man är attraktiv för någon i alla fall...


Var en äldre, alkoliserad dam som raggade på mig idag när jag var på stan.


Pest och kolera eller underbart och ont?

Jag har ett problem. Eller ja, egentligen har jag många men det är ett specifikt som är pressande just för tillfället. Resten av veckan hade jag nämligen lovat mig själv att ha linsfritt. Det eftersom att jag blir trött i ögonen fortare av linser framför datorn, och när jag blir trött i ögonen får jag ont vilket leder till att jag får ont i huvudet. Men så köpte jag skorna här under på Din sko idag, och till dem kan jag ju inte ha glasögon. Hur skulle det se ut.


Självklart förstår jag att uppsatsen är viktigare än min fåfänga.
Men hallå, jag vill ju ha skorna på mig i morgon!

Inte bara marsvinsmat.


Något jag verkligen inte förstår mig på är människor som inte tycker om sallad. Men det grundar jag ju för all del helt på att jag själv älskar sallad, så helt objektiv är jag inte i min åsikt. Det bästa med just den här salladen är att jag inte bara får äta av den idag, utan även i morgon till matlådan!

Nu är det i alla fall bara att vänta på att resten av middagen* blir klar så jag kan få äta av den.


*Örtklyftpotatis med boiffar**.
**Nej, det är inte ett felstavat "biffar", de kallas så.

Haha, jag borde nog sovit en timme extra den morgonen.


Ni vet att alla med glasögon är smarta per automatik va?

Ju glasbottnigare, desto smartare!

Tio dagar kvar av helvetet. Sedan: livet tillbaka?

Nej, klart jag inte vill flytta till Tornby. Herregud. Dessutom kom jag på att ICA MAXI inte alls är bra, deras frukt och grönt är under all kritik.

Klockan är 14 och har jag hunnit med alldels för mycket för att det borde vara genomförbart hitintills idag. Vilket så klart är bra, men jag känner mig ganska utsjasad. Dessutom märkte jag att jag började skriva sarkastiska kommentarer till idiotiska påståenden vissa hållit sig med på uppsatsrelaterade saker. Alltså är det dags för en paus. Jag tänker mig någonstans kring 20 minuter, det borde jag kunna ta utan att gå under av dåligt samvete för tidsslösande. Speciellt om jag under dessa viker tvätt...

Kanske skulle flytta ut till Tornby...

Jag blir tokig! Varför envisas affären med att öppna så sent!? Jag funderar på riktigt att åka till en affär som ligger långt bort bara för att den öppnar tidigare. Eller nej, nu överdriver jag aningens - de affärerna jag kommer att tänka på som alternativ är nämligen dåliga i jämförelse.

Den enda långt bort som är bra är ICA MAXI, men det känns som ett överdrivet stort projekt i maj månad. Vad som är speciellt med maj? Jo, förstår ni. Maj är månaden då allt i kyl och frys ska ätas upp. Ett projekt som givetvis börjar månaderna innan maj, men maj är slutspurten. I maj ska man helst inte köpa något nytt alls, förutom färska produkter det vill säga. I alla fall så är maj, speciellt nu på slutet, aptråkig matmässigt. För varje gång man kommer på något man skulle vilja ha som inte finns i frysen blir man besviken för man måste stå emot. I en perfekt värld alltså. IRL som det så fint heter lyckas man ju aldrig hålla sig helt.

Som förra året till exempel. Jag hade lyckats pricka in frysinnehållet att räcka precis till den dagen jag skulle lämna Linköping. Fyra dagar innan köpte jag dock en grillad kyckling, så det som var kvar i frysen fick jag slänga bort. Väldigt, väldigt onödigt.

Bittra minnen.

Up: Hehe, kommer du ihåg när vi sa att vi skulle vara klara med uppsatsen en vecka innan inlämningen till korrseminariet?
Jag: Ja... Nu får vi väl vara glada om vi är klara en vecka efter inlämningen till betygsseminariet...

Nej, vi är inte alls uppgivna.

Konsten att prata om vädret.

Han: Du vet att man inte får ljuga
Jag: Nej, men man får utöva hittepåning. Inte för att jag gjorde det nu, men som för att påpeka en generell princip
Han: Fast inte när det gäller så här viktiga saker
Jag:Visst är vädret nyckfullt nu för tiden? Fint på morgonen och regn på kvällen. Jag säger då det...
Han: Ja verkligen.  Och vad hade du får motiv med bla bla bla egentligen?
Jag: Fast i och för sig, det har ju varit så här flera dagar i rad nu och då är det ju inte nyckfullt utan istället förutsebart. Om det däremot inte regnar i eftermiddag/kväll då, då är vädret nyckfullt nu för tiden
Han: Ja verkligen. Och vad hade du får motiv med bla bla bla egentligen?


Nog det uddaste innehållet i kundkorgen jag gått till kassan med.

Idag orkade jag verkligen inte laga mat så jag bestämde mig för att åka och köpa tortellini, det är ingen jättehöjdare men jag fick ett sug. I alla fall fick en kompis reda på det och undrade om jag kunde köpa några saker till henne när jag ändå var i krokarna. Och eftersom att jag är världens bästa människa svarade jag så klart ja.

Det hon ville ha vad fläskpannkaka, bulle, chips och bearnaisesås. Lite annorlunda kombination. I alla fall så visade det sig att bean var till en av hennes kompisar från vilken hon hade lånat det i en nödsituation. Jag hjälpte alltså inte bara en utan, indirekt, två personer, om inte det är värt en helgonförklaring vet jag inte vad som är det.


Suck flera gånger om.

Jag vet inte. Det känns som om det skulle vara skönt om åtminstone någon grej kunde gå vägen. Inte varit mycket sådant på senaste, eller alls egentligen.


Mina första egenhändigt gjorda armband. Inget världsrevolutionerande, men de lät mig fly verkligheten en stund i alla fall.


Tänkte inte på det.

Jag: Skönt med sovmorgon i morgon.
Up: Ja verkligen.
Jag: Fast för dig är det ju inte sovmorgon? Vi börjar ju en knapp timme tidigare än vad du brukar vara här?
Up: Just det...


Bonusmaterial:
Up, tvekande och försiktigt efter att ha läst lite av den opponeringstext jag skrivit: Vi kanske ska försöka vara lite snällare?

En av årets roligaste konversationer.

Tjej1: Fast han har ju faktiskt legat med över hälften av öns tjejer. Det måste vara lättare att hitta någon han inte varit med.
Tjej2: Vilken överdrift, han har inte legat med någon av oss till exempel!
Tjej1
: ...?
Tjej2: Just det... Tänkte inte på det...
Tjej1: Nej, precis. Vi är väl det perfekta exemplet på det där med halva ön?

Sedan om det är självupplevt eller inte lämnar jag upp till er fantasi att bestämma.

Bieffekt av att börja läsa uppskrivningar i ottan efter bara några timmars sömn:

"Boytefallet" läses på svengelska, det vill säga: Boyjtefallet. Några rader senare visar det sig att fallet handlade om boyta, alltså hur stor yta på en fastighet man har att bo på...

I do recommend.

Idag har jag lekt mobillös. Batteriet laddade ut tidigt i förmiddags och sedan valde jag att inte sätta igång den förrän på kvällen när jag var tvungen att ringa ett samtal*. Väldigt skönt.

Det låter inte som en uppoffring egentligen. Men det är det faktiskt i dagens samhälle.


*Jag är inte Pippi nämligen.

Så underbart.

Idag innan jag for ner på stan glömde jag att byta om från klackar till låga skor. Big mistake. Hade så ont på slutet att jag nästan inte vågade sätta ner fötterna mot marken. När jag sedan kom hem uppenbarade det sig en soppåse innanför dörren, alltså var jag tvungen att gå och slänga den. Inte skoj. För att slippa trapporna igen  när jag hade så ont valde jag att ta hissen. Big mistake tagning två.

Och inte för att det är onödigt att ta hissen när man inte har mycket trappor att ta sig upp för, speciellt när man måste gå en omväg för att komma till hissen. Nej; utan för att i hissen luktade det nämligen så obeskrivligt starkt av den sorts killparfym jag avgudar att det knappt gick att andas. Det fyllde hela hissen och var alldeles, alldeles underbart.

Jag är väldigt förvånad att jag hade styrka nog att ta mig ur hissen när den landade på min våning. Jag hade utan tvekan kunnat åka upp pch ner där hela kvällen. Jag vill tillbaka!

Livet på en metallgaffel.


Oops...

När man ska skriva förlåt och råkat skriva ett k istället för l:et, då blir innebörden en annan.


Baklås är inte i mitt hjärta.

Jag vet inte vad ni roat er med hitintills denna fredag, men själv har jag varit inlåst på en toalett i skolan. När jag skulle låsa upp dörren och gå ut så gick det inte. Lyckades, hur vet jag inte, hålla mig lugn och efter att ha försökt massor, tagit andpaus, och försökt igen gick dörren äntligen upp.

När jag sedan stod utanför kom det två snickarbyxeklädda gubbar och den ena sa den andra "Jag vet inte om du hörde det, men igår var det en tjej som fick panik för att hon blev inlåst här.".

Kanske dags att byta ut låset helt och hållet? Uppenbarligen fungerar det lite väl bra.

Give me more!

Jag har gått och blivit besatt av ränder. Jag har det på klänningar, bodies*, halsduk, påslakan, kofta och till och med på trosor. Min absoluta favoritrand är de på en body, det är bredare ränder i vitt och marinblått.

Undrar om det finns en AR** i fall det skulle komma att gå helt överstyr.


*Är inte helt säker på att det blir böjningen när man pratar om klädesplagget i plural.
**Anonyma randerister.

Livlig fantasi.

Jag har väldigt svårt för att äta banan offentligt, jag blir helt enkelt paranoid och känner mig iakttagen. Samma med Piggelinglassar. På grund av den snuskiga aspekten. Självklart förstår jag att det näst intill bara rör sig hjärnspöken, men logiken vinner inte alltid.

 

Jag samtalade om ämnet med en manlig bekant häromdagen och han tyckte att jag var konstig, speciellt gällande bananen. Han tyckte att om det var så att jag fick snuskiga associationer vid bananäting borde jag kolla in en porrfilm eller så för att se hur det ska gå till. Piggelinen kunde han förstå, förutsatt att jag inte är en sådan som biter glass det vill säga.

 

Jag förstår inte hur man inte kan få snuskassociationer av bananer, det är ju en av de mest universiella liknelserna med det manliga könsorganet.

 

I alla fall så hade jag med mig just banan till skolan idag, en rejäl en, rejäl som i grov. Det gjorde det hela mycket, mycket värre. I like them small.


Lite väl bokstavligt tolkat...

Jag: Råris i mitt hjärta!
Han: Haha, hur har det kommit in där?


Dessutom är det ju ingen hemlighet att det bara finns sten och is där.

Man tager vad man haver.

Igår lyckades jag glömma att ha med mig papper att anteckna på så jag fick skriva på post-it-lappar istället. Det var inte helt effektivt så tills idag hade jag lovat mig själv att inte göra om misstaget. Det visade sig vara ett löfte jag inte skulle komma att hålla.

"Rolig", och relaterad, fakta:
I måndags var första gången på minst två veckor som jag ens hade med penna till skolan, så sett i det perspektivet är ju post-it-lappar fantastiskt avancerat.

Svårt. Mycket svårt.


Den här jeansjackan är från... jag vet inte, en väldans massa år sedan. Tror pappa hittat den när han rotat omkring någonstans eller så. I alla fall så såg jag den sist jag var på ön och kunde inte bestämma mig för om jag tyckte den var jätteful eller inte. Tog med den hit för att göra en nogrannare bedöming.

Idag testkörde jag den när jag var till affären. För att se hur det kändes. Och jag vet inte jag... Är väldigt kluven. Å ena sidan tycker jag det är avskyvärd, å andra sidan så tycker jag att den nog är tillräckligt bra för att kunna ha den, i alla fall för sådana ärenden som att åka till affären, kanske till och med på stan.

Är inte ofta jag inte vet vad jag gillar respektive inte i klädväg ska ni veta - så det här är allvarliga saker.
Jag undrar allt vad hon tror om mig egentligen...

Picks ringde för ett tag sedan.
Hon: Hej
Jag: Hej
Hon: Sov du?


Klantmaja igen, allt som vanligt alltså.

Igår var jag på stan med en kompis, jag var inne lite tidigare än henne för att springa tråkärenden som inte är så skoj att släpas med runt på.

Bland annat var jag inne i en butik och på väg ut såg jag i ögonvrån en svart kjol av den sort jag letat efter. Tittade inte så noga, utan tog bara rätt storlek och betalade.

Så kom jag sedemera hem och packade upp mina inköp...

Ja, vad ska jag säga? Mer än tack för öppet köp alltså.Nude.

Ni vet hon Hollywoodfrun Maria, hon med läppstiftet? Så är jag med klackar i skolan. Utan klackar känner jag mig både naken och exposed.  Idag har jag inte klackar.

Så här pillemarisk såg jag ut i förmiddags innan jag åkte och lekte Linköping runt.

Så ser jag inte ut nu. Nu är jag bara trött, trött trött.

Sov gott, det tänker jag göra


Suck.

Gissa vem som lyckades ha ner lampan i golvet igen så att den gick sönder ännu mer?Glad Therese.

Som tur kom mitt paket från H&M idag så efter min avskyvärda dag hade jag något fint att komma hem till. Jättefina skor! Tro mig, bilden gör dem inte rättvisa.Köpte även två långklänningar, finns inget skönare att glida omkring i. Oftast glider jag dock i dem hemma. Har svårt att känna mig självsäker nog att ha dem offentligt nämligen.

Som sagt: lång dag...


Varför ändra ett vinnande koncept?

Skärp och storkoftan fick hänga med till skolan idag igen.

Let's get started.

Idag när jag öppnade dörren till A-huset kände jag mig som de som var med i Småstjärnorna, ni vet när de hade pratat klart med Timell och gick in i rökmolnet.

Så kände jag när jag tittade ut på campus innan jag klev in genom dörren, att jag gick in i rökmolnet och jag kommer inte komma ut igen förrän sent i kväll.

Lång dag idag, lång dag.

Sömnig.

Får man gå och sova nu? För jag är jätte, jätte, jättetrött. Jätte. Det med håret var förresten bara hittepå, var ljuset och inställningarna på camen som åstadkom det hela - men det tror jag syntes.

Dagens njutning.

Idag har jag mitt nya fina flätskärp på mig. Till min favoritkofta.

Just det, glömde berätta.

Jag har färgat håret. Lite åt det röda hållet.

Nej!

Jag vägrar acceptera att klockan snart är 21.00. Det innebär att jag ska sova inom två timmar, helst en och en halv. Hur ska jag kunna ställa in mig på den när min lägenhet, i princip, är lika ljus som den varit under dagen?

Jag trodde på riktigt att klockan var max 19. Det här är inte okej.

Jag känner mig väldigt fräsch idag.

Håret har jag i samma inbakade fläta jag gjorde när jag kom ur duschen igår. Istället för att byta om från sovkläder till vakenkläder i morse klädde jag bara på mig en kjol som komplement till sovskjortan. Med min damm-paus som enda undantag har jag sedan klockan 06.30 har suttit framför datorn.

Faktum är att min enda kontakt med omvärlden idag består av ett fönster på glänt, tre mail, trettio sekunder med lillebror på mobilen och en FB-grej. Vilket för all del är tur med tanke på min fysiska uppenbarelse idag.

Jag hoppas verkligen att livet kommer bli roligare än så här.

Nu ska jag ta pluggpaus. Vad jag ska göra under min pluggpaus? Damma...

Även vanligt förekommande på smekmånader.

Jag vet inte hur det är med er, men när jag läser att några är "väl inlemmade" börjar jag fundera över om jag av misstag skrivit ut en erotisk novell istället för en rapport från Europeiska kommissionen...

Nu kan det väl inte bli värre? Snälla.

Mardrömmar hela natten och så är det här det första som händer när jag kliver upp.

Hmm...

Kollar runt i bildmapparna och hittar den här bilden. Jag är lite, det vill säga mycket, nyfiken på vad jag hade i åtanke när jag tog den här bilden. Det måste ju finnas någon specifik anledning. Men nej, jag kan inte förstå vad.

Nu är jag i alla fall hur trött som helst, problemet är att jag inte har någon lust att krypa ner i sängen. Mest på grund av att jag inte vill vakna och vara tvungen att sätta igång med uppsatsen igen. Eller ja, bara därför.

Borde låsas in.

Idag hade jag rensning av två garderobshyllor. De två hyllorna där jag packade in saker för snart tre år sedan och gjorde en minimal utrensningsinsats förra året. Och det är allt. Så långt över hälften åkte i soporna och nu kan jag helt plötsligt lägga mina målarblock i skåpet och inte ovanpå det. Fantastiskt.

