Tack "okänd" för att du muntrade upp mig i det sköra sjukdomstillstånd där jag nu befinner mig!

"Oroa dig inte, det är bara perverst första gången."
*

Stackars mig...

Jag är väldigt dålig på att vara sjuk. Jag blir nämligen väldigt ynklig, gnällig och extremt egenkär när det kommer till att tycka synd om mig själv. Klyschan är ju att killar blir jobbiga när de är sjuka, jag är mycket värre.

Den här egenskapen bli väldigt jobbig när man bor ensam. Det finns ingen vars medlidande jag kan gny mig till. Det är helt enkelt inte lika effektivt att ligga ensam i sin stora säng och svagt gnälla och gny för sig själv hur dåligt man mår. Alldeles ensam och övergiven ligger jag här. Kan inte göra något. Det killar i halsen. Jag är svag och trött. Disorienterad. Ensam. Ynklig. Svag. Och alldeles, alldeles förkyld.

Förkylningen är mycket, mycket värre idag.

Jag vill ge en lång tungkyss till snubben/snubbinnan som designade kastrullocket där hantaget är i ett sådant material som blir skållhett när man använder det åt IKEA. Verkligen en smart idé!

Telefonsamtal med pappa.

Jag: Hej.
Pappa: Hej. Hur är det?
Jag: Jag har blivit förkyld, jätteförkyld!
Pappa: Ja, det hörs. Väldigt tydligt. Vad har du gjort, varit ute mycket om kvällarna?
Jag: Det har varit en tuff vecka. Kommit hem framåt sjusnåret varje morgon, druckit alldeles för mycket. Blev så wasted i förrgår natt att jag vaknade upp bakom ett cykelställ i Skäggetorp. Sedan hade jag spontansex med en überförkyld kille.
Pappa: Jasså, ja då kan man ju bli lite förkyld.

Det är klart att jag inte sa så? Herregud, det var ju min pappa jag pratade med så jag vågade inte ens dra det som ett skämt. Men vad var det meningen att jag skulle svara på den frågan? Jag har väl inte gjort något speciellt. Förkylningar sker. Jag har varit påklädd, jag har bara blivit förkyld.

Avskyr när det hörs att man är förkyld, var därför väldigt trevligt att få höra hur tydligt det hördes på mig...


Bed rest.

Oftast när jag blir förkyld så har förkylningen egenskapen att bara märkas på morgonen och kvällen, på dagarna brukar det av någon anledning inte vara något jag lider av. Däremot så brukar jag en eller två gånger per år få en dunderförkylning som totalt golvar mig. Den här dunderförkylningen har dock lyst med sin frånvaro de senaste åren.

Nu i veckan som har varit har jag på mornarna vaknat med halsont, men som vanligt så har det försvunnit över dagen och sedan kommit tillbaka vid läggdags. Idag så vaknade jag vid sju och var för pigg för att orka ligga kvar i sängen så jag gick upp pch hade storstädning på toaletten. Jag hade väldigt ont i halsen och när jag sedan hade diskat och skulle fortsätta städa resten av lägenheten blev jag jättetrött och var tvungen att gå och lägga mig. Sov några timmar innan jag började uttnyttja min tvättid. Och under hela eftermiddagen har det blivit värre och värre. Nu har jag till och med börjat att hosta. Det är aldrig bra när jag börjar hosta. Det leder som regel alltid till sådan där avskyvärd hostmedicin.* Jag tänker därmed skjuta upp allting jag borde ha gjort den här helgen och göra så lite ansträngande saker som möjligt i förhoppning om att på så sätt lura förkylningen att inte bryta ut mer än vad den redan gjort. Intressant att veta eller hur?

---

Tvättning med förkylning och feber är för övrigt väldigt... Intressant. Lite snurrigt. Lite vingligt. Lite mer tidskrävande än tvättning i friskt tillstånd. Önskar jag hade kunnat strunta i det, men med tanke på väntetiden till tvättstugan så var det inget alternativ.


*Enda anledningen till detta har i och för sig varit att pappa till slut tröttnat på att höra mig ligga och hosta mig igenom nätterna och tvingat i mig medicinen.** Så hur det går nu när jag bor själv ifall hostan vidareutvecklas - det kan jag inte svara för.
**Hemma på ön så ligger mitt rum på nedervåningen och pappa sover på ovanvåningen. Jag har alltid stängd dörr. Hostningarna håller honom ändå alltid vaken.

Varför görs det inte kondomreklamer i Sverige?


Jag måste lära mig att sova längre.

Jag är så sjukt uttråkad. Vaknade en halvtimme innan klockan ringde och var för pigg för att ligga kvar i sängen. Så klockan kvart över sju stod jag och diskade undan från igår kväll. Klockan kvart över nio var jag helt klar med allting från disk till nedpackning av skolsaker i väskan. Klockan kvart tio ska jag ha övning. Om ungefär en halvtimme ska jag åka. Det är långt tills dess.

Jag kräktes nästan.

Jag har inte gjort det sedan... någon gång i början av mellanstadiet. Då bestämde jag att det var avskyvärt och att jag aldrig mer skulle göra det, och ända sedan dess när känslan funnits där har jag totalvägrat.

Ikväll höll det löftet dock på att spräckas. Och det då jag skar bort kronan på broccolin och det ramlade ut en ganska tjock grön levande larv. Så fruktansvärt vidrigt. Jag har fortfarande rysningar i hela kroppen. Så äckligt! Jag har inget emot larver - när de befinner sig utomhus. När de däremot befinner sig i min kyl, i marsvinens broccoli. Usch det är så hemskt, jag mår illa. Jag får nästan kväljningar.Till Pickford och alla andra ointresserade och onyfikna:

Jag vet inte riktigt var jag skulle göra av kondomerna, men åtminstone en på varje hand, eventuellt ta ett par och klippa av toppen och dra upp så att de täckte även underarmarna ordentligt. Ifall det inte var någon vidrig smak, som typ lakrits, så skulle jag kanske en som munskydd också, fast troligen inte. Känns som om det hade kunnat bli äckligt och kladdigt, fast det kanske är bra för hyn? Hon sköterskan från ungdomsmottagningen gned ju in glidmedlet från kondomen som handkräm efter att hon visat oss den under klassutflykten dit i nian...

Förhoppningsvis så kommer jag aldrig komma i sådan kontakt med A-L:s lagbok att jag måste fundera på hur jag ska trä på en kondom på ett organ jag saknar. Har en svag känsla av att hon hoppas på något liknande.. Speciellt då hon inte har några planer på att köpa en ny förrän till det eventuella fjärde året.

Iakttagelse.

Jag tänker då inte använda A-L:s lagbok utan att ta på mig två-tre kondomer först!


Blindskrift.

Har ni tänkt på det här med blindskrift? Jag gör det så gott som dagligen. Eller, ja.. Jag gjorde det litegrann förut i alla fall. Och att jobba inom den branschen måste ju kännas ganska så begränsande. Ramarna man har att röra sig inom är ju inte så överdrivet rymliga.

När det kommer till blindskrift handlar det verkligen om att det är storleken som avgör det. Man kan ju till exempel inte göra texten större än vad som människan har fingertoppar. Men erkänn att det vore extremt underhållande med en stor reklamskylt i blindskrift och man såg massor av blinda personer klättra omkring på stagar och känna på stora upphöjningar med båda händerna och försöka komma på för det första vilken bokstav det är, och för det andra vad bokstäverna tillsammans bildar för ord.

Något annat som känns aningen begränsande är ju färgvalet. Att göra en affisch i blindskrift blir ju inte en vidare upphetsande uppgift. De kan ju inte färglägga texten. På tal om färg så kan det itne vara enkelt att vara blind student, överstrykningspennor har ju ingen vidare funktion. Jag hoppas att det finns något smart som gör att blinda studenter kan markera i texter, om inte så borde någon komma på det. Helst igår.

Jag hatar den här dagen. Och klockan är bara tolv...

Först var man tvungen att gå upp i gryningen för att måla på ett papper och när det, och grupparbetet, väl var över så kom jag ihåg att jag var tvungen att åka till äckelRyd. Okej. Fint. Går förbi min cykel på väg upp till lägenheten för att byta väska när jag kommer ihåg att mina däck är näst intill tomma på luft. Alltså så så går jag upp, byter väska och cyklar upp förbi pumpen på campus.

Väl där så har en, snygg, idiot till kille parkerat för båda slangarna med sin cykel vars däck han försöker fylla med luft. Eftersom att jag inte har någon brådska blir jag bara lite irriterad och tänker att jag lika gärna kan vänta tills han är klar istället för att gnälla om att han ställt sig dumt, det kommer även en till person och ställer sig i kö efter mig. Inser dock ganska snart att pumpen är trasig. Det kommer ingen luft. Kul. Närmsta pump ligger då nere vid andra änden av campus, en lätt omväg till äckelRyd alltså. Så jag bestämmer mig för att strunta i att pumpa däcken och att de visst kommer hålla fram och tillbaka till äckelRyd.

Så jag kliver ombord på cykeln och börjar cykla. Tänker fortfarande på att lite luft är det faktiskt inte. Tänker lite på att det i och för sig säkert komer bli ganska tungt på vägen tillbaka från äckelRyd med saker både på pakethållaren och i den stora cykelkorgen som sitter på sidan av pakethållaren. Tänker lite på att cykelkorgen står hemma i hallen uppe på hyllan. Tänker väldigt många svordomar.

Alltså är det bara att vika av och cykla tillbaka till lägenheten, hämta cykelkorgen. När jag har fått tag på cykelkorgen tänker jag att jag lika gärna kan åka förbi macken påväg till äckelRyd och därmed fylla mina däck. Detta trots att det är en avskyvärd färdväg till äckelRyd, den är inte fysiskt jobbigare än den andra - men mer psykiskt påfrestande. I alla fall. Väl framme på macken och stående framför skåpet som är markerat med luft tittar jag in genom den genomskinliga dörren och inser att ifall jag ens öppnar det där skåpet kommer mina däck explodera av för mycket luft. Alltså så väljer jag att återigen strunta i pumpningen och istället beger jag mig av mot äckelRyd, i stark motvind.

När jag väl kommer hem igen så ska jag till att byta örhängen från dagsörhängena till hemma/nattörhängena. Sträcker mig efter hemmahängena och lyckas då slå till dem så att ett åker ner från bänken ner på antingen golvet på den lurviga mattan eller i den överfulla IKEA-kassen, fylld med marsvinssaker. Fanns inte så mycket annat att göra förutom att lägga sig på knä och scanna först mattan, där det såklart inte låg, och sedan kassen, där det heller inte låg. Kollar mattan igen, och så kassen en gång till. Skakar ut alla tygliknande ting som ligger i kassen. Lyfter ur varenda sak i kassen. Inget örhänge. Är påväg att ge upp och resa mig från golvet när jag ser något silvrigt glimra till i mattan. Örhänget hittat.

Ställer mig upp och sträcker mig efter det andra örhänget i paret. Vilket inte ligger där jag trodde jag lagt ifrån mig det, innan jag började leta efter det på golvet, utan istället är borta.

Alldeles för tidigt att vara uppe och nyduschad.

Speciellt eftersom det är på grund av färgerna rött, blått och grönt - eller i mitt fall: rosa, gult och grönt...

Rauk.

Jag vann över 20Q!

Att förtränga.

En konst som jag under åren har byggt upp är konsten för utmärkt förträngning*. Jag pratar inte om småsaker utan istället om långa, långa perioder. Självklart har den här förmågan vissa bieffekter. De två största är att jag dels har väldigt få minnen, och dels att jag inte kan tidsplacera händelser - varken sådana i mitt liv eller sådana i historien. Kronologisk ordning är inte riktigt min grej, det är ingenting för mig överhuvudtaget faktiskt. Just oförmågan att placera in händelser under rätt år är något som ofta stör livsordningen. Jag vet till exempel att jag en gång blev insnöad i stan, det var under en av de stora stormarna - Gudrun eller vad nu den andra hette - men så mycket mer tidsplacering än så kan jag itne åstadkomma. Jag är säker på att det var under ettan eller tvåan på gymnasiet. Förmodligen tvåan. Absolut inte trean, tror jag i alla fall inte. Nu blev jag lite osäker, men är nästan helt övertygad om att det itne var i trean.

Ja, oavsett vilket så kan ni ju förstå att det här orsakar problem lite då och då. Men oavsett det så anser jag förträngningen vara värt det, jag skulle vilja påstå att det är en ovärdelig förmåga. Om än med lite obekväma bieffekter. Något jag däremot finner störande är att jag inte minns någonting alls från tiden innan jag flyttade till Gotland, vilket jag gjorde när jag var nio år. Tänk om jag inte fanns innan dess? Tänk om jag är en alien? Tänk om jag kan cykla i luften?

Vad jag ville komma fram till är att även om jag har utvecklat den här förmågan under många, många år så tror jag inte ett dugg på personer som säger att de minns något från de var små. Alltså typ i tre-fyra-års åldern. Jag tror att dem som säger sådant har fått något berättat för sig och sedan vill verka viktiga genom att låtsas att de minns det alldeles av sig själva. Eller så har de glömt att någon berättat "minnet" för dem och tror att det minns det av sig själva.

Jag inser att min förträngning och barnminnen inte riktigt hänger ihop på grund av omständigheterna runtomkring. Men ändå. Min förträngning gav mig ett tillfälle att lufta mina åsikter om töntar som tror att de minns något de gjorde när de inte ens kunde gå på toaletten utan föräldrahjälp. Det gäller att pissa på talfelet!


*Jag vill ta tillfället i akt att påpeka att det inte är
den här typen av förträngning jag skriver om.

No questions.

(Jag har gjort något så obeskrivligt dumt, själviskt och korkat. Jag var så övertygad om att jag aldrig skulle göra det, att det var något jag inte var kapabel till att göra. Trodde att jag var smartare. Visade sig dock att jag inte var sådan jag trodde, att jag inte var så stark som jag hoppades att jag var. Och nu får jag lida för det. Och det är jag glad för, när man gör något som är fel ska man straffas. Det är det som gör att man lär sig av sina misstag. Mitt livs största misstag och mitt livs svåraste läxa.

Jag har blivit något som jag själv alltid har hatat. Inte en speciellt trevlig känsla. Inte för att jag förtjänar någon trevlighet... Men jag hoppas att det går över, att det tar slut. Helst igår.)

Blank.

Idag har jag inte tagit mig ur sängen. Jag gjorde ett försök någon gång på eftermiddagen då jag gick upp och tände kökslampan och tänkte börja göra i ordning. Sju sekunder senare så släckte jag lampan och gick tillbaka till sängen.

Nej tack. Kanske en annan kväll.

Det är en, lätt överförfriskad, ung herre som står utanför mitt fönster och skriker
"Sug min balle!".

Ja, jag är en dålig människa.

Idag när jag kom hem så cyklade jag förbi en tjej som lagade en cykelpunktering. Inget konstigt med det. Det som gjorde den här scenen värdig att återberätta var det faktumet att hon var uppklädd till tänderna och lite till. Klassisk überfinsittning-klädsel. Det var en vacker kontrast. Och helt sjukt roligt att se. Speciellt som det stod en annan tjej bredvid i hängahemmakväll-kläder bredvid och tittade på.

Hoppas i alla fall att den finklädda inte fick smuts på sin fina röda klänning eller sina eleganta skor.. Okej, men jag önskar verkligen att jag hoppades det! Jag kan inte hjälpa att skadeglädjen är den bästa.Ja, jag inser att världen kommer straffa mig på grund av att jag gladdes åt flickan i finkläder som lagade punktering. Vill bara be världen snällt att inte ge igen genom att ge min cykel punktering - för jag har ingen som helst aning om hur man lagar det.

Surt sa räven om pannkakan.

Idag när jag satt på föreläsningen så bestämde jag mig för att laga lassagne till middag idag. Planerade att i huvudet och tänkte på alla detaljer däromkring.*+** I alla fall. När jag kom hem så kollade jag upp hur man gjorde ostsåsen i min fina kokbok. Ställde mig sedan för att diska undan gårkvällen/morgonen och mitt i diskningen så känner jag hur jag stelnar till och innuti mitt huvud börjar en röst skrika att jag ju använde de sista äggen igår. Alltså kunde jag inte göra såsen. Alltså kunde jag inte göra lassagne idag. Jag blev såklart besviken, och jag hade ju redan tagit upp köttfärsen! Så medan jag fortsatte diskningen så började jag fundera på vad jag istället kunde göra med den. Kom dock inte på något för att jag var så besviken över lassagnen.

När jag var färdigdiskad så gick jag för att lägga tillbaka kokboken på sin plats och sneglade då i förbifarten på receptet, och till min förvåning så behövdes det inga ägg. Det var tydligen inte samma slags sås som står i den kokboken som finns hemma på ön som jag alltid använt förut. Alltså så kunde jag nu göra lassagne, Jippie!

Men. Nu vill jag inte ha lassagne längre...


*Koncentrationsförmågan på föreläsningarna behöver fortfarande lite finslipning.
**Jag vet att jag är konstig, men planering och organisering är lite av en tvångstanke hos mig.

Bara ett litet tag? Två timmar - max tre?!

Missförstå mig inte, jag gillar mina marsvin väldigt mycket. De är väldigt gulliga - som exempel kan jag ju nämna Harrys morgonrutin vilken går ut på att så fort han se mig ge ifrån mig det första livstecknet för dagen, det vill säga när jag sträcker mig efter mobilen, så hör man hur det rasslar till i bursströet och när man tittar upp så sitter Harry med framtassarna på matskålskanten och väntar på att jag ska lägga i mat - det är gulligt. Absolut.

Men. Vore det fel, och vore det att anses som djurplågeri, om jag fyllde gubbarnas små munnar med något, exempelvis paprika, och sedan knöt ett band kring munnen på dem för att på så sätt skapa en munkavel. En munkavel som skulle tysta deras eviga skrik efter mat?

...

Jag skulle såklart lämna nosen fri så att de kan få luft!

...

Och jag  skulle inte dra åt så jättehårt, bara så att munkaveln verkligen satt fast och inte ramlade av!

...

Jag var rädd för det.. 

Jag kan inte ens komma på en någorlunda passande rubrik..

Jag fann mig själv stå framför frysen och tänka "Det finns ingenting att äta.". Det faktum att det där inne finns två sorters fisk, köttfärs, kyckling, nuggets och korv var en insikt som lös med sin frånvaro. Att jag dessutom har alla tillbehör till detta som kan tänkas - potatis, pasta, spagetti, ris, pommes, couscous och till och med lassagneplattor - var inte heller det något som verkade relevant. Sedan den detaljen att jag har de flesta sorters grönsaker jag gillar, även det kändes som om det inte alls hade med saken att göra. Att sedan lägga till det faktum att jag har ägg, fil, bröd och knäckemacka; det är verkligen helt oväsentligt i sammanhanget.
- Problemet kvarstår dock. Det finns ingenting att äta.

För att sammanfatta eftermiddagens föreläsning.

Farfar kan nicka till svar, hunden kan inte skriva en skylt och jag måste starta en stiftelse för att se till så att mina blommor får det bra efter min bortgång.

Dessutom så gör [censur] konstiga saker med sitt tangentbord för att uppnå allmän utlösning.


- Ja, koncentrationsnivån var väldigt hög...

Till vem anmäler man en utnyttjad ringklocka?

Eller snarare: till vem ringer man om man vill få personen som, i klart onyktert tillstånd, tycker att det är en bra idé att helt random trycka på alla ringklockor han/hon går förbi torterad med två dygns konstant upprepning av tusen nålar?

För ärligt talat, min ringklocka känner sig ledsen, utnyttjad och inte alls speciell av sådant beteende. Den sitter nu på dörren och gråter. Eller snarare: den hade gråtit om det vore så att det var något som dörrklockor var kapabla till.

Slicka mig. Jag är en glasspinne.

Jag fryser något så otroligt mycket. Hur ska jag kunna koncentrera mig på att vara en duktig student när jag skakar så mycket av köld att jag tappar pennan och mina fingrar är så stela att jag inte kan vända blad? Det är illa nog att stå ut med Uffes utläggningar i vanligt tillstånd men i denna version av Ice Age? Omöjligt.


- Hur sorgligt är det för övrigt inte att man är fullt kapabel att sjunga delar av Teletubbies-låten på svenska när man hör den engelska versionen?

"Tjurfäktning för amatörer."

Det känns ju som en otroligt bra idé eller hur? Det måste ju ändå vara ett av guds mer grymma skämt? Det är ju illa nog att det finns folk som gör det för att kunna ta hem mat till familjen, men att öppna upp för amatörer?

Fast om man nu är så korkad att man ställer upp får man skylla sig själv att man blir stångad, hamnar i koma och vaknar upp med öppna sår över hela kroppen. Det finns liksom inget medlidande för ett sådant handlande.

Två timmar.

Så mycket tid av min tid tog det att organisera allting inför kursen som startar i morgon. Nu har jag varenda övning, uppgift, rättsfall, lag och OH-bild som finns att få tag på. De är ordnade och inlagda i datummärkta mappar och planen är att de ska så förbli under den kommande månaden.
- Två svordom timmar. Det är inte rätt.

Annuendag naken.

Igår lovade jag mig själv att jag skulle tvätta idag. Detta för att undvika att behöva gå naken till skolan imorgon. Känns som ett lite för stort statement att springa in i föreläsningssalen naken, tror att det märks att jag är tillbaka ändå. Idag så tänker jag istället att äsch, det finns ju såklart något jag kan ta på mig imorgon. Och imorgon, då ska jag tvätta..

Ifall det nu skulle vara så att jag inte hittar något klädesplagg imorgon så kan jag ju i alla fall tacka min speciella stjärna för att jag inte har solat något i sommar. Tänk så pinsamt det hade varit att gå naken till skolan om jag hade haft vita bikinilinjer!


Djävulen.

Det där med att Djävulen skulle ha ett helvete, det tror jag inte alls på. Det är istället den där saten som har uppfunnit MSN. Hur många fina människor har inte gått ner sig i MSN-träsket? Jag vet i alla fall att jag satt där till klockan fem inatt, eller i morse, och det kan inte vara annat än Djävulens verk. Å andra sidan var det väldigt länge sedan jag satt någon längre stund på MSN, men det försvarar ju inte beteendet på något sätt eller vis.

Nej, det där med helvetet är bara hittepå, det var MSN Djävulen kom på för att fördärva mänskligheten. MSN och alla liknande pratapåinternet-funktioner.

Stor överraskning.

Svårt att tro att jag inte är ett dugg trött med tanke på att jag sov i över tre timmar tidigare ikväll.

Svordom.

Jag hade precis skrivit ett ganska långt inlägg om att jag somnade i dryga tre timmar och hur jag mår på grund av det och precis när jag skulle publicera så lade mitt internet av och inlägget försvann. Jag tänker itne skriva om det. Bara så att ni vet. Ledsen att ni gick miste om det, för det var ett välskrivet inlägg. Om jag får skriva det själv, vilket jag ju får - om inte annat på grund av den anledningen att jag ju har lösenordet till den här sidan och därmed har tillgång till möjligheten att skriva.


Aj, aj, aj, aj, aj, aj, aj, Aj, aj, aj... Aj.

Dagar som denna önskar jag verkligen att jag var en sådan där människa som inte tog några som helst fel beslut. Inga dumma idéer, ingainfall, inga dårskaper. För en sådan människa skulle aldrig få för sig att för första gången sedan slutet av våren ta på sig ett par högklackade skor och trippa iväg till andra änden av campus. Det skulle aldrig hända.

Men eftersom att jag nu inte är en av dessa personer så gick jag såklart iväg. Tänkte att det var dags att skola in fötterna i klackar igen. Tänkte att så illa kan det ju inte vara att jag inte klarar dit och hem, man är ju trots allt veteran. Självfallet så skrek den där kloka rösten i huvudet att det itne var en bra idé. Och självklart förstod jag att jag skulle få ont. Men jag tänkte ändå att, varför inte? Någon gång måste det ju ske. Tyvärr så valde jag idag, och tyvärr så valde jag att gå hela vägen istället för att cykla. Fär ifall jag hade cyklat hade jag bara behövt gå några korta sträckor. Intervallträning alltså. Men nej, iväg gick jag. Och det gick jättebra, de första hundra metrarna. Sedan började det kännas lite avdomnat. När jag sedan sprang runt i de olika husen så blev det bara värre och värre och det enda som stoppade mig från att ge upp gången och istället krypa upp för trapporna här hemma var att golvet var så smutsigt.

Vad som stör mig mest är att jag valde de snällaste klackarna. De som jag uthärdast mest i, de som är skönast - bortsett från höst/vinter klackarna då. Det var verkligen en skräckupplevelse. Dessutom hade jag missbedömt temperaturen ute så jag hade på mig alldeles för mycket kläder. Eller snarare var det så att jag gjorde en felbedömning när jag tog på mig den stickade sjalen. Så kallt var det inte. Oh jag kunde inte ta av den heller för jag hade en vit BH och en svart tröja. Ingen bra kombination, men det var ju bland annat för att dölja det som sjalen var där.

Nämnde jag skavsåret? Skavsåret från helvetet? Det enorma, onda skavsåret? Skavsåret som har sett till att jag aldrig mer kommer kunna ha skor på mig?


Den här kossan behöver kanske inte oroa sig..


Med tanke på föregående inlägg alltså. Korven lär ju inte ha doppats i så många senapsburkar innan menar jag.

Oj, oj, oj...

Hur deprimerande är inte tanken att man indirekt har haft sex med alla personer som den man själv har haft sex med?

Idag skulle jag göra ingenting.

Självklart så blev jag uttråkad och gjorde en massa. Tänker inte tråka ut varken er eller mig genom att rabbla upp sakerna, men tro mig: det var mycket. Just det här fenomenet är något som verkligen irriterar mig. Idag hade jag nämligen åsidosatt till en dag då jag inte skulle göra någonting, idag skulle jag vara ledig och imorgon skulle jag börja med alla tråkiga kommahemeftertvåmånader-sysslor. Alltid när man [läs: jag] har bestämt mig för något sådant här blir jag rastlös och det slutar med att jag bryter mitt löfte om att göra ingenting.

Men. När man istället har en miljon saker som man verkligen måste göra, saker som det är bråttom med, då blir det istället tvärtom. Helt plötsligt är det hur underbart som helst att göra ingenting och bara ligga och vara lat. Det spelar ingen roll med vilka hot jag kommer med, ingenting blir gjort. Ord som snart, strax och sedan nöts ut ordentligt. Det är så orättvist.

Nu ligger jag i alla fall i min säng med fönstret öppet och lyssnar på regnet. Det är väldigt trevligt.

Antiklimax.

Jag har längtat hem något så sjukt mycket de senaste veckorna, och nu sitter jag här. I min alldeles egna, underbara säng. Min lägenhet har fått en liten IKEA-uppiffning. Marsvinen har en ny bur. Jag har äntligen skaffat mig en skrivare. Allt är ganska bra alltså. Men ändå.

Det känns så.. Ingenting. Bara trist, tråkigt och ensamt. Framförallt... Absolut ingenting.

Hej då

Gotland!

Min kudde luktar pojke

...

Idag blev jag utskälld av en pantningsmaskin inne på ICA Maxi...


"Kasta inte in flaskorna!"


Nytt så kallat "mission in life".

Ja, jag har gjort universitetsgrejen och det var inte riktigt min grej. Istället ska jag bli sömmerska och designer. Har precis haft mitt första möte med en symaskin sedan högstadiet och vi tog oss båda ur det hela med alla våra delar i behåll. Dessutom så blev revan i min kjol ett minne blott!*

Det är ju svårt för er att veta men symaskiner hatar mig, avskyr mig till och med. Jag måste ha varit ledare för ett massmord på symaskiner eller något liknande i ett tidigare liv som jag nu i denna livscykel får tillbaka. All världens symaskiner har gaddat ihop sig. Mellanstadiet och högstadiets syslöjd är något som än idag ger mig mardrömmar. Allt som kunde gå fel vid användandet av en symaskin gick fel. Det var så extremt att det var sorgligt. Det hela slutade med att jag oftast satte mig med ett garnnystan och lekte.***

Men nu har alltså allt detta vänt. Jag hoppar av studierna - Project Runway! Here I come!


*På grund av det sköra tyget så lär den ju snart gå sönder igen, men för tillfället är den hel så att jag åtminstone kan ha den till stan imorgon. Förhoppningsvis går den inte sönder mitt på Öster.**
**Bäst att jag tar på mig extra fina trosor imorgon, ifall att..
***Däremot så lyckades jag, efter mycket bråk med symaskinerna, färdigställa två underbara skapelser. Det ena var en sidensvart mantel till min lillebror. Det andra var en samling på uppåt en tio små mjukisdjur i diverse olika former och färger inklusive en tygtavla med kardborreband att fästa dem vid. Jag var väldigt stolt över den där****, tyvärr finns den idag inte kvar eftersom att min lillebror valde att förstöra den.
****Detta var alltså i mellanstadiet, inte under högstadiet.

Ingenting kvar.

Satt och såg på Pang i bygget till pannkakorna idag, och jag älskar verkligen den serien. Basil är underbar, och det är så roligt. Problemet är bara att jag inte kan skratta eller le längre, så det gjorde mig bara mer... vad jag nu är. Jag försökte, men det kändes bara falsk och gjorde ont. Jag är för tillfället allt jag själv avskyr. Bland annat person som skriver något kryptiskt som ingen ändå förstår och bara irriterar.


Kalhygge.

Idag när jag satt i frisörstolen så trodde jag att jag skulle bryta ihop alá Top Models-deltagarna under deras makeover dag. Det var väldigt svårt att hålla sig lugn samtidigt som jag såg hur mer och mer hår försvann från mitt stackars huvud. Jag har nämligen väldigt tjockt hår; tunna, fina strån - men väldigt många sådana. Frisörskan nämnde sådär nonchalant i förbifarten att det nog vore en bra idé att klippa ur mitt hår så att det inte skulle vara lika tungt och eftersom att jag blir helt nollställd från åsikter när jag sätter mig i en frisörsstol så sa jag okej. Jag sa även okej till att klippa upp håret mer än vad jag egentligen tänkt. Dessutom så rök ju uppåt en fyra-fem centimeter hår bara på grund av att jag inte klippt mig på ett år innan idag.

Jag mådde fysiskt dåligt när jag såg allt mitt hår försvinna, och det enda jag kunde tänka  var "varför?!, varför?! varför?!!!". Och anledning var ju helt enkelt att jag som nämnt blir helt åsiktsfri hos frisören. Det är ju deras jobb att veta vad som skulle passa, så de borde ju ha rätt - så jag har svårt att säga emot även om jag kanske tänker att nja... Och paniken var ju som ni kanske förstår av min skrift total när jag såg allt hår falla till marken. Det hade lätt kunnat fylla en ICA-kasse.

Så nu sitter jag här, med knappt något hår alls kvar, det är så tunt så tunt. Och jag älskar det. Det blev så sjukt fint. Tack!