Här kommer natten, Miss Li.

För fullstor version, klicka här.
 
Veckans torsdagstema är natt som bestämdes av nollfemnolltvå och det är hos henne man hittar övriga bidrag. Eftersom jag inte vet hur jag kommer ha det med datortillgång i morgon publicerar jag redan idag, onsdag.
 
Halvvägs in i det här projektet avskydde jag bilden, men skam den som ger sig - jag gillar slutresultatet. Och håret. Herregud håret. Det tog sådan tid, men jag gillar det också. Just håret är min favorit med just detta alster.

Den här krabaten hade jag som sällskap till frukosten i helgen.

Jag älskar rådjur, sjukt fina djur. Just det här exemplaret hade gjort sig ordentligt hemmastadd i ett bostadsområde där han lugnt låg och njöt av morgonen, men kanske är lugnare här än i skogen med alla jägare och grejer.
 
Fast så här års får man kanske inte ens jaga med tanke på dräktigheter och sådant. Vad vet jag. Fin var den i alla fall.

World tour of Skandinavien.

Brunchen igår var helt fantastisk. Vi var på Clarion Hotel Stockholm och jag var innan lite skeptisk till att det kostade 260 kronor per person men så snart jag kom in i lokalen och såg maten, och sedermera smakade den, försvann alla tvivel. Hade lätt kunnat betala hundra kronor till för det där. Det var långt över förväntan, och mina förväntningar var väldigt höga.
 
Hur som helst. Det jag egentligen hade tänkt skriva om, för ungefär två veckor sedan, var att jag var och såg Johan Glans. Min första stand up-erfarenhet och herregud så bra det var. Redan när han kom framskuttandes in på scenen blev jag alldeles varm inombords och känslan höll i sig hela föreställningen. Jag vet att det inte syns så bra på bilderna på grund av strålkastarna, men ni får helt enkelt lita på att jag var där.
 
Glanskvällen var för övrigt enda kvällen de senaste två-tre veckorna som jag inte var sovandes i säng redan klockan tio. Och när jag skriver tio menar jag att jag oftast är på plats redan halv tio. Okej, i majoriteten av fallen redan klockan kvart över nio...

Ready to grow.

Så. Jag vaknade strax innan klockan sex idag. Härligt. Inte. Hur som helst kunde jag inte somna om, så jag klev upp för att titta på något serieavsnitt när jag nu ändå hade lite tid över. Sedan bestämde jag mig för att bygga ihop det fantastiska växthuset jag köpte på IKEA igår. Som ni kan se bland bilderna ovan gick det sådär ett tag, men jag löste det och nu är det bara kvar att fylla det.
 
Men, det får bli senare. Nu börjar det nämligen bli dags att väcka Bekanten eftersom vi ska iväg på brunch idag. Om jag sett fram emot det? Om jag har superhöga förväntningar? Ja och ja.

Daylight.

För fullstor version, klicka här.
 
Åh, jag vet. Det är nästan dödare än dött här och jag har ingen annan ursäkt är tidsbrist. Men igår satte jag mig ner och knåpade ihop bilden ovan till veckans torsdagstema: hår. Fler bidrag hittar ni hos artemilia.
 
I övrigt har jag inte speciellt mycket att förtälja. Jag går upp tidigt och lägger mig tidigt. Seriöst alltså. Någon gång mellan 21.00-21.30 sover jag. Som en stock. Väldigt charmigt. Men så vaknar jag innan klockan sex varje dag också.

Misslyckad hjärtdag/Miscommunication.

Ni vet när man tror att man ska på en dejt*, men personen man tror att man ska på  den där dejten med inte har en  aning om att det var fråga om en sådan, utan bara anser att man "passade på att äta tillsammans på stan eftersom vi slutade samtidigt". Och att den eventuella dejten snarare skulle ske vid ett senare tillfälle, exempelvis på lördag?
 
Det kan verkligen förstöra stämningen.
 
Hur som helst svämmade tunnelbana och gator över av pojkar och flickor med blombuketter igår. Jag är egentligen emot alla hjärtans dag på rent principiella grunder. Men ändå. När jag såg alla de där blombärarna så tänkte jag att oavsett anledning till varför han gör det, så är det ändå fint att ha någon som ger en blommor.**
 
 
*Ett av världens fulaste ord.
**Ja, det är killens uppgift. Deal with it.

Insert a long line of curse words here.


Ytligt.

Bekanten var, som skrivet är, sjuk under veckan och för att inte störa honom på morgonen när jag skulle iväg fick jag helt enkelt flytta ut mitt smink i hallen. Nu använde jag självfallet inte allt smink på bilden samtidigt, men jag kunde ju inte gärna förväntas veta kvällen innan om jag ville ha mineralfoundation eller flytande sådan dagen därpå.
 
Det rosa ägget är för övrigt underbart. Lite svårtvättat dock. Jag köpte utan den tillhörande rengöringen för jag tyckte det verkade onödigt, men det kanske hade varit smartare. Men, det viktiga är en snygg bas och det får man definitivt med ägget.
 
Jag älskar för övrigt min Naked 2-palett. Bästa ögonskuggorna någonsin.

Ännu en vecka passerad.


Ett tag var jag helt övertygad om att den här veckan aldrig skulle bli till helg, men nu är det trots allt lördag och jag sitter på String* efter att ha knatat runt lite på Söder.

Bekanten är med som packåsna. Och sällskap förstås. Men mest som packåsna.

Skriver det här från blogg.se:s så kallade bloggapp. Hur man nu kan få lansera något där det varken går att ställa in bildstorlek eller justera text.


*Ett café.

Steker grönsaker. Mycket grönsaker.
I'm so funny.

"Löser du den här är jag din för evigt" sa jag till Bekanten igår och gav honom den här. Och som han försökte. Till slut blev han frustrerad och sa att jag måste gjort fel. Sedan blev vi lite osams för att jag sa att den där innan "-Ä" är ett träd, medan han ansåg att det var oväder*. Efter en kvart gav han upp.
 
Då berättade jag att jag bara hade klottrat ihop något, att det inte fanns något svar. Då blev han upprörd, fast mest tyckte han nog att jag var charmig. Själv hade jag svårt att avgöra om det var gulligt att han verkligen hängav sig och försökte, eller bara sorgligt att han inte själv kom på att den var hittepå...
 
 
*Ett moln med regn.

Dumma.

Bekanten är fortfarande sjuk stackarn så idag blir det till att vara hemma för vård av sjuk Bekant, vab. Han sover så jag tänkte passa på att se på Once upon a time eller The good wife. Jag kunde inte bestämma mig vilken jag ville se först så tänkte att jag fick låta impulsen avgöra när jag väl såg länkarna.* Så går in på min första streamingsida. Inget. Blir dock inte orolig, den kan vara lite seg ibland, så går in på den andra. Inget.
 
Och här kommer jag på att det var det där jävla Super bowl igår. Så klart finns det därför inga serier. Sport har verkligen förstört så mycket för så många i alla tider. Idag, drabbades jag.
 
Som tur är har jag ett Project runway US-avsnitt jag inte sett, så helt förstörd är jag inte.** Även om det är en klen tröst i jämförelse med Once när man var upplagd för icke-reality.
 
 
*Mitt liv är inte så fattigt som det låter.
**Som sagt, inte så fattigt som det låter.

Veckans godaste matlåda och veckans sjukling.

Jag älskar verkligen granatäpple, så goda och det skadar inte direkt att de är roliga att äta. Mindre roliga att skala, men nu ska vi inte vara sådana. Skinkan var inte världens roligaste tillbehör kanske, men vi hade verkligen inget hemma den dagen.
 
---
 
Bekanten blev tyvärr sjuk igår så nu sitter jag i soffan och sällskapar medan han spelar spel. Vet inte vad det är för något, men för att vara ett våldsspel är det väldigt mycket dialog. För tillfället sitter han fast på någon bro han klättrade upp på och vet inte hur han ska komma ner. Det är tur att han inte är sjuk för ofta för det här är inte jätteunderhållande...

Love.

 
Ända sedan jag såg Adam Levine i The Voice har jag varit lite kär. Jag har dock alltid trott att Maroon 5:s musik inte är för mig, men hjälp. Hamnade på Overexposed av en slump i går och där har jag varit sedan dess. Låten ovan, Sad, vet jag inte ens hur många gånger jag hört vid det här laget.
 
Jag avskyr egentligen tatueringar, men Levine får ha hur många tatueringar han vill för det är så snyggt så man nästan dör lite när de sitter på honom. Och så är han rolig i programmet och har grym röst och sådant där, herregud. Jag är väl ingen grottmänniska. Jag säger bara att jag skulle ha dumpat Alexander Skarsgård utan att ens behövt fundera över saken för Levine.
 
Ingen av dem slår förstås Bekanten, det är ju självklart. Behöver ens inte skrivas. Om det inte vore för att Bekanten läser här och kanske skulle bli lite kinkig om jag inte påpekade det i alla fall...

Ny leksak.

I morgon får jag äntligen prova det här rosa ägget, beautyblender. Det ska vara det bästa som finns tillgängligt för foundation/puder/consealer/whatever-applikation. Hoppas verkligen att den lever upp till sitt rykte.
 
Oavsett är det kul att prova något nytt. Eller ja. Själva produkten är inte ny, men ny för mig. Plus att den är fin. Det skadar aldrig.