I alla fall så hittade jag mina gamla dagböcker. Eller ja, engångikvartalet-böcker är väl en mer korrekt benämning. Jag hade varken tid, lust eller ork att läsa igenom dem men jag bläddade lite och... jisses. Jag menar... Nej, jag vet inte ens vad jag ska skriva. Pinsamt var det i alla fall, så nu är de undanpackade igen och så snart som det här publicerats: bortglömda.

En rolig sak jag läste var dock från när jag var sexton. Pappa hade köpt en övningskörningsskylt och papprena med intyget hade kommit så nu skulle bara pappa kolla försäkringen sedan skulle jag få köra... Han litade nog inte riktigt på min förmåga. Men så har jag ju för all del inget körkort idag heller. Bara två års körande och nio körlektioner att minnas tillbaka till när jag är gammal och sitter på bussen på väg till jobbet...

Ännu en myt.

Snubben/snubbinnan som myntade uttrycket att Internet är oändligt har uppenbarligen aldrig skrivit C-uppsats. För när man skriver C-uppsats och försöker fly till Internet så är det minimalt. Det tar slut direkt och man blir tvungen att återgå till den svordom uppsatsen.


Så här borde alla fredagsmornar vara...

Eller, nja...


Planering, check.

När klockan ringde och jag klev upp och tittade ut genom fönstret var det helt plötsligt inga problem att bestämma dagens lokalisation. Den blir här hemma. Ute är det grått och regnigt nämligen.

Gör mig ganska bitter faktiskt, jag såg fram emot några, i det här fallet synonymnt till många, timmar i skolan - men kanske att det blir bättre om några timmar.

Beslut när de är som svårast.

Ibland hänger jag upp mig alldeles för mycket på oviktiga för- och nackdelar mellan två olika alternativ där det egentligen inte alls spelar någon roll vilket jag väljer. Som i morgon till exempel. Jag kan för mitt liv inte bestämma mig för om jag ska sätta mig i A-huset eller HumSam. Och då är det ändå i morgon, idag behöver jag ju inte ens bestämma det. Jag är ju faktiskt min egen herre.

Men ändå sitter jag här och velar för mig själv. Väldigt onödigt.På tal om något annat: En av de mer triviala nackdelarna med att bo ensam är att när man lagar en middag som är övernaturligt god, har man ingen att dela det med. Det finns ingen mer än man själv som kan uppskatta den och ge en beröm för hur gott det var. Det är en erfarenhet man ensam får ta med sig till graven. Jag tycker att det är lite sorgligt.

Jag är en god människa.

Finland: Jag har dåligt samvete, och du vet att jag saknar ett samvete
Jag: Aj då. För vadå?
Finland: För att jag visste att jag glömde bort nått häromdagen
Jag: Min födelsedag?
Finland: Vad får dig att tro det?
Jag. Det borde vara det. Vad var det då?
Finland: Din födelsedag förstås. Grattis i efterskott
Jag: Tack. Du kom ju på det till slut i alla fall.

Jag tror inte på långsinthet, speciellt inte över en sådan oviktig sak som en födelsedag. Så jag, som den goda människa jag är, förlät honom utan att han behövde kräla och fjäska för det.

Ego.

Igår lyckades jag, klantmajig som jag är, med bedriften att radera min bakgrundsbild. Att ha en helfärgad bakgrund blev deprimerande men jag hade inter ork att ordna med en vettig ny så tills jag får ork tog jag en av de första bilderna som kom upp i bildmappen.

Nu gäller det bara att jag kommer ihåg att ändra den tills i morgon när jag ska till skolan. Känns inte helt rätt att sitta med den där bland folk.

Och regn och blåst.

I morgon tänker jag inte plugga i skolan, något som innebär att jag inte måste gå upp i ottan och göra mig fin. Istället kan jag ta sen-kväll med gott samvete idag. Väldigt uppskattat.

Ute åskar och blixtrar det, två saker jag inte uppskattar. Picks sa tidigare idag att det skulle vara oväder hela dagen i morgon enligt svt och tv4 så idag har jag passat på att fråga lite folk hur det är med elektronik och åska så här i storstan. Tydligen är det nemas problemas, jag vet inte riktigt om jag litar på det. Men när jag har ljudet högt och ignorerar blixtarna som syns genom persiennerna lyckas jag nästan förtränga min barnsliga åskrädsla.

Dagens roligaste, eller möjligen näst roligaste. Står mellan den här och de begagnade marsvinen.

Jag är på ganska dåligt humör men så på en sida fanns en annons för den här, så nu är jag i alla fall lite gladare. Och fylld av frågor.

Hur tar man upp saken till diskussion, vem tar upp saken till diskussion, stoppar man in den i röret, finns det storleksbegränsning, hur långt ner går den,går det att åstadkomma även i "ledset" tillstånd,  vem vill ha ett snoppljus, hur länge måste den vara i formen etc etc etc.

Jag vet i alla fall att jag inte vill dö förrän jag fått vara med vid tillverkningen av en willy, känns som ett väldigt roligt experiment.

Man lär sig något nytt varje dag.

Jag, äter grönsaker.
Picks: Jävla marsvin!*
Kille: Har du kvar marsvinen?
Jag: Nej.
Kille: Dog de?
Jag: Nej, jag sålde dem?
Kille: Va!? Kan man sälja begagnade marsvin!?


*Internt.

Not.

Min hud tål inte att få parfym på sig på... ja ungefär det område där urringningen hamnar för att använda icke-medicinska termer. Jag får fula märken direkt.

Igår lyckades jag visst få parfym på mig där för idag har jag märken. Det är väldigt sexigt.

Det som väntar, väntar alldeles lagom.

Jag blev verkligen glad* över att mitt paket lyckades komma så perfekt, att de sedan hade lagt ner extra energi på själva kartongen det låg i. Och att den matchade min nya väska perfekt? En miljon pluspoäng. Ser fram emot morgondagen när jag kan testa. Har aldrig sminkat annat än ögonen förut, men nu är det dags att prova på.


*Ja, så tomt är mitt liv för tillfället.

Nu, med mer livserfarenhet, är jag villig att erkänna mina misstag.

I morse vaknade jag klockan kvart i fem och fick av någon outgrundlig anledning för mig att det var en bra idé att gå upp då. Så här i efterhand förstår jag ju hur fel jag hade.

Men vad kan jag säga? Jag var ung och dum helt enkelt.


Han: Du vaknade kvart i fem och fick för dig att du var pigg???
Jag: Ja, det kändes så. Jag blev lurad av solen tror jag.
Han: Om jag vaknar kl 04.45 så undrar jag om jag är i livet eller inte.

Jag känner mig lite ensam...


Inspiration kom till mig.

Igår när jag var i affären passade jag på att köpa en tramsig tidning. Ja, jag tycker sådana här är tramsiga, eller snarare artiklarna. Jag tittar däremot gärna på bilderna och låter mig inspireras. Oftast låter jag inte tidningar göra det eftersom att internet är gratis, men just igår var jag trött på att googla.

I alla fall så tittade jag igenom den och markerade intressanta bilder. Det blev några stycken.
Grön: Ben
Röd: Ansikte/överkropp
Gul: Bra flersides uppslag.

Jag läste dock en artikel: intervjun med Soran. Så klart.

Memory lane.

Igår hade jag som redan skrivet är förrådsrensning. Mycket åkte. När jag väl var klar hade jag en sopsäng full med skräp samt tre pappkassar med kläder, skor och väskor redo att bli lämnade till närmaste inlämningsställe när pappa kommer med bilen om några veckor.


De här är lite av skorna och väskorna som åkte i ge bort-kassarna. Förutom de rutiga skorna har inget använts på tre år. Ja, förutom den vita. Den hade jag när jag och Picks plockade blåbär förra året.Mina studentskor fick däremot stanna kvar här hos mig, även om de om något förtjänade att bli ivägskickade efter all smärta de åsamkande mig den där dagen.De här tre sakerna kunde jag inte förmå mig att slänga, även fast jag inte använt dem på evigheter och knappast lär göra det på ett bra tag heller., om ens någonsin Men de är så fantastiska att de förtjänar en plats på min vind... Även om det innebär ett liv i instängdhet.Den här lådan var anledning till att jag faktiskt började med rensningen igår. I den låg nämligen mina akrylfärger. Firade städningen med en abstrakt dukmålning, inte riktigt min gebit men det är kul att leka med penslar lite då oc då. I kartongen ligger även alla mina skivor och singlar. En gedigen samling med allt från Aaron Carter till Westlife. Ja, så bred var min musiksmak back in the days.

Jag avskydde alltid orienteringsdagarna.

Han: Ja, det är en liten omväg, men jag förväntade mig inte att du skulle förstå om jag försökte förklara torggatan med tanke på att sist vi pratade om det så påstod du att ni gick bokhållareg. Vilket inte är en bättre väg.
Jag: Nej, vi gick ju den jag gick nu: torggatan!
Han: Ja, men var inte den du förklarade sist.
Jag: Nehe. Jaja, petitesser.

Bra söndag, bra söndag.

Stället där jag ska hämta ut öppnar inte förrän klockan tio, alltså kunde jag inte åka till affären som öppnar klockan nio som jag hade tänkt. Klockan tio har jag även tvättid, något som jag såg fram mer emot innan jag kom på att jag aldrig hittade något fint sommarpåslakan - alltså blir det back till same old, same old.

Jag hade fått mail från uppsatshandledaren som frågade hur det gick med uppsatsen, min rygg är helt krokig efter gårdagens släpande, min nacke stel efter gårdagskvällens målande, jag tror det regnar ute och jag måste plantera om min blomma.

Dessutom känns det som om jag inte sovit en endaste minut i natt så jag är trött som få.
Tänk om man kunde strunta i allt och åka till Tornby istället.

Kvällens favorit.

 


Partner in crime.

Picks: Du får runna for president själv
Jag: Åhh, målar,- kläd-, skor,- och väskpartiet!
Picks: Precis
Jag: På tal om det: jag köpte en väska igår. Pappa kommer döda mig när han får reda på det  
Picks: Haha ja, det kommer han. Säg att du hittade den i garderoben istället

Varför har jag skrivit det här!?

Idag har jag roat mig med att rensa ur förrådet. Jag gick igenom allt. Saker som jag inte ens rört sedan jag lämnade ön för snart tre å sedan.

Längst ner i en kartong hittade jag en lapp med en lista på. När, var och hur har jag ingen aning om. Den är väldigt, väldigt konstig. Jag blir nästan rädd för mig själv.

 • prova om suddet till den permanenta pennan fungerar - NEJ
 • måla vykort
 • leka med tejpen
 • se på regnet
 • gå runt
 • sucka
 • le och säga hej
 • hitta på svar till frågor
 • stå titta ut genom dörren
 • förundras över klädsel
 • ankelarmband WHY?
 • tycka synd om sophinken
 • tänka på lillebror i reflexvästen

Vill ha mig.

Jag fick precis ett dirrty förslag av min granne. Bokstavligt talat eftersom att det var ett erbjudande om att diska dennes disk. Jag tackade nej.

Långstrump på Lilla Gubben..

Jag behövde ett ord, jag har ännu inte kommit på rätt så jag kan inte förklara vilket, och det närmsta jag kom på var vurma. Så jag gick till synonymer.nu och körde en klassisk högstadiekoll på vad det fanns för synonymer.

Ett av förslagen var: "ha pippi på". Inte riktigt det jag syftade på: "...den öppenhet poolen ska ha pippi på" låter helt enkelt inte bra.

Inte någon speciellt snäll låt att tillägna någon man har "relations" med.Annuendag åt skogen.

Idag var jag tvungen att ta mig till apoteket. Big mistake. När jag kom hem trodde jag att jag var döende allra minst. Satte mig på sängkanten för att allt snurrade så mycket och nu, massor med timmar senare, vaknar jag av att det knackar på dörren.

Jag antar i alla fall att jag sovit, jag minns inte att jag la mig ner men beviserligen gjorde jag det.

Kanske hinner i morgon eller på fredag.

 


Jag har ett problem. Jag har inga skor. Ja, man kan ha garderoben full av skor utan att ha några skor. Jag har nämligen inga skor att ha nu.

Har senaste veckorna bott i de fantastiska undren ni ser här ovanför. Men nu, när det är maj, känns de inte helt rätt längre. Kan ha med det faktumet att de är fodrade och att det nu är just maj att göra. Problemet är i alla fall att jag inte har några ersättare.

I de där skorna känner jag mig som en amazon*, det gör jag inte i några av mina andra skor. Något som gör att jag inte känner mig redo att skiljas från dem. Alltså måste jag få tag på ett par nya amazonskor.


*Krigartjejerna, inte bilen.På tal om skor: Varför i hela fridens namn finns inte de här skorna i Linköping!?

En dag förlorad. En viktig dag.

Jag har varit sängbunden hela dagen. Har varit jätteroligt. Eller är jätteroligt snarare, för jag är det ännu. Något som är än roligare och framför allt mer underbart är det faktumet att jag inte alls har haft tid till det här.

Så förutom allt roligt och och underbart dagen inneburit har jag även haft ångest, och det om något är ju fantastiskt.

Charm när den är som bäst.

Han: Ja, för du kommer säkert lyckas tvångspussa mig.
Jag: Ja, varför skulle jag inte kunna det?
Han: För att jag bara kan ställa mig på tå så når du ju inte upp.

Undrar om det finns i något fint småblommigt mönster?

Jag känner att jag skulle behöva sådana där skygglappar man sätter på hästar. Jag blir verkligen distraherad av varenda liten grej runt omkring mig idag.

First things first.

Up sitter i en datasal och skriver, men innan han går dit träffas vi alltid och kollar statusen på vårat arbete. En status som är allt annat än bra. I alla fall. När statusmötet är slut.

Up: Jag kommer tillbaka om två timmar och då jävlar.
Jag: Då har du skrivit klart, uppsatsen är redo att lämnas in?
Up: Ja precis.
Efter några sekunders tänkande.
Up: Jag kanske ska köpa en kaffe först...

Do love my hair.

"Straight and Curl"


Först ledsengubbe, sedan glad gubbe.

Idag var jag tvungen att klippa av mina naglar för att de hade blivit lite svårmanövrerade. Det var jättesvårt eftersom att de var så fina. Så jag blev lite deppig.

Sedan kollade jag tentaresultatet och jag hade fått G.* Så deppigheten gick över.


*Jag blundade ett tag innan jag vågade kika, var galet nervös eftersom att jag trodde jag klarat den men man kan ju inte veta. Och att tro att man klarat och inte klara. Inte trevligt. Och den här ville jag verkligen, verkligen inte göra om.

Enligt Lo skulle jag förmodligen vara en bra pojkvän.

Så om det fnns någon där ute som vill ha en pojkvän utan snopp: Call me!

Kan inte bestämma mig för om jag ska:

handla, sedan tvätta
tvätta, sedan handla
tvätta och handla
bara tvätta

SMS jag fick idag.

"Undrar hur många igelkottar som dog igår."

Tur att elden jag såg på bara bestod av staplad ved.

Vill vill vill!

Idag är det 1 maj vilken innebär att Kolmården öppnar för säsongen. Saknar Kolmården massor. Har haft åka dit-längtan i någon vecka nu. Tyvärr kan man inte få allt man vill. Var där senast för två år sedan Nästan precis två år. Några dagar som skiljer bara.På tal om djur: Vill även ha fiskar igen. Är så fint. Tyvärr även krångligt om man ska åka bort.

Ibland är det ändå skönt när de man pratar med är mer än lite alkoholpåverkade. Sannolikheten att de minns saker minskar.

Igår kväll vid tolvtiden hade jag ett ärende nere på gården. När jag kom ut stod det en grupp valborgsfirande där. Glada sådana. Bland dem fanns en granne, R, och en föredetta granne, M, som tog examen förra året och inte haft turen att få tag på det han utbildat sig till än. De var lite off centre, lite sluddriga.

R: Hej! Det är ju Therese!
Vartefter han slänger sig om mig i en kram.
M, efter några sekunder: Oj, nämen hej! Såg inte att det var du! Så mörkt!
Vartefter han slänger sig om mig i en kram.
R, med påbrå från Indien, någonstans däromkring: Haha, hon är ju inte mörk! Jag är mörk!

M: Ska du och se på en eld?
Jag: Nej, men jag var på en förut.
M: Vart var de någonstans? Jag försökte googla, tror det skulle vara något där någonstans.
Varpå han pekade i nästan rätt riktning.
Jag. Ja, i Folkets park och vid Stångån.
M: Vilken var du på?
Jag: Den vid Stångån.
M: Var den bra?
Jag: Nja, den var ganska töntig, så liten. Men var massor med fyrverkerier.
M: Ja, det är ju fyrverkerierna som är viktigast på valborg.

Jag: Hur är det med er då?
M: Bra! Eller njae. Sådär. Det känns inte helt okej att ha massor i studieskulder och köra lastbil.
Jag: Nej, men det löser sig till slut. Under tiden får du ju se Sverige i alla fall!
M: Östergötland.
R: Haha!
Jag: Ja... Östergötland är ju fint det med!

Och här var som tur var mitt ärende redo att bli taget itu med så jag kunde ursäkta mig och gå därifrån.