Visa hänsyn idioter!

Jag kan bli väldigt arg på kollektiv av människor som anser sig ha mer rätt till saker och ting än övriga, och som vägrar att se saken från någon annan synvinkel än sin egna. Självklart finns det undantag i dessa kollektiv som faktiskt är normalt fungerande och har öppna sinnen, men för enkelhetens skull väljer jag i det här inlägget att generalisera över grupperna.

De två grupperna som går mig extra mycket på nerverna idag är hundägare och vegetarianer. Det händer nästan  dagligen på jobbet att det kommer in en människa på mitt jobb och vill ha med sig hunden in i huset. Sedan när får man ha in hundar inomhus på allmänna platser? Det är ju inte speciellt ofta jämfört när man inte får ha med dem in. Och sedan så skäller och svär dem åt mig för att jag säger att vi inte tillåter dem ta in sin schäfer*. Varför kan inte de här människorna inse att det finns personer som är allergiska. Varför skulle det vara viktigare att en hund får gå runt och dregla ner i våra lokaler än att allergiska människor ska kunna gå in där utan att bli sjuka? Sedan får ni gärna sitta och tycka att hundar är lika mycket värda som människor och bla bla bla, men det är ju en hundägares personliga affektionsvärde till sin hund det då handlar om. Jag menar, jag tycker hundar är jättesöta och roliga, men om det står mellan överlevnaden av en människa och en hund så skulle i alla fall jag prioritera människolivet.

Hundägare som grupp gör mig för övrigt arg på fler ställen än på jobbet. När man möter dem på stan eller på en livligt trafikerad promenadgata och de låter sin Lassie springa fritt utan koppel till exempel. Jag struntar i att du har världens snällaste hund, det vet inte jag och jag förväntar mig att människor med hundar respekterar att det finns hundrädda människor och dessutom lagar som säger att hundar ska kopplas. Och jag förstår att man vill släppa sin hund fri när man är i skogen, men då behöver man faktiskt inte gå på de mest befolkade lederna. Jag skulle kunna hålla på och skriva om det här nästan hur länge som helst, men jag har nog redan fått tillräckligt många hundälskare att hata mig med det jag redan skrivit.

Vegetarianer var det också ja. Satt och såg på Halv åtta hos mig. En av de fyra deltagarna var vegetarian, och det är helt okej för mig. Jag lägger mig inte i vad andra väljer att låta bli att äta. Det som gör mig arg är att varje gång den här människan är hos de övriga tre så tar de sig tid och gör ett vegetariskt alternativ till henne, men när det är deras tur att komma till henne så vägrar hon att göra ett köttalternativ. Och visst, här kan man börja debattera bakomliggande orsaker till att människan är vegetarian, men om man ser på det helt krasst som det faktiskt är. Ifall de är omtänksamma nog att ge henne ett vegetariskt alternativ, då borde hon respektera att de kanske vill ha kött.

Man måste förvisso inte alltid äta något från djurriket när man äter mat, men jag tycker själva grundidén att icke-vegetarianer alltid ska visa respekt för vegetarianer när det kommer till middagsbjudningar, men att det aldrig är tal om att det ska vara tvärt om är helt åt skogen. Varför ska vegetarianerna pjoskas med när de själva konstant talar ner om köttkonsumtion. Och i den här frågan så kommer såklart den klassiska biten in som alltid har upprört mig. Varför kan inte människor få äta, göra, tro, leva och allt vad det kan vara som de vill - och varför ska de som "avviker från normen" alltid ha en strävan att konvertera alla andra till sin egna tro?

Det gör mig så arg när någon kommer fram till mig och vill övertyga mig om någonting. Du får gärna vara Jehovas, vegetarian, kristen, etc för mig, men låt mig vara som jag vill vara! Det är ju inte så att jag går fram till en vegetarian och försöker tvinga honom/henne att äta en korv, varför ska jag då behöva lyssna på deras ständiga klagan på alla animaliska produkter?

Ja, det blev ganska långt. Men det här är den kortaste versionen, och förmodligen den som ändå gör folk minst arga. Nu har jag lyckats bli både irriterad och upprörd för att jag tänkt på allt det här. Bäst att jag försöker lugna ner mig med lite Dark Angel eller något annat oviktigt.

Eller förresten; en sista sak ska jag hata på: Hur dum i huvudet är man inte om man börjar röka cigaretter år 2009? Det är väl idioter om något.


*Dagens hund som ägaren ville ha in i lokalerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback