Två frågor. Inget svar.

Det finns två saker som har stört mig ett bra tag nu. Två frågor för att vara exakt. Två frågor som ingen kan svara på. Har i princip frågat varenda person jag träffat, men inget. Ingen vet, och jag är så trött.

Den ena gäller könsbyte. När en tjej opererar sig till en kille... Får (hon)han en fungerande snopp då? Alltså kan (hon)han få erektion? Jag har väldigt svårt att tro att det är så. En följdfundering jag har gäller anledningen. Eller snarare folks inskränkta tankar. Ifall man opererar om sig är det ju som regel inte av sexuell natur, utan istället en djup psykisk och själslig övertygelse - något som det faktum att de ej kan få erektion bekräftar. För varför skulle någon operera om sig till kille endast för att få erektion om det inte är fysiskt möjligt? Om man ej kan få erketion vid könsbyte är alltså ett sådant inte sexuellt betingat, såsom många inskränkta personer påstår. För vad ska man med mjölken till när han i glashuset kollar in gräset på andra sidan ån?

Den andra gäller salmonella och kycklingar. För att man kan få salmonella av rå kyckling är ju en självklarhet, men. Varför får man inte salmonella av råa ägg?! De kommer ju, och består av, kycklingdna, alltså borde även de bära på viruset? Jag förstår det inte! För man äter ju råa ägg och det är inte farligt. Men rå kyckling är det. Varför?!


Kommentarer
Postat av: pickford

Fråga ett kan jag outa att jag också har funderat på. Tyvärr har jag inget svar.



Fråga två däremot kan jag spekulera i. För det första: salmonella är inget virus, utan en bakterie, dvs man kan råda bot på det med medicin. Virus däremot kan man bara förebygga med vaccin.



Salmonella-bakterier kan man ju hitta på äggskal, men nästan aldrig i ägget eftersom att de allra flesta skal är så hållbara att bakterien inte kan tränga igenom. Dessutom så sitter inte bakterierna, med all sannolikhet, i DNA:t på hönan/tuppen utan finns i blodet, slemhinnorna, organen osv. Jag menar, DNA:t kan ju aldrig ändras, utan det man föds med föds man med. Sen kan man bli sjuk senare i livet, ändra sitt utseende, men DNA:t ser likadant ut. Bara för att du sminkar dig varje dag hela livet, föds ju inte ungarna dina med smink. Kycklingen utvecklas ju dessutom i ägget och inte i hönan!



Om jag inte minns fel så är salmonella-bakterien dessutom en normal tarmflora hos vissa höns, varför det bara är vi människor som blir sjuka av det.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback