Säger allt om min fysiska hälsa för tillfället.

Idag hämtade jag två paket. Ett från Din Sko och ett från H&M.
De är fortfarande oöppnade.


Klockrent.

Ja, liksom häromåret när landets småtjejer blev betagna av Björn Gustafsson har jag blivit Nemo-frälst. Nej, det är inte speciellt coolt, men det är ändå något jag aldrig varit så vem bryr sig om hela världen* vet om det?

Jag har ingen förklaring till min nya passion, men jag har ett exempel jag tänkte delge. Det är från hans chatt efter gårdagens program på Kanal 5. Det är så rätt helt enkelt. Det är så en pojke ska vara personlighetsmässigt.


Monica Varför har du sex med så många?
nemo FÖR.
ATT.
SEX.
ÄR.
SKÖNT.*Lätt överskattning om hur många som kommer läsa detta alternativt höra mig säga det live.

Nackdel med att inte dricka alkohol.

Att dränka sina sorger i vatten är inte...
Ja, låt oss säga att det ger inget tillfredsställande resultat.

Ja, ishockey... Yay...

Jag klättrar verkligen på väggarna här hemma. Så obeskrivligt uttråkad. Skickade ett SMS med den här informationen till en bekant. Svaret blev: "Första sthlmshockeyderbyt sedan åtta år går att följa på p4! Mycket nöje!"

Han känner mig så bra... Nej, men jag får skylla mig själv som frivilligt beblandar mig med personer från Stockholm. No offence Picks!

Middag.

Med risk för att bli kallad för den läskiga sopptanten måste jag bara få prisa den fantastiska lax- och spenatsoppan jag gjorde idag. Lax, spenat, potatis, gräslök och dill. Hur enkel, snabb och god som helst. Min soppa skar sig dock, antar att det beror på att de i receptet jag inspirerades av använde vispgrädde något jag valde att inte göra. Dels för att jag inte hade någon, men mest för att jag tycker vispgrädde är lite läskigt och därför aldrig använder det. Gott trots att den skar sig i alla fall.

32 h.

Jag är förvirrad den här veckan. Sedan den här kursen startade har vi nämligen haft minst 28 h/vecka i skolan.* Den här veckan har vi 5 h. Varav 3 h jag inte varit på.

Men jag kollade på schemat och nästa vecka är de 24 h tillbaka så då kommer det nog kännas bättre.


*På en arbetsvecka om 40 h tycker ni kanske det är lite, men det är enormt. Tror inte vi haft så stor campusfrekvens någon kurs tidigare. Brukar alltid vara någonstans kring 2, max 3 föreläsningar á 2 h/vecka. Nu har vi istället haft 2 föreläsningar á 2 h/dag 4 dagar i veckan.**
**Nej, ni som är mattegenier och tagit er tid att läsa all denna fascinerande text ser att det inte stämmer: 2*2=4. 4*4=16 h. Det ingår nämligen alltid en 3 h period mellan föreläsningarna, alltså 3*4=12 h. Vilket leder till att det blir 16+12=28 h/vecka.

Min pappa är en rolig pappa.

Mail från pappa:

"Afton. Fick en faktura från HM (jag är tydligen kund där) som visar ett tillgodo på 63,10 kr.
Kan väl komma till pass någon gång."


Man ska inte stressa i onödan.

Idag när jag kom till biblioteket och väntade på att resten av , de försenade, gruppmedlemmarna så kom det två gubbar. De skulle bära några saker någonstans. Det var några små bräder och lite papper. De kom fram till att de skulle behöva gå två gånger. De delade upp de fem bräderna mellan sig och traskade iväg.

Efter ett tag kom de båda tillbaka för pappersarken. Vi pratar om en hög med kanske 30-40 ark i storleken A3. Den ena gubben plockade upp dem, och den andra sa att han kunde ta hälften. Gubbe nummer ett sa, lite tvekande, att han nog kunde ta dem själv. Så traskade de iväg igen.

Sedan när vi hamnade i vårat grupprum med fönster mot biblioteket visade det sig att de här gubbarna, tillsammans med sina gubbkompisar, höll på att sätta upp någon utställning. I fyra timmar höll de tio gubbarna på att dividera och flytta och sucka och gud vet vad.

Jag har en känsla av att det kommer ta några dagar till att få upp den där utställningen. De gick nämligen inte för att de var klara, det var bara lunchdags.

På tal om Freud...

Jag: Usch, jag fryser som en påsättskalv.
Han: Haha, du fryser som en vadå?
Jag: ...? Oj, jag menade nog påläggskalv.

Lite off.

Det blev idag en heldag ute på Tornby med sällskap. En miljon affärer senare var jag ännu både sko- och väsk*lös. Självklart blev det även en tur på IKEA. Med mig därifrån hade jag en liten bricka, vita ljus och två tygorkidéer. Vi avslutade utflykten på ICA MAXI. Där införskaffade jag mig en 5 l hink, en badrumsskrapa, en rakhyvel, tre paket finkrossade tomater med vitlök och en kam.

Det känns fel att ha varit på stan utan att ha med sig väska eller skor hem. Att ha varit på IKEA utan att ha sällskap hem av en överfylld kasse. Och slutligen att åka från ICA MAXI utan massa basvaror.

Men, för att inte oroa er allt för mycket över dagens konstiga beteende kan jag lätta er rädsla  för jordens undergång genom att berätta vad jag gjorde när jag kom hem: Jag beställde ett par skor på nätet.**


*Jag var för all del nära att köpa en väska. Men efter att ha sett på den lite närmare kändes den tantig, de coola detaljerna till trots.
** Ett par skor som inte fanns i min storlek i affären. De hade två par kvar. Ett par 36, ett par 41.

Bikt.

Nu tänker jag skriva något som säkerligen får alla moraltanter där ute att tappa tekoppen i golvet. Jag är lite kär i Nemo. Jag har alltid hyst en svaghet för sådana pojkar. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, det ligger i karisman de utstrålar. En karisma jag är väldigt, väldigt svag för. Uppenbarligen eftersom vi pratar om en pojke som dricker och ligger i TV. Men det är något med det där leendet, självförtroendet och utstrålningen som jag inte kan stå emot. Kungarna av Tylösand har därför kommit att bli min nya drog. I alla fall de delarna när han är med i rutan. Herregud, jag såg till och med Debatt igår...

Är det inte onsdag snart?Och innan du, eventuellt, skriver något nu Picks, vill jag att du tänker tillbaka på hur stöttande jag varit i din Idol-Erik-grej. Kommer du ihåg att jag till och med drömde att jag för att bli "storbloggare" för Katrin Zytomierska ställde som krav att du skulle få träffa honom? Jag vill att du fokuserar på den tanken innan du skriver.

Helt underbart roligt.

 

Om ni vill kunna ha sex utan att fnittra hejdlöst de närmsta dagarna ska ni kanske undvika att klicka på play.

Eller så är det bara jag som är så påverkbar att jag har svårt att ta "seriöst" på sex efter att ha sett det här klippet.

Allt för en ursäkt att slippa det här.

Sitter med världens tråkigaste text. Den är så tråkig att jag sitter och stressdricker vatten så att jag ska vara tvungen att gå och fylla på vattenflaskan...

Feeling hot tonight.

Jag har blivit förkyld. Det är uppenbarligen onice. Sitter och andas som en snuskgubbe genom munnen med rosslande andetag.

Och om inte det vore nog så gör det här munandandet(?) min läppar helt obeskrivligt... jag vet inte vad. De är alldeles ömma, svullna och avdomnade på en och samma gång. Känner mig lite som jag antar att de med onaturliga ankläppar känner sig.

Nu kan jag rulla fram igen.

Idag efter föreläsningen gick jag och hämtade min cykel hos verkstaden. När killen hjälpte mig upp och ut med cykeln började han bekymrat prata med mig.

Han, pekar på mitt lås: Använder du den lås?
Jag: Ja, det gör jag?
Han: Inte bra. Det här bra cykel. Måste ha bättre lås!

På tal om föreläsningen. Idag på eftermiddagen skulle vi ha genomgång av en inlämningsuppgift. När föreläsaren var klar med den genomgången var det mirakulöst 20 minuter kvar att timmen. Alla tänker: Ja! Gå hem! Problemet är att föreläsaren är en idiot utan någon som helst respekt för tider.* Föreläsaren frågar då om vi vill gå igenom några av de uppgifter vi inte hann senaste eller om vi hellre vill sluta för dagen.

Föreläsare: Så? Är det någon uppgift ni känner att ni vill titta på?
Alla sitter tysta. Några skakar på huvudet.
Föreläsare: Någon fråga?
Alla fortfarande tysta, och en del har till och med börjat packa ihop.
Föreläsare: Nej, okej... Men... Jag skulle dock vilja titta lite på uppgift nummer 6...
Alla** tänker en massa svordomar och avskyr föreläsaren för att vi inte kunde få gå de där 20 minuterna i förväg. Speciellt med tanke på hur mycket extratid den människan stulit från oss genom att alltid dra över.


*Drar alltid över rast och hela timmar.
**Ja, självklart finns det säkert något undantag från den här majoriteten "alla". Men jag skulle inte tro att de var många.

Att smickra en flicka.

Pojke, ser flickans volangsängkappa: Du har gjort om. Vad är det här? Det blir ju som att vara med en tolvåring.
Flicka: Jag är faktiskt tjugotvå.
Pojke: Jag är inte säker med den här.
Flicka: Du kan få se mitt legg om du vill?

Nu säger jag inte att det här är en självupplevd upplevelse. Å andra sidan säger jag heller inte att det inte är det. Oavsett är det inte direkt en bra "Hej, första gången vi ses efter sommaren"-replik. Samtidigt är det ju roligt att personerna i historien har en sådan avslappnad relation till varandra att de fritt kan säga vad de tycker om varandras tillgångar.

Till saken hör nämligen att flickan sörjde att det inte gjort ont när pojken tatuerade sig. Eftersom att flickan avskyr tatueringar. Och sa det till pojken. Så vi, eller jag menar: Så personerna i historien är väl kvitt nu.

Dessutom är flickan i historien faktiskt en prinsessa!

Suck.

Eftersom att min svordomcykel fick punktering igår måste jag ta mig till en svordom cykelverkstad idag. Något jag egentligen har varken tid, lust eller ork till.

Men jag förstår. Det är svårt att hålla i glasflaskor när man är full. Alkohol på PET-flaskor, ja tack.

Min lillebror. Nästa stjärna.

Lillebror: Jag har kommit på ett skämt.
Jag: Okej, vadå?
Lillebror: Vet du vilka på gymnasiet som har mest frånvaro?
Jag: Ehm... Nej?
Lillebror: Scen!
Jag: Ahh, för de är jämt sena.
Lillebror: Precis. Sedan vet jag inte om det finns någon linje som heter scen... men någonstans i Sverige måste det ju finnas en sådan linje?

Nästan så att jag ångrar att jag röstade.

Såg en annons om att man kunde förboka Blossa glögg med saffranssmak eller något åt det hållet. Man fick dock max förboka 12 flaskor/person. Det är synd och skam vilket förtryckt land vi lever i.

Jag vill också kunna sova länge ibland.

Jag är så trött på att varje söndagsmorgon börjar med att jag sitter och väntar på att mataffären ska öppna.

Vart är den här klänningen? Glömde jag den på ön?

Världens skönaste hemmaplagg.

Vissa män skaffar röda bilar. Andra en ung flicksnärta att ha vid sin sida.

Lasse, han drömmer om listettor i USA...
Från Posh24.se.

Vegetariskt.


Jag gjorde den här soppan på "rester" jag hittade i kylen, Man behöver inte ett recpet att följa. Ta saker du gillar och plocka ihop det så som du tror det blir gott. Så blir det oftast det. Det jag hade i var en potatis, blomkål, morot och rädisor. De sakerna kokade jag i grönsaksbuljongvatten i ungefär 15 min, i vattnet hade jag även i lite fisksås.

Under tiden stekte jag purjolök, rödlök, spenat och pressad vitlök. När det var några minuter kvar på koket hade jag i de stekta grönsakerna. Soppan hade redan här varit god att äta men jag valde att mixa den. Smakade sedan av med lite dijonsenap, limepeppar, citron och sweet chilisås. Lite nymald limepeppar ovanpå och sedan är det klart!

Score.


-

07.48 - 08.38 trevligt samtal med pojke
08.38 - 09.02 trevligt samtal blir otrevligt, jag blir på dåligt humör (mitt eget fel)
09.02 - 09.14 linser och dusch
09.14 - 09.37 stapplande samtal med ovanstående pojke
09.37 - 09.58 stress för att hinna till skolan.
10.05 i klassrummet, fortfarande dåligt humör
10 - 12 föreläsning, dåligt humör
12 - 13 lunch med två par, femte hjulet och på dåligt humör och därför inte så trevligt sällskap
13 - 15 studerande, humöret lite bättre efter att ha distraherats med inlämningsuppgift
15 - 17 föreläsning, humöret nästan som vanligt, Lo showar och föreläsaren berättar att allt vi fått berättat av den andra föreläsaren är fel
17.20 ställer mig i den långa röstningskön, suckar lite men humör ändå okej
17. 56 åker från röstningslokalen färdigröstad
18.10 affären
18.25 hemma
18.25.03 av med skorna, 12 cm klack, missbedömde platåns höjd vid inköp över internet. Omöjliga att gå i. Aj.

19.30 matning av Therese avklarad

19.45 streaming

19.46 dåligt humör tillbaka, mycket värre än tidigare

21.56 blä


Det gick över.

För ungefär en kvart sedan när jag vaknade i sängen kände jag mig pigg. Studsade upp och började packa i ordning väskan för skolan. Nu känner jag mig inte pigg längre. Inte ens lite pigg. Bara jättetrött.

Good day. För någon säkert. Dock inte för mig.

  • Min cykelnyckel gick sönder.
  • Min BH gick sönder.
  • Min dator stängde av sig fyra gånger på föreläsningen innan jag gav upp och gick över på papper.

Ingen rök utan eld.

Dottern, 17 år: Rick (pojkvän) and I never actually did it dad.
Pappan: But you said..?
Dottern: I was mad at you. So... That's the good news.
Pappan: What's the bad news then?
Dottern: Two boyfriends ago.


- från Lie to me
(s02e22 in fine)

Ring, ring.

Igår tog jag aldrig ur mobilen ur väskan när jag kom hem* så den låg där i på ljudlöst. När jag sedan vid elvatiden tog fram mobilen hade jag bland annat ett missat samtal från en i min grupp. Eftersom klockan var ganska sent så skickade jag ett sms där jag frågade om det han ville ännu var aktuellt. Jag fick inget svar.

Idag på seminariet.
Han: Du skickade ett sms igår kväll?
Jag: Ja?
Han: ...
Jag: Du ringde?
Han: Det vid klockan tolv? Det pratade vi ju om?
Jag: Ja, men du ringde igen klockan fem?
Han: Nää?
Jag: Joo. Så stod det i alla fall på min telefon.
Han, kollar: Ja, jag har ringt dig. Det måste hänt av misstag i fickan eller så. Sorry.
Jag: Det är lugnt. Vi överlevde båda två händelsen.
Han: Ja, då förstår jag i alla fall. När jag såg smset igår kväll så tänkte jag "Nu är hon allt förvirrad.".


*Något jag för all del gör väldigt sällan.

Är man dum i huvudet så är man.

Denna morgon stör jag mig extra på personer som på fullaste allvar tror att det är en korrekt hänvisning att skriva att bilden de snott från internet och publicerat på sin blogg är från "google.se".

För alla vet vi ju hur många bilder google.se publicerar. För google är ju inte alls en sökmotor som visar material från andra sidor, sidor där de här bilderna faktiskt hör hemma.

Definitivt inte. Hahaha.

Jag: Ja, jätteirriterande. Mådde illa massor förra veckan.
Kompis: Du kanske är gravid?
Jag: Hahahaha. Den var rolig. Hahahaha. Gravid. Haha. Jag. Ha. Hahahaha.


Äckligt.

Idag när jag skulle gå för att fylla på min vattenflaska i skolan såg jag till min glädje hur en städerska precis kom ut ur en toalett* med städredskapen i högsta hugg. Score, en nystädad toalett** att fylla vattenflaskan på. Tyvärr så var det en rökande städerska så det stank gammal cigarettrök om henne lång väg och toaletten** var så klart helt indränkt i stanken.

Jag förstår mig verkligen inte på det där med rökning. Så vidrigt. Och vad jag verkligen inte förstår är varför så mycket hänsyn tas till rökare. De har, på många ställen, rätt till rökpauser exempelvis. På tentor får rökarna gå ut en sväng med tentavakterna och röka. Varför får de gå ut och ta frisk luft men inte vi icke-rökare? Visst, luften de drar i sig är ju inte speciell frisk, men ändå. De får ju ändå ett avbrott att sträcka på benen och komma utanför lokalen.

Sådana vidrigheter borde inte uppmuntras. Alls.


*Rummet, inte stolen.
**Åter igen, rummet - inte stolen.

Zzz...

Jag tog en strategiskt tänkarpaus idag på två timmar. Och när jag skriver strategisk tänkarpaus menar jag tupplur av det längre slaget. Var vaken länge natten till idag, gick upp tidigt och var väldigt aktiv i sju timmar så när jag satte mig  framför datorn för att titta på Yellowstone så somnade jag.

Det är så sjukt, för om jag är trött och ser på något under dagtid så somnar jag alltid om det är något jag verkligen vill se. Om det istället är något jag ser bara för att fördriva tid somnar jag inte ens om jag försöker. Väldigt orättvist.

Nu lät det för all del som om jag sover en eftermiddagslur flera gånger i veckan men så är det inte. Verkligen inte. Avskyr att sova på dagen, blir så seg när man vaknar då, eller jag blir det i alla fall. Som tur var så hade jag redan gjort klart helgens alla måsten så nu  kan jag bara vara seg resten av kvällen tills det är en okej tidpunkt att gå och sova för en 22-åring. Fast då kommer jag så klart inte vara trött på grund av eftermiddagsluren.

Det enda måstet jag har kvar är matlagning. Lursovar-dagarna borde man inte bo ensam på. Då borde man bo med någon man kan muta så att han eller hon lagar mat åt en. Och med han eller hon menar jag  en han, för jag kan verkligen inte föreställa mig själv boende med en tjej. Knappt med en kille heller, men ändå.

Trivia: Varje gång jag somnat dagtid kommer jag och tänka på Picks när hon ringde på eftermiddagen en gång och undrade om jag sov när jag svarade. Det hade tydligen låtit så och med mig, och Lo, visste man aldrig.

Trivia II på tal om Picks: Hon fyller år idag och hela veckan har jag varit jättenervös över att jag ska glömma bort det. Jag är nämligen värdelös på allt som har med datum att göra. Jag glömde till och med bort min Lillebror förra året, inte helt och hållet men kom inte ihåg det förrän sent på eftermiddagen. Men jag glömde inte idag; så grattis till mig! (Och henne.)

Just sayin'.

Jag är ingen pratare. Jag pratar inte om problem eller liknande. Av flera anledningar. Men ibland önskar jag att jag kunde. Och då är det ganska jobbigt att det inte finns någon som passar för saken i fråga.

Snälla, låt mig slippa.

Om jag aldrig mer i mitt liv behöver se en "proffsfotografspegelbild" så kommer jag bli en mycket lyckligare flicka. Ni vet de där fotografierna som vanliga Svenssons går till en "proffsfotograf" och tar och alltid är det en set up när de sitter vid ett spegelbord så att de speglas i det. Så är de sminkade av en "make up-artist" och har valt ut sina allra finaste kläder, ler töntigt och några dagar och många penningalappar senare får de några fult retucherade bilder hem i brevlådan.

Seriöst. Sluta med sådant. Det är så avskyvärt och fult. För att inte tala om tragiskt. "Modell för en dag" absolut - det är många av de riktiga modellerna som sitter nersminkade vid ett spegelbord i taskigt ljus.

Jag kommer inte bli fotograf.

Skulle ta en bild och skicka till en för att visa de nya skorna jag köpte idag.
Jag missade lite.

Klantmaja.

Jag känner att det börjar bli dags för en egen kategori för mina klantmajigheter så ofta som de uppstår. Den här gången rör det tvättid. Eller, för att vara mer exakt, brist på sådan.

Jag var verkligen helt övertygad om att jag bokat tvättid tills i morgon, och nu när jag loggade in för att kolla vilken maskin det var så fanns där ingen bokning. Jag blir så trött. Speciellt som min klantmajighet även gjorde det så att jag lyckades få cykelkedjeolja eller något på min favorittröja förut idag. Inte för att jag tror att det går bort i maskin* men jag vill ju i alla fall försöka...


*Jag försökte handtvätta bort det, helt utan resultat.

Jag kommer bli en fantastisk hemmafru.

Finland: Tänkte bara påminna dig om att jag fortfarande är hungrig
Jag: Det finns biff, potatis och grönsaker på köksbänken, get it if you want it

Skratt.

Det borde vara lag på att se Keeping up with the Kardashians. Såg precis ett avsnitt där mamman la i erektionstabletter i kaffet hon skulle ge sin man. Tyvärr kom hennes son emellan och tog koppen utan att hon märkte det och en stund senare efter hans tupplur vaknade han och, vissa delar var väldigt glada. Han åkte till sjukhus och allt där mamman blev tvungen att berätta vad hon gjort.

Och nu kan ni komma och vara bittra och säga att mycket av sådana tv-serier är tillgjorda och att det med flit blev fel mugg, men se det bryr jag mig inte om. För serien är så obeskrivligt rolig. Och Bruce i mitt hjärta. Always and forever.

Så iväg och streama med er!

Mina fina!


Stackars, stackars Therese.

Det är nu tredje kvällen i rad som jag mår illa. Det är inte okej. Inte alls. Det gör mig totalt passiv, det är precis att jag klarar av att andas utan att gny medlidande åt min situation.

Veckans hitintills mest fascinerande SMS-konversation. Alt.: Nej, mitt liv är inte alls sorgligt! *räcker ut tungan*

Jag: Är det bara jag eller är all plastfolie värdelös efter den vi hade på jobbet i somras? Tycker ingen fastnar, ens mot glas.
Hon: Haha ja så är det faktiskt! Vi får köpa lite storköksplast helt enkelt.
Jag: Ja, vi kan dela den så kan jag bygga om våra existerande hållare så det går att riva av plasten!*
Hon: Det låter som en plan!


*När vi beställde ny plast var den som kom bredare än den vi hade innan och den kom utan hållare. Så jag lekte Hajk eller något och klippte och klistrade så att den gamla hållaren kunde användas till den nya så vi kunde riva av den. Det var inte vackert, men väldigt funktionellt.**
**Ett motto jag i övrigt inte lever mitt liv efter. Herregud, ni har väl sett vissa av mina skor.

Wunderbar.


Jag äter inte makaroner och köttbullar. Och jag förstår inte människor som gör det.

Ugnsbakad fläskytterfilé, potatis och grönsaker.

(Och egengjord tzatziki.)

 

Förresten, hur underbar är inte tallriken!? Är egentligen en assiett men fungerar bra ändå. Har den även i matt senapsgul.


Så jag får vänta.

Vad trött jag blir på att livsmedelsaffärerna öppnar så sent. Idag var det nästan så att jag cyklade ut till ICA MAXI bara för att de åtminstone öppnar tidigt. Men ironiskt nog så var kötterbjudandena bättre på Hemköp, och jag är i stort behov av just kött.

I övrigt har jag bara roligheter att se fram emot idag. Tvättning, pluggning, storkoksmatlagning... Ja, ni förstår. Vad mer kan en flicka önska sig?

Jag har det svårt jag.

Jag sitter här med världens problem. Ska jag hämta paketet på posten idag eller inte? Och med "Ska jag hämta" menar jag "Orkar jag". Jag har nämligen redan ärendat idag, å andra sidan vill jag verkligen ha det som finns i paketet.

Och en granne har bestämt sig för att lyssna jättehögt på någon avskyvärd musik. Någon slags frälsande gospel alá Carola. Fast värre.

Jaja, jag klär väl på mig, igen, och går iväg. Vilket tjatande.

Jag är kär i så många låtar på Katy Perrys nya.


Den finaste komplimangen.

Tjej på kursen: Åh, varför har du alltid så fina saker!?

Min vecka hitintills.

Upp. Mata fiskarna. Mata Therese. Göra henne i ordning. Gå till skolan. Föreläsningar och studier. Hem. Mata fiskarna. Mata Therese. Möjligen orka diska matlådan. Krypa ner i sängen.

Upp. Mata fiskarna. Mata Therese. Göra henne...

Men jag klagar inte. Inte än.