Som en annan TV-såpa.

I natt gjorde en del högstadiekaraktärer gästspel i mina drömmar, bland annat en pojke vi kan kalla Eric. Det fick mig att komma att tänka på en väldigt lustig period i nian.

Under den här tiden var Eric skolans snyggaste pojke, jag kan i alla fall inte komma på någon som brädade honom. I alla fall så var det under en period den generella uppfattningen att han och jag var på väg att bli tillsammans. Flera personer ansåg att det bara var en fråga om tid innan det faktiskt blev av.

Som närmast var det precis innan jag skulle åka iväg en vecka till fjällen. Jag åkte iväg och fick under veckans första dagar reda på att han hade bett om mitt nummer från en kompis, så det var ju så gott som klappat och klart nu. När jag kom hem igen så var det första jag fick berättat för mig att Eric hade blivit tillsammans med en flicka som vi kan kalla Märta.

Här skulle man ju kunna dra slutsatsen att de levde lyckliga i alla sina dagar medan jag blev ensam och bitter. Och för all del, ibland är jag väl både ensam och bitter, men de levde då inte lyckliga i alla sina dagar.

För det första så visste ju Märta om hur det hade legat till mellan mig och Eric, så hon blev ju aningens... besatt av att se till att hela tiden demostrera att han var hennes och ingen annans. Eric fick exempelvis inte spela kort med oss* längre, något vi gjort på alla lektioner vi kunde smita ifrån under större delen av åtminstone nian. Någon gång då och då när han inte trodde att hon skulle komma på honom spelade han ett parti eller två. Oftast blev han påkommen och iväg dragen av fröken Märta.

Roligast från Märtas svartsjukeperiod är i alla fall när jag kom ut från en korridor, och Eric och Märta står på varsin sida av den korridoren jag då kom in i, drygt femtio meter bort. Eric fick syn på mig och log, Märta fick syn på att Eric tittade på någon, och att denna någon var jag, varpå hon slängde sig över Eric och började grovhångla med honom. Ord kan inte beskriva hur svårt det var att låta bli att skratta högt vid den synen.

I alla fall. En dag slog en nyhet ner i korridorerna. Märta hade varit otrogen mot Eric med deras gemensamma, men mest Märtas, vän. Och inte bara det. Märta hade varit oskuld innan hon var med vännen. Märta gav alltså sin oskuld till någon annan än pojkvännen Eric, till vilken hon sagt att hon ville vänta.

Värre brott finns det ju knappast att begå i den åldern, men om jag inte missminner mig helt så fortsatte de att vara tillsammans en stund efter det här, men det är jag väldigt osäker på så det ska vi inte skriva i sten.


*En grupp nior, Märta gick i åttan, bestående av kompisar till Eric och även vissa raggningsex.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback