Jag blir så arg.

Gissa vem som idag blev erbjuden drömlägenheten?! Lägenheten som jag var inne omkring tio gånger per dag på för att se om mina poäng hade blivit slagna. Lägenheten som jag blev deppig i flera dagar över att jag inte fick för att någon med högre poäng fick erbjudandet. Lägenheten som är underbar.

Och gissa vem som skrev på ett kontrakt för en liten, äcklig lägenhet igår? Okej, den är inte äcklig - men det är ju inte drömlägenheten. Det finns dock ett kryphål.
Jag ska nämligen få ett nytt kontrakt på den lilla, äckliga för att inflyttningsdatumet blev ändrat. Alltså kan jag strunta i att fylla i det och istället ta drömlägenheten. Finns såklart stora "men" i sammanhanget. Den lilla är billigare, marginellt bättre placerat ur universitetspluggandevinkeln och nämnde jag billigare? Drömlägenheten är dock större, vardagsrummet där är större än vad den lilla lägenheten är totalt. Drömlägenheten skulle vara min, med mina möbler. Allt skulle varit sådant som jag ville ha, inte sådant som var standard i hela huset. Plus att jag har en säker bostadsadress i Linköping om jag nu inte skulle komma in. Inte alls omöjligt med tanke på vilken "tur" jag har.
Vet verkligen inte vad jag ska göra...

Jag hade ju förlikat mig med den lilla lägenheten och såg (nästan?) fram emot det. Och pengafrågan har såklart stor inverkan. För månadshyran på drömlägenheten är lika stor som månadshyran (om man slår ut den på tolv månader) för den lilla är. Och i den lilla är allt utom internet inräknat. Så extremt fattig och drömlägenheten, eller bara fattig och studentlyan?

Ja, valet är väl självklart. Jag måste stanna kvar vid den lilla. En "riktig" lägenhet får jag skaffa mig om något år när man förmodligen har fått lite stabilare inkomst av extrajobb.


Fick för övrigt ännu en lägenhet där jag redan skrivit kontrakt på en. En precis likadan lägenhet. Helt plötsligt regnar det lägenheter. Känns dock aningen pinsamt från deras sida att de skickar ut ännu ett lägenhetserbjudande till mig? Speciellt som det är samma människa. De har såklart många att hålla koll på - men ändå. Lite koll måste man ha. I synnerhet då hon och jag varit i kontakt de senaste dagarna för att ordna inflyttningsdatum. Fast jag skulle säkert inte heller ha kopplat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback