Triumf!

Jag hittade var man ställer om sökmotorn i adressfältet från Bing till Google på min Surface 2. Hur skönt som helst, har drivit mig till vansinne. Är normalt en Firefox-flicka men det finns så klart inte på den här. Vilket också är irriterande, men nu slipper jag i alla fall Bing. Maken till värdelös sökmotor har man ju inte sett sedan man var liten och hade en kvarts datortid i skolsalen.

Årets önskelista.

Jag gjorde klart årets önskelista häromdagen och skickade till Tomten, alltså pappa. Innan någon sätter något i halsen är det naturligtvis inte så att jag förväntar mig att få allt på listan av min stackars pappa. Jag har bara de senaste åren haft som vana att från och med några månader innan jul ha en lista på mobilen där skriver upp sådant jag kommer på vartefter jag kommer på dem sedan får han välja fritt. Tycker det blir roligare så.
 
Listan nedanför är den som skickades till pappa, dock utan alla länkar, det kändes onödigt att ta med här. Den är utan inbördes ordning men om jag skulle välja en sak skulle jag välja GlossyBox. Och så vill jag väldigt gärna ha Color Wheel. De kostar tolv kronor styck så jag hoppas att jag kan få ett gäng sådana oavsett vad annars jag får. Om jag får något alls alltså. Pappa, förlåt Tomten, kanske inte tycker att jag varit snäll nog för klappar i år.

- GlossyBox!
Det jag fick i födelsedagspresent.
- Takedown twenty (bok)
- Mr popper's penguins (dvd)
- Narnia (dvd)
Del 1-3
- Bones (dvdbox)
- Sminkborstar
- Stekgryta
Tror det heter så? Sådan man kan göra grytor och sådant i, som är sådan där beläggning i du vet?
- Skärgrej
Vet inte vad det heter men sådan där "platta" man han om man exempelvis ska skära papper med kniv? Sådan där rutad så man kan skära rakt och så?
-Sephora
Det finns alltid något jag vill ha på Sephora, så eventuellt gå förbi där när du är här.
- Lush
Eventuellt någon av deras julklappsboxar
- Nagellacksställ
- Color wheel!
Transparent! Och många! Gärna för en 100-lapp.
- Förvaringsbox Muji
Sett på Åhléns

Älskar att slå in saker.

Nu går vi ju verkligen in i presentinslagningssäsongen och jag värmde upp med det här paketet till Bekantens föräldrar. Älskar det. Jag köpte en likadan grej till pappa* som jag och Lillebror ska ge honom i julklapp och jag gillade resultatet så kommer bli en likadan i julklappspapper till honom. Lite fantasilöst kanske, men varför laga det som inte är trasigt som det så fint heter.
 
 
*Min idé först.

Vinter- och juluppdatering.

Jag har försökt att vintra- och jula till köket litegrann. Det är så hopplöst från början det där rummet, men om man fokuserar på den här delen så är det okej i alla fall. Hittade underbara gardiner på Rusta, älskar domherrar. Jag är som bekant en periodare och just nu är jag i en sådan period där jag vill ha massor med utsmyckningar på bordet. Inte jättepraktiskt alla gånger, men det funkar. Älskar den lilla busken med guldglitter på. För att inte tala om renasken. Och kransen så klart, men den har ju hängt där sedan i somras. Det enda som egentligen fattas nu är nötter att ha till adventsljusstaken samt en mer julig löpare, men jag har inte hittat någon jag gillar än.
 
IKEA-kassen är för övrigt inte en inredningsdetalj utan den innehåller julpynt, julklappar och julklappsinslagningsattiraljer. Var ska man annars ha de sakerna än i köket... I helgen blir det i alla fall till att jula upp ordentligt här hemma. Det är dags nu. Speciellt med tanke på att jag åker iväg mot mitten av december och alltså går miste om nästan halva julmånaden här hemma.

Tjatigt med mat kanske, men jag gör inte så mycket annat förutom att plugga, alternativt har dåligt samvete över att jag inte pluggar, längre.

Det här är en utveckling av en rätt min faster bjöd på för några år sedan. Utvecklingen består i att jag, i stället för att bara använda kyckling och potatis, har i det jag råkar ha hemma vid tillagningstillfället.
 
Det som verkligen lyfter den här rätten är dock det som sker precis i slutet. Först så tärnar man fetaost och strör ut över formen, här kan man själv välja om man mest gillar varm eller kall fetaost men jag brukar alltid slänga in den i ugnen några minuter extra. Viktigt att den inte smälter dock. Sedan blandar man balsamvinäger med lite flytande honung, more is more. Slutligen öser man på med rucolasallad vartefter man ringlar över, dränker, alltihopa med balsamvinägerblandningen. 

Äntligen.

Igår tog jag tag i mig själv och färdigställde lampskärmen jag påbörjade i slutet av augusti. Den har stått trekvartsfärdig på vardagsrumsgolvet men inte nu längre. Nu står den helt färdig på vardagsrumsgolvet. Ska blir spännande att se hur många månader det tar innan den blir upphängd. 

I'm friends with the monster that's under my bed.

För fullstor version, klicka här.

Det blev lite tripp, trapp, trull med bilden den här gången. När jag målar mina bilder är de nämligen väldigt stora och passar inte in i bloggformatet, varför jag alltid har med "klicka här"-grejen eftersom jag på pinterest lägger upp orginalversionen och inte den förminskade som hamnar här. Jag inser dock att det förmodligen är noll personer som använder sig av klicka här-funktionen och just denna gång kände jag därför att jag behövde lägga upp dels en där man, förhoppningsvis, kan se hela bilden på en gång, och en lite större där den i alla fall är lite mindre förminskningspixlig. Spännande genomgång, eller hur.
 
Hur som helst är det här en bild som jag faktiskt påbörjade för evigheter sedan. Men sedan var det som vanligt med mina WIP:ar,  nämligen att jag glömmer av dem. Så hörde jag Eminem och Rihannas The Monster och kom och tänka på en annan WIP jag hade liggandes, men i jakten på den hamnade jag i stället vid denna och det kändes rätt, så jag tog helt enkelt och färdigställde den. Det har i princip aldrig hänt. Att jag färdigställer en gammal WIP alltså, men. Som vi alla vet från reklamen. Plötsligt händer det.

Dagens föreläsning...

 

Årets billigaste lyxjulklapp.

 
 
 
Jag köpte något paket med fyra olika sortsers havsflingsalt i. Wild garlic, med jod, lime och jalape(n med båge)o. Sedan hittade jag de här små glasflaskorna på Clas Ohlson. Och ett plus ett blir ju som bekant två, om man inte är min Lillebror som, när han var liten, hävade att det blev ett eftersom att "om man lägger en jordhög på en annan jordhög så blir det en jordhög". Papperslapparna följde med. Vad det kostade? Under hundralappen.
 
På tal om salt så använder jag i princip aldrig salt i matlagning. Enda gången är väl egentligen när jag gör potatis i ugn. Det är så mycket salt i allt annat så jag tycker det känns onödigt att tillsätta mer.
 
 
 

Bekanten. Charmör sedan 1986.

Så. Jag provade en ny foundation igår. Och när jag kom hem och Bekanten fick se mig utbrast han i "Vad fin du är idag!". För det första. Vadå idag? Jag är fin alla dagar, det ska du ha svordom klart för dig. För det andra. Jag gillar inte den där förvånade tonen. Den funkar inte för mig. Så skulle han förklara vad skillnaden var. "Din hy ser så jämn ut. Som en porslinsdocka. Du strålar." Jaha? Till skillnad från i vanliga fall när min hy ser helt ojämn och hemsk ut menar du?
 
Så resten av kvällen fortlöpte naturligtvis på följande sätt från min sida...
"Nu går jag och min ojämna hy och duschar." "Nu går och och min ojämna hy in i vardagsrummet." "Jag och min ojämna hy går och lägger oss nu."

Så kan det gå. / Den inkompetente Bekanten. / Nu skrev jag ut det!

Notera att jag hittade förpackningen så här i skåpet, öppen utan förslutningsklämma. Vem gör så?
 
Igår skulle vi ha spagetti och köttfärsås till middag, och när jag stod i duschen på eftermiddagen kom jag, av någon anledning, att tänka på att jag inte hade koll på huruvida vi hade spagetti hemma eller inte eftersom jag inte använt spagetti på evigheter*. Så jag frågade Bekanten. Han visste inte. Så jag bad honom kolla innan han gick till gymmet så han kunde köpa det på vägen hem om vi inte hade något. Han svarade att han skulle göra det.
 
Så blev det kväll och matlagningsdags varpå jag frågade nyss nämnda Bekant om han hade kollat innan han gick. Vilket han så klart inte hade gjort. Och inte fanns det någon spagetti i skåpet heller. Bekanten undrade varför det var hans fel. Och det är väldigt enkelt. Det finns faktiskt två anledningar. Ett. Han kollade inte fast han sa att han skulle. Två. Han har under den här färsk pasta-perioden använt den vanliga spagettin flera gånger till sin lunch och alltså inte skrivit upp på inhandlingslistan att det behövs köpas. Vilket han aldrig gör. Det driver mig till vansinne. Listan finns på kylskåpet, hur svårt är det att skriva upp någon när man märker att det börjar ta slut? Hur som helst fick Bekanten gå iväg till affären medan jag började med köttfärsen.
 
När jag var i skåpet i jakt på balsamvinägern så hittade jag ett paket spagetti. Då har alltså människan lagt spagettin på fel plan. Det finns nämligen ett system i det där skåpet, ett system som Bekanten inte bemödar sig med att uppmärksamma. Han kör bara in allt tills det är en stor hög med grejer utan någon som helst struktur. Han gör likadant i kylskåpet så där är det också kaos.** När jag satt med tre kompisar en lunchrast på LiU för några år sedan och de alla klagade över sina pojkvänner hur de inte torkade av diskbänken efter att ha diskat och en massa andra vardagsgrejer och sa att alla killar är så, så tänkte jag att så var det så klart inte. Jag kände massor, åtminstone en eller två, killar som kunde föra sig i ett hem. Men alltså. På riktigt. Jag tar tillbaka det. De är inkompetenta hela högen, det är jag säker på.*** Jag hoppas verkligen det, för annars känner jag att jag kunde fått en sådan som har lite hushållsvett i stället.
 
 
*Köpte på mig en bunt med färsk pasta när det var extrapris och nu var den slut.
**Seriöst. Hur många gånger ska man behöva säga att inget färskt kan ligga nere i högra lågan för att den är fryskall? Eller att vindruvorna måste stå längst upp eftersom det är för kallt på övriga plan? Att smöret inte kan stå högst upp för att det är för varmt? Och så vidare i all evighet.
***Se, Bekanten, du har gnällt nu i flera månader att jag inte outat här på aed att vi har blivit tillsammans. Varsågod. Nu är det gjort.****
****Dock osannolikt att han läser det här inlägget. Han brukar inte göra det när det är mycket text:
 

The Originals.

Alltså. Ibland blir jag så trött på mig själv. Jag följer The Vampire Diaries. En serie som ibland är bra. Ibland inte. Hur som helst älskade jag Klaus. Jag är alltid team Bad boy. Och så i slutet av förra säsongen(?) hände massa saker och så var han helt plötsligt borta. Med en påbörjad storyline helt oavslutad. Och först häromdagen kom jag mig för att googla om han skulle komma tillbaka, så visar det sig att han gått och fått en egen serie. Hur kunde jag inte lista ut det själv? Jag fattade ju direkt att PLL-grejen skulle bli en egen serie (Ravenswood).* Snacka om mental felprioritering.
 
Hur som helst var det ju skönt att jag nu hade en liten samling av avsnitt att beta av. Tror jag sett fem stycken och herregud vad den slår vampyrdagboken hitintills. Ingen velig Elena, ingen töntig Stefan. Om de nu bara kunde flytta över Caroline och Damon till The Originals så skulle jag vara nöjd med mitt tv-liv i alla fall. Eller ja. Jag skulle gärna slippa varulvsflickan, men jag antar att hon är ganska bra för storyn, och senaste avsnittet jag såg var hon inte helt outhärdlig.
 
 
*På tal om PLL. Så. Långsam. Serie. Och personen som avknoppades till den där spinoffen är ju i princip den tråkigaste karaktären av alla i PLL. Jag har för all del inte sett spinoffen, men snark vad tråkigt det låter.

Allt och inget. Mest inget.

Herregud, den här veckan har bara flugit förbi. Jag kan verkligen inte förstå hur det kan vara söndag. Och jag har ändå inte gjort något speciellt, men jag var ledig både måndag och fredag så det spelade väl naturligtvis in. Har fått igång julklappsinhandlingen. Jöpt en del grejer till Lillebror, pappa samt en grej till Bekanten som han själv bad mig köpa när vi var på stan tillsammans. Någon samlingsgrej med Johan Falk-filmer. Jag vet. Världens tråkigaste julklapp någonsin. Och visst att det var något han verkligen ville ha, men det kändes ändå tråkigt för mig personligen att bränna en del av julklappsbudgeten på det. Jag tycker inte att det är människan som tar emot julklappens nöjdhetskänslor som är de viktiga. Jo, det gör jag så klart. Men ändå. Johan Falk. Usch.
 
Sprang på en ö-granne på Söder samtidigt som jag pratade med pappa på telefon. Och pappa och den här ö-grannen kände varann innan vi flyttade till ön. Liten värld och allt det där. Jaja. Jag är ledsen att jag inte är roligare nu för tiden, men. Jag vet inte. Är väl i någon slags... ja. Svacka kanske.

Igår. Han borde ha vant sig.

På förmiddagen hade jag och Bekanten en diskussion om hur lång tid vi hade kvar på ett avsnitt vi påbörjat kvällen innan. Eller, diskussion. Jag sa att det var tio minuter, Bekanten att det var mycket mer och jag sa att han hade fel. Så på kvällen när han skulle kolla hur mycket vi hade kvar... Ja, då var det så klart tio minuter.
 
Bekanten, uppgivet: Måste du ha rätt precis jämt? Det börjar bli jobbigt.

Fixardag.

Bekanten ville ju göra något roligt igår, riktigt så blev det inte. I stället roade vi oss med att rensa ur förrådet i lägenheten och tack vare mitt initiativ tog vi även, äntligen, itu med att börja plocka ur köksskåpen på sådant vi inte använder så att det vi faktiskt använder får plats. Det blev en hel del rundor till uteförrådet med saker. Först ut i köket blev glasen. Nästa gång går vi nog på muggskåpet.
 
Om mina fingrar var svarta av trycksvärtan efter att ha lindat in alla glasen plus en hel hoper till som stod på diskbänken? Ja.

Slår chokladkalendrar med hästlängder.

Jag ber om ursäkt för bilderna, men min dator har tydligen bestämt sig för att inte alls sammarbeta, så vi får helt enkelt leva med det här. Hur som helst är det här min nagellackskalender. Ett nytt nagellack varje dag. Snacka om en nagellacksnörds dröm. Just innan jag införskaffade mig den här hade jag lovat att jag inte skulle köpa nagellack på ett tag eftersom jag hade så många och ändå inte hann använda alla. Jo men visst, så att... det löftet gick det ju sisådär med. Och eftersom jag är världens otåligaste människa var ju det inte direkt ett alternativ att vänta med att öppna till december, så det här är min novemberkalender. Står även i kö till en Benefit-kalender* och om jag lyckas få tag på en sådan kommer den blir mer av en "en lucka i timmen"-kalender.

 
*Kommer bli så ledsen om jag inte får tag i en. Trodde inte mina ögon först jag såg att det skulle släppas en sådan. En kalender med bara smink i. Och inget vilket smink som helst, utan Benefit-smink. Älskar Benefit.

Jag just nu. Tydligen.

Bekanten: Vill du inte göra något roligt i morgon då?
Jag: Nej.
Bekanten: Okej, jag frågar lite senare igen.
Jag: Senare?
Bekanten: Ja, du är lite kinkig nu så då är bättre att fråga senare.
 
Jahapp...
 

Ytterligare nio utanför bild.

Man kan inte ha för många ljus.