Lång, medelålders och bortglömd hög den fjortonde maj tjugohundrasju.

Idag har jag på mig långbyxor och långärmat. Helt galet. Jag minns ens inte när jag hade långbyxor senast. Eller jag minns att det var på en måndag, för att det var en indvalsdag. Var den gången då vi hade redovisningar och var i Steffenhörsalen. Det i sig låter ju knappast som en anledning till att minnas att det var just då man hade byxor, men saken är den att jag minns det på grund av min sittplacering. Jag hamnade nämligen under en period tillsammans med ungefär tre andra sittandes framför åhörarläktaren. Detta för att "alla skulle se alla" och att " det är så otrelvigt att prata när någon sitter pakom ryggen". Så jag och de övriga fick helt enkelt förflytta oss ner till stolar på golvet. Allt för att det fanns dem som inte vågade stå framför och ha sin redovisning. I alla fall så var jag glad att jag hade byxor den dagen och inte kort klänning som annars, med tanke på att det satt människor mittemot. Man vill ju kunna begränsa vem man visar upp sig för till viss mån i alla fall.
Hade även på mig ett linne den dagen, så när vi hamnade nedanför åhörarläktaren som vi senare gjorde så var jag tvungen att lägga halsduken över urringningen. Eller tvungen och tvungen, var väl mer att det kändes bekvämast så. Om jag inte missminner mig helt så var det den fjortonde maj. Inte alls säker, men det känns så. Vänta tror jag har det uppskrivet här någonstans, eller jag orkar inte leta igenom högen.

Högen ja, snart dags att rensa ur den. Det är nämligen där jag efter ha gjort något läggt samman alla papper som kommit fram ur det hela. Finns även diverse anteckningsblock, böcker och om jag inte missminner mig helt så ska där även finnas ett MAXIyatzy-spel. Känns dock som om det kommer dröja tills det sker. Att det skulle göra det idag är dock helt omöjligt eftersom att det är lördag. Nämligen vilodagen; dagen då man kan gå och skräpa hela dagen och göra absolut ingenting utan att ens ha tillåtelse att ha dåligt samvete för det. Är så i alla fall i min värld. Det faktum att jag har tvättat idag förstör väl det hela lite, men inte mycket.
Å andra sidan så hade jag aldrig tvättat om det inte vore för den lilla detaljen att jag två dagar i rad glömt bort att jag satt igång maskinen på sköljning. Två dagar! Hur kan man missa det? Första dagen är ganska så okej att glömma, men igår när jag satte igång en omsköljning så bad jag till och med lillebror att påminna mig. Det flög dock visst ur våra båda huvuden. Får väl i och för sig skylla mig själv lite också eftersom att jag satte igång den precis innan gästerna kom. Oavsett vilket så luktade det inte jättemysigt där inne när jag kom på det i morse. Så blev till att sätta igång en riktig tvätt, som jag inte glömde bort!

Just det, långbyxor var det. Känslan att ha byxor på sig var väldigt udda. Jag menar visst, jag använder ju shorts - men de är ju korta! Att ha tyg ända ner till anklarna kändes väldigt obehagligt till att börja med. Var dock skönt eftersom att jag under dagen har frusit lite.

---

Hörde dessutom att medelåldern på gatan har sjunkit då sonen till grannarna har kommit hem över sommaren. Tjugoettårig blivande brandman om planerna ännu är de samma.



Gårdagen resulterade för övrigt i endast ett krossat glas, två kubbvinster (en förlust, men det var de övriga medlemmarnas fel), en silverplats i krocket, massor av frisbee innehållandes en hel del "rädd för den stora saken gester", en affärsidé samt massor av elaka kommentarer. Det och mera.

Kommentarer
Postat av: Tilina

Eller hur!! Har letat överallt på nätet men hittar inte en enda DVD-utgåva med serien. Du råkar inte veta något om ifall man kan hitta den någonstans överhuvudtaget? =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback