Älska att vara student!

Så, mina fantastiska lördagsplaner? Jag ska studera. Just precis, jag ska inte plugga - sådant sysslar man inte med på universitetet. Det är vi alldeles för fina för.

---

Ligger och lyssnar på Britney Spears låt Gimme More utförd av Darren Hayes, inte helt odåligt faktiskt.


Djup diskussion med mig själv.

Jag har envist hävdat att julpyntningen inte får ske förrän på söndag. Detta har jag gjort utan att tänka efter mer än att det då är första advent. Nu har dock min otålighet börjat fundera. Julkalendern börjar ju faktiskt på lördag, alltså den första december, och man måste ju få julpynta om julkalendern går - eller hur?! Jag har nog lyckats övertala mig till det beslutet. Kan komma på några andra halvkassa argument, men det är just det faktumet att julkalendern är på lördagen som definitivt tar hem det. Jag menar, man måste ju få julpynta då. Vad är jul om inte julkalendern? Förutom Kalle Anka förstås, och julklappar och julmat och pepparkaksbak och julskyltning och upplysta träd och så har jag hört att det är något om någon stjärna och någon nyfödd unge vid namn Jesus - men det är jag inte helt säker på.

I alla fall så ville jag bara officiellt meddela att jag vill göra en pudel. Jag hävdar inte längre att man måste vänta till på söndag, är helt okej att pynta på lördag. Innan dess är det dock helt oacceptabelt!

Vänligen observera att Jag Kommer Från Linköping.

Vem hade trott att man när man satt där på fysikA,- och matteC-lektionerna befann sig i samma rum som en blivande kändis?! Än värre är ju att man inte har levt på det här ända sedan det började...

Ja, jag pratar om gotlänningen som är/var med i Bonde söker fru - och Ja, Gotland är så litet. Helt sjukt, jag kollade igenom aftonbladet.se och tyckte att jag kände igen den som var på en förstasidebild, och fick det därefter bekräftat. Det var en av Lövsta-brudarna som hade lektioner med våran klass. Jag såg därpå speeddaten mellan henne och hennes bonde och jag kunde knappt låta bli att skratta högt. Man kände verkligen passionen mellan dem!

Tycker verkligen att hon representerar Gotland, och de gotländska tjejerna, på ett fantastiskt sätt. Älskar att man äntligen får se någon i TV som befäster alla fördomar som folk har om gotlänningar. Så vackert!

Känner även att jag måste ta tillfället i akt och trycka på följande fakta:

Jag har alltså bara bott på Gotland, jag kommer inte därifrån!

Inställda planer.

Idag hade jag egentligen tänkt att åka in till stan för att byta storlek på toffelstrumporna jag köpte i måndags på Tornby - vem hade kunnat tro att man skulle vara tvungen att se innuti dem efter storlek och att det inte räkte med att kolla på lappen? - men nu är det så att min feber stadigt ligger i, dessutom så har förkylningen börjat kicka in det tunga artelleriet. Blir nog till att stanna hemma och vila istället när man nu ändå han chansen. Möjligtvis att jag åker in till stan någon gång i eftermiddag istället. Borde göra det för är några saker jag behöver, som inte kan vänta tills... måndag då min nästa chans till stadenresa infaller, men vi får se hur det blir - spänningen är olidlig.

Med att stanna hemma och vila menar jag då att jag någon gång under dagen måste städa. Är verkligen avskyvärt här inne. Skäms något otroligt för hör stökig jag är. Som exempel kan ju nämnas att jag har ovikt tvätt, från förrförra gången jag tvättade plus från förra. Det ligger för tillfället i en IKEA-kasse, ni vet en sådan där blå för fem kronor. Mysigt värre alltså.

I've got a fever.

En av mina favoritkänslor är inte feber. Blir så förvirrad då, något som mitt försök till filskickande över msn nyss kan bevisa. Dessutom så börjar jag få riktigt ont i halsen och har även börjat hosta. Tur att man är helt ledig imorgon i alla fall.


Det här klippet får mig att le.


Vill ligga långt ner under mitt täcke!

Jag har blivit så fruktansvärt förkyld. Känns som om jag har den segaste sirapen uppe i huvudet, hänger inte alls med. Och nu ska jag snart skriva PM. Jätteroligt. Är verkligen helt borta.
Tror dessutom att jag fått feber...


Therese aka Den Misslyckade Studenten.

Så var man än en gång tillbaka från det magiska studentlandet Tenta. Det gick inte alls den här gången, jag kunde allt man någonsin kan behöva veta om rättsteori, förutom det som de fyra frågorna på provet handlade om. Eller jag hade ju koll på två av dem, men inte tillräckligt för att få G. Ifall jag klarar det så förväntar jag mig se flygande grisar, men nu är det bara att börja om från början och hoppas på omtentan. Är såklart surt, hade hoppats att jag skulle klara första terminen utan omtenta, men icke.

---

Tentan igår är dock inte det enda beviset på min oduglighet som student. Nej, jag passade nämligen även på tentafestandet [läs: eftersom att min tenta gick åt skogen så hade jag inte någon lust att riskera att bli tvungen och  sitta och lyssna på en massa sorgdränkandefylledravel om tentan i frågan]. Det var dock inte det enda, utan när jag på eftermiddagen hookade upp med A så tackade jag nej till inbjudan till en middag med umgänge [läs: på grund av den, numera välomnämnda, tentan och de senaste veckornas stress så var jag helt slut - både fysiskt och psykiskt]. Man skulle ju kunna tro att det slutade där, men icke.

Ikväll så är det korridorsfest här utanför och istället för att närvara kommer jag gömma mig här inne i min lägenhet och hoppas att jag inte blir upptäckt [läs: jag har haft konstant huvudvärk i flera dagar och har därför inte lust att umgås med folk jag knappt känner och har, på grund alla omständigheter nämnda i detta inlägg, heller inte energi till att göra så].

Som parantes kan även tilläggas att jag imorgon planerar att ta mig till Tornby [Jag vet, det är inte smart på en söndag, men jag hinner inte någon annan gång!] och handla kläder, julsaker, julklappar och allt man överhuvudtaget kan tänka sig att jag behöver [läs: allt jag behöver som jag kan få hem utan bil]. Och att spendera pengar är ju inte bra det heller när man är student.Så för att sammanfatta denna helg vill jag citera rubriken:
"Therese aka Den Misslyckade Studenten"

Make Up.

Idag så sminkade jag mig. Det låter inte som någon bedrift i sig, men faktum är att jag inte genomfört en ordentlig sminkning sedan tiden kring min första tenta. Jag har väl fusksminkat mig genom att måla på lite kajal, men inte ens det har hänt sedan min andra tenta. Det är helt enkelt så skönt att inte sminka sig. Så behändigt.

I alla fall så upptäckte jag idag att jag saknat det, och sannolikheten att det händer någon dag snart igen är definitivt stor. jag har helt enkelt bara varit för lat för att sminka mig. Inte så mycket sminkningen i sig, för det tycker jag är roligt, utan snarare tanken på att jag, ifall jag sminkar mig, måste tvätta bort det när jag kommer hem. Det är så fruktansvärt skönt att komma hem och inte behöva gno in ögonen i stickande borttagningscreme.

Fruktansvärt intressant inlägg det förstår jag, men när man får höra "det är så konstigt att se dig i smink" så vet man att det är dags att öppna sminklådan lite oftare. Inte för att man måste sminka sig, utan för att det är roligt.

---

- Imorgon ska jag för övrigt ringa och beställa tid för mitt öra...
Är dock osäkert när jag ska ha tid att åka dit...

Tillägg.

Idag så försöker jag, aningen desperat, lära mig något om utlitaristerna. Det går sådär måste jag väl tillägga. Kan verkligen inte koncentrera mig här hemma, får bli en helvecka på biblioteket nu inför tentan.

---

I alla fall, jag känner att jag måste förtydliga mitt uttalande om de heta snowboardåkarna. Jag menade nämligen inte att jag tyckte att killarna i sig var heta, utan jag syftade på konceptet. Är lite som en kille med gitarr alltså, inte riktigt, men lite i samma riktning åtminstone. Jag erkänner dock att jag förra säsongen var barnsligt förälskad i en av snowboardkillarna, minns inte hans namn här och nu men om jag inte missminner mig så finns det någon post om det här i bloggen - så om du är suklig nyfiken är du välkommen att leta, såg dock inte honom igår.

---

- Nej, om man skulle ta och återgå till utilitaristerna...

Big Air.

Måste ju erkänna att jag är ett stort Big Air-fan. Snö, heta snowboardpojkar, galna hopp och snygga skidkläder - det kan inte gå fel.

I mitt huvud.

Så jag står här i min tjugosex kvadratmetrar stora lägenhet i godan ro och torkar disk och helt plötsligt så får jag panik.

Fem år! Var i hela fridens namn håller jag på med? Nästa år så har jag fyra år kvar innan jag är klar! Och varför läser jag det här programmet!? Jag tycker ju inte ens att det är intressant! Jag avskyr det vi håller på med! Det är tråkigt, jag vill inte hålla på med det här?! Eller? Vill jag det? Fem år! Det är ju hur länge som helst! Det är nästan två gymnasietider! Om jag dessutom vill bli det jag tror, så behöver jag ett år till! Och det är två gymnasietider?! Hur i hela fridens namn hamnade jag här? Varför?!
Borde jag hoppa av...

Rätt ord i rätt sammanhang.

Det är ganska viktigt, jag menar: ord gör en stor betydelse. Fel ord kan ändra allt helt. Som exempel på detta kan jag nämna fröken A som, igår på seminaret, skulle framföra en åsikt om personer som placerats isolerade från omvärlden under Rawls slöja av okunnighet. Problemet var bara att istället för att använda sig av ordet isolerade så yttrade fröken A ordet celibat. Detta gjorde hon säkert tre gånger innan hon insåg att hon nog hade uttryckt sig aningen klumpigt, för resultatet av vad hon sa blev ju, som förståeligt är, lite annorlunda om man tänkte sig att personerna levde i celibat, effekten av slöjan av okunnighet blev ju inte den samma.

Jag skriver inte detta för att på något sätt hänga ut fröken A, utan bara för att visa att mitt påstående att det är viktigt att använda rätt ord i rätt sammanhang är korrekt.

Tick-tack, tick-tack...

Självklart tog mötet med T-gruppen bara en timma! Nu måste jag gå och vänta på att klockan ska bli ett. man kanske skulle passa på att diska. Nja.

---

Ja, gårdagen började dåligt men blev bättre framåt eftermiddagen, höjdpunkten var dock såklart skridskoåkningen.

Vissa dagar...

Man undrar helt enkelt varför i hela fridens namn man lämnade sängen.

Argumentera aldrig med en snökula!

Ikväll har jag fått reda på vilken dålig människa. Nej, skämt och sido så var jag på någon slags personlighetstestgrej. Inga nyheter där inte, lärde mig dock att man inte ska argumentera om något med mig för jag vinner alltid! Det visste jag i och för sig, men kan ju vara bra för er där ute att veta. Ska väl inte säga att det var helt värdelöst men jag var stressad och fick extremt ont i huvudet så kändes mest jobbigt att vara där. i alla fall själva lyssnandet.

---

Idag tog jag en promenad i snön till HumSam, underbart! Älskar verkligen snön, vet inte varför är bara helt galen i snöfall. Lär gå över sedan när slasket slår in, men tills dess älskar jag snö! Fast inte när jag cyklar, då hamnar det bara i ögonen så att man knappt ser vart man åker, och det är inte bra på ett fullt campus.

---

- Känner dessutom att jag måste få påpeka att jag gick i klackar, så det retroaktiva medlidandet var extremt! Faktum är att jag förmodligen kommer göra om det imorgon, så trekkingen har fått allt medlidande den någonsin förtjänat.

Hur långsamt är för långsamt?

Jag har ett litet problem. Tills imorgon så måste jag ha skrivit en plädering på fem till tio minuter. Det jag har tar två och en halv. Undrar därför hur mycket jag kan dra ut på varje ord innan det blir lite väl uppenbart?
En annan sak är hur många pauser man kan ha innan det blir för många. En var annat ord är kanske att ta i? En i gruppen föreslog att jag skulle lägga in ett långt hostanfall. Strategiskt?

---

För att spinna vidare på det här med tid så var jag idag hos sjuksköterskan på campus för mitt öra. Det svar jag fick av henne var att jag skulle vänta en vecka och se om det gick över av sig själv. Vet människan inte hur lång tid en vecka är då man inte hör något på ena örat samtidigt som det tjuter? Är som en halv tinnitussjukdom blandat med extremt lockförörat-syndrom. Inte mysigt alls. Hoppas att det går över tills imorgon, med min tur känns det dock inte speciellt sannolikt..

http://nygirlofmydreams.com/

Jag vet, det är lite för mycket, lite väl gulligt, men ändå...
Erkänn att man ler lite. Jag gjorde det i alla fall då jag läste "
Not insane".

"Idka sexuellt umgänge."

Ett uttryck som man borde börja använda i antisex-kampanjer. Är säker på att många skulle låta bli ifall de fick ordet sex förklarat för sig på det sättet. För ärligt talat, hur oupphetsande är inte den frasen? Om man sedan ser till att antisex-kampanjerna utspelar sig i en riktigt trist miljö med en halvflummig universitetslärare, då skulle vi se allt färre oönskade graviditeter.
Något att tänka på.

Mina tårar rinner och jag vet inte hur jag ska få dem att sluta.

Det värsta är dock att jag har en halv lök kvar att skära.

Ikväll

snöade det!

Blä.

Det är en väldigt trött student som sitter här. En trött student med dåligt samvete. Läste nämligen aldrig något i Juridiska Principfrågor idag, vilket i sin tur betyder att jag har dubbelt så mycket att läsa imorgon eftersom att jag är på ett schema.

En liten pocketbok?!

Visst inser jag att rent principiellt är påståendet sant, men blev ändå aningen förolämpad när vår föreläsare idag hänvisade till våra lagböcker som små pocketböcker! Jag kan då ärligt säga att jag aldrig tänkt, och aldrig kommer tillåta någon påstå, att lagboken är en pocket, för pocketböcker är små och lätta. Man kan till och med ofta stoppa dem i jackfickan. Lagboken får definitivt inte plats i jackfickan förutsatt att man inte har en tältduk som jacka eller någonting i den stilen förstås, men det var inte min poäng! En pocketbok gör inte att väskan direkt blir tio kilo tyngre [läs: jag har ingen som helst aning om hur mycket lagboken väger men tungt blir det!].

- Lagboken är stor, tung och klumpig; inte alls som en pocket!

Finally.

En epok är över, jag kan gå vidare med mitt liv. Idag när jag öppnade postfacket så låg där nämligen Gilmore Girlsboxen säsong sju.

Ett sätt att slösa bort fyra timmar.

Idag har jag spenderat fyra enormt oproduktiva timmar i Key. Det mest givande var förmodligen när vi blev utkörda ur grupprummet vi satt i av någon som hade bokat det och blev tvungna att leta upp ett nytt ställe att sitta på. Då hände det åtminstone något. Nej, allt förutom reklamationsfrister diskuterades: fotboll, svimmningar, bollar i magen, Scrubs, overallsinvigningen, tentor, cykelstöd, åldrar, även en armbåge i skrevet utlovades.

Häpnadsväckande.

Det är mycket möjligt att jag har haft en alldeles för händelselös dag, men tidigare ikväll upptäckte jag att mitt badrumshandtag satt väldigt högt upp. Faktum är att om jag vore kortare [stoltserar med etthundrasextioåtta centrimetrar (plus klack ute i offentligheten)] skulle jag säkert behöva sträcka mig uppåt för att öppna badrumsdörren.

Lönlöst att ens börja.

Jag läste en lista över femtio saker man ska ha gjort efter sina år på LiU, och jag känner mig blåst redan såhär från början. En sak var nämligen att man skulle stöta på en av tjejerna som sitter i kassan på Hemköp Ryd, och det är ju ingen av dem som är min typ!

Sluta!

Ja, jag kanske har lite dåligt samvete för att jag inte går på halloweensittningen ikväll, men jag var verkligen tvungen att få en helg för mig själv!

Minnen från träslöjden.

Idag har jag roat mig med att olja in min [snuskiga accossiationer undanbedes] skärbräda. Fick ett par obehagliga flashbacks från otaliga insmörjningar av i slöjden egenhändigt gjorda smörknivar. Jag tror faktiskt att det var det enda jag någonsin gjort på träslöjden, smörknivar. Eller jag har nog gjort två lådor också, varav den ena var obligatorisk. Minns att jag målade den i blått och gult för att det var de enda färgerna som fanns, gav den till pappa i julklapp eller så. Fast nu när jag verkligen börjar tänka efter så minna jag även ett brythjärta, en nyckelknippesdekoration, ett pennskrin i form av en kökssoffa och ett tre i rad spel. Helt otroligt vad man var produktiv på slöjdlektionerna i mellanstadiet.

Det jag minns bäst från den tiden var hur man letade upp något i någon av de sönderbläddrade slöjdtidningarna som fanns där som man ville göra, gick till läraren för att visa och dystert gå därifrån för att man inte fått tillåtelse att göra det. Det tillsammans med "len som en babyrumpa efter pampers" sammanfattar mina erfarenheter av träslöjd alldeles utmärkt.

Obekvämt.

Mitt öra har börjat spöka igen, så här lagom till halloween.

En bild säger mer än tusen ord?

Det tog mig bara en timme, men nu är blåtanden äntligen installerad, är så skönt när man får ändan ur vagnen och verkligen gör något man tänkt på så länge. Att det sedan hade gått fortare att gå till förrådet och letat igenom kartongerna där efter installationsskivan är en helt annan historia.

Tänkte fira det hela med lite bilder, vilket i och för sig invigdes redan i förra inlägget, men först måste jag bara så säga att detta är en sorgens dag. Från och med idag kan jag inte längre hänvisa till lyftkranen då jag ska säga var jag bor, det känns så fruktansvärt tomt.

---

Nu bilder.
Jag tänkte börja med en bild som visar vad en lagbok kan göra med ett iprenpaket:
image138

Det blir såklart svårt att toppa föregående bild, men nästkommande och även sista bilden är tagen då jag kom hem från Blue Heavens invigningskväll häromveckan. Den kan tyckas svårförståelig men alla inblandade vet vad den betyder.
image140

Restaurant a la Therese?

image139Jag slösar verkligen bort min tid här på LiU. Istället för att studera vidare så skulle jag bara ha sett till att öppna en restaurang, så bra är jag. Jag har altid vetat det såklart, men äntligen har jag fått lite mer utrymme att experimentera. Ikväll till exempel blev det ugnsbakt potatis (med faktiska bakpotatisar i folie), kyckling med en rödlökbalsamvinägerochcitronmarinad, örtcremefraiche till potatisen och till allt detta massor av machetesallad.

Potatisen tog visserligen två timmar innan den var klar, men får väl se till att det finns kortlekar eller något som mina gäster kan roa sig med under tiden.
Ja, uppläggningen är väl inte den hetaste, men det jag orkade äta (potatisen var så otroligt mycket större än vad den ser ut att vara här på bilden) upp var mumsigt.


Back from the world of Tenta.

Så var tenta-p överför denna gång. Visst inte det officiella tenta-p som företräds av tecktöntarna, men vårat lilla mini. Kan ine med ord beskriva hur skönt det är. Har studerat non-stop sedan i lördags. Nu är det dock ledigt tills på måndag och det firar jag genom att inte vara med på overallsinvigningen. Jag gjorde nolle-grejen, jag klättrade runt på äventyrsbanan och så vidare. Ända sedan jag kom hit har jag gjort saker som går emot min natur, jag har förtjänat rätten att säga nej. Och jag väljer att säga nej till att kräla omkring i gyttja eller vad i hela fridens namn det är de tvingar en rulla runt i.
Tentan är i alla fall avklarad, jag tror att det gick bra och äntligen har man tid över för lite liv igen.

---

Nu över till det viktiga: ägg. För några veckor sedan så köpte jag bruna ägg och då slog det mig att jag inte vet skillnaden mellan bruna och vita ägg. Ett tag därefter så var jag och handlade med S och då hon skulle ha ägg så var de även denna gång bruna. Hon undrade då vad det var för skillnad på vita och bruna ägg. Igår när jag sulle köpa ägg så var de bruna. Undrar därför vad det är för skillnad på bruna och vita ägg.