God morgon.

Bild som inte har någon koppling till inlägget.
 
Alltså, seriöst. Den här klockflyttargrejen* har förstört hela min vecka. Jag går liksom och lägger mig klockan nio och vaknar klockan fem. Inte okej. Har därför varit sjukt seg hela veckan. Låg i sängen nu på morgonen och verkligen försökte somna om, men det var lönlöst. Inte bara för att jag var pigg, utan även för att Bekanten låg och andades så tungt att det kom vindpustar på mig. Och det funkar inte för min sömn. Jaja.
 
På tal om uttryck som god morgon och har du sovit skönt så är just sådana sägelser ett bra sätt att göra mig irriterad på morgonen. Jag vet inte varför, men jag blir provocerad. Att reflektera över mitt mående är inget jag vill göra direkt när jag vaknat. Om jag sovit dåligt eller drömt konstigt vill jag inte bli påmind om det tack. Och vem är du att bestämma om min morgon är god eller inte.
 
 
*Jag och Bekanten var för övrigt precis nynerkrupna i sängen när klockan var kvart i tre i söndags natt och... Ja. Vi hade lite problem med att klara ut om klockan skulle bli två eller fyra när klockan blev tre. Det slutade med att, efter en sisådär fem minuter, Bekanten fick googla eländet.

Bästa ingredienserna när man vill göra köttfärsåsen roligare.

Apetina och bladpersilja.
 
Jag avskyr frågor av favorit-karaktär. Dels eftersom jag är en sådan periodare och dels för att jag är så glömsk att jag aldrig kan komma ihåg vad jag har för favorit. Men en av mina favoriträtter är hur som helst köttfärsås med spagetti, gärna färsk pasta av något slag. Och när det kommer till köttfärsås är jag en enkel flicka. Rödlök, paprika och champinjoner är allt jag behöver för att vara nöjd. Men, jag gillar även att lyxa till det. Med bland annat det ovan. Jag gillar även att ha i svarta oliver, tomater, soltorkade tomater, riven morot och en hel massa andra grejer. Kanske inget världsrevolutionerande inlägg, men bilderna jag egentligen tänkt skriva inlägg om hade jag tydligen inte fört över till datorn så jag tog det jag hittade.
 
På tal om ingenting hade vi för övrigt besök av en fågel i köket idag. Jag var i vardagsrummet och hörde konstiga ljud få köket och blev minst sagt aningen förvånad när jag kom ut dit och såg en fågel som förtvivlat gång på gång flög in i fönstren i sin strävan att komma ut. Det var en liten springa öppen bara, och jag vet inte hur den kom in men ut hittade den definitivt inte. Så det var bara stänga in sig i köket med fågeln, för att undvika att den skulle flyga ut i lägenheten, och få ut den. Jag hade dock tur för den flög in bakom gardinen där den lugnade sig lite så jag kunde smyga fram och öppna fönstret och sedan vifta lite på gardinen så den flög igen och så försvann den ut.
 
Just när jag var i vardagsrummet och hörde ljuden och gick ut mot köket var jag livrädd. Och som alltid i situationer när jag ska undersöka ljud tänkte jag att det är vid sådana här tillfällen en hel biosalong skriker åt offret att inte gå mot ljudet utan i stället springa iväg för att det är den galna mördaren de hör.

Whatever floats your boat.

Bekanten står i köket och lagar mat till sina lunchmatlådor. Han knackar av sleven i stekpannan och säger efteråt "Kom in!" varpå han fnissar åt sig själv.

Let me introduce.

 Viktigast vid görandet av denna macka är att fullkomligt dränka brödets skäryta i citronsaft. 

AFK, torsdagstema.

 För fullstor version, klicka här.
 
Veckans tema är away from keyboard och det ni ser ovan är ett förslag på vad man kan göra då. Lustigt egentligen hur det kom att bli just mascaramålning jag gjorde med tanke på att det är min mesta hatdel av sminkning. Jag har nämligen jättedåliga ögonfransar som vägrar vara böjda, hur jag än bär mig åt. Så i min värld, när jag sminkar mig själv, förstör bara ögonfransarna. Kan titta länge och avundsjukt på människor som har fina ögonfransar och vara så bitter på mina egna.
 
Fler bidrag hittas hos veckans temasättare artemilia.

Oops.

Jag sjunger gärna när jag duschar. Eller. Nej. Jag fulsjunger gärna när jag duschar. Gärna gamla godingar som den där om korvgubben med en låda på magen exempelvis. Jag vet. Men i alla fall. Idag var det R. Kellys I believe I can fly, och när jag kom ut ur duschen gick jag exalterat till Bekanten och frågade om han ville se koregrafin jag hade gjort. Och det ville han. Så jag visade den.*
 
Jag: Visst är den bra?
Bekanten: Ja, det var gulligt.
Jag, samtidigt som jag går ut i köket: Gulligt? Det skulle ju vara sexigt. Erotica!
 
Och alltihop var så klart på skoj. Tills jag såg att köksfönstret var öppet och någon var ute på balkongen bredvid och därför säkert hörde när jag halvskrek ut "erotica". Då kändes det inte så himla roligt längre, det måste jag medge.
 
 
* I (pekade på mig själv) believe (pekade på huvudet) I can fly (gjorde flaxande ving-rörelser), I believe (samma som innan) I (pekade på mig själv) can touch the sky ("tog" upp i luften). Jag vet, bra.
 

Noll koll.

Det ser inte så gott ut på bilden men herregud vad underbart det är. Lammstek, självfallet färsk från Gotland, med rosmarinsås. Gjord i söndags.
 
Alltså, ni förstår inte hur efter jag ligger i mitt liv. För att nämna ett exempel hade vi igår frågestund inför tentan och jag fick då, efter två månader, reda på att tentan inte alls är uppdelad i två separata delar som jag trodde utan att det är en stor härlig sak på sex sammanhängande timmar. Bra att veta liksom. Ja, herregud. Jag har verkligen noll aning om hur det här ska gå, men det är väl därför det finns omtentor...
 
Så mitt liv är av naturliga skäl inte så speciellt roligt nu. Bekanten har det också lite tufft så det är verkligen underbart hemma för tillfället. Så hemskt är det inte, men roligare har vi ju haft det. Fick idag reda på att Lillebror kommer på snabbvisit om några dagar så det muntrar upp. Han utnyttjar oss för sovplats så han hinner med morgonbåten dagen efter. Man får ta det som erbjuds antar jag. Är för övrigt galet avundsjuk på honom som får åka till ön, jag vill också! Menmen. Har bokat julbiljetterna i alla fall så om inget oväntat händer blir det ungefär två veckor där i december. 

Gott!

Vaniljyoghurt, färska hallon och Kellog's all-bran.

Obehagligt.

Bekanten har nyligen köpt den här björnen, och jag bestämde mig för att, så länge, hänga den i kransen i köket. En dålig idé visade det sig. Nu när vi sitter här med tända ljus ser det nämligen ut som om den blivit hängd. Inte världens roligaste vy när man sitter och äter lördagsmiddag kanske. 

Så här roligt har jag det. Utanför bild är en enorm hög med kurslitteratur. Yay lördag...

 
 

Torsdagstema: Ljus. (Fast i mitt fall mörker.)

För fullstor version, klicka här.
 
Ja, ännu en sådan där vecka där jag verkligen borde göra annat än ett bidrag till torsdagstemat men ändå fann mig själv sittandes här. Det blev dock en väldigt snabb version den här veckan och jag vet inte vad jag tycker. Men när jag nu "slösat" bort, om än inte allt för mycket, pluggtid på den här är det lika bra att publicera den, annars hade det verkligen varit slöseri med tid.
 
Hur som helst, och vem vet vad det säger om mig, så var det första jag tänkte när jag läste att veckans tema var ljus: mörker. Kanske inspirerat av att Once upon a time kommit igång igen, som dock varit halvtråkigt hitintills, med sina onda och goda karaktärer. Jag vet inte, men jag är som huvudregel alltid Team Dark, så det föll sig helt enkelt naturligt. Nu är kanske inte just det här alstret supermörkt, men jag tycker inte att hon ser ut som någon man skulle vilja ha som ovän i alla fall.
 
Flera bidrag hittas hos veckans temasättare, Smäm.

Uppmuntring.

 

Nej, jag har inget att skriva om idag.

I bokhyllan har jag den här ståendes och igår morse låg hela bokhyllan i skugga förutom just den här bilden som lystes upp av några solstrålar. Hur fint som helst.

Make me up.

Jag har länge varit nyfiken på att prova något från Idun, men det har inte blivit av. Var dock inne på Apoteket Hjärtat och de hade en ta tre betala för två-kanpanj på alla sminkvaror så tänkte att det var dags nu. Färgerna stämmer som vanligt inte överens med verkligheten, till exempel är den till vänster inte vit utan mer... pärlemoskimrande. Vildkaprifol heter den, och den gjorde jag redan vid förra julen hintar om till Bekanten att jag ville ha i julklapp, vilket han dock inte registrerade, men nu är den alltså min. Jag vet inte, på baksidan står det att det är en ögonskugga men jag kommer främst använda den som highlighter.
 
Och jag behöver egentligen inte bruna nyanser eftersom jag redan har hur många som helst, exempelvis både Naked 2 och Naked Basics från Urban Decay som bara de fyller en människas behov, men smink och nagellack har kommit att bli min kryptonit. Kan inte stå emot. Dessutom skulle just de här vara extra skonsamma och på vintern blir mina ögonlock superkänsliga och blir stickiga och svullnar lätt upp vid sminkbärande, så jag hoppas att de här kanske ska hjälpa mig med det.
 

En perfekt höstdag.

Eftersom vi har årskort på Skansen* tyckte vi att det soliga vädret förtjänade en tur dit. Det var hur många fasaner som helst där och herrarnas färgglada fjädrar i kombination med höstlöven gjorde sig minst sagt bra ihop. Älskar de små huvud... stråna? Synd att det inte var någon som hade stjärtfjädrarna utvecklade, tycker det är så himla coolt.
 
När jag var på Skansen tidigare så var jag i ärlighetens namn inte så förtjust. Främst på grund av att jag jämförde det med Kolmården, men Skansen har vuxit på mig och numera är det en av mina favoritplatser här i Stockholm. Så fina områden. Längtar till julmarknaden. Förra året vi var där började det snöa stora, fluffiga snöflingor. Det var magiskt. Åtminstone tills det började blåsa, mulnade igen helt och blev blött och kallt.
 
 
*Så värt det, hur många fina promenadalterativ som helst. Eller ja. Många i alla fall.

Fail.

Jag och Bekanten har Netflix och hjälp vad jag älskar det. Mitt nuvarande bakgrundsprogram, det vill säga program jag har igång samtidigt som jag gör något annat, exempelvis sminkar mig, är Jordan. I senaste avsnittet jag hade på hade de lyckats få med en scenarbetare i bild. Hur klantigt som helst. Jag gissar att det är en ljudbomskille eftersom det ser ut som om att han håller i en sådan.

Torsdagstema: Mitt nya jobb som mönstertecknare åt en tröjstickarfabrik.

För fullstor version,
klicka här.
 
För fullstor version, klicka här.
 
Jag hade inte tänkt vara med i den här veckans torsdagstema eftersom jag har andra saker som, tyvärr, är viktigare. Men så fick jag i morse en idé jag helt enkelt inte kunde släppa. Och eftersom de där andra sakerna är sjukt tråkiga så sitter jag ändå här någon timme senare med ett bidrag. Och jag är glad för det eftersom jag blev nöjd. Fler bidrag finns hos denna veckas temasättare artemilia.

Bara så att ni vet.

Om det är så att ni brukar hänga här vet ni att Bekanten då och då får ställa upp som underhållning här. Ibland, ofta, på hans egen bekostnad.* Men han är en bra person också. Som vid midsommar till exempel när vi åkte för att plocka blommor, ekblad och björkar till midsommarutsmyckningen och det växte hur mycket smultron som helst där vi var. Då gick han i en brant backe och plockade det här strået med smultron till mig.
 
Jag hade förvisso borstat tänderna precis innan vi åkte så smultronen smakade inte så bra, men det var ändå de godaste smultronen jag någonsin ätit.
 
 
*Som exempelvis i somras när han satte på sig sin pappas hörselkåpor och jag mimade ord till honom, men pratade när han lyfte på dem och han på riktigt trodde att kåporna totalt stängde ut allt ljud. Han är så korkad ibland och då väljer jag att profitera på det.

Det blev gott.

 

Lammkött.

Innan ugnen.
 
Idag experimenterar jag. Som jag så ofta gör vid matlagning. Jag har aldrig varit en receptlagare eftersom det var så min pappa uppfostrade mig.* Och eftersom jag, själv, lagat mat sedan trettonårsåldern har jag ganska bra koll på vad som funkar respektive inte funkar smakmässigt. Idag är jag dock på helt nya marker. Vi hittade nämligen billig lammfärs och eftersom jag aldrig tillagat det, men velat, så improviserar jag alltså hej vilt.
 
Blandade färsen med fetaost, bladpersilja och salladslök. Som krydda hade jag kalvfond, mörk balsamvinäger, rosmarin och svartpeppar. Jag vet inte jag, men jag tror i alla fall på det. Till det köpte jag en sådan där förpackning med sopprotfrukter** vilka jag skurit ner tillsammans med potatis och tillagar i ugn tillsammans med biffarna här ovan.
 
 
*Min faster däremot är sjukt anal gällande recept. Hon tar till och med fram kryddmåttet om det står ett kryddmått peppar. Jag säger inte att det är fel, jag kan bara inte förstå det.
*Tror egentligen inte på sådant, men den var på extrapris och jag kände mig lat och orkade inte plocka ihop själv.

Min dag.

Handlat, pluggat, promenerat, haft huvudvärk, fixat grejer samt ordnat grönsaker till kvällens middag bestående av fredagens tacorester.

Jag tycker det är fint att IKEA värnar om ficktjuvarnas leverne.

 

Nya kärlekar.

Superdålig bild men det går ju trots allt att se hur underbara dessa muggar från H&M är. Nu måste jag bara börja dricka saker ur muggar så att jag får användning för dem. Tills dess kommer de få stå som prydnader någonstans. Önskar de fanns som tygpåsar. Hade varit perfekt.

Torsdagstema: höstidyll.

Veckans tema sattes av iamcaty och det är därmed där ni hittar veckans övriga bidrag. Jag personligen älskar hösten och med dess fantastiskt friska luft blir det äntligen dags att rota fram strumpbyxorna ur garderoben igen. Tycker det är så snyggt. Och skönt. Och alldeles, alldeles underbart. Faktum är att just strumpbyxor är väldigt centralt i mitt liv eftersom jag ALDRIG använder byxor. Ibland, mitt i vintern om det blir galet många minus, då tar jag på mig leggings, men annars sportar jag strumpisar större delen av året.
 
Lindex, 40 den, matta. Som jag klipper av fötterna på och använder vanliga strumpor till. Älskar det.
 

Men jag är inte bitter.

Vi har ingen vettig skivbordslösning i vår lägenhet så när man vill skriva ut får man helt enkelt ta sin skrivare och leta upp en golvplats och sätta igång. Vad vi därmot har är drömmar om ett till rum att ha en vettig skrivbordslösning i. Inte för att det förbättrar utskriftsituationen här och nu, men vem vet. Om några år kanske vi har det där rummet. Det är lite oklart hur dock, eftersom jag har noll intentioner att flytta ifrån den här lägenheten bara vi får ordning på kök samt tapetsering i övriga rum. Eller ja, lägenheten kan jag vara utan, men inte läget.
 
Hur som helst. Utskrivandet sker inte bara på golvet, utan även väldigt, väldigt långsamt eftersom jag har en av världens mest korkade skrivare. Den är inte helt självständig nämligen eftersom man måste hålla isär papprena i hållaren så att den inte tar fler än ett, "knuffa på" pappret den tagit så att det inte ska fastna halvvägs samt att man som mest kan skriva ut fem blad åt gången. Nu skriver jag ju förvisso ut med två sidor per sida och dubbelsidig utskrift, men när dokumenten* är mellan 50-100 sidor långa, så blir det en hel del hållande, knuffande samt även vändande, eftersom att den dubbelsidiga utskriften måste vändas manuellt.
 
 
*Ja, i plural. I många, många plural. Den här kursen är inte direkt en föregångare i kampen mot det papperslösa samhället.

När man måste kolla på mobilen för att veta vilken dag det är.

Det har hänt mig tre gånger hitintills idag...

Put me right here.

Jag skrev ju för inte så länge sedan att jag hade köpt en förvaringsgrej till smink på IKEA. Och jag är hur nöjd som helst. Så skönt att inte behövs rota runt efter saker utan allt har sin plats och man kan se var den platsen är. Riktigt allt har inte tagit sig in i förvaringen än, och mina övriga nakedpaletter bor i tittskåpet jag visade för hundra år sedan eftersom jag inte använder dem på en daglig basis men de hade fått plats i facket under snedfacket vilket är ett stort plus.
 
 
Så var det ju det här med att jag inte hade någonstans att göra av boxen... Och det har jag fortfarande inte, men den har fått ett tillfälligt hem i ett fack i en garderob. Inte optimalt eftersom jag måste ha tyget liggande ovanpå för att det lär bli dammigt annars. Men i framtiden kommer jag att skaffa en byrå eller något där den ska få bo i en låda. Det här duger så länge.
 
 
Och slutligen, när vi nu ändå pratar förvaring, så köpte jag även förvaring till nagellacken. Också hur bra som helst. De här bor i en låda i en annan garderob, precis där jag hade tänkt ha dem.
 
De båda förvaringslösningarna är egentligen insatser till IKEA:s system och kostade i princip ingenting.