Trött på papper.

 

Jag känner att jag har misslyckats.

Idag hade jag tänkt att jag skulle plocka i ordning lägenheten. I stället har jag lyckats åstadkomma det här. Oops...

Torsdagstema!

För fullstor version, klicka här.
 
Det har gått några veckor nu där jag helt enkelt varken haft tid eller ork över att producera något till torsdagstemat på grund av en tung period med skolarbeten. Jag har dock saknat det varje vecka. Och nu, nu äntligen har jag haft både tid och ork. Veckans tema, som sattes av Smäm, var smycken. Och jag vet inte vad det säger om mig, men det första jag kom att tänka på var ett My Little Pony-halsband. Kanske för att jag såg just MLP-grejer hos Urban Outfitters när jag var där i helgen. Jag blev i alla fall nöjd, jag hade från start bestämt mig för att göra en "enkel" bild, och det var så svårt att låta bli att gå all in med glitter, skuggor och strukturer men jag lyckades stå emot. Det var kul att göra något annorlunda mot vad jag gjort tidigare.
 
Jag råkade göra bilden lite stor, varför den blev lite halvful när jag skulle ha in den här, så denna gång mer än annars är det verkligen att rekommendera att se på den fullstora versionen om man har intresse av det. Oavsett vilket rekommenderar jag definitivt er att titta in hos temasättaren och titta på de andra bidragen.
 
Och ni vet att det är viktigt att korra sina grejer noggrant, eller hur? För om man inte gör det kan det bli så att man först efter man är klar och har sparat ner i rätt format, förberett publicering och så där ser att man skrivit MPL i stället för MLP på bilden...
 
 

Min nya vattenflaska. Kär.

 

Trångt, men vad gör man inte för världens bästa lillebror.

Jag och Bekanten har öppnat vandrarhem. Lillebror bokade in sig för flera månader sedan, och i veckan undrade han om en kompis fick sova några nätter för hans boende hade falerat på något vis.
 
Lillebror, och det är inga fel på hans kompis heller, är dock helt perfekt att ha som gäst. Imorse kom han tydligen hem klockan halv fyra. Jag skriver tydligen för varken jag eller Bekanten vaknade. Och jag är en av världens mest lättväckta individer. Så när jag vaknade vid fem var jag säker på att han inte kommit hem än, och eftersom jag är lite (ganska) hönsig blev jag först lite (ganska) orolig. Men när jag gick upp stod hans skor i hallen.
 
Och han är inte bara bra på att vara tyst. Jag och Bekanten var på IKEA idag, och när vi kom hem hade Lillebror diskat disken som stod i diskhon.
 
Ja, där är jag nog klar med skryt om min lillebror för den här gången.

Huvudregel för föreläsningar.

Desto mindre anteckningsvärt, desto mer kladd.

Knep och knåp.

För ganska så länge sedan nu köpte jag den här skrivplattan från IKEA utan egentligen veta vad jag ville göra med den, varför den stått oanvänd i ett hörn och dammat. Så för några dagar sedan fick jag till slut lite inspiration och skar helt enkelt ut bilder ur Cosmopolitans UK edition och satte fast dem med clips; och häftmassa i mitten där det behövdes. Jag känner mig väldigt nöjd.
 
Så skönt att den är så lätt att förändra också. Hoppas verkligen att skrivplattorna finns kvar så jag kan köpa en till och sätta på andra sidan fönstret.

Ask and you shall receive.

Bekanten undrade just om jag inte kunde skriva något fint om honom här. Vilket jag för all del skulle kunna. Men jag tycker det är lite roligare att visa något fint han gjort, så jag gör det i stället. I förra veckan när jag kom hem från skolan och hade han exempelvis lämnat lappen ovan, plus två till, samt på reklambladet hade han skrivit in oss som kycklingarna.
 
Så. Ja. Det var det.

Hemlig spioningång.

Förra veckan var vi på Naturhistoriska och över en av deras informationsdatorer satt den här dolda detektorn. Ja, eller. Snarare: den här detektorn. För jättedold är den ju inte direkt. Det känns rent spontant som om den som satte dit lappen är en sådan som har satt en lapp som det står laber maker på just på sin laber maker.

Det är kul med lack.

När vi nu ändå pratade om ordning igår så passade jag i veckan på att organisera om mina nagellack. Tidigare så hade jag dem alla i färgordning, men det blev så himla rörigt rent flaskmässigt. Nu är de tre översta raderna perfekta, men eftersom de två nedre är av olika sort ser de fortfarande lite röriga ut, men det är i alla fall bättre än tidigare.
 
Och ja, jag har ganska många nagellack. Alla är inte med på bilden, men totalt har jag nu exakt 100 lack. Jag har nämligen color wheelat alla och numrerat och skrivit upp vilken som är vilken, varför jag alltså har sådan koll. Vissa gillar skor, andra handväskor eller märkeskalsonger men nagellack är definitivt min grej. Jag har så svårt att stå emot ett lack om jag tycker det är fint. Men, ja. 100 stycken är ganska många även om jag ser lackandet som en hobby. Så jag måste börja försöka stå emot i större utsträckning nu tycker jag.
 
En vacker dag ska det här stället upp på väggen. Det råkar bara förhålla sig så att skruvarna som var med var värdelösa så vi måste ordna nya sådana. Och ja, ärligt talat så lär det inte bli gjort förrän nästa gång pappa kommer. Tror inte han har varit här utan sin skruvdragare någon gång faktiskt.

Hoppas att det här inte bara händer mig.

Så, jag tänkte göra omelett till frukost. Börjar därför ordna lite grönsaker. Kommer på att jag behöver mer sedan när jag ska göra middag så tänker att jag lika gärna kan skära dem nu när jag ändå är igång. Kommer på att Bekanten behöver grönsaker till sitt lunchlagande. Så varför inte passa på att skära dem åt honom när jag ändå står där.
 
Så därför stod jag klockan åtta och skar obscena mängder grönsaker denna söndagsmorgon.

Ordning är inte min grej.

Samma visa varje gång. Jag köpte den där organiseraren på IKEA och tänkte att nu, nu ska jag hålla ordning på det här. Och det håller ju så klart inte - allt blir efter ett, i mitt fall litet, tag bara kaos. Jag är så hopplös med sådant där. Hur svårt ska det egentligen vara att lägga tillbaka en sak på sin plats?
 
Jaja, som ni ser nedan är den åter igen i ordning. Vid den här tidpunkten nästa vecka lär det dock vara ett minne blott. Men, varför bryta en tradition.
 

I morgon blir också bra.

Bland det absolut sista jag sa till Bekanten innan jag gick hemifrån i morse var att jag skulle städa rent köksbordet när jag kom hem. Om jag gjort det under de dryga två timmar jag varit hemma? Nej. Vad jag däremot har åstadkommit är att jag dragit dit mer grejer. Så lyckat. Och jag är alldeles för trött för att orka ta tag i det där nu.
 
På tal om trötthet så börjar just min trötthet ta orimliga proportioner. När jag somnade igår? Klockan tjugo över åtta. Känn på den ett tag. Tjugo. Över. Åtta. Det kunde för all del varit värre, det kunde precis lika gärna varit tjugo i åtta. Nej, usch. Idag får jag inte gå och lägga mig före nio. Kosta vad det kosta vill. Det känns bra. Som att jag kan klara den målsättningen. Om det inte vore för den lilla detaljen att jag redan nu tänker längtansfulla tankar om att få lägga mig.

Snöat in på Sugar crush.

Jag har helt snöat in på Isadoras sockerlack och när de reades ut var jag tvungen att slå till. Hur lättlackade som helst. Jag håller även på att laborera med samma märkes peel off-bas och försök ett gick inte superbra. Är nu på försök två och har stora förhoppningar, vill verkligen få det att fungera eftersom det är så bekvämt till glitterlack.
 
Jaa, det var mitt liv det..
 

Väskmonstret anfaller.

 

Jag mår så dåligt nu.

Ni vet när man är svinhungrig när man ska lägga upp mat på tallriken. Så lägger man på mer än normalt eftersom man ju är så hungrig. Och när man ätit ett tag inser man att man tog för mycket. Och så är ens pojkvän inte hemma. Så det finns ingen annan som kan äta upp allt. Och man kan ju inte slänga mat. Så man får tvinga i sig hela portionen.
 
Så svordom dumt.

Redo för våren.

 

Han fick fruktsallad också.

Bekanten har gått och blivit ännu äldre än han var innan, så jag ställde i ordning ett litet födelsedagsbord åt honom. Eftersom jag är så fin.