Finland tycker att jag ska skriva mer personligt.

Idag vaknade jag av väckarklockan klockan halv åtta, då gick jag upp och plockade i ordning i min lägenhet. Duschade, klädde på mig, åt frukost och sådant innan jag cyklade till skolan. Satt i HumSam mellan halv elva och tjugo över tolv med Pickford, då gick vi och åt vår medhavda mat. Jag åt bönburgare med bulgur, grönsaker och coleslaw till.

Sedan gick vi upp till C-huset och hade en världelös föreläsning. Efter den gick jag och Pickford och satte oss i A-huset och pluggade lite. Jag åkte hem halv fem ungefär för att äta (köttfärsås och spagetti). Klockan halv sex mötte jag upp Pickford igen och vi cyklade tillsammans mot stan, det regnade och jag frös.

På stan så gick jag först in på Tiimari och köpte en födelsedagspresent till en kompis, sedan in på Hemköp för att köpa HubbaBubba till samma person. För att dra ut på tiden gick jag in på Gina, köpte en väst och en tunika. Sedan in på Indiska där jag köpte två kjolar, stumpbyxor, en halsduk och rosetthårnålar. Var även förbi Din Sko och H&M. På H&M köpte jag nästan en hårtoning, men jag fegade ur. Köpte en ögonskugga istället (ljusrosa och en lite brunaktig i samma förpackning).

Sedan var klockan lagom att åka till kompisen som fyller år. Hjälpte henne att vispa grädde, sedan kom de andra som också var bjudna. Stämningen var lite ansträngd eftersom vi inte kände varandra och inte hade något gemensamt.

Runt klockan tio började vi klä på oss för att åka hem, såg då Dagens Man-smset. Cyklade hem med hon som fyllde år för hon hade ett ärende åt mitt håll.

Kom hem och någon hade tagit min cykelparkering så jag fick gå till gästparkeringen med min cykel. Kollade posten (inte kommit någon) och gick upp till mig. Kom in genom dörren, provade halsduken och den ena kjolen (två likadana baskjolar - en grå och en svart), satte igång datorn, såg Dagens Man-delen med gotlänningen samtidigt som Finland började gnälla på min kreativitet och att jag borde skriva mer personligt.

Skrev det här. Nu tänkte jag ta ur linserna, tvätta av sminket och gå och sova.

Skoj va?

Har skrivit om Gotlands litenhet tidigare och nu är det dags igen.

En brandman från Gotland är med i Dagens Man. Vem han är? Min gamla granne.

Dog nästan när jag fick ett SMS som frågade om det var han. Jag dog ännu mer nästan när jag såg klippet på TV4Play. Så fruktansvärt roligt.

Sparka på den som [var beredda nu] ligger! / Okunskap.

Pratar med Finland på MSN, och självklart är jag dum nog och skriver till människan om TWAR-grejen och att jag inte vill googla det förrän i morgon. En halv minut senare:
Finland: TWAR, förkortning för engelska Taiwan acute respiratory disease, luftvägsinfektion orsakad av en klamydiabakterie (lat. Chlamydophila pneumoniae) och som förekommer bland annat i Sverige. Det uppkommer en i allmänhet lindrig lunginflammation med samtidig infektion av luftrör, svalg och bihålor. Twar ger under en ovanligt lång tid förkylningssymptom och trötthet.
annuendag: Ehhh va?! Klamydia? Som i könssjukdomen?
Finland: Haha. Använd skydd!
annuendag: Visst, om jag gjorde något som krävde skydd så.
Finland: Haha. Oflyt.
annuendag: Ja, jag har i alla fall inte ett helt kommentarsfält som skriver att jag behöver ligga som vissa andra har!
Finland: Nämen seriöst. Klamydier är ju bakterier? Vad gjorde du på biologilektionerna?
annuendag: Jag har typ aldrig haft det.
Finland: Aldrig haft en biologilektion?
annuendag: Njae. Knappt. Vi hade projekt.

I morgon, när jag är okär.

En i styrelsen har varit sjuk under närapå samma period som jag. Han har gått på flera olika antibiotikakurer och varit massor av gånger hos läkaren. Senaste nytt är att han skulle ha TWAR.

Symptomen är tydligen bland annat långvarig hosta och trötthet. Hm... Vilken flicka har varit hostig i en evighet och har på senaste funnit det nästan omöjligt att komma ur sängen på morgonen trots att hon sovit ungefär 3 timmar mer per natt än vad hon brukar? Jag menar: i morse vaknade jag kvart i tio! Ni som känner mina sovvanor vet att jag inte sover till kvart i tio.

Ja, jag är ju lite lätt hypokondrisk, så i morgon ska jag googla eländet för att se om det är något mer som passar in på mig. Idag ska jag bara fortsätta vara glad och kär.

Butterflies in my stomach today.

Jag hade verkligen en helvetes morgon och förmiddag. Kronan på verket var när jag tappade ut ett halvt paket Keso över golvet. Trodde att jag skulle gå runt och vara tjurig och bitter hela dagen, men när jag cyklade till föreläsningen så mötte jag en pojke.

En pojke jag varit avståndskär i till och från under två år. Och även att jag vet att det aldrig kommer bli mer än ett leende och ett hej när vi då och då springer på varandra på campus så gör det där hejet och det där leendet mig lika glad och lycklig varje gång.

Så idag är jag kär, och inget Kesokladd i hela världen kan förändra det!


Snart över.

Det är världens oväder här nu. Det stormar, regnar och enligt Pickford så blixtrar det också. Så galet mysigt. Eller okej, blixtarna är lite läskiga - men det andra.

Det värsta med sådant här är att det alltid hinner ta slut tills jag ska krypa ner i sängen. Så orättvist! Jag vill somna till regn och blåst. Gosigt.

[Censur.]

Har spenderat nästan två timmar på telefon med en pojke. Det var många år sedan. Och framför allt långt från vad vi klarade av när vi var unga. Många nätters telefonpratande har jag spenderat på honom.

Och jag ångrar inte en endaste minut.

Sommarkänslor.

Är precis hemkommen från veckans sista styrelsemöte. Fast det var inget nusittervinerochdiskuterarolikafrågor-möte. Nej, det var ett nustädar,möblerar,packaruppservisenochorganiserardetsistainnanvinårmålet-möte. Ett sådant möte tar drygt tre timmar.

Precis det man vill roa sig med en söndagskväll. Fast nu ska jag inte vara sådan, det är en bra styrelse och vi har kul tillsammans.

Fick i alla fall flashback från sommaren när vi packeterade upp startboxarna från IKEA. Fanns direkta paralleller att dra till sommarjobbets: packa upp allt som behövs till ett café som har invigning om tre veckor. Om än i mindre volym.

Gissa vad jag gjorde 1 min efter att jag hade ställt in dammsugaren...


En teori.

Jag gillar ju som tidigare nämnt inte kroppskontakt.* Jag förstår det inte, speciellt inte kramar - men bara att råka snudda vid någon av misstag när man sitter bredvid varandra gör mig fruktansvärt obekväm.

Som med allt annat finns det en anledning till det. Dels beror det förstås att min uppväxt inte var en sådan där kroppskontakt var något som nyttjades. Inte min familjs "way to go". Men framför allt skulle jag kunna tro att min ovilja till kroppskontakt kan bero på följande episod.

Det var på högstadiet, med största sannolikhet i sjuan.** En kille i min grupp gick fram och kramade mig, utan någon egentlig anledning. Efteråt så sa min kompis att det självklart bara berodde på mina stora bröst. Och så var det, det var anledningen till att han kramade mig; ingen tvekan om saken. Jag förstår även så klart att det var han som var dum i huvudet*** och att det inte var mig som det var något fel på - så här i efterhand.

Men där och då kände jag mig så smutsig och äcklig. Det blev en självklarhet att ingen ville röra mig av någon annan anledning än av mina bröst. Som en kul grej att få känna dem.

Nu kan jag ju inte med hundra procent säkerhet säga att det bland annat är därifrån det här ogillandet av närkontakt bottnar ur - men det skulle inte förvåna mig ett dugg.


*Förutsatt att det inte är med en charmig pojke.
**Jag kan, även det som bekant, inte tidplacera händelser.
***Läs: hormonstinn pojke.

En sak bara.

Jag vill pussas. Nu.

Nära målet i alla fall.

Man tycker ju, rent spontant, att tre styrelsemöten på en vecka borde räcka. Men se det gjorde det inte - vi hade extramöte idag.

Ha-ha!

På tal om bäbisar. Igår var jag ute och cyklade en sväng och helt plötsligt så vimlade det av föräldrar och deras småbarn på cykel- och gångbanan. Över hela alltså, båda sidor.

Så det blev koncykling för mig - fast med barn istället för koner. En mamma såg mig komma och skrek hysteriskt till sin unge att hålla sig till kanten, om och om igen. Som om att jag hade planerat att sikta in mig på hennes lilla ängel och köra på honom med flit.

Herregud. Jag är väl inte Pickford heller?

Tack, det räcker! Jag förstår!

På MSN:
Jag: Vad är du hungrig på då?
Han: Kebab
Han: Hamburgare
Han: Pizza
Jag: Haha
Han: Kycklinwok
Han: Fläskfilé
Han: Pannkakor
Han: Lasagne

Tick, tack, tick, tack. Eller?

På MSN.
Jag:
http://www.youtube.com/watch?v=jqA-YGa9eAo*
Han: Haha
Jag: Söt va!?
Han: Helt crazy! Trodde inte du va så förtjust i barn?
Jag: Inte?
Han: Nee
Jag: Jag börjar bli gammal vettu - biologiska klockan och allt det där
Han: Haha. Har du hittat nån att skaffa barn med då? Eller ska vi adoptera?

Om vi borser från det uppenbara att man inte behöver vilja jobba på dagis resten av sitt liv bara för att man tyckte att dansbäbisen var söt: Väldigt romantiskt att människan vill att jag ska bli på smällen av någon annan, alternativt att han och jag ska adoptera en unge tillsammans.

Han vill alltså ha barn med mig - förutsatt att han slipper göra barnet med mig? Väldigt stärkande för självförtroendet...


*Hittade länken på Sorans twitter.

Skäms på mig.

Ser ni vattenglaset som skymtar där till vänster? När jag var och hämtade det så utförde jag (går)dagens mest ansträngande gärning. Lätt avrundat.

Väldigt underligt.

Det finns två frukter som jag egentligen inte kan med. Den första, och "värsta" av dem är banan, aldrig varit någon bananmänniska. Det är brukar bara vara någon enstaka gång om året som jag får ryck och blir sugen på en grön banan. Alltid grön banan.

Sedan är det clementiner/satumas eller vad man nu vill kalla dem. En frukt som jag egentligen tycker är ganska god, men inte god nog att stå ut med skalandet, eftersom att det ovillkorligen leder till illaluktande fingrar - hur mycket man än tvättar händerna efteråt. På senaste har dock min fruktskål sett ut så här:


Sitter för övrigt och försöker komma på vad jag ska göra med resten av min dag. Det visade sig att alla måsten jag har att göra är sjukt tråkiga, så jag vill göra något annat istället. Och jag har redan målat naglarna mörklila, så det är tyvärr inget alternativ.

För att göra en lång historia kort.

Jag kom i säng någonstans kring halv tre-snåret i natt. Vi kan väl säga som så att jag inte for upp ur sängen i morse för att använda min tvättid.

Ahhh!

Jag fick precis världens graviditetscraving: riskaka med chili-creme fraiche på. Dumma tidigt mörka höst- och vinterkvällar!

Snark!

Åhh! Jag låg och sov så skönt när jag blev väckt av en ringande pappa. Jag sov nästan igenom första halvan av samtalet och har definitivt ingen aning om vad vi pratade om, knappt under andra halva delen av samtalet heller. Jag är sådär trött att en tanke hinner försvinna på vilovägar innan A blir B.

Men i morgon har jag ingen föreläsning. I morgon ska jag sova. Och tvätta, och städa, och skriva protokoll, och plugga och... Ja, okej. Jag kanske inte får sova i morgon heller, men ja fick i alla fall en powernap nu. Eller ja, någon power gav den ju förstås inte.

Nu måste jag bara försöka komma ihåg vad jag höll på med innan jag somnade...

Vad ska ni göra i jul?

Jag ska rida på en häst och låtsas att det är en elefant.

Jag är så trött!

Det var egentligen allt jag hade att förmedla för tillfället.

Ni vet när man får en aha-upplevelse?

Den senaste tiden har jag känt mig väldigt obekväm med mig själv. Inga kläder har varit roliga att ta på sig, jag har känt mig tafatt, det har till och med gått så långt att jag inte velat se mig i helfigursspegeln. Jag har känt mig ful helt enkelt.

Så i förrgår var jag på stan och inhandlade lite kläder, och när jag kom hem så såg jag att jag råkat ta en tunika i en storlek mindre än vad jag normalt brukar ha. Jag testade ändå den för man vet ju aldrig, och det satt alldeles lagom. Jag tyckte det var konstigt, men tänkte att det var väl just den modellen som var på det sättet. Och satte på mig en tröja jag köpt i min vanliga storlek. Den var för stor. En kjol. Också för stor.

Efter att ha berättat om den här konstigheten för Pickford så visade det sig att hon hade lagt märke till jag har minskat lite på sistone. Jag har alltså gått ner en klädstorlek utan att ha gjort några förändringar i min livsstil, eller att ens märka det. Bara det är underligt.

I alla fall så fick jag nu reda på varför jag varit obekväm. Och nu är det ju bara att lära sig leva med det, men eftersom att jag oförklaringen förlorat en storlek så får jag väl snart förmodligen tillbaka mitt vanliga, bekväma, jag igen.

Det är i alla fall skönt att veta vad som har orsakat den här självförtroende-dippen som pågått under de senaste veckorna.

Så det kan bli.

På MSN.
Pickford:
L var lite rädd att hon förnärmat dig när du fick en kram
annuendag: Haha. Vadå, kom hon på det efteråt? Men nej, det var jag inte. Bara förvånad!
Pickford: Det var hon också, hon trodde nämligen att du ville ha en kram, men fattade sen att du skulle in i sovrummet  
annuendag: Haha, hjälp vad roligt
Pickford: Haha, ja det var det

Jag är nämligen lite kinkig med kroppskontakt. Jag undviker den gärna i största möjliga mån, om det inte är en fin pojke det rör sig om det vill säga.

Idiot!

Sitter här och är väldigt irriterad. Var en sväng på stan idag och nu när jag kom hem så gick jag igenom mina påsar. Och inser att ett par vantar jag köpte ännu är larmade!

Vilken idiot. Visst alla kan göra misstag, men det är andra gången det händer mig att den butiken glömt ett larm. Den förra gången så tjöt det åtminstone så att det blev åtgärdat direkt, men nu måste jag alltså åka tillbaka bara på grund av det där larmet. För jag har ju så mycket extratid som behöver fyllas.

Jag har blivit coleslaw-frälst.

Men definitivt inte av den vanliga, äckliga, varianten med bland annat majonäs i. Usch. Nej.

Vitkål, morot, senap och turkisk meze matyoghurt ska det vara. Mums!

Lite mer tålamod tack.


Jag har inga direkta talanger eller färdigheter, men jag tror på riktigt att jag skulle kunna vara grym på att tecka/måla om jag bara hade tålamodet till det.

Men det har jag inte. Jag tröttnar alltid efter några minuter.Den kände mig tydligen?

Hjälp, vilket flyt jag nyss hade. När jag vaknade så bestämde jag mig för att se om det fanns någon resttid på något tvättpass, och det fanns det. Stapplade, nästan helt vaken, ner till tvättstugan. Laddade maskinen med tvätt, fyllde på sköljmedel, stängde luckan och tryckte på 40-gradersknappen.

Ja, märkte ni också vad jag glömde? Just det, tvättmedlet. När jag kom tillbaka upp till lägenheten och satte ner tvättmedelburken gick ljuset upp för mig. Var ju bara att vända om och hoppas på att det gick att stanna eländet.

Men det behövde jag inte göra, för när jag kom ner hade den inte hunnit börja tvätta än. Den stod nämligen ännu i "dosera tvättmedel"-läget.

Lathet på en helt ny nivå.

Jag var och handlade livsmedel nu på förmiddagen. När jag klev in i affären så var det närapå folktomt och jag strövade obehindrat fram genom gångarna. Jag har nämligen tröttnat på min matlagning, så jag bestämde mig för att gå och handla mat med regeln att jag inte fick köpa något som jag normal brukar köpa. Jag kom på det här konceptet redan förra veckan, men eftersom att jag haft tenta-p så insåg jag redan då att denna vecka var fel vecka att börja laborera med ny mat.*

I alla fall, helt plötsligt så var det folk överallt. Precis överallt. Vilket självfallet ledde till att min behagliga lördagsshopping inte var speciellt behaglig längre. Fast lite roligare blev den, för när jag gick förbi ostdisken så hörde jag två killar, vilka tydligen var gamla nog att läsa på universitetet för de hade LiU-väskor, som stod och "diskuterade" med ett paket fetaost i handen:

Kille 1: Men alltså. Det är ju jättejobbigt.
Kille 2: Vadå?
Kille 1: Ja, om vi tar den där måste vi ju skära den i bitar, det är asjobbigt. Ta den burken med färdiga bitar istället.

Ja, vi har alla våra trösklar för var vår "asjobbigt"-stämpel ligger.


*Märkte ni hur det kom att låta som om jag uppfunnit något stort, som exempelvis hjulet, i den meningen?

Suck och stön.

Jag får panik om jag sover bort en helg. Eller ja, det var väl lite överdrivet kanske. Men jag får i alla fall dåligt samvete. Därmed hade jag inte ro att somna om när jag vaknade klockan åtta förut. Himla onödigt med tanke på att jag knappt sovit något på en vecka.

Every day please!

Varje pojke som har sett hårbilden har påpekat hur sexigt mitt hår var där, något som gett mig en väldans prestationsångest; för nu känns det som om mitt vanliga hår är osexigt och blaha.

Nej, okej; inte egentligen. Men ändå, jag älskar också flätlockarna. Önskar jag kunde ha dem dagligen.Osminkad!

Jag kom och tänka på en sak när jag såg min headerbild. Sitter nu och funderar på om jag borde lägga till en textruta i headern som förklarar att jag är osminkad på bilden. Eller skriva det med stora magnetafärgade bokstäver över ögonen. Alternativt pixla ögondelen så att min osminkning inte syns.

För det är väl så man gör i bloggvärlden? Alltid poängterar när man inte har sminkat sig?* Alla tre alternativ känns lite onödiga. För det första för att jag gillar mig själv både med och utan smink**, av den enkla anledningen att jag älskar mina ögon. Så att täcka över, eller pixla dem är ju helt uteslutet. Och att sätta in en textruta känns bara fånigt. Nej, folk får nog istället stå ut med att det är en osminkad bild utan att det står förklarat i stora bokstäver.


*Även om det vid många sådana tillfällen ser ut som om människan har både kajal och mascara.
**Med smink menar jag ögonsmink, för det är det enda jag pysslar med. Foundations och allt vad det heter är något som jag inte har någon som helst kunskap om. Aldrig haft. Om jag vore mer känslig för andras åsikter borde jag kanske lära mig, speciellt som jag förfrös ansiktet för x antal år sedan, nere vid käkbenet, så att min hud nu är "rödflammig" över ett parti på båda sidor.

Slutar på plus minus noll.

Hjälp vilken dag jag har haft. Jag körde tentan så hårt att jag hade blankat den om jag vetat vad det leder till, jag tror inte att det leder till något speciellt - men jag vågade inte chansa så jag kladdade lite. Detta följdes av  en icke borttappad nyckel, massa telefonsamtal som inte ledde någonstans förutom till 50 flundror, en olåst cykel och gud vet vad.

Sedan till det sjukaste av allt. Antal gånger per år som jag befinner mig på Donken kan man närapå räkna på ena handens fingrar, det händer ibland efter tentor. Så gjorde det även idag. Och vem kommer in om inte en pojke vars blogg jag läst dagligen... ja, jag vet inte hur länge. Kan det vara två år? Nej? Ett och ett halvt? Jag vet inte. Sjukt länge i alla fall. Så himla otippat. Vad är oddsen?

Sedan så var Nils med i Idol också.

Annuendag tipsar!

Har ni någon gång testat att få en hostattack samtidigt som ni borstar tänderna?
Om inte, så är det något som jag varmt rekomenderar. Det är helfestligt.

Amen.

På MSN:

Pickford: Jag råkade ställa om mitt tangentbord till azerbadjanska - kan bara hända under tenta-p...

annuendag: Haha. Jag har lyssnat på Miley Cyrus låt Party in the USA i två timmar nu.

Pickford: Haha. Kan också bara hända under tenta-p!


Intresseklubben antecknar.

Idag går tentapluggandet mycket bättre än igår.Rubriken hörde jag för övrigt första gången i ettan, tvåan?, på gymnasiet, på en kemilektion om jag inte missminner mig helt. Var i alla fall en av pojkarna som sa något, varpå en annan pojke sa rubriken. Och det var så fruktansvärt roligt. En typisk "man måste ha varit där för att förstå det"-situation, men jag kände att jag vill få det skrivet i alla fall. Om inte annat för att påminna mig själv.

I know where this is heading.

Ett säkert bevis för att kontrollera ifall jag börjar tröttna på att plugga är att titta i boken/papprena som jag håller på med. Ifall det står spydiga kommentarer till människan som skrivit texten jag håller på med, då är min koncentration nästan fullt uttnyttjad. Om det inte finns några sådana kommentarer är jag "good to go" ett tag till.

Jag skrev nyss "Gubbjävel!!!" i uppgiftshäftet efter en sak som skrivaren hade skrivit.


Man kan inte förstå saker man inte upplevt.

Något som ibland gör mig arg är personer som inte har någon som helst förståelse för hur någon kan ha svårt med att ge upp ett beroende. Fast å andra sidan så har jag förståelse för att om man aldrig varit i den situationen kan man aldrig föreställa sig hur det är. Det är inte så att man vaknar en dag och tänker idag ska jag sluta med [infoga valt beroende här].

Ibland hör man ju i och för sig talas om sådana som gör så, men jag kan inte låta bli att tro att de i så fall inte var fast ordentligt i träsket. Sedan så är det förstås skillnad på beroende och beroende. Tycker jag i alla fall.

Min poäng är i alla fall att man kanske inte ska vara så snabb med att dömma personer som håller på med något som anses/är oacceptabelt för att de inte slutar med det. Bara för att folk omkring säger att de måste sluta, betyder det inte att det är något självklart.

Jag slutade med mitt beroende för ungefär ett och ett halvt år sedan. Egentligen så skulle det ha varit ungefär ett år mer, men jag hade ett litet återfall förra våren. Men jag tänker närapå dagligen på det, så är väl egentligen bara den aktivt fysiska delen jag är av med. Och med närapå menar jag att det kanske är en eller två dagar i månaden som min hjärna åtminstone inte snuddar vid tanken. Till saken hör att jag ens inte satt sådär överdrivet djupt i träsket. Finns personer med samma beroende som är/var tusen gånger värre än vad jag någonsin var.

Jag kan bara hoppas att jag någon dag, helst snart, kommer kunna släppa tanken på mitt beroende helt. Problemet är väl att jag inte tror det. Jag tror aldrig att det kommer släppa helt, men förhoppningsvis nästan helt. Framför allt så hoppas jag att jag är fri från agerandet nu, och inte faller tillbaka.

I alla fall så tycker jag att man ska ta det lite lugnt med dömandet. Jag vet i alla fall att jag ska sluta irritera mig på personer som röker. Inte på sådana som börjar att röka, för om man börjar röka nu så är man dum i huvudet, men på de som inte slutar. I alla fall så ska jag försöka, för jag vet inte hur det är.


Tenta på fredag.

Jag börjar på allvar tro att jag är fullständigt inkompetent. Jag förstår verkligen inte den här kursen. Inte ens litegrann.


Flätlockar idag.


Aj.

Jag hostar ännu. Mycket. Speciellt på kvällen. Faktum är att jag hostar så mycket att jag får huvudvärk. Väldigt irriterande.

Efter en diskussion om definitionen av ordet sex - som i samlag, inte siffran.

Han: Men det är ju lite roligt om vi skulle ha oralsex någon gång och jag skulle kunna säga att vi haft sex men inte du.

Det gäller att ha tungan i rätt mun.

Jag är verkligen nervös inför morgondagen. Pickford har nämligen gått och blivit tant under helgen, hon har fyllt elva i kvadrat.

Jag är så rädd att jag ska komma med opassande kommentarer om benskörhet, stödstrumpor, uttunnat hår och åldersdiabetes. Jag gillar ju Pickford, och jag vill inte säga något som gör henne upprörd - jag vill ju inte ge stackarn en hjärtattack...

Känner mig lite... jag vet inte vad egentligen.

Jag: Jag har iaf varit permanentad
Han: Ok
Jag: Ok?
Han: Ja?
Jag: Kommer du inte ihåg det?
Han: Nej, det gör jag inte.
Jag: Okej
Han: Borde jag göra det?
Jag: Nej, är ju inget som säger att du bör minnas hur jag såg ut förut
Han: Ja, men hur ska jag veta att du hade det permanentat förr?
Jag: För att du sett det?
Han: Ja, men det kunde ju lika bra varit gjort med locktång eller liknande? Bara för man du haft lockigt hår vet jag ju inte att du permanentat det. Och ja jag minns att du haft lockigt hår ibland när vi setts förr
Jag: Okej

Men hej! Vi såg ju bara nästan varje dag. Och jag vet att jag sagt det, bara att han har glömt.

Spooky.

När jag var yngre* så kunde jag för mitt liv inte förstå hur någon frivilligt kunde vara tillsammans med någon år ut och år in när man var ung**. Och även nu i min lastgamla ålder så har jag till viss del haft svårt att förstå hur det kan fortsätta vara roligt, hur det kommer sig att folk inte tröttnar på varandra.

Men idag insåg jag en sak. När jag var 16 år träffade jag en pojke som jag föll pladask för, utseendemässigt alltså eftersom att vi inte kände varandra. När vi sedan började lära känna varandra så föll jag mer och mer "på riktigt". I alla fall så slog det mig att än idag, fem år senare, så gör han fortfarande saker som får mig att falla än mer. Så jag antar att jag är tvungen att omvärdera hela min syn på relationships. Väldigt irriterande.


*Ja, jag är numera lastgammal.
**Med ung menar jag åren innan det är dags att slå sig till ro och skaffa barn och hela det köret för att hårddra det hela lite lätt.


Känner igen reaktionen, om än något mildare än pappas.

 

Min pappa är precis likadan. Han blir galen. Har alltid varit så. Något som man som barn så klart har lekt med både en och två gånger. Faktum är att man behöver ens inte ha ett äpple där rent fysiskt, utan det räcker att prata om det för att få min far ur balans.

Finns så många roliga äppelhistorier från hans liv. Så många som har jävlats med honom om det. En gång var det några av hans kompisar som fick ett helt kompani att äta äpple där pappa var.

I'm just sayin'.

På MSN.
Jag: Vad programerar du?
Han: Ett program bara
Jag: Så inte en delfin?
Han: Nej, ingen delfin. Det vet jag inte hur man gör tyvärr.
Jag: Okej, för det hade annars varit sjukt imponerande.

Igår fick en i sällskapet för sig att gissa allas födelseår.

Till mig: 86?
Jag: Va?! Nej!
Till mig: 85!
Jag: Haha, Gud nej!
Till mig: 87?
Jag: Åt rätt håll, men nej.
Till mig: 88?
Jag: Ja!
Till mig: Va!? På riktigt?

Lekt lite igen.

Gone.

Jag beundrar verkligen "stjärnor" som vågar driva med sig själva och inte bara står på ett podium och tackar Gud för att han har blessat dem.

Exempel:
Jag vill! Tror jag...

Jag skulle jättegärna prova mig på lite mörkare hår, något jag funderat på under en lång tid* men har alltid varit för feg för att prova. Eller framför allt alldelels för okunnig. Jag menar, jag tror att en toning försvinner ur håret, men jag vet inte om den försvinner helt. Det är det som är mitt största fegisproblem: att jag gillar min nuvarande hårfärg och jag vill ha tillbaka den sedan.

Nu när vi hamnat i en period då många går mot mörkare hår är jag än mer osäker på hur jag ska göra.** För ibland ser man fantastiska resultat, till exempel
här och här. Sedan så finns det ju... mindre lyckade resultat.

För mig ligger det viktigaste i ögonen, alltså ögonfärgen. Jag älskar mina ögon och deras färg och jag tror på riktigt att de skulle bli än mer fantastiska till mörkare hår. Ja, vi får se vad som händer.


*Någonstans kring två år.
**Nej, jag har inte funderat konstant på det i två år, men lite till och från under den här perioden.

Kära samvetet.

Jag vet att jag hade lovat dig att gå till HumSam idag, och jag lovar att jag verkligen hade tänkt att hålla det löftet... Problemet är bara att det blev så sent igår. Och att jag vaknade precis nu, på grund av ett alarm. Så jag tror att jag ska ta och somna om lite till för att försöka bli av med den huvudvärk jag levt med sedan i natt.

Hoppas att du kan förlåta mig.
MVH Therese.


Jag är för övrigt galet stolt över mig själv. Jag flippade inte ur! Visst, jag fick en olidlig huvudvärk av ansträngningen, men det var det nästan värt tycker jag. Eller inte bara nästan. Det var det värt. Jag var duktig!

Sluta!

När jag är hemma har jag alltid uppsatt hår. Alltid. Idag så ska jag dock iväg igen utan att först "göra mig i ordning" så jag vill inte sätta upp håret eftersom att mitt hår direkt blir "snoddhår", något som jag inte tycker är speciellt vackert.

Men att ha det utsläppt håller på att driva mig till vansinne! Bytte om till en hemmaklänning när jag kom hem att ha innan jag ska iväg, en hemmaklänning med låg rygg, så hela tiden känner jag håret mot huden och av någon anledning finner jag det otroligt irriterande. Jag blir nästan tokig.


Underbart.

Jag sitter hemma. Ja, hemma. Och det är inte för att jag blev lat och gick hem tidigt. Utan för att jag blev klar med det jag hade förväntat mig skulle ta hela dagen, och förmodligen lite under morgondagen också. Det visade sig att den sista delen av kursboken var helt onödig läsning eftersom att det var sådant som hade gåtts igenom grundligt på föreläsningarna, sådant som jag kände att jag hade koll på.

Så jag blev helt enkelt tvungen att gå hem eftersom att jag inte hade planerat något annat än boken och därför inte hade blocket jag behövde med mig. Och eftersom att jag nu ligger sjukt före min planering tänke jag unna mig själv en ledig eftermiddag.

Badkulor, glass, manikyr och allt vad det är folk brukar skriva om som vardagslyx: släng er i väggen! En ledig eftermiddag är så mycket mer än allt det andra tillsammans.

Dumt.

Jag bestämde mig för att åka iväg utan dator idag. Väldigt dumt. Känner mig så övergiven, speciellt som jag inte ens har Pickford att skriva hemliga lappar till.


TORSDAG!

Hela den här veckan har min hjärna varit en dag före den faktiska dagen, och det har inte spelat någon roll hur många gånger under en dag jag blivit rättad - min hjärna har vägrat acceptera den faktiska veckodagen.

Det här betyder att min hjärna idag varit helt inställd på att det är fredag idag. Även nu när jag skriver det här så är jag övertygad om att det är fredag idag.

Gissa vad besviken och arg jag kommer bli i morgon när jag väcks av väckarklockan för att gå på föreläsning?!

Listor, listor, listor.

Nu är jag inne i en sådan där period när jag har en miljon, triljon saker att göra. En sådan period då jag vaknar mitt i natten och kommer på mer saker att lägga till på "att göra"-listan.

Den här eftermiddagen har jag i alla fall lyckats skyffla bort alla styrelsegrejer från den listan. Nja, nästan alla i alla fall, har en kvittens kvar att ordna. Självfallet har det här skett till bekostnad på min pluggtid, men saker och ting måste ju bli gjorda även om de inte står i direkt kontakt till kursböckerna.

På tal om det har jag glömt beställa nya böcker till nästa kurs. Tusan också!

Jag har varit i affären för att införskaffa livsmedel idag också. Det var väldigt spännande, och fruktlöst. Jag var alldeles för distraherad av att tänka på vad jag behövde göra när jag kom hem för att kunna fokusera på att få ner varor i cp-korgen. Detta trots att jag hade en lista med mig.

Det ska bli så skönt när den här kursen är slut. Äntligen lite lugn och ro. Eller nej just det. Det börjar ju en ny direkt efter. Tusan också igen.

Den för tillfället bästa låttextsdelen.

"Well I lie here in the wet patch in the middle of the bed,
Im feeling pretty damn hard done by, I spent ages giving head,
Then I remember all the nice things that you've ever said to me,
Maybe i'm just overreacting, maybe you're the one for me.

There's just one thing,
That's getting in the way,
When we go up to bed you're just no good,
It's such a shame!
I look into your eyes,
I want to get to know you,
And then you make this noise,
And it's apparent its all over."

Utfyllnad.

Jag har inget att skriva här, vill bara ha ett inlägg mellan föregående inlägg och det som komma skall. Känns bäst rent psykiskt.

Det kan man kanske tycka.

Jag fick ett tomt sms av Pappa idag:

Jag, svarar: Man brukar som huvudregel skriva något i ett sms man skickar?
Pappa, svarade: Konstig regel.

"Vi är mogna." (Tänk Glans i World Tour of Skåne.)

Tittade på Idol tillsammans med Pickford över MSN, när glasögonkillen kommer in:
annuendag: Pax!  
Pickford: Jag paxade först!
annuendag: Nehe! Gills bara om man skriver ut det!

Vem är idioten?

Jag skulle vilja ta ett allvarligt, och gärna väldigt smärtsamt för andra parten, samtal med snubben/snubbinnan som bestämde att hostmedicin ska smaka äckelpäckel sötlakrits. Hur kommer man ens på tanken?

Och ja, jag gjorde misstaget att läsa biverkningsdelen. Jag kommer därför somna till bröstsmärtor, illamående (men det beror uteslutande på smaken, så att det ens behövdes skrivas känns konstigt), hudutslag, buksmärtor, hallucinationer, inflammation i ögats yttre hinna, andnöd och lite andra trevligheter.

God Natt och Sov Gott! Det tänker jag göra.

Aj.

Strax innan klockan tio i morse begav jag mig hemifrån. Ungefär för tio minuter sedan ramlade jag in genom dörren igen. Eller ja, jag ramlade väl inte bokstavligen - men det var inte långt ifrån.

Vart jag har varit hela dagen? IKEA, IKEA, IKEA, IKEA, osv. Och lite i teknologiaffärer, väldigt geografiskt spridda teknologiaffärer - till fots. Och på apoteket för att köpa hostmedicin.

Jag är lite trött nu. Eller egentligen ganska så mycket trött faktiskt. Enormt trött till och med. Mina apostlahästar är inte så katiga de heller efter allt knatande idag. Och allt folk?! Psykisk trötthet, absolut.

Hjälpte nämligen en nyflyttad kompis att inhandla saker till sin lägenhet idag. Och då pratar vi nästan allt man behöver till en lägenhet. Det enda vi inte köpte var säng, soffa och skrivbord ungefär. Men det var skoj, jag är nu väldigt trött och hostig bara.

Blir till att ta en medicinhutt och krypa ner i sängen med epilatorinstuktionsboken. Efter att jag har skrivit ut en miljon papper tills imorgon det vill säga.

Arghh!

Vad håller blogg.se på med? Allt är ju helt fucked up. Jag brukar inte bry mig om när det krånglar här, men den här gången tar verkligen priset. Först gör de så att man knappt kan utläsa sin statistik och sedan förstör de fönstret där senaste inlägg, kommentarer och så vidare visas.

Man får ju en argbiggaattack varje gång man loggar in. Väldigt irriterande.

In love.

 

Igår såg jag på den andra Narniafilmen, det vill säga Prince Caspian, och i slutet så började den här låten spelas och jag slängde mig över Spotifyikonen för att kolla om det fanns något Soundtrack från filmen.

Och det fanns det. Och låten fanns med. Jag är så kär. Så kär. Så kär.

Så fruktansvärt fel.

Jag har inget emot att använda smilegubbar. I rätt sammanhang. Alltså i SMS, kommentarer, MSN, privata mail etc. Jag skulle aldrig få för mig att skriva en i ett inlägg. Där går en klar gräns.

Jag struntar i bokstavsslintningar, hittepåord, blandning av språk, inkorrekt grammatik och allt vad det är. Men jag skriver inte smileys. Och ärligt talat så ser jag ner litegrann på sådana som gör det. Inte så att jag tycker att de är dåliga eller sämre människor. Jag tycker bara att de är lite "dumma i huvudet".

Ni kan ju gissa om jag gick i taket eller inte när våran föreläsare skickade ut en arbetsinskrivning för en stor inlämning med en smiley i texten...

Dumma!

Idag är jag inte bara sjuk och arg över att jag missar ännu mer skola. Jag har även dåligt samvetete. Jag skulle nämligen ha varit på ett möte tillsammans med en annan person idag. Avskyr att lämna någon i sticket på det här viset.

Och det hjälper liksom inte att tänka att jag inte har något val, att det är bättre än att jag går dit och smittar mötespersonerna tätt följt av att jag svimmar av febern. Har i alla fall dåligt samvete.

På tal om missa skola: Inser ni hur mycket tre föreläsningar är att missa? Det låter kanske inte så mycket, men tro mig. Det är sjukt mycket. För att inte tala om tre dagar utan att plugga. Det är galet, enormt mycket. Och jag har försökt, tro mig. Men det är svårt att koncentrera sig när bokstäverna och siffrorna bara snurrar runt. Hej omtenta!

Dessutom är jag hungrig. Mitt frukostbröd har tagit slut, och jag är inte direkt i stånd att åka och köpa nytt.

Det var inte bara jag som använde lovikavantarna som figurerade i föregående inlägg.


Nope, även Lillebror använde sig av dem. Faktum är att vi slogs om dem, eller åtminstone körde en variant av först till kvarn. De är nämligen mina från början, men Lillebror använde dem i vintras så när jag kom hem och behövde vantar så blev det lite... Ja. Ni förstår.

Är, för övrigt, så klart mormor som har stickat dem.

På tal om för övrigt så älskar Lillebror när jag tar kort på honom.

Det var inte bara jag som skådespelade i min familj.Nej, min jacka gjorde även den vissa framträdanden. Bland annat ett inhopp i den berömda plånboksfilmen. Jag undrar verkligen vad jag tänkte när jag köpte den där jackan. Om jag inte missminner mig helt så var jag desperat och det var iskallt ute. Men det kan också vara ett önsketänkande från min sida för att försöka rättfärdiga det hemska inköpet.

Jag hade ett par bruna "kostymbyxor" också. När jag bar dem tillsammans med den här jackan såg jag, helt seriöst, ut som ett träd. Väldigt sexigt.

Men jackan ska dock ha en eloge för sin varmhet, för frös i den gjorde man inte. Numera har den pensionerat sig och extraknäcker bara ibland på vintrarna när jag kommer hem till ön och fryser. För där spelar det faktiskt ingen roll hur man ser ut. Okej, jag skulle väl inte ha den på mig till stan, men annars så.

Se, jag hade den på senaste nyåret när vi var i Lickers och "promenerade vid havet":När det är riktigt, riktigt kallt på ön åker för övrigt den här godsaken på:


Nej, de här bilderna får mig ju inte alls att sakna mitt lockiga hår...

När jag gick i trean så permanentade jag håret. Och hjälp vad jag älskade det. Ända sedan den växte ur har jag gått och velat om jag ska göra om det eller inte, något jag vet har stött och blötts av mig här på annuendag. I alla fall så var det underbart, som ni kan se här nedan på bilderna.

Och ja... På tal om bilderna. De är kopierade direkt ur en filmsnutt vi gjorde. En filmsnutt vi filmade i 4:9 som sedan lades på en DVD i 16:4, därav den aningen brett utdragna looken.

De svarta plupparna är censur av en pistol, en låtsaspistol så klart - men sådant kan ju ändå vara känsligt så jag valde att ta bort den.

Och sist: Den bistra uppsynen är en del av min roll. Kände bara att det behövdes skrivas.


Se! Jag kunde le också. Även om det så klart inte var meningen här, utan bara jag som var kass på "skådespeleri" och inte kunde hålla mig när jag förde bort knarklangaren.

Ja, jag kunde även le ansträngt till en profilbild... Men lockarna syns ju bra i alla fall!


Listettorna är på väg.


Eftersom att jag är en sådan fruktansvärt positiv människa så har jag så klart kommit på något positivt med den här sjukgrejen.*

Jag sjunger så fruktansvärt fint nu. Seriöst, med den här rösten skulle Simon Cowell börja gråta på min American Idol-audition för att han blev så rörd av min röst.

Så sak samma att jag missar skola, inte har pluggat, ligger galet mycket efter och att jag inte kan stå upp i mer än tre minuter innan febern gör sig plågsamt påmind: jag sjunger som en... Jag vet inte, vad är känt för att sjunga magiskt vackert? Änglar? Sjöjungfrur? Ja, något sådant i alla fall.


*Det är okej att skratta. Jag fnittrade samtidigt som jag skrev det.

Hjärnsläpperist, javisst!

Jag ska ha köttfärslimpa till middag idag, och när jag skulle diska ur bunken, som jag använt att göra ordning köttfärsen i, så tog jag och sprutade i lite flytande margarin i den.

Flytande margarin fungerar inte lika bra som diskmedel när man vill diska rent en bunke. Bara så att ni vet.

- Spitters are quitters!, sa Chris Rock.

I ett försök att muntra upp mig själv så såg jag på Chris Rocks "Kill the messenger". Föga förvånande så var det kul, även om jag inte finner honom lika underhållande idag som jag gjort under tidigare år.

I alla fall så var en av hans grejer att det finns många skillnader mellan pojkar och flickor, den största att pojkar inte kan gå tillbaka sexuellt och att flickor inte kan gå tillbaka "statusmässigt".

Det vill säga att om en kille en gång gjort någonting sexuellt och gillat det, så finns det ingen återvändo; eller som mr Rock uttryckte det: "It's on the meny".

Och för tjejer så är det samma sak fast med mer "världsliga" ting. Till exempel om föregående kille har haft bil, då är det är krav även på nästkommande, och så vidare.

Jag är som huvudregel emot den typen av generaliseringar, speciellt sådant som rör det sexuella, jag tror inte att pojkar är mer sexgalna än flickor. Men just i det här fallet så är jag faktiskt villig att gå med på påståendet. Jag tror faktiskt att det, generellt sett, kan vara så som Mr Rock säger. Självklart med glimten i ögat, men om det är en generalisering jag ska gå med på är tämligen korrekt, så är det nog denna.

Västvärldens för tillfället tråkigaste skämt:

Jag: Jag har blivit förkyld och fått feber, idag är min andra dag hemma, så bättre har jag ju mått.
Han: Aj då. Svininfluensan?
Jag: Nämen oj! Den har jag inte hört tidigare under de här dagarna?!

Kan folk bara sluta? Det är irriterande!

Dackard Dherede.

Jag är så förkyld! Gick upp när klockan ringde och började göra mig i ordning. Eller, ja. Om man ska vara kinkig med detaljerna så kom jag bara halvvägs till badrummet innan jag upptäckte dels att jag knappt kunde andas och dels att allt snurrade ovanligt mycket.

Försökte kämpa på lite till eftersom att det är viktigt att gå på föreläsningar och att spendera resterande tid av dagen i HumSam med böckerna. Men jag blev tvungen att ge upp och krypa tillbaka till sängen.

Det var egentligen först då som jag märkte att jag var linneslös, vilket jag fann väldigt konstigt i och med att jag visste att jag hade haft det när jag kryp ner på kvällen. Ännu konstigare var att jag inte kunde hitta linnet. Kollade runt sängen, under sängen, i sängen och överallt där jag kunde tänka mig att det hamnat.

Till slut lyckades jag hitta det inkilat mellan väggen och sänggaveln. Hur gick det till? Sängen står mot väggen och eftersom att det är en 140-säng så är det inte någon som man bara flyttar sådär utan att märka det. Väldigt spooky.

Nu ska jag ta mig tillbaka till sängen, förhoppningsvis somna en timme, vakna upp, ha linnet på mig och vara galet pigg så att jag orkar spendera eftermiddagen i HumSam i alla fall. Lord knows I need it.