Gotlandsful.

Varje gång jag kommer till ön tar det bara några dagar innan jag blir gotlandsful. Exempelvis tål jag inte vattnet här på något sätt, så när jag duschar torkar det ut mig helt. Igår stod jag till och med och fortsatte med ansiktslotionen några centimeter upp i hårbotten för att jag bokstavligt talat fjällade från ögonbrynen och uppåt. En extremt fet och oljig lotion som gör så det ser ut som om jag doppat ansiktet i en hink med matolja.
 
Så är det maten. Äter väldigt annorlunda mat här. Sämre mat. Något som definitivt bidrar till gotlandsfulheten. Att det varit jul hjälper ju inte direkt heller till just den här gången. Och kläderna. Har inga fina kläder alls här eftersom jag helt reser lätt och därför har "gotlandskläder" som bor här. Även det bidrar självklart.
 
Även det faktum att man inte är hem-hemma bidrar så klart på alla möjliga sätt. Dels att man inte har något av sitt egna här. Dels för att det alltid är bekvämast hemma och så vidare och så vidare.
 
Men, det går ju över när man återvänder hem. Det är lite olika hur lång tid det tar, men någonstans kring en vecka gissar jag på denna gång. Eventuellt lite längre eftersom gotlandsfulheten är lite allvarligare än i vanliga fall denna gång. Dels på grund av julen, men även på grund av vintern som redan innan ankomsten gett mig torr hy. Om än inte i närheten som den blivit under vistelsen.

Årets sista.

För fullstor version, klicka här.
 

Ja, något mer än den här blir det nog inte i år. Valde att frångå årets stora trend på den här bilden och snyggade upp kanterna. Vet inte vilket jag tycker är finast, gillar båda men det här känns eventuellt lite mindre "jag". Å andra sidan kommer man ju ingenstans om man inte utvecklas. Och herregud. En bild hit eller dit.
 
Personligen älskar jag att se tecknares samlade årsverk som poppar upp både här och där så här under slutveckorna. Själv väljer jag dock att ta den lata vägen och helt enkelt bara länka till min Pinterest där verken finns samlade på ett överskådeligt vis. Där kan man även se utvecklingen från 2011. Om man så vill.

Made by me.

Det här var min huvudjulklapp till Lillebror. En egenstickad halsduk. Gjord med hjälp av Quick Knit. För sticka traditionellt kan jag inte, min kära musarm tillåter mig inte. Hur som helst är jag väldigt nöjd. Lillebror gillar den med, men han tyckte att den var för kort. Något jag skyller helt på Bekanten.
 
Jag bad nämligen honom om längdråd och av oklar anledning gick jag på hans rekommendation att den var lagom trots att jag ville göra den något längre personligen. Hur som helst så töjs den förhoppningsvis ut lite efter användning.
 
 
 
 

Chokladsnappare.

 
Jag fick en chokladbjörn av Bekanten i julklapp. Den jag syftar på ovan då den står kvar hemma i Stockholm. Och det där med chokladkalendern... Han bad faktiskt om lov. Efter att han hade ätit upp den. Nu hade jag för all del tänkt erbjuda honom resten eftersom jag inte ville ha, köpte kalendern mest för Bekantens skull, men det är principen som är det viktiga här.
 
Man tar inte andras choklad utan att först be om lov.

Från Twitter.

 

Jazzsticks.

Min ena julklapp till Lillebror. Isformar formade som gitarr, bas och vad det nu mer var var. Jag tror att jag var lite mer exhalterad över dem än vad Lillebror var, men det bjuder jag på eftersom han är så himla snobbig med grejer ni för tiden. Han gillade dem dock.
 
Uppe till höger i bild kan ni även skymta Bekantens julklapp till Lillebror, ett dinosaurieägg som växer i vatten.

Årets skörd.

Ja, inte riktigt hela skörden men det som hann komma fram i tid i alla fall. Hade inte riktigt någon idé om vad jag skulle önska mig i år så jag passade på att nämna saker jag behövde och ändå hade tänkt köpa samt några ting jag var nyfiken på till Tomten. Förutom hästen då. Den blev jag blixtkär i när jag såg den.
 
Mycket skönhetsrelaterade ting i år. Aldrig varit speciellt intresserad av sådant förut. Eller jo. Intresserad, men inte hängivit mig. Inte gått från teori till tanke. Bättre sent än aldrig, för skoj är det.

Här igen.

För fullstor version, klicka här.

Drömmar om Zzz.

Jag är så trött att jag inte vet vart hän jag ska ta vägen. Sover så fruktansvärt dåligt här nu för tiden. Vet inte vad som hänt men tar mig inte igenom en endaste natt utan uppvakningar och mardrömmar. Så det känns som om jag går runt i konstant halvdvala. Inte speciellt attraktivt.
 
Det hjälper inte direkt att jag samtidigt som jag skriver detta sitter i min mjuka fåtölj som fick flytta hit från Linköping framför en brasa. Är inte jätteuppiggande. Snarare får det mig att vilja kura ihop mig ordentligt och somna. Något jag för övrigt nästan gjorde när jag och Lillebror såg på Harry Potter tidigare.

Jul.

Årets julgran. Personligen är jag en gransnobb så när det inte fanns några kungsgranar dog lite av julglädjen inom mig, men det här får väl duga. Bättre än inget antar jag.
 
 
På tal om saker jag inte är helt nöjd med så ser ni årets julkort nedan. Inte någon höjdare direkt, men jag orkade verkligen inte engagera mig i år så pimpade en bild från Skansen lite.
 
 

Snorunge.

Idag skulle vi ha besök och jag hade bäddat sängen. Lagt filten tillrätta nere vid fotändan. Så kom Lillebror in på mitt rum just innan besöket kom och la sig i min säng. Och rörde till filten. Jag tvingade honom att göra i ordning det. Vilket han gjorde halvdant så jag fick ändå göra det i slutändan.
 
Och när jag sedan kom in i mitt rum igen hade ungen gått tillbaka och rufsat till den med flit. Och den är man släkt med.
 
Jag hade en bild på eländet, men jag hade visst inte lagt upp den till datorn och nu orkar jag faktiskt inte gå till mobilen och fixa det så ni får helt enkelt föreställa er en bild på en säng med ihopskrynklad filt på. Fint så här dagen innan jul. Eller jul om ni läser det då. Det får bli min julklapp till er. Klaga hos blogg.se om ni är missnöjda eftersom de inte har en fungerande, vettig, mobilinläggsfunktion till alla med android. Vilket för övrigt är fler än de som har Apples skräp.

Pappas kängor idag.

De är i storlek 47 eller 48. Själv har jag 38-39.

Ibland får man ställa upp för dem man tycker om.

Ni vet när man ser något och man vet att en person i ens liv kommer bli helt förälskad i det när den personen får syn på det. Så var det när jag såg reklamen för den där tigerfilmen. Och visst hade jag rätt. Igår när Bekanten ringde hade han sett just den reklamen.
 
Så efter nyår blir det bio...

Vanity mirror à la Therese.

Jag tycker personligen att vanity mirrors med glödlamporär fina. Skulle gärna ha en. Gjorde en egen variant med hjälp av en ljusslinga från Rusta och lite buntband. Dels för att jag trodde att det skulle bli fint och dels för att spegeln hade noll ljuskälla innan. Helt omöjligt att se hur man såg ut i den.
 
Slingan var kanske snäppet ljusare än vad jag kanske trott men är ändå väldigt nöjd. Nu ser man sig själv helt utan problem.

Jobbigt läge.

På ICA MAXI.
Man, lite uppspelt: Är det Therese?
Jag, förvirrat:  Ehh...Jaa...
Man: Men hej! Jag tyckte väl att det var du när jag såg dig komma gåendes där borta.
Jag: ...Ja, jo... det är jag.
Man: Så du är på Gotland nu?
Jag: Ja. Eller, bara över jul.
 
Och här börjar jag ana att det eventuellt är en mellanstadieklasskompis pappa och tillika min dåvarande fotbollstränare*. Det är ju dock alldeles för sent att rädda uppp situationen. Jag har även föga övertygande lyckats låtsas att jag känner igen honom. Så jag mumlar något, känner mig som en komplett idiot och går bort mot pappa. När mannen fick syn på pappa vinkade han och de hälsade på varann.
 
Det var klasskompispappan. Så pinsamt. Men jag har faktiskt inte sett honom sedan skolavslutningen i sexan. Jag förstår dock inte hur han kände igen mig. Jag har väl inte förändrats så mycket som jag önskar kanske.
 
 
---
*Jag trälade väl på ett år eller något innan pappa till slut gav upp drömmarna om att jag skulle gilla eländet. När Bekanten häromdagen fick reda på att jag spelat fotboll var hans reaktion: Har DU spelat fotboll!?!

Jag älskar att slå in paket.


Det räcker.

Packningen till ön är minst sagt min mest orginella hitintills. Pappas julklapp, Lillebrors julklapp till vänster i facket, en lammstek, en finskjorta, en ansiktsmask, ansiktsservetter, smink, en tom presentförpackning som ska slås in och slutligen lite presentsnöre.

Cheeky bitch.

 
För full storlek, klicka här.

God Jul.

Jag och Bekanten hade julafton i lördags eftersom vi inte kommer spendera den riktiga julaftonen tillsammans. På bilden ovan ser ni mina julklappar till honom. Förutom det nere i högra hörnet. Det är till pappa men slog in det samtidigt som Bekantens så lät det ligga med i högen.
 
Bekanten fick hur som helst en skål från Mio. Två gosedjur från Åhléns. Ett dekorationslamm i smide eller vad det kan ha tänkats varit för material. Och slutligen en tändsticksask från Designtorget med en krokodil och en elefant som drar dragkamp på.
 
 
Av Bekanten fick jag girafferna ovan från Åhléns, man bygger ihop dem själv som ett 3D-pussel. Sjukt roligt, ska kolla upp husen som fanns för att få göra fler. En locktång. En ögonskuggepalett med 120 skuggor från eleven. En body mousse som heter pink sugar. Sist, och även minst, fick jag minirussinpaket och en chokladbjörn.
 

Varför? Varför låter de oss inte slippa årets mest olidliga minuter?

"Kommer tjuren Ferdinand att försvinna nästa gång?

– Det finns inga som helst planer på att ta bort tjuren Ferdinand, säger Linda Andersson."

 
Från aftonbladet.se.
 
 
Människan som uppfann smarttelefonen måste ha gjort det just på grund av Ferdinand-sekvensen. Herregud vad tråkig och seg den är. Jag ska i alla fall se till så att mobilen är laddad så jag kan hålla mig vaken.

Min duk i köket bekymrar han sig heller inte om.

 
 
Bekanten driver mig verkligen till vansinne ibland. Eller ja. Ganska ofta. Han verkar nämligen tro att ett av mina mål i livet är att förstöra hans tillhörigheter.* Så fort jag är i närheten av hans saker kommer han med tillsägelser om att vara försiktig eller på andra sätt gör klart att jag ska se mig extra för. Det är så obeskrivligt frustrerande.
 
Och tror ni han visar några respekt för mina ting? Inte direkt va. Idag när jag kom upp hittade jag exempelvis ett snorpapper liggandes på min dator. Och hans kläder han hade ute igår liggandes på mitt lammskinn. Och tro mig, det var ingen olycka att de hamnade just där. Nej, då. Det gjorde han definitivt med flit för att han inte ville lägga dem på sin nya soffa.
 
Nu dör jag ju inte av ett papper på datorn eller ett par klädesplagg på lammskinnet, men det är principen som stör mig. Att han är så sjukt anal med sina grejer men struntar totalt i mina. Det var ju inte direkt så att jag behandlade honom som en pestbärare när han var i min lägenhet. Om han inte skärper sig kommer jag sluta använda underlägg till glas jag ställer på hans älsklingsbord i vardagsrummet.
 
 
---
*Ni som hänger här kanske minns den gången jag skrev om hur jag var på väg att ramla ur badkaret och om jag hade gjort det var säker på att Bekanten skulle vara arg över att jag förstört hans draperi och blodat ner hans badrum snarare än att prioritera huruvida jag var oskadd eller inte.

Brustet hjärta.

 
Såg på veckans* avsnitt av Vampire Diaries idag och i avsnittet är det en scen med min favorit som är helt... hjärtekrossande. Under tiden spelas låten ovan och nu när jag hör låten känns det nästan som om mitt hjärta ska krossas. Dels på grund av scenen, dels på grund av stämningen i låten. Helt underbar version av en annars uttjatad jullåt. Älskar sångarens röst.
 
Hur som helst. Nu har jag lite repeatande att ägna mig åt så ni får ursäkta.
 
 
*Direkt från USA så klart. Thank God for streaming.

Skar sin arm tills att det kom blod.


Årets julkort, del glödlampa.

Ja, till årets julkort är det en hel del saker som ska bli fixade. Först ut blev den här glödlampan. Jag vet, spänningen är olidlig vad gäller slutresultatet. Men tids nog får vi se om jag lyckas med det jag har planerat.

Bladpersilja.

Jag älskar bladpersilja. När jag bodde i Lkpg och hade världens bästa livsmedelsbutik till mitt förfogande, Coop Extra på Garnisonen, köpte jag hem ett stort knippe vid varje handling och hade det i allt. Sedan jag kom hit har jag aldrig ens sett det i affär förrän idag. Helt sjukt.
 
På tal om den affären. Herregud vad jag saknar den. De hade alltid färsk laxfilé billigt, hur mycket fint frukt och grönt som helst och allt annat man ville ha. Hela butiken var fräsch och personalen sjukt trevlig. Innan jag flyttade älskade jag att handla och laga mat, men nu avskyr jag det. Har inte hittat någon affär som lever upp till den. Definitivt ingen som har fräscha grönsaker. Herregud. Det är ett under att hela Stockholm inte är en enda stor samlig av skörbjuggare. Jag vet inte jag. Jag får kanske flytta tillbaka bara därför. Finland, om du läser detta: Handla ingen annanstans!
 
 
 
På tal om frukt och grönt fick det bli en latmanssallad idag. Ett stycke, åtminstone skalad, morot.

Snabb teckning.

Gjorde den här snabba teckningen för att visa min nya favoritfrisyr. En helt vanlig tofs med en extrasnodd precis vid axeln. En sådan där tunn gummisnodd. Älskar det. Har aldrig gillat att ha vanlig tofs, men med den där extrasnodden blir något jag tycker är blaha, på mig, underbart.
 
Det bör dock noteras att jag inte har sådan där volym uppepå huvudet. Mitt hår tillåter inte volym. Såg tofsen på en av de medverkande i senaste säsongen av Project Runway Australia. Jag hittade ingen bild på det, men hon heter hur som helst Cristina. Så tack till dig.

Jag säger att det räknas.

När jag och Bekanten klev ut från PUB mot Hötorget igår möttes vi av ett hav av bilar av den lyxiga sorten. Aldrig sett något liknande. Jag kopplade det till Nobelspektaklet. När vi sedan kom in i Kungshallen möttes vi av ett lika stort hav av välklädda chaufförer. När vi senare kom ut därifrån var gatan full av abonnerade bussar.
 
Och jag vet inte hur kinkiga ni är med detaljer men jag tycker att det innebär att jag varit på Nobelfesten.

Som man bäddar.

Igår skulle Bekanten en sväng till gymmet, och jag sa då att han var tvungen att vara hemma till tolv annars skulle jag inte låsa upp dörren och släppa in honom. Varpå han svarade att han ju bara kunde ta med sina nycklar. Då tog jag hans nycklar och gömde dem. Inte speciellt moget kanske, men roligt där och då.
 
I morse, när jag somnat om efter att han klivit upp ur sängen för att gå till jobbet, kom han in i sovrummet innan han skulle gå och väckte mig för att fråga var hans nycklar var...
 
Jaja. Men det var ändå värt det igår när han stod utanför dörren och inte fick komma in direkt för att han var sen.

Snälla Tomten?

 

Helgen.

Jag och Bekanten bestämde oss i veckan för att vi skulle ha hemmadag igår. Riktigt skönt. Vi har aldrig haft det förut. Har alltid varit ute och flängt. Okej. Vi var ute en liten sväng igår för att handla, men det räknas inte som att vara ute och flänga. Vi såg på film, lagade extra god mat, umgicks och massa sådant där lullilull. Vi skulle även klätt julgranen men eftersom det inte fanns någon gran att köpa blev det tyvärr inte så. Tydligen ska vi lägga julklapparna under palmen i stället. Inte okej.
 
Hur som helst var det så skönt igår att vi bestämde oss för att ställa in dagens planer och vara hemma idag igen. Helt obeskrivligt skönt. En hel helg utan några måsten. Eller ja. Tydligen måste jag se Walk the line idag. Men inte förrän jag tvingat honom att se några avsnitt av The big bang theory, det ska ni ha klart för er.

Fruktansvärt trött idag. Oklart varför.

Ni vet när mobilen ringer och den ligger i ett annat rum och man inte orkar gå dit för att svara. Och tänker att om det är viktigt ringer personen igen. Och så ringer det igen. Men man orkar fortfarande inte svara, så man struntar i det den gången också.
 
Eller när man inte har något att äta till lunch trots att det finns kycklingrester, tortellini och fil i kylen.
 
Eller när man fixade naglarna igår med fem olika lack och silverglitter. Och idag så grundmålade man juldekorationerna röda. Och det röda kom på naglarna. Och det vägrar gå bort.
 
Eller när man tänker att man faktiskt lika gärna kan tvätta håret i morgon, det finns ju trots allt torrschampoon.
 
För att inte tala om när man skriver ett totalt meningslöst inlägg bara för att slippa hänga upp tvätten just precis nu...

Idioter som inte tänker längre än vad näsan räcker. Avsnitt snö.

Ni vet kanske inte det men det snöade en hel del i Stockholm igår. På några andra ställen också vad jag förstår, men vi vet ju alla att det bara är snön i Stockholm som är den viktiga snön. Som med allt annat som händer i Sverige. Som häromdagen när det var det där omfattande strömavbrottet i just Stockholm, och Bekanten undrade hur SVT gjorde med julkalendern då. Om de fortfarande skulle visa den vid normal tid eller om de skulle skjuta upp den tills dess att elen var tillbaka. Eller om de sände en extrarepris då. Lite som den gången, för kanske sju, åtta år sedan,* när det gick upp för honom att det inte var hela Sverige som hade 08 som riktnummer. Jag frågade då varför han trodde att just stockholmare kalladet för nollåttor? Det hade han inget svar på. Och ja, han har bott här hela sitt liv.
 
Hur som helst. Det snöade alltså. Och stormade. Enorma mängder snö. Och som vanligt var folk helt galna och skrev saker som "Jaha, snö i år IGEN?!?!" som för att idiotförklara att snön låg på vägen och inte i fina vallar på sidan. Och för att kollektivtrafiken inte flöt på som den gör en onsdag i juli. Och det kanske är jag som är vrång, jag skulle dock inte sätta mina pengar på det, men jag tycker faktiskt inte att det är så konstigt att det kanske blir lite kaos när mellan en halv och en meter snö bestämmer sig för att göra besök genom en snöstorm.
 
Så idag när pappa ringde för att höra om jag var insnöad frågade jag honom om det verkligen är konstigt att det blir kaos år efter år. Varför frågar jag honom, tänkter ni kanske då. Vad har han för auktoritet i det här ärendet. Han är en pappa, lyder svaret kort och gott. Och som alla vet så vet pappor allt. Det är deras huvudsakliga uppgift. I alla fall så sa han att det självklart inte är konstigt eftersom att ett område som vid en decimeter snö tar en timme att ploga, förmodligen tar fyra gånger så lång tid att ploga vid mycket snö. I tätbebygda områden är det ännu värre eftersom det där inte finns någonstans att göra av snön så man måste frakta bort den också. Svårare än så är det inte.
 
Så, alla människor som gnäller över snökaoset kanske ska ta ett chillpill och tänka att det kanske inte är så lätt. Speciellt som det är samma människor som i vanliga fall säger "tänk på barnen i Afrika" när någon gnäller över ett så kallat I-landsproblem. Att få bort enorma mängder snö i en snöstorm samtidigt som vägarna är kantade med bilister som ger sig ut trots rådande väglag är nog snäppet värre än att filmen du tänkte hyra redan var uthyrd.
 
 
 
*Ja, vi har känt varandra länge.
 

Julrelaterade ting.

Köpte den här underbara fallskärmshoppande tomten på La Vie på ön. Är utan tvekan årets favoritpynt. Bollringen runt köpte jag på IKEA. Gillar den också, men ljuset i bollarna är kallt och sterilt så jag har den aldrig tänd. Den blev dock den perfekta inramningen till tomten.
 
På tal om jul och saker däromkring så har jag problem med årets julkort. Egentligen vill jag ha bilden jag målade till julstämningstorsdagstemat, men känner att den kanske inte är helt lämplig till släkten. Sedan fick jag en idé om ett julpyntat och snötäckt hus när jag var på ön. En idé jag påbörjat. Men nu vet jag inte. Blev även sugen på att "jula till" en av sälbilderna från Skansen. Samtidigt gillar jag tomten ovan så skulle kanske göra något på det? Jaja. Tur att det är några veckor kvar i alla fall.
 
Alla goda ting är som bekant tre så kan även passa på att nämna Bekantens snögubbelampa. Är helt enkelt en juldekoration i form av en snögubbe med en lampa i. Han har haft den sedan barnsben, och när han plockade fram den i helgen var lampan trasig och han glömde köpa ny igår när vi var iväg. Så idag överraskningsköpte jag en lampa till den, satte i och tände. Bekanten har varit hemma en timme ungefär. Av den timman har någonstans kring fyrtio minuter spenderats i köket där nämnda snögubbelampa står. Han har ännu inte märkt att den står där och lyser. Ska bli spännande att se hur lång tid det tar...

Glitter i mitt hjärta.

Jag älskar glittriga saker. Åtminstone så här års. Vår, sommar och höst tror jag inte jag är så glittertokig nu när jag tänker efter. Är förmodligen snön som gör det. Hur som helst så har jag letat efter röda glitterkulor av modellen större utan att ha hittat några. Så. Om man inte hittar färdiga får man göra egna.
 
Köpte glitter på Kreatima. Kulor på Panduro, även en liten. Röd färg på Clas Ohlson. Bakplåtspapper på Coop. Letade fram decoupagelack/lim från förrådet och satte igång. Ska nog göra ett lager till dock. På håll är de snygga, men om man kommer nära ser man lite väl mycket av basen för min smak.
 
Var väldigt roligt att göra och funderar på om jag skulle ta och köpa något till att ha i granen. Jaja, den som lever får se.

Hej mitt vinterland.

Var på Skansen igår. Var mysigt med all snö, men hade varit snäppet mysigare idag med strålande sol också. Hade lovat mig själv innan att ta massa vinterbilder, men det var inte alls mysigt att ta kort så blev bara ett på en kossa och så några på sälarna. Sälarnas matning var egentligen hela behållningen.
 
Är inte så förtjust i Skansen, men det var fint med julmarknaden och så där. Var dock en besvikelse att de inte hade fler ljus i träd och liknande. Bäst var utan tvekan älgköttet med potatiskross och hjortroncrème fraiche. Säkert en bland de topp tio godaste maträtterna jag ätit. Kommer sakna den rätten under resten av mitt liv.
 
Värst var tanten som halkade baklänges i en backe och slog i bakhuvudet. Jag såg det som i slow motion. Som tur var verkade tanten okej, men det var ett riktigt otäckt fall. Vägarna var över lag under all kritik där inne. Glanstrampad snö och backigt utan sand.
 
Men den där älggrejen alltså. För att inte tala om hjortroncrème fraichen. Herregud.

Usch.

När jag var på ön så testade jag oljan från NUXE på Apoteket och blev lite kär. Fick den i julklapp av pappa och den var inte speciellt billig. 400 kronor. Så såg jag en presentask med just NUXE-artiklar på Å som bara kostade ungefär en hundralapp extra så ringde pappa så han kunde lämna tillbaka flaskan på ön så kunde jag köpa den där i stället. Och så kom Bekanten hem med en rabattcheck från just Å på 25 %.
 
Alltså fick jag det på bilden ovan för 370 kronor, i stället för bara oljan för 400. Helt okej deal, men det var egentligen inte alls det jag skulle prata om. Nej. Idag provade jag nämligen ansiktslotionen. Och herregud vad med parfym de hällt i den. Och om det är någon produkt jag inte vill ska ha en massa lukt så är det en ansiktslotion. Värst av allt är att NUXE-lukten är lite åt tant-hållet så nu går jag runt med konstant tantlukt i näsan. Det är faktiskt så pass allvarligt att jag börjar må lite illa.
 
Hoppas hur som helst at jag inte vaknar upp med hela ansiktet uppsvullet i morgon. Har känslig ansiktshy, speciellt kring ögonen, och efter en incident med en The Body Shop-produkt* häromåret svullnade mina ögonlock igen. Inte en look jag drömmer om att återuppleva.
 
 
*Jag vet, men jag visste inte. Jag var ung och naiv.