Det är lika bra att passa på!

Eftersom att det bara blir nytt år en gång om året så tänkte jag passa på att må dåligt idag. Kände att det var lika bra att passa på. Jag sov ända till klockan halv tre idag. Var uppe någon timme mellan tio och elva men längre gick inte, blev tvungen att krypa ner i sängen. Missade även den traditionella trippen till stranden. Är knappt så att jag orkar hålla ögonlocken isär nu heller, men det är bara att bita ihop och se glad nu.

I och för sig tycker jag, av ren princip, att nyår är aningen överskattat. Är ju ingen skillnad på idag och imorgon förutom att man efter klockan tolv inatt får tänka efter en extra sekund när man skall skriva datumet de första gångerna...

---

Min lillebror lärde mig idag att spela elgitar, närmare bestämt introt till: dhu, dhu, dhu,, dhudhudhudhu dhu, dhu, dhu,, dhudhu - låten. På riktigt tror jag att den heter Smoke on waters eller något sådant, är i alla fall the el classico, den låt som, i princip, alla lär sig som första gitarrlåt. Så speciell är jag, lär mig the el classico. Men i och för sig så kan ju det ha varit det sista jag lärde mig år 2007, otroligt fantastiskt!

Något som även det stör mig, överallt hör man att det är det sista för året. Vad spelar det för någon roll när exempelvis programmet visas igen imorgon? Nej, nyår är överskattat  - man får ju ens inte några presenter!!!

Tillbaka på ön.

Har inte varit mer än femton timmar här på ön och redan har jag hunnit med ett besök på Maxi, bättre än så blir det inte.

Idag såg jag min kusins snopp.

Jag måste ju erkänna att det känns extremt onödigt. Jag har sagt det förut och jag skriver det nu: Vissa snoppar vill men inte se! Kusinsnoppar passar in i den kategorin, väldigt bra.

Så här gick det till...
Saken var den att badrumsdörren var öppen när han duschade och oturligt nog så lyckades det komma sig som så att hela han speglades i bastudörren så att jag fick en ordentlig koll innan jag förfärat hann titta bort.

Friden är över...

...bäbisen har vaknat!

Lek med bäbisen.

Jag är väldigt, väldigt trött. Har nämligen lekt med bäbisen i en halvtimme. Lek med bäbisen betyder springande efter bäbisen fram och tillbaka i korridoren, bärandes på bäbisen samtidigt som man springer, leka tittut med bäbisen, springa runt bordet med bäbisen, springa runt pallen med bäbisen, leka hoppelihopp i korridoren med bäbisen... Ja, jag antar att ni förstår vad jag menar.

Det är såklart dock värt det, är så fruktansvärt roligt att leka med bäbisen och det är alldeles, alldeles underbart...


Ja...

lite långtråkigt börjar det allt bli här ensam i stugan...

Axplock.

Så var man ensam och övergiven då... Alla andra är och badar, men jag personligen kände inte för det. Istället så njuter jag av att ha denna lyxstuga för mig själv i någon timme. Väldigt trevligt.

Jag skulle kunna ägna denna tid till att återberätta allt som hänt, men det orkar jag inte och ni lär knapast ta igenom den enorma pergamentrulle det skulle generera. Kan dock erbjuda några få axplock.

Den bajsande bäbisen
Ja, en blöjlös bäbis i kombination med naturliga behov leder inte till något annat än bajs på golvet. Väldigt otrevligt om ni frågar mig. Extremt otrevligt till och med.

Fonduekvällen som spårade ur
Jag kan väl säga att mycket tryffelfondue i kombination med för ite frukt leder till minst sagt... intressanta doppkombinationer och förslag. Hetast var nog fonduedoppad Jansons frestelse.

Det man inte har i benen...
Det har blivit en hel del vurpor, dock inga utförda av mig - än. Har ju fortfarande morgondagen på mig. Fördelningen hitintills är dock att P har ramlat två gånger, lillebror X antal gånger -han åker mycket offpist med sina småskidor- och slutligen D som har ramlat tre gånger vad jag minns.

Hjääälp!
I ankarliften åkte jag alltid till höger och P till vänster, vi bestämde oss dock för att testa tvärtomen gång för att få lite ombyte. Trefjärdedelar upp i backen insåg jag att jag var på väg att ramla. P fick gripa tag i mig och på något sätt så tog vi oss ända upp. Nära ett fall var det i alla fall, väldigt obehaglig G-kraftsupplevelse.

Det var nog det för den här gången, hoppas ni har snö... eller jag menar hoppas att era gräsmattor är fina!

I am a hacker, Yes I am!

Så glad jag var för internet häromdagen, och så ledsen jag blev dagen därpå när jag märkte att det var borta. Men idag, mina vänner, levde jag upp till mitt hackersrykte! Lyckades få igång det! Jag är så grym. Frågan är bara hur länge det håller...

Online Baby!

Idag satte de in internet i vår stuga! Helt otroligt! Det är grymt segt, men det är internet!

---

Första dagen i backen avklarad, eller ja - det blev inte så mycket mer än två timmars åkning i och för sig, men ändå.

---

Nu sitter jag framför uppesittarkväll med släkten och spelar Bingolotto - nej, mer patetiskt blir det inte. Än värr är att i princip ingen hänger med när de drar numren. Sorgligt. Är verkligen grymt uttråkad... Och eftersom att släktbanden redan börjat bli lite väl åtdragna så blir ju knappast kvällen roligare. Dessutom sover bäbisen så ingen finns det att leka med. Stackars mig!


God Jul!

Nu är det dags för mig att tacka och bege mig av för julfirande. Eftersom att jag skall till fjällen blir det internetlöst. Tråkigt men sant. Så ni får roa er med mina gamla inlägg tills dess att jag kommer tillbaka!

Ha kul!

R.I.P

Idag, den 19 december 2007, så simmade Kenzo och Lillen aka Delalot till
det stora blå. Inga glada miner i min lägenhet med andra ord...


Tyvärr så fanns det inget annat val, att låta dem simma vidare var det enda

humana att göra. Kunde inte leva med att de skulle simma runt här hemma

i gammalt äckligt vatten och kanske få slut på mat, att släpa dem runt halva

Sverige hade inte varit något alternativ det heller..

R.I.P Kenzo och Lillen aka Delalot


PANIK.

Jag har inte ens lyckats prestera hälften av allt jag måste få gjort, och imorgon vid lunch åker jag!


Så här fint blev det!

Äntligen får jag gå och lägga mig, inte för att jag inte fått göra det tidigare, tänkte faktiskt hoppa bums i säng när jag kom hem klockan halv ett, istället så blev jag sittandes framför datorn och gjorde julkort till, i första hand, släkten.

En riktig snorunge.

Den där Mila är allt en liten bitch. Så fruktansvärt självcentrerad och ouppfostrad. Inte konstigt att världen är på väg att gå under när ungarna beter sig sådär vid jul! Ja, det är såklart En riktig jul jag skriver om, vad annars?

Maffian, aliens eller släktingar?!

Igår fick jag ett mail från P där det i rubriken stod följande:
"de är här"
Det var allt som stod, inget inne i mailet, utan bara de tre orden i rubriken på mailet. Tankarna gick direkt upp i högvarv: Vad är där? Har maffian hittat vårt gömställe så att vi nu måste fly igen och byta identitet?! Varför, jag som precis börjat rota mig här och vi som skall till fjällen för att fira jul, varför?! Fast sedan kom jag på att min familj inte är jagad av maffian, eller någon annan heller för den delen, och att vi inte står under vittnesskydd.

Så vad kan det då ha varit som har kommit dit? Aliens? Nja, känns ganska osannolikt att utomgjordingarnas första stopp på jorden skulle vara hemma på Gotland.

Kanske någon släkting? Nej, då känns det mer troligt med utomjordingarna eftersom att vi kommer träffa den delen av släkten som överhuvudtaget kommer ut till Gotland om en vecka för att sedan spendera jul och nyår tillsammans med dem.

Efter det här kom jag inte på något mer alternativ, så jag fick helt enkelt ringa hem och fråga P vad som i hela fridens namn hade kommit dit. Det visade sig vara som så att det var mina vantar som jag frågade om i förrgår som var där. Upplyste då P om att han jättegärna i fortsättningen får skriva något ord som förklarar sitt mail utöver själva svaret på en av frågorna jag ställde under vårat tjugo minuter långa samtal dagen innan.

Ge mig kunskap!

Kan en kvinna könsoperera sig så att hon får en fungerande penis? Jag vill inte skaffa en själv, jag bara undrar om det går. Har hitintills frågat tre personer, ingen av dem har vetat svaret! Jag tror inte att det går, men jag vill veta!

Pinsamt!

Det är helt galet hur oproduktiva vi är. På fem timmar fick vi inget vettigt gjort.

Skamlöst förslag!

Jag har problem med hur jag ska göra med mina fiskar i jul, min farbror och pappa tycker att jag skall spola ner dem i toaletten och köpa nya när jag kommer hem. Vad är deras problem? Klart jag inte kan göra så mot mina fiskar! Blir upprörd.

---

Trodde att jag skulle bli blåst på luciatåg i år, men icke. Idag när jag satt med J och J i C-huset så kom ett luciatåg stuffandes. Det var visserligen inte speciellt bra eller långt, men i alla fall. Fick i alla fall den årliga dosen av Lucia.

Var dessutom julklädd idag med röda strumpbyxor och visa benvärmare!

Kanske skulle städa lite nogrannare...

Nu har jag diskat, plockat undan, ordnat med mina blommor och bäddat. Det börjar blir svårt att hitta på undanflykter till att inte börja med familjerätten nu...

Man är visst bättre än vad man tror.

Måste ju erkänna att chockkänslan när jag igår läste att jag fått G på tentan var enorm. När jag sedan idag läste att min poängskörd var femton blev ju knappast chocken mindre. Var så övertygad att jag inte skulle klara det, och ändå lyckades jag till och med få tre poäng över G-gränsen.

- Så fantastiskt, underbart skönt att slippa omtenta i alla fall.
- Tack till mig själv och rättande lärare!

"detärbaraatthöraavsigsåkommerjagochmålarensnopp"

- Alldeles gratis.

Det här är inte klokt!

Inatt drömde jag om dagens möte. Kan jag få vara ifred i mina drömmar tack! Är väl inte för mycket begärt att få några timmars lugn och ro i alla fall?!

BjornSocialistiska Republiken.

Förresten, igår när jag satt på rättsbanken och letade efter passande fall i NJA avd. ett så fanns det där en artikel om ett par som fått sin vigselansökan avslagen. De hade gift sig i, vad som troligen är världens minsta republik nämligen, BjornSocialistiska Republiken. Denna republik ligger belägen i Skåne och består av en sex till åtta stor sten. För er som känner er nyfikna på BjornSocialistiska Republiken och vill veta mera, är det bara att klicka här.

Jag finner det här så fruktansvärt underhållande och jag rekomenderar er verkligen att se på bilden på denna storslagna republik och att läsa texterna som finns på sidan.

Stressigt, stressigt.

Det blir inte mycket tid för vila den här helgen inte, något som känns fantastiskt bra med tanke på att jag redan är helt slut. Jag drömde till och med om skolsaker inatt. Är så skönt att det snart är jul! Och då syftar jag på att man då får lämna det här stället i ungefär två veckor och inte alls behöver tänka på någonting som rör universitetet. Att jag sedan ska bo i en fjällstuga med halva min släkt och sedan driva runt på Gotland, det är en helt annan fråga att ta ställning till huruvida det kommer främja vilandet.

Idag måste jag verkligen införskaffa julklappar, inslagspapper och snöre. Börjar bli dags med sådant där. Kommer inte ha speciellt mycket tid framöver och känner heller ingen lust för att rusa runt med halva Sveriges befolkning dagarna innan jul. Nej, skulle vara skönt om jag blev klar idag, och helst på några få timmar eftersom att jag måste hinna städa och byta vatten hos fiskarna innan jag ska iväg och träffa A.

Mysigt.

Jag hade helt glömt bort att jag hade seminarium i morgon, trodde jag var ledig.

Jag tror

att jag är redo nu.

"Jag skulle vilja tacka..."

Ja, då var det avklarat - tacksittningen. Ni med sifferläsningsförmåga kan ju se att jag är hemma tidigt, men faktum är att det var både en och två som däckade redan innan klockan åtta så jag höll ut länge. Nej, jag kände helt enkelt att efter att ha fått öl på mig två gånger, gått i öl och hört åtminstone tre glas med dryck i krossas så var det dags att dra sig hemåt. Inte riktigt min stil. Fin, och alldeles för tidig, julgran dock!

Och nej, jag skulle inte säga att jag hade det roligt - men jag var i alla fall där. Cred till mig. För att avsluta detta lilla miniinlägg om sittningen så väljer jag att citera det som står på min hand "Jag älskar svärdet". Det är visserligen inte helt och fullkomligt, långt därifrån, men det förtäljer väl en vis ostartad saga. Så:
Det var en gång...?


- Lasagnen vi fick var för övrigt galet äcklig.
- Och ja: Jag och fröken A-L gick vilse i Ryd.

Men för livet?

Det hände något väldigt traumatiskt i tvättstugan idag. Jag blev tvungen att ta på en annan människas, förvisso tvättade, tvätt. Usch!
- Nu ska jag gå och lägga mig med Harry!

The Hills Have Eyes II?

Funderar på att göra ett andra försök på The Hills Have Eyes II idag. Senast jag försökte så stängde jag ju som bekant av efter tio minuter på grund av att det var för läskigt [och ja: det är sant att jag blir skrämd av scream-filmerna och jag är fullt medveten om att de från början var menade som komedier]. Jag menar har ju i alla fall inget vettigare att göra än att plugga nu i kväll när jag ska tvätta. Fast det är klart, är ju aningen osäkert om jag vågar gå ner till tvättstugan om jag ser på filmen...

Det är faktiskt ganska sorgligt att vara så rädd för skräckfilmer, det känns inte jättemacho att vara nitton år och inte våga se på sådana själv [och ja: jag vet att jag generellt sätt är med fegis än macho, det är dock inte min poäng här och nu] men samtidigt så älskar jag verkligen skräckfilmer. Ser mer än gärna på det, gillar skräckmomentet. Problemet är bara det att jag aldrig sett på skräckfilm helt själv förut. Annars har man alltid sett med någon eller, om man såg ensam på övervåningen hemma på ön, så visste man att pappa och lillebror fanns där nere. Det var liksom inte lika farligt. Visserligen så bor jag i en jätteliten etta och enda stället att gömma sig på är... Ja det är ju i princip ett rum - så ingenstans. Eller okej, man skulle väl kunna smyga in toaletten, men har en svag känsla av att jag innan dess skulle märka om någon bröt upp min ytterdörr och klev på.

För att sammanfatta:
- Jag vill väldigt gärna se The Hills Have Eyes II ikväll.

Igår

skrev jag ett långt inlägg om ditten och datten, men självklart så bestämmde sig blogg.se att krångla precis då, så ni går miste om det fantastiska! Sorry.

---

Idag misslyckades jag i alla fall helt med pepparkakorna, det var tråkigt.