Rastlös!

Det har verkligen varit en jättelångsam dag idag. Jag menar extremt. Vet inte när jag senast upplevde en sådan här seg dag. Förmodligen så känns det så för att jag vet hur mycket jag har att göra, men att jag inte gjort något av det. Eller jo, jag såg på Shark-avsnittet från i torsdags - men jag tror inte att det räknas faktiskt. Jag började även att städa. Jag avslutade det dock aldrig.
Jag tränade lite på talet och gjorde i ordning visuellt hjälpmedel. Men är inte säker på att jag ska använda det. Det känns så... klottrigt? Insåg även att mitt tal bara tar två minuter och trettionio sekunder att framföra. Det ska vara mellan tre och tre och en halv. Eftersom att jag gick över tiden med ungefär fyrtio[?] sekunder förra gången så måste det vara perfekt den här gången. Måste även komma ihåg att andas. Det är tydligen viktigt för överlevnaden eller något sådant. Klent men sant.
Nej, det enda vettiga jag har fått uträttat idag är nog att jag tvättade. Och det var ju bra. Är så mycket trevligare om man har nytvättade kläder på sig när man går ut i offentligheten tycker jag.

Jag har dessutom varit helt stissig hela dagen. Grymt energiöverskott. Fast inte ett skön sådant. Utan ett sådant då men verkligen vill göra någonting, men inte kan komma på vad det är. Det har resulterat i en massor av oavslutade projekt. som nu gjort att mitt rum är ännu mera stökigt än när jag började att städa det.
Självklart så vet jag varför jag är så otålig och rastlös - men det vill jag inte erkänna, ens för mig själv.

---

Idag så åt vi årets första grillade kött. Det är i sådana stunder jag verkligen inte kan förstå vad vegetarianer tänker med. Grillat kött är ju sommar - det är grönt gräs, stora badvågor, bikini, kjol utan strumpbyxor, tennis utanför huset, vattenballongskrig ; ja allt somrigt sammansatt i ett. Det enda som kanske var som ett litet moln idag var att salladen hette vintersallad. Men inte ska man hänga upp sig på småsaker?!

"Här ligger du däckad."

Idag har Therese inte mått bra. Något som alla som har sett mig kan intyga, om inte kanske följande citat kan ge en bild av det:
"Varför åker du inte hem för, du ser typ död ut."
"Här ligger du däckad."
"Du ser inte så pigg ut."
"Är du sjuk?"
"Är du bakis?" gånger fem ungefär.
"Fryser du?"
"Här kan du ju inte sitta och sova, leta upp en soffa åtminstone."
Etc.
Anledningen till detta var en extrem huvudvärk i kombination med avsaknaden av värktablett, dessutom en släng av feber. Spenderade uppåt två timmar halvsovandes på min datorstol med en rosa filt över mig. Och jag förstår kommentarerna helt och hållet  - jag såg nämligen mig själv i spegeln en gång. Något som jag så här i efterhand önskar att jag hade låtit bli. Den enda kommentaren som kändes onödig var om bakfyllan eftersom att det är ett ganska så välkänt faktum att jag inte dricker.
Dessutom så förstörde T det enda guldiga diademet jag äger! Väldigt upprörande.

Blev åtminstone lite bättre mot eftermiddagen. Eller klockan var ungefär halv två när äntligen P kom och hämtade mig. Sedan så blev det sämre igen när jag kom hem så jag gav efter och letade upp en Ipren. Sedan så la jag mig i sängen för att läsa [läs: sova] och vaknade motvilligt upp klockan fem när F väckte mig för att det var mat. Är fortfarande jättetrött dock. Inte fått sova ordentligt på evigheter. Hoppas att jag får göra det i helgen, men har ju endel att stå i.

---

Så skönt att det snart är lov. Kanske med en kram, kanske tidigare?

Så gör man Inte!

Jag kom nyss på vad det var jag drömde om inatt. Att jag färgade håret hos en avdankad frisör som numera bara utförde yrket lite på sidan av. Jag har visserligen aldrig färgat håret - men jag är tämligen övertygad om att det inte går till på det sättet som det gick! Får nästan ont i hårbotten bara jag tänker på det.

Världens bästa ljudkille - det är jag det!

Idag så har jag ont i huvudet och ögonen. Självklart så beror det på igår. Vad annars kunde det vara? Hoppas i alla fall att det är bra nu.

---

Idag har varit tröttsamt. Det började galet då lokalen jag skulle spela in i var dubbelbokad så att jag blev tvungen att stå och mima samtidigt som en scen byggdes upp runtomkring mig. Ja, det var lite pinsamt. Men cool som man är så gick det bra i alla fall. I alla fall om man ser till omständigheterna. På sätt och vis var det skönt för nu har jag inget bildmanus jag måste klippa efter längre!

Sedan så var jag världens bästa ljudkille. Något som är en stor bedrift, på flera många olika sätt. Bland annat på grund av att jag är tjej.

Dessutom så tog jag mig i kragen och skrev loggbok. Väldigt stolt över mig själv. Blev dock lite hafsigt på slutet eftersom att det blev bråttom till bussen.

Nej, det är som du får intrycket av: jag har inte gjort något roligt idag alls. För när jag kom hem så satte jag mig och kollade på Fråga Olle som jag spelade in igår eftersom att jag inte klarade av att vara vaken längre än till tio över nio. Det var i och för sig lite roligt. Speciellt när Martin (och Olle, men han var inte kul) skulle kolla hur gitarrsolot var "för det man gör ensam". Det visade sig att det var alldeles perfekt låt för sådant.

Fick för övrigt studentmössan idag. Jättefin kartong den låg i. Jag har nog aldrig sett mig själv som en student, men när jag såg asken och ordet student så började i alla fall tanken att gro. Inte så mycket kvar nu.

---

Det känns bra att jag måste plugga på vår riktiga dator, men att jag inte kan göra det på grund av att F ska spela spel.

Personligt.

[Censur] - men Du vet vad jag menar.

Skrattfest utan själ.

Sitter i skolan och har precis sett Så ska det låta samt ett Stockholm Live avsnitt. Inte speciellt coolt kanske, men väldigt underhållande. Speciellt Stockholm Live faktiskt. Höll på att skratta på mig. Något som är aningen pinsamt när man sitter ensam i en skolsal...
Anledningen till att jag sitter här är att det bara tjurar när man ska se det hemma, och jag kunde ju inte missa Peter Settman! Stockholm Live slank med av bara farten.

Har faktiskt varit duktig också idag, inte bara slöat. Jag har nämligen skrivit en uppsatsdel. "Framtiden". Är visserligen bara på en sida, men i alla fall. Bättre än ingenting. Plus att jag nu slipper göra just den delen hemma.

---

Har väl hämtat mig lite efter igår. Väldigt lite. Är fortfarande extremt upprörd och jag har kvar samma känslor idag som då. Jag är så trött på att allt bara går åt helvete. Det är ju ingen mening med att fortsätta kämpa om allt ändå bara förstörs. Känner verkligen att det inte skulle spela någon roll om jag klev ut i gatan och blev påkörd. Att det inte skulle röra mig överhuvudtaget. Att min livslust är totalt bortblåst. Lika med noll.

Igår så hade jag en framtid...

...idag så har jag ingenting.

Therese.

Kvinnonamnet Terese eller Therese har ett okänt ursprung. Det kan ha samband med medelhavsön Thera. Det finns 42, mer eller mindre fantasifulla, stavningsvarianter av namnet!

Namnet är vanligt för personer födda under 1980-talet. 31 december 2005 fanns det totalt 40 255 personer i Sverige med namnet Terese/Therese varav 16 633 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 419 flickor något av namnen, varav 51 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag: 26 april.


Borta bra men hemma bäst. - Gäller det fortfarande om borta blir hemma?

För så kommer det bli om antagningsnämnden vill. Och som jag ser det så har de inget val. Överhuvudtaget.

---

Är alltså hemma igen och det är verkligen extremt skönt på sätt och vis. Det är så skönt att komma tillbaka till sina rutiner. Rutinerna gällande morgonbestyr. Det vill säga duschning, påklädning, sminkning och så vidare. Det är verkligen hemskt att pyssla med sådant under en längre tid på något ställe man vanligen inte besöker. Det tar längre tid, och hjälp vilken liten dusch det var. Eller alltså hela toaletten var trång. Man kände sig väldigt instängd, men det var värst första morgonen. Sedan så vande man sig väl på sätt och vis, människan är ju ett väldigt anpassningsbart djur, men det är ju i alla fall inte samma sak som att vara hemma.
Dessutom så var det ett element i duschen, och det var skållhett. Det var med andra ord inte sådär jätte överdrivet bekvämt att komma emot det, något som man gjorde dels under duschningen men framförallt undet torkningen av golvet.
Jag överlevde dock.

Allt gick bra och jag hade verkligen jättetrevligt. Jag orkar inte en detaljrik redogörelse men en osammanhängande sammanfattning i form av punkter ska jag väl kunna klara av...
*Åkte iväg med en lätt väska - kom hem med en tung.
*Gungig båtfärd från ön med filmen Lassie som sällskap.
*Kamp om väskbärningen vilken jag vann eftersom att jag bar min väska kanske sjuttio till åttio procent av vägen.
*Massor av bäbisbus i dagarna fyra. Dock en incidient då A rev mig på näsan så att jag nu går runt med sår.
*Studentlägenhetsightsing då drömhuset hittades. Även mardrömsområdet.
*Subway - Chicken Teriyaki.
*Tre par skor (utan klack!), två klänningar  och en väska.
*Öppet hus på högskolan med fem släktingar i släptåg. Trevligt. Instängd, tråkig skola. Bestämde mig för min framtid.
*Restaurangletande. Tredje gången gillt.
*Mina byxor försvinner för att återhittas i hallen tillsammans med K:s tröja. Än idag är det okänt hur det gick till.
*Ompackning, uppackning på grund av biljettletande och ipackning igen.
*Två timmar buss som gick läskigt snabbt - tiden inte bussen.
*Stockholmshoppingen som inte blev av eftersom att det var fredag och affärerna stängde klockan fem. Fick dock höra att jag var vacker. Alltid något.
*Katastrof och kaos i samband med flygbussarna till Nynäs. Min väska åkte på buss nummer två, jag på nummer tre.
*Träffade T i Nynäs och fick därmed sällskap resan tillbaka till ön. Trevligt.
*Trasiga datorer vid incheckningen vilket ledde till en extremt långsam manuell procedur.
*10 minuter kvar till landstigning och jag inser att jag ett: inte har tagit av mig linserna; två: inte har sminkat av mig och tre: att jag faktiskt inte är sådär jättetrött som jag brukar vid nattbåten. Tack T.
*Bilresa hem till sängen.

Ja, det var väl det mest centrala av resan.

---

Idag var framtidsdagen. Något som kändes lite lätt onödigt eftersom att jag redan vet vad jag vill göra med min framtid. Och inget av det fanns representerat där. Dock obligatorisk närvaro och duktig som man är så släpade man sig ovilligt ur sängen och spatserade iväg. Träffade/såg där två grannar. Lite otippat, men heller inte jätteintresserande eftersom att jag inte pratar med någon av dem. Förutsatt att inte följande dialog räknas:

-Hej det är T/P.
-Hej.
- Är F/A där?
-Ja.
-Kan du säga till honom att han ska hem och äta?
-Javisst.
-Tack/Bra, Hej då.
-Hej då.

Jag är uppe alldeles för sent...

...men jag kan inte säga nej till Fråga Olle. Det är så roligt. Och töntigt.

Papperspåse till Peter Pan?

Så jag gav till slut upp. Jag tog en värktablett. Klarade helt enkelt inte av huvudvärken lägre. Det blev för mycket. Är i alla fall nästan helt borta nu. Beroendet ? here I come?

Något jag gjort men aldrig kommer att göra igen: Vaxa benen med huvudvärk.

---

Jag vet inte riktigt vad människan [läs: frisören] gjorde med mitt hår igår. Men jag gillar det inte. Undrar om det skulle se konstigt ut att gå runt med en papperspåse på huvudet? Blir nog till att byta frisör - igen. Men det tar emot för jag gillar frisören i fråga, men de senaste gångerna har hon helt enkelt inte presterat önskat resultat. Hoppas i alla fall att det blir bättre när det har fått växa lite. Brukar ju ofta vara så att det är katastrofvarning de första dagarna.

---

Det känns jättebra att jag inte har någon aning om vart jag ska vara på framtidsdagen... Det sitter väl ett schema någonstans så får väl använda de där hjärncellerna som folk alltid tjatar om och försöka minnas vad jag valde. Men det är ett senare problem.

---

För alla som knappt har kunnat sova på grund av nyfikenhet: Det blev varken den röda eller svarta väskan. Blev i stället en grå/svart bag. Och läs och häpna: jag har plats över! Vilket betyder mer plats för inköp såklart.

---

Som jag tidigare skrev så tycker jag att människor får vara som de vill så länge det inte är mot lagen, men jag måste erkänna att en 52-årig gubbe som klär ut sig till Peter Pan och andra liknande figurer? Det har jag väldigt svårt för. Att han sedan är tillsammans med Tingeling och att de dansar älvdansen tillsammans gör ju inte det hela lättare. Men hej: bara de är lyckliga så.


---

Tror att jag hittade min framtida lägenhet idag.

Är det fysiskt möjligt för huvudet och ögonhålorna att explodera av värk?

Jag bara undrar, för i så fall så känner jag mig lite osäker just nu.

Djur handlar som regel för att överlevna, medan vi handlar för att leva över någon annan.

Det är väldigt tragiskt hur vi människor fungerar. När vi har något så tröttnar vi på det och önskar att det bara skulle försvinna så att vi slipper att se det igen. Men när man sedan vaknar upp och inser att det verkligen inte finns där längre så saknar man det och skulle kunna göra mycket för att få det tillbaka. Är väl lite som med att äta kakan och ändå vilja ha den kvar tror jag.

Att människan skulle vara den mest civiliserade varelsen på vår jord är ju inte riktigt sant. Faktiskt inte överhuvudtaget. I djurriket så krånglar de som regel aldrig till det. Något som människan å andra sidan är väldigt bra på. Vi nöjer oss aldrig med det vi har eller har fått, utan vi vill bara ha det vi inte kan få. Och även om vi får det så slutar vi inte sträva efter mer. Ofta så handlar det om pengar. Så gott som alltid till och med. För med pengar kan man köpa saker, och om man har saker så bevisar det att man är någon.
Det är ju väldigt sällan som man ser en gasell komma glidande med ett par Dior-solglasögon och en Ipod. Ännu ovanligare är det att se gasellen med Dior-solglasögonen och Ipoden reta noshörningen för att den inte har den senaste mobiltelefonen med inbygd TV. Istället så går de där och betar sitt gräs och badar i lerpölarna.

Olika djur blir alltid anklagade för att vara det grymmaste djuret. Är kanske dags för människan att inse att det faktiskt är vi som är det.

Går inte att beskriva med ord.

Jag är arg. Varför måste man ha gymnasiepoäng för att kunna söka vidare. Jag skulle utan att tveka hoppa av, och det för längesedan, för det är något seriöst fel på våra lärare.

Avsky.

Det där med namn är inte riktigt min grej.

Idag var jag inte i skolan. Något som gör mig väldigt sur om man ser till hur mycket problem jag hade igår att få ut alla utskrifter och den tid jag la ner på att träna på mitt tal. Allt detta i onödan. Jag var nämligen inte riktigt i form i morse. Det var inte ens tal om att bege sig iväg till skolan. Jag hade problem bara att ta mig till datorn för att skicka iväg sjukanmälan. Blir så sur över att jag nu kommer vara tvungen att plugga in talet en gång till i slutet av kursen. Allra värst är nog däremot att läraren säkert tror att jag var borta för att jag inte hade något tal. Jag avskyr människor som gör sådant, och gillar inte att någon ska tro att jag är så. Jaja, ingenting att göra något åt nu.

---

Jag tycker inte att man ska dömma folk. Jag tycker heller inte att man ska lägga sig i vad folk har för sig och vilka val de gör sålänge det är inom lagens gränser. Jag måste dock erkänna att jag har lite svårt för att en trettioettårig man är tillsammans med en sjuttioårig tant. Jag tycker att det är konstigt. Jag menar, visst är det roligt att de är lyckliga med varandra, men konstigt det tycker jag allt att det är. Jag är väl helt enkelt inte så bra på att tänka utanför boxen som jag skulle vilja vara.

---

Såg såklart på Wildkids igår. Det var bland det roligaste jag sett på länge när de skulle göra en variation av viskleken och Albin skulle föra vidare meningen. Han fick den från gotlandskillen(?) och han sa inget annat än okej efter att ha hört det en gång. Klättrade iväg och kom fram till den blonda tjejen som är tillsammans med William(?) och kom i princip inte ihåg något mer än "kattdjur". När han försökte komma på det sista ordet han mindes så var det hon som gav han ett förslag (trans?) och han svarade okej. man måste förmodligen ha sett det för att förstå men det var verkligen extremt komiskt.
Hm.. vänta nu. Gotlandskillen är ju i samma lag som William, så då kan ju det inte vatt tjejen. Det kanske inte var gotlandskillen? Vems lag är Albin på? Krångligt det blev nu, men det var i alla fall så läskigt komiskt att se.
Tack P för resan och pengarna.
Tack M och H för tak över huvudet.
Tack C och B för resesällskapet, handdukarna och lakanen.

Den (lilla) röda på väg mot Monopolpanik.

Det är alldeles för mycket panik i mitt liv just nu känner jag. Den mest aktuella paniken för tillfället är att jag står skrivarlös. Förra (förrförra?) veckan då jag skulle skriva ut så berättade den för mig att bläckpatronen var på väg att ta slut. Jag höll andan och som tur var så lyckades jag få ut allt det jag behövde och ändå mer. P köpte i alla fall en ny patron och nu när han har satt i den så står det att det är fel patron isatt. Att det är fel sort! Jag menar vad exakt har jag gjort för att förtjäna det här? Jag måste skriva ut anslaget, talmanuset och talets visuella hjälpmedel. Det här är verkligen inte roligt alls.

---

Jag får nog gå in till datorn och trösta mig med en omgång monopol. Det är inte alls samma sak som att spela på riktigt men jag måste erkänna att jag är fast. Faktum är att jag satt och spelade till klockan halv två inatt. Vadå?! Jag kan väl inte hjälpa att det tar så lång tid att spela en omgång? Sedan så var det ju lilte tråkigt att jag förlorade. Jag tror i alla fall att jag förlorade, om jag ska vara helt ärlig så minns jag faktiskt inte. Men jag har för mig att jag gav upp efter att ha hamnat på Norrmalmstorg med hotell för tredje gången. Speciellt som att jag hade i princip alla andra gator förutom de två, men datorn aldrig hamnade på någon av dom som genererade mycket pengar utan bara på de man bara fick jättelite för samt chansen.

---

Eller om jag skulle ta och ringa till min faster och fråga vilka sorts handdukar hon menade att hon skulle ta med åt mig. Badhandukar, hand-handdukar eller både och. I vilket fall så är hon väldigt snäll.

Däremot så fick jag mig en liten funderare häromdagen. P frågade nämligen vilken resväska jag skulle ta och jag svarade utan att tveka att jag skulle ta den röda (det vill säga den lilla). Han såg misstroget på mig och frågade tvekande om jag trodde att det skulle räcka. Jag svarade att självklart, varför skulle det inte göra det?! Men någon dag senare så började jag tänka efter på det där med väskvalet. Jag tänkte på de där sakerna som brukar finnas i bilen och inte i resväskan i vanliga fall när familjen ska åka någonstans. Jag tänkte på skor, jacka, nessesär och liknande ting. Och så tänkte jag på den röda resväskan. Jag tänkte framför allt på storleken av den röda väskan. Och så tänkte jag på skorna, jackan, nessesären och de andra sakerna i den röda väskan. Sedan så la jag i tankarna till kläder. Och sedan saker (skor och kläder) som jag förhoppningsvis kommer att köpa när jag är där uppe. Helt plötsligt så kändes den röda väskan inte som ett självklart val längre...

Och vi är alla i behov av ett lyckligt slut då och då.

I morse så vaknade jag kring åttasnåret och hade inga planer på att gå upp förrän till damernas slalom [silver]. Hade lite lust att läsa, men fanns egentligen ingen bok jag hade lust att läsa. Bestämde mig i alla fall att bege mig på utflykt till min innersta garderob där jag har alla böckerna från min gamla Funtasiebokklubbstid. Anledningen till att jag kallar det för en utflykt är helt enkelt att min säng är för lång för att egentligen stå mot den vägg den står emot. Det som finns där är mina tre garderober och den innersta dörren går inte att öppna om man inte drar ut sängen, klättrar in bakom den och presser upp dörren så gott som det går.

I vanliga fall så beger jag mig bara till den garderoben när jag får ett plötsligt infall av att vilja rita alternativt måla eller då jag får lust att läsa en riktigt klyschig ungdomsbok. Saken är bara den att när jag får lust för detta så är det alltid en speciell bok jag är ute efter. Jag kommer ihåg en handling och känner begäret efter att få läsa boken igen, att det sedan kan ta ett tag att leta reda på boken i fråga för att jag glömt bort vilken som är vilken är en annan historia. Idag så hade jag dock ingen längtan efter någon speciell titel utan bestämde mig för att bara titta efter och se ifall det var någon som föll sig att vara intressant.

Det var dock ett tag sedan jag var i garderoben och jag hade helt förträngt vilken läskig blandning av kaos det är där inne. Och på grund av alla saker så är det helt omöjligt att kolla runt på måfå. Man måste veta vad man är ute efter, vart det ligger, snabbt rycka sig åt det och slänga igen dörren samtidigt som man hoppas att det inte ska ramla ner en massa saker från hyllorna. Tyvärr så är magneten trasig på dörren i fråga så det brukar alltid sluta med att man måste öppna igen och knöka in det som slunkigt ut.

För att slippa det nyss nämnda så tog jag helt enkelt den bok som låg överst och som såg ut att vara möjlig att ta utan att orsaka en lavin. Lite som i spelet Råttfällan faktiskt. Det blev i alla fall en som heter något i stil med Våga leva vidare. Minns inte titeln faktiskt. Den handlar i alla fall om en tjej som dumpade sin galna pojkvän och nu skyller hans död på sig själv eftersom att han körde in i ett täd och dog samma kväll. Sedan så blir hon kär i hans kusin men hennes jobbarkompis är det också så det blir bråk och lögner och allt det gamla vanliga. I slutet så blir tjejen och kusinen såklart tillsammans och lever lyckliga i alla sina dar. Med andra ord en kommerisell, amerikansk, klyschig ungdomsbok. Vilket i sin tur betyder att det är en helt underbar bok när man har lust att läsa om sådana triviala saker som inte kräver någon som helst ansträngning. Plus att man vet att slutet kommer att bli lyckligt.

---

Vad jag ville ha sagt var att jag är jättetrött så tänkte gå ner till sängen och läsa lite, med andra ord så tänkte jag gå ner och lägga mig och slå upp boken, titta på texten, slå igen boken för att sedan somna som en stock. Har nog inte återhämtat mig helt från överdagenresan ännu är jag rädd. Lite surt i och med att det snart är dags för ännu en tur, en längre sådan.

---

Hade för övrigt en sak jag var tvungen att göra idag; träna på talet. Är väl knappast så svårt att lista ut vad jag absolut inte gjorde.

Ännu en overksam skoldag?

Så nu har jag i princip slutat. Och egentligen inte fått någonting gjort alls. Denna gång är det i alla fall inte bara mitt fel. Tur det.

---

Tänkte stanna uppe länge igår. Ville se SUV. Blev dock inte så. Gick istället och la mig redan klockan nio. Jag blev väldigt fort väldigt trött. Inte så konstigt det kasnke. Vaknade till första gången klockan elva, andra klockan fem. Fick alltså inte sova speciellt djupt. Var dessutom mardrömmar på schemat inatt. Inte sådana då man vaknar av skräck, utan sådana drömmar som innefattade klasskamrater. Det måste ju trots allt räknas som mardrömmar. Att man ska behöva umgås på nätterna också.

---

"Har vi rast nu eller?" frågade precis A och kollade upp från datorn. Ifall man inte vet om att det är rast så betyder det oftast att man inte gjorde det man borde ha gjort tidigare också. I alla fall då det man gjorde inte hade någonting med datorer att göra...

Södertörn - en liten resas loggblad.

Man skulle ju kunna tro, och jag trodde det definitivt, att jag skulle vara trött idag. Så är dock inte fallet. Jag känner mig seg och imorse så var det kämpigt. Men jag känner inte direkt att jag längtar efter sängen. Något som jag däremot gjorde inatt.

 

Det där med nattfärjan är ingenting för mig. Tiden går ju så långsamt. Detta trots trevligt sällskap och kortspelande. Det är bara inte mänskligt att gå upp klockan fem för att åka båt och sedan på kvällen återvända till båten och inte vara tillbaka på ön förrän klockan tjugo över tolv. Det är ju inte heller så att man är hemma så fort man klivit av landgången. Kom till slut i säng klockan tio över ett på ett ungefär. Och då var jag trött. Jag somnade nästan på båten ? samtidigt som jag spelade kort. Sedan så var det ju dags för bilfärden. Jag är väldigt stolt över mig själv att jag inte somnade. Den sista kilometern var värst, då var det inte många sekunder från att jag somnade.

---

Överlag så var det väldigt mycket resande igår. Bil ? båt ? pendeln ? tunnelbana ? tunnelbana ? tunnelbana ? tunnelbana ? tunnelbana ? pendeln ? båt - bil. Det blev även en del onödigt resande. Då syftar jag på tunnelbaneåkningen.

 

Jag och A är nämligen inte helt hemma i Stockholms tunnelbanesystem. Det gick så pinsamt till att vi stod vid Sergelstorgtunnelbanan och letade efter tåget mot T-centralen. A tyckte att hon hittat svaret på gåtan så vi åkte ned en rulltrappa och klev naivt på tåget. Står och står när jag ser platsangivelseskylten visa upp sin nya information ?Nästa gamla stan?. Det tar ungefär en millisekund för mig att räkna ut att det är lite konstigt att åka mot gamla stan när man ska till T-centralen, faktum är att det är helt fel håll. Jag luftar detta konstaterande med A och eftersom att hon håller med hoppar vi av vid den nämnda platsen. Där står ett tåg på andra sidan som är på väg att bege sig. Vi tänkte att vi kan ju lika gärna prova. Är ju bara att gå av ifall det är fel, fast vi trodde båda att det nog kunde vara ett tåg som åkte åt rätt håll. Vi var nog faktiskt ganska så övertygade om det. Kliver på och står åter och står när platsangivelseskylten i det nya tåget visar upp sin senaste inkomna information; nämligen ?Nästa Slussen?. Den här gången tog det mig inte ens en millisekund att tänka tanken att Slussen, nej det är inte helt rätt det heller. Åter igen så stod A vid min sida av argumenten och vi klev av även detta tåg. Efter att ha gått upp och läst på monitorerna så bytte vi perrong och några minuter sedan gick vi mot strömmen på T-centralen letandes efter pendeltågen.

 

Att vi då upptäckte att vi hade tänkt en timma fel och trodde att klockan var halv sju istället för halv sex som den faktiskt var är en helt annan historia.

 

Det är även det faktum att vi varje gång lyckades gå ut vid fel utgång så vi var tvungna att gå extrarundor runt hus och liknande för att komma dit vi hade planerat.

---

Vi kom till Flemingsberg en timme innan det Öppna Huset skulle öppna så vi bestämde oss att ta en titt på området. Vi följde skyltarna mot centrum och ju närmare vi kom desto mer nedslagen blev jag. Väldigt tragiska områden det där. Bara en skuggig kall gång mellan nedgångna höghus med småbutiker, matställen och en frisörsalong längsmed. Centrumet var ju bara patetiskt. Jag hoppas att vi gick fel. Jag vill inte spendera uppåt en fem år i de omgivningarna. Hur deprimerande som helst.

 

Det blev i alla fall dags för huset att öppna så vi klev in och blev genast försedda med varsin kasse med SH logga innehållandes ett program, ett SHanteckningsblock och en SHpenna. Sedan var det bara att glida ner för trappan i äkta Askungenstil och utforska borden. Var lite som en minimässa. Var bara det att man ju inte fick läsa ifred utan det direkt kom någon och försökte lobba sin inriktning. Blir så stressad av sådant och det förstörde väl stämningen en hel del. Det, och faktumet att det inte fanns några snygga killar i sikte. Lyckades dock plocka på mig, och bli påplockad en hel del informationsbroschyrer och blad. Sedan, efter en sväng förbi bostadsinformationen så ställde vi oss vid skylten där det stod ?Guidade turer av campus varje hel timma, vänta här?. Det gjorde även tre stycken till. Där stod vi fem och kände oss allmänt fåniga tills det kom en dam och informerade om att studenten som skulle visa oss runt var på väg. Hon kom precis från lunchen så var lite sen. Och två minuter senare så kom hon, vad hon nu hette, och ledde oss lite alltför käckt runt campus. Helt galet stort ställe det där. Eller jag tyckte det i alla fall. Trodde att det var fem våningar men det var åtta. Det var, förutom bågen fyra bågar och en som höll på att byggas om, eller rom den byggdes helt från grunden ? det förstod jag aldrig riktigt. Det var i alla fall imponerande lokaler. Allt var fräscht och det var luftigt och högt i tak. Det kändes professionellt. Även biblioteket med sina ungefärliga åtta våningar inklusive caféer var storartat.

Så nu är jag kluven. Gillade skolan, men inte området däromkring.

 

Vi satt även med på en tjugominutersföreläsning som gjordes av någon filosofidoktorand som handlade om vad filosofin var bra för. Jag har aldrig någonsin tidigare sett någon brinna så mycket för det de är intresserade för som den tjejen var. Hennes entusiasm spred sig verkligen, åtminstone till mig. Jag kanske bara är lättpåverkad, men jag blev nästan upprörd över att filosofidelarna tar upp en sådan liten del av Sveriges bokhandlar. Det bästa med föreläsningen var dock att där vi satt så såg det precis ut så som jag föreställer mig det - fast lite mindre i och för sig. Fick mig att längta. Men samtidigt så gjorde besöket mig osäker på om jag verkligen vill plugga direkt efter gymnasiet?

---

Jag skulle slutligen vilja ge mig själv lite beröm för att jag

*kom ihåg var Kungshallen låg ? vid Hötorget.

*inte spenderade mer än lite drygt femhundra kronor (en svart, enkel basklänning samt en lila, underbar väska och ett par jättefina silvergrå hårnålar)

*inte gnällde mer än vad jag gjorde över att jag hade så ont efter att ha gått runt i klackar.

*och såklart över att jag bara är jag och ingen wannabe som så många andra där ute. Men det är ju dagligen, inget speciellt för igår.

 

Sedan så vill jag tacka A för att du följde med mig och var sällskap. Hade inte blivit det samma utan dig!

 

 Och det som är det viktigaste av allt jag har att skriva till er där ute den här gången är:
Besök den skola ni tänker/funderar på att söka till. Det är så viktigt att få se sig runt lite och känna på stämningen innan man bestämt sig. När det gäller vart man ska spendera X antal år av sitt liv så kan man inte bara titta på bilder i en katalog. Man måste andas det!

Det är nu skrivet i sten: Jag är tjej!

Jag kan nämligen inte välja vilka skor jag ska ha imorgon. Kan heller inte bestämma mig för vilka solglasögon jag ska ta. Måste nog ta med båda tror jag. [Pinsamt!] Åh nej, vilka örhängen då? Och ska jag ha något halsband på mig och i så fall vilket. Guld eller silver? Kanske min metallicgröna klocka?
Snart börjar väl blont hår växa ut också...

Stressigt Dygn?

Ikväll så blir det tidigt i säng - och då menar jag Tidigt. Förhoppningsvis redan runt niosnåret. Eller förhoppningsvis. Jag ska verkligen anstärnga mig för att komma i säng och somna så tidigt. Eftersom att det är tidig morgon så måste det ju såklart också bli tidig kväll. I morgon blir det istället sen kväll och tidig morgon. Inte roligt alls. Det blir förhoppningsvis tiden därimellan.

Insåg just att jag inte har läst något än. Oj.

---

Blev så irriterad på provet idag. Var så inriktat på en viss del. Självklart den delen jag inte hade så mycket koll på. Var tvungen och sitta där och hitta på. Varför kan han inte bara ställa normala frågor?! Hur svårt kan det vara att skriva exempelvis: Vad betyder global produktion? Detta istället för att flumma på om vad Linda Rosing och Matrix tycker om saker och ting. Hoppas att det i alla fall gick hyfsat. Omöjligt att säga om det här provet.

---

Försöker komma på vad jag borde ha panik över att jag inte gjort. Kommer dock inte på någonting. Eller jo, intervjun såklart. Men förutom det? Nej, allt jag har är ett tal. Konstigt det känns att inte ligga och kräla under skolböcker och datoruppