Blindskrift.

Har ni tänkt på det här med blindskrift? Jag gör det så gott som dagligen. Eller, ja.. Jag gjorde det litegrann förut i alla fall. Och att jobba inom den branschen måste ju kännas ganska så begränsande. Ramarna man har att röra sig inom är ju inte så överdrivet rymliga.

När det kommer till blindskrift handlar det verkligen om att det är storleken som avgör det. Man kan ju till exempel inte göra texten större än vad som människan har fingertoppar. Men erkänn att det vore extremt underhållande med en stor reklamskylt i blindskrift och man såg massor av blinda personer klättra omkring på stagar och känna på stora upphöjningar med båda händerna och försöka komma på för det första vilken bokstav det är, och för det andra vad bokstäverna tillsammans bildar för ord.

Något annat som känns aningen begränsande är ju färgvalet. Att göra en affisch i blindskrift blir ju inte en vidare upphetsande uppgift. De kan ju inte färglägga texten. På tal om färg så kan det itne vara enkelt att vara blind student, överstrykningspennor har ju ingen vidare funktion. Jag hoppas att det finns något smart som gör att blinda studenter kan markera i texter, om inte så borde någon komma på det. Helst igår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback