Da-da. Och lite annat.

Idag höll vi alla på att ramla av våra stolar när vår föreläsare började dela ut kort med siffror med för att dela in oss i grupper. Sedan fick vi gå och ställa oss i olika hörn i våra grupper "1:1 ställer sig i hörnet, 1:2 här bredvid mig, 1:3 där borta...".

För att göra det hela ännu värre fick vi sedan skriva anonyma lappar för när vi helst ville ha tentan; torsdag eftermiddag eller fredag förmiddag.

Nej, nu ska jag gå och packa väskan inför i morgon. Med två block, lagbok, två häften, kurslitteratur, frukt, matlåda, vattenflaska, pennskrin, dator och lite sådant. Den här kursen borde komma med personlig bärare.

Det kändes för övrigt underbart att vara tillbaka idag. Klackar första gången sedan i våras! I was me again.

Den första jag mötte på campus var för övrigt UP, ödets ironi? Nej, då. Det var ingen fara. Efter Hej och Jag kände inte igen dig* gick vi direkt på att skojsa om att vi borde skriva masteruppsatsen tillsammans.


*Har hänt flera gånger sedan luggklippningen. Frågan är om jag blivit värre eller bättre nu, det förtäljer ingen. Men eftersom jag anar värre är det ganska skönt att inte veta vad folk säger bakom ryggen på en.

Kappan efter lusten.

Igår bestämde jag att jag skulle tvätta idag istället för i morgon. Idag har jag dock bestämt att jag tvättar i morgon istället för idag.

Dissad.

Igår fick jag sms av Picks att hon sett "hon i Linas kvällsbok och att hon skulle hälsa från mig, haha". Jag hade aldrig hört talas om Linas kvällsbok så jag slog upp det på Wikipedia där det stod:

"15-åriga Lina går i nionde klass och bor i radhus med sin familj i Rödköping (så kallat Dödköping). Fortfarande är hon både okysst, oerfaren och har oskulden kvar. Detta vill hon ändra på och blir ihop med den äldre Danne trots att hon egentligen inte gillar honom, utan mest för att passa in bland sina kompisar, den snygga och populära Thea och den alternativa men våpiga Carro. Lina är övertygad om att Thea och Carro bara är med henne för att se bättre ut i jämförelse. I hemlighet är Lina förälskad i Ivar, en nyinflyttad sjundeklassare med vildvuxet hår och manchesterbyxor som bor på en husbåt med sin alternativa familj och som dessutom sjunger i kör. Lina och Danne dejtar och har fumliga och trevande sexförsök men Lina känner sig blyg, frigid, dum och ensam."
Från Wikipedia.

Jaha... Är det här vad Picks tror och tycker om mig så att hon när hon såg skådespelerskan kände ett behov av att rusa fram och berätta om mig? Snällt. Speciellt omtänksamt att skriva ett sms om det till mig. Hon är verkligen en fin människa den där Picks.

Ja, hon blir i alla fall inte ansvarig för att skriva min kontaktannons om jag någon gång känner mig i behov av en sådan.

Skulle vara skönt att slippa själv.

Min granne dammsuger. Undrar om man kan gå och ringa på och höra om han/hon kan tänka sig att ta min lägenhet också när han/hon ändå håller på...

Det blev bra till slut.

Om än aningens rörigt.


Det syns inte här, men på sängen sitter det en sängkappa. Har ni försökt sätta fast en sängkappa ensamma på en 140 cm säng någon gång? Tur att det blev snyggt säger jag bara.

Förresten, ser ni de röda häftena på skrivbordet? Det är fyra häften till kursen med arbetsmaterial. De kostade 720 kronor. Jag lekte fågelholk när jag insåg att de fyra delarna det stod om i informationsbladet faktiskt var fyra olika häften med priser mellan 120 - 250 kronor. Speciellt som kurslitteraturlistan utöver dessa var tre, dubbelsidiga, sidor lång. Men det är lugnt, jag hade ändå inte tänkt äta något den här månaden.

Tur att de var röda i alla fall, så det finns något de där avskyvärda röda golvlamporna matchas med i mitt nyinredda hem. Om jag hade kunnat gå tillbaka till mig själv för tre år sedan på IKEA och säga "Nej Therese, inte de lamporna, speciellt inte i rött." hade jag gjort det. Men nu är det som det är.

Och ja, jag ska sy upp gardinerna. Förmodligen dagen innan första inlämning på kursen.

Min ståndpunkt i valet.

Jag vet att jag skrivit om Alexander Skarsgård här tidigare som om han vore guden* i mitt liv. Det är dock inte hela sanningen. Jag skulle vilken dag som helst dumpa Skarsgård för Jason Ritter inklusive ansiktsbehåring om tillfälle gavs.

Nu tror jag i och för sig inte att jag en dag kommer stå i valet och kvalet mellan Skarsgård och Ritter, men nu är det i alla fall dokumenterat vad jag skulle valt. Och det trots att Skarsgård är 193 cm och Ritter bara är 177 cm. Och det vet ni som har koll på mig att det är... ja, det är otroligt att jag väljer en kort och brunhårig över en lång och blond.


*Sett till "kändisar".

Etc.

Jag känner mig velig idag. Vet inte alls var jag ska göra av mig själv. Biblioteket? Städa? Packa upp det sista? Göra ingenting? Laga storkok? Göra armband? Måla/rita? Epilera benen? Skriva in schemat i nya kalendern? Läsa lite? Sy upp gardinerna? Rensa köksskåpen?

Min "sovångest" är back.

Klockan är några minuter midnatt och vad gör jag? Lyssnar på det här:


Tre räcker i den här lägenheten.

Jag köpte fiskar igår. Idag ligger det helt plötsligt fullt med små "kulor" i akvariet. Bäst för fiskarna att det antingen bara är luftbubblor eller att de, om det är något annat än luftbubblor exempelvis fiskägg, äter upp eländet. Det tredje och sista alternativet är att det är två honor och därför inte finns någon som kan bespruta de eventuella äggen.


Om inget av dessa alternativ uppfylls och det blir fiskbäbisar? Ja, som Lo påpekade idag så fyller hon snart år, och Picks är snart ett år äldre hon med så i så fall får det bli födelsedagspresenter.

"Ska bara."

Idag mötte jag upp Picks och Lo på stan för Gina Tricot* och sallad. Efter ätandet var det dags att bege sig hemåt, först skulle jag bara förbi The Body Shop för att köpa mina bodybutters** och sedan en snabbis förbi Hemköp.

När jag kom ut från The Body Shop såg jag 50-70 % rea på DNA och kunde ju inte låta bli att titta in. När jag klev ut därifrån såg jag hur nära Indiska jag var. Efter Indiska gick jag ner på Din Sko. När jag ändå var så nära kunde jag ju lika gärna gå ner på Lindex och se om de hade kvar nagellacket jag gillar, väl där inne kom jag dock på att det var på Åhléns jag köpt det. Och på Åhléns kunde jag ju lika gärna titta efter sängkappa. Och när jag nu ändå skulle ner till Åhléns kunde jag ju lika gärna passa på att springa förbi de fina skorna på Scorett som ändå ligger på vägen.

I gallerian på vägen till Scorett ligger Glitter. Och Vila. Och på vägen ut från Scorett fanns den konstiga skoaffären jag inte minns namnet på. Bredvid den ligger Cubus som kanske hade några fina nagellack? På väg från Åhléns gick jag vägen förbi affären med fina väskor och de hade 50 % på alla väskor. Till slut kom jag fram till Hemköp för att sedan bege sig hemåt i störtregnet som lyckades börja just då lagom.

Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om jag älskar den eller tycker den är ful...


*Vad annars?
**Jag glömde de jag redan ägde i kylen hemma på ön. Inte bra. Varken för psyket eller plånboken. I kylen finns även alla mina nagellack. Bredvid kylen, på bänken, ligger mitt nyinköpta fruktskal. Perfekta ställen att ha sina saker på. Jag menar jag ska ju snart tillbaka dit och kan hämta dem. Eller ja. Snart och snart. Vid jul i alla fall...

Usch.

Min lillebror börjar gymnasiet idag. Och jag är livrädd. Inte för att det inte ska gå bra för honom, det tror jag absolut. Nej, det jag är rädd för är tjejerna.

Jag vill inte att Lillebror ska bli tillsammans med någon idiottjej, och låt oss vara ärliga: jag lär tycka att alla eventuella flickvänner tillhör kategorin idiottjej hur bra hon än är. Bara för att han är min lillebror liksom. Så nej, usch. Det vill jag inte vara med om.

Hoppas han är/blir homosexuell, det känns som om att det skulle vara lättare att hantera.

På tal om impulsiv.

Fan, fan, fan.

Impulsiv.

I början av sommaren planerade jag att färga håret innan jag lämnade ön. Men när det blev dags att lämna ön bestämdes det att vi skulle till min fasters sommarstuga där det bara finns sjövatten så då bestämde jag mig för att vänta med färgningen till senare i höst. Sedan blev fastersresan inställd men då tänkte jag i alla fall vänta till senare i höst med färgningen.

Idag i bilen på väg in till stan kom en plötslig beslutsamhet och ovilja att ha kvar mitt utväxtfyllda hår dock till mig och jag beordrade* pappa att åka till Öster så jag kunde köpa toning. Så nu sitter jag här med nytonat hår.


*Okej, bad.**
**Det var för övrigt Lillebror som körde in mot stan, jätteläskigt att han är så stor nu.

Jaa...


Hur det gick till när Therese fick två dagar extra på ön.

Pappa pratar i telefon med min faster som vi skulle till på torsdag. De pratar om en läckande kran hos min faster.
Pappa: Ja, men vad är det för sort då? Den ena måste man ha specialverktyg till och sådant har jag så det kan jag ta med på torsdag.
Faster: Något jag inte hör.*
Pappa: Men... Ska ni dit på torsdag?
Faster: Något jag inte hör.
Pappa: Nej? Det är nu på torsdag?
Faster: Något jag inte hör.
Pappa: Jo? Vi kunde inte förra helgen och skulle därför komma veckan därpå för Lillebror börjar skolan...?

Och så vidare till det stod klart att min faster tagit en vecka fel och de skulle bort den här torsdagen.


*Pappa berättade att hon sa att de skulle ju  till min kusin som bor långt bort på torsdag och då kunde de köpa en kran.

Något jag inte hör.

300 välspenderade kronor.

Idag var jag i stan och träffade Lo, i princip mitt enda sociala engagemang utanför jobbet på hela sommaren. I alla fall så var jag även på min enda runda på stan. Och med runda på stan menar jag att jag var inne i de tre affärer av intresse som var öppna. D&D -skor och väskor-, La Vie -inredningsgrejer- och Åhléns. Inte för att det var speciellt många ointressanta affärer öppna heller. Gotland är nämligen U-land när det kommer till öppettider. Eller alltså, jag vet att det är ovanligt med söndagsöppet i stort i landet förutom i storstäderna men i Visby på sommaren borde det faktiskt vara öppet.

Det jag ville komma till när jag påbörjade detta inlägg var att jag självklart kom hem en väska rikare. Bytte till den direkt i affären genom att lägga ner min gamla väska i den för att på så ssätt kanske kunna hindra pappa från att uppmärksamma mitt inköp. Tyvärr har pappa koll på mina väskor så det första han sa var "Fin väska, är den ny? Idag?" men han blev inte arg i alla fall. I vanliga fall brukar han sucka lite och tycka att det är onödigt eftersom att jag redan har så många väskor. Skor tycker han dock ännu mindre om när jag köper. Och det är anledningen till att de underbara skorna jag beställde hem från H&M som kom häromsistens ligger längst in i garderoben där han inte kan få syn på dem.

Älskar innertyget! Och resten av väskan med. Var lite osäker i butiken om den var för tråkig, men icke. Kär.


Extraknäck?

I våras ringde något slags rekryteringsföretag runt* och hörde om man ville registrera ett konto hos dem eftersom att det var examensdags eller något sådant. Jag hörde inte riktigt vad människan sa, hon pratade fort och jag var upptagen med uppsatsen så jag svarade ja och la på. Idag fick jag ett mail om aktuella jobberbjudanden. 32 stycken. Jättebra att jag rregistrerade mig!

Eller ja. Det var visserligen 32 jobb inom data/it. I Stockholm.


*De utgick från en nummerlista de fått av universitetet. Up fick ett samtal av samma person några minuter senare, de gick i bokstavsordning. Väldigt orginellt.

Kill me. Kill me now.

Lillebror har två typ 16-åriga tjejkompisar hemma. Våra rum ligger bredvid varandra. Väggarna är tunna och de har dessutom dörren öppen så deras fascinerande konversationer går inte att unkomma hur mycket jag än försöker. Åter igen: Kill me. Kill me now.

När jag gick förbi i andra änden av korridoren.
Sthlmstjejen, exhalterat: Är det där din syster?

Ja Einstein. Vem annars skulle det vara? Någon random tjej som kliver runt i vårat hus? Suck.

I like.

Den här frisyren och fiskbensflätan är för övrigt sommarens favoriter.

I am the greatest! Och ack så blygsam.

Jag är så svordom bra på mitt jobb att folk kommer tillbaka bara för att jag är "så gullig".

Intresseklubben...

I morgon påbörjar jag min sista arbetsvecka. Något som känns väldigt, väldigt, väldigt skönt. Missförstå mig inte; jag gillar mitt jobb men nu är det faktiskt skönt att det snart är över.

Dimma på sjön, precis som i en skräckfilm.

I natt var jag, en kompis och pappa och fiskade kräftor. Allt utom kräftantalet gick bra tills dess att vi vid tolvsnåret tyckte det var dags att åka hem. Då var batteriet till elmotorn slut. Så vi började ro. Och ro lite till. Och lite till. Sedan märkte vi plötsligt hur våra "håll", det vill säga det vi navigerade efter för att ta oss hem, plötsligt inte fanns längre. Helt borta. Som tur var hade vi två stjärnor som vi antog var på ett ungefär rätt också. En framför båten, och en bakom. Så vi rodde lite till. Så försvann den ena stjärnan också.

Världens tjockdimma lade sig över hela sjön, så tjock att vi inte ens kunde se fören på båten, allt var bara grått. Den sista stjärnan försvann några korta stunder men som tur var aldrig så länge att vi hamnade fel. Så vi fortsatte och ro. Eller ja, vid det här laget var det pappa som skötte själva framförandet av båten, jag och kompisen rodde innan dimmans tillslag när vi letade burflöten. Till slut efter många årtag lättade dimman ovanför oss lite och till slut, när vi var kanske 100 meter från land såg vi små, små ljuspunkter. Vi hade lyckats hitta tillbaka nästan helt rätt på vår brygga. Något som inte varit fallet utan den där lilla stjärnan, utan den hade vi kunnat ro runt, runt i evigheter... Strax efter två var vi hemma.

På grund av den obefintliga sikten var det inte riktigt läge att leta flöten till burarna mitt på sjön så i morse strax efter åtta gav jag och pappa oss ut i regnet och blåsten som då kommit. Blåsten som för övrigt gjorde att jag var tvungen att hjälpa elmotorns framförande genom att ro.

Nu är Therese trött. Och aningens stel i kroppen.

Finland är min hjälte

!!!

Jag blir så trött.

Jag trodde i min enfaldhet att när man beställer tillfällig eftersändning av sin post så händer just det, att posten eftersänds. Men tydligen så eftersänds bara viss post. Paket till exempel eftersänds inte? Och det är ju väldigt lyckat att ha ett paket liggande i Linköping. Och ja, man kan be någon annan hämta ut det f - örutsatt att den personen har med sig min ID-handling det vill säga.

Vänta här nu. Jag beställer eftersändning för att jag under några månader kommer befinna mig så långt från mitt hem att jag inte kan hämta min post. Jag betalar för att få min post till ett annat ställe. Fast sedan får jag inte det. Och jag kan inte be någon av de människor jag känner i min hemstad att hämta det åt mig för då behöver de mina handlingar. Ska jag då skicka mitt legg till någon som kan hämta paketet, med posten? Låter inte helt friskt. Speciellt som det inte ens är en möjlighet eftersom att just legget är en sådan handling som är bra att ha med sig och alltså inte ha kringåkandes med posten.

Jag förstår verkligen inte varför inte paket eftersänds, det är ju helt sjukt. Om jag hade möjlighet att hämta ut paket på mitt vanliga utlämningsställe hade jag ju knappast behövt eftersändning av min post.

Jag avskydde posten redan innan det här, det är inte direkt varmare känslor nu.

Me like.

Idag är det måndag. Ifall ni missat det alltså. Nej, min poäng med detta konstaterande är att måndag kväll är min favoritkväll*. För då finns det True Blood att streama. Nej, True Blood är inte någon vidare bra serie, speciellt inte förra säsongen, men den är definitivt genomlevbar på grund av Skarsgård-tittningen som erbjuds.

Så ikväll få jag krypa ner under mina två täcken i mitt mörka rum och titta på Skarsgård.

Sms från början av sommaren
Lo: Har du hittat någon på ön att leka med då?
Jag: Nej, jag vill se till att vara helt och hållet fri ifall Alexander Skarsgård skulle få för sig att komma förbi mitt jobb.


*Förutsatt att jag hinner på måndagkvällen alltså, ibland kan det bli tisdag eller onsdag kväll också. Någon enstaka torsdag. Eventuellt en fre... ja, ni förstår.

By thess.


Mitt senaste verk, och det som för tillfället toppar favoriterna. Eller, topp tre i alla fall. Är nog dött lopp mellan det här och två andra. Fick erbjudande om att sälja mina smycken på jobbet, men det känns alldeles för läskigt för att jag ska våga. Bara för att jag avgudar dem betyder det ju inte att någon annan gör det och dessutom vill betala för det. Att andra inte gillar dem i sig är för all del inget problem, men skulle vara så sorgligt att se dem osålda på disken.

På tal om arbete och armband så avskyr jag för övrigt att jobba inom ett område som inte tillåter armband. Men får ta igen det i höst. Är dessutom inte mycket jobb kvar nu. Bara två veckor. Helt otroligt hur snabbt det gått och framför allt hur det samtidigt kan kännas som om jag varit här i evigheter.

Bitter.

Nu har jag plockat fästingar igen. Någonstans kring lika många som förra gången. Dagens enda utomhusaktivitet har varit tvätthängning. Varför är jag så attraktiv för fästingar att jag inte kan hänga tvätt, på en ställning på den nyklippta gräsmattan, utan att få 20-talet fästingar?

Om jag överlever två sådana här anfall ska jag definitivt vaccinera mig nästa år.

Tvätten får hänga där ute för alltid. Synd att det var nästan alla mina kläder.