Idioter som inte tänker längre än vad näsan räcker. Avsnitt snö.

Ni vet kanske inte det men det snöade en hel del i Stockholm igår. På några andra ställen också vad jag förstår, men vi vet ju alla att det bara är snön i Stockholm som är den viktiga snön. Som med allt annat som händer i Sverige. Som häromdagen när det var det där omfattande strömavbrottet i just Stockholm, och Bekanten undrade hur SVT gjorde med julkalendern då. Om de fortfarande skulle visa den vid normal tid eller om de skulle skjuta upp den tills dess att elen var tillbaka. Eller om de sände en extrarepris då. Lite som den gången, för kanske sju, åtta år sedan,* när det gick upp för honom att det inte var hela Sverige som hade 08 som riktnummer. Jag frågade då varför han trodde att just stockholmare kalladet för nollåttor? Det hade han inget svar på. Och ja, han har bott här hela sitt liv.
 
Hur som helst. Det snöade alltså. Och stormade. Enorma mängder snö. Och som vanligt var folk helt galna och skrev saker som "Jaha, snö i år IGEN?!?!" som för att idiotförklara att snön låg på vägen och inte i fina vallar på sidan. Och för att kollektivtrafiken inte flöt på som den gör en onsdag i juli. Och det kanske är jag som är vrång, jag skulle dock inte sätta mina pengar på det, men jag tycker faktiskt inte att det är så konstigt att det kanske blir lite kaos när mellan en halv och en meter snö bestämmer sig för att göra besök genom en snöstorm.
 
Så idag när pappa ringde för att höra om jag var insnöad frågade jag honom om det verkligen är konstigt att det blir kaos år efter år. Varför frågar jag honom, tänkter ni kanske då. Vad har han för auktoritet i det här ärendet. Han är en pappa, lyder svaret kort och gott. Och som alla vet så vet pappor allt. Det är deras huvudsakliga uppgift. I alla fall så sa han att det självklart inte är konstigt eftersom att ett område som vid en decimeter snö tar en timme att ploga, förmodligen tar fyra gånger så lång tid att ploga vid mycket snö. I tätbebygda områden är det ännu värre eftersom det där inte finns någonstans att göra av snön så man måste frakta bort den också. Svårare än så är det inte.
 
Så, alla människor som gnäller över snökaoset kanske ska ta ett chillpill och tänka att det kanske inte är så lätt. Speciellt som det är samma människor som i vanliga fall säger "tänk på barnen i Afrika" när någon gnäller över ett så kallat I-landsproblem. Att få bort enorma mängder snö i en snöstorm samtidigt som vägarna är kantade med bilister som ger sig ut trots rådande väglag är nog snäppet värre än att filmen du tänkte hyra redan var uthyrd.
 
 
 
*Ja, vi har känt varandra länge.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback