Jag vill ha en snopp!

Den tanken har tänkts x antal gånger under midsommarhelgen. Detta eftersom att toaletten vid min fasters sommarstuga ligger tjugo-trettio meter ifrån själva stugan. Ett avstånd som i vanliga fall är bagatellartat, men mitt i natten är det lite längre - då man måste räkna med läskiga ljud, galna hundar, grodor, fladdermöss och så vidare. Nattetid är i och för sig inte snoppen, i det här sammanhanget, så mycket värst mer användbar än det andra alternativet, men under dagarna..

Självklart är toaletten alltid upptagen när man kommer till den, åtminstone fyra gånger av fem. Samtidigt som man står och nästan dör, så ser man någon som faktiskt innehar en snopp bara strosa förbi in i skogskanten, för att komma åter någon minut senare, färdig att leva vidare med dagen. Det är extremt orättvist, jag tror ens inte att killar har vett att inse vilken bekvämlighet de innehar.

---

Inget slår dock bilresan från helvetet. Ifall det är någon där ute som vill återskapa den tar ni först en bil utrustad med combiutrymme. När det är klart fäller ni ner ena baksätet. Ni skaffar sedan en enorm resväska och en väldigt stor resväska, en stor bag, en normal bag, två ryggsäckar, en överfylld IKEA-kasse, en stor kylväska, två medelstora kartonger och massor av pappers-, och plastpåsar. Därutöver behöver ni en stor kaninbur, en mellanstor kattbur, en transportbur för marsvin, ett trähus för gnagare - modellen större, en hink med hö och en halv påse med katt-, och smådjursströ. Sedan fyller ni bilen med allt detta. När det är klart placerar ni två unga människor i baksätet, i vårat fall: jag och min lillebror*, och sedan spenderar ni uppåt en fyra timmar i bilen. Den sista halvtimmen ska ni sedan flytta den enorma IKEA-kassen och sätta den i någons, i vårat fall: mitt, knä - klockan ska då även vara mitt i natten och ni ska även ha genomfört en dryga tre timmar lång båtresa.


*Ja, åldersmässigt är han min lillebror, men storleksmässigt är han dryga halvhuvudet längre** och sådär killigt bred över axlarna.
**Ja, det gör ont att han har växt om mig - men jag har börjat att acceptera det..***
***Not!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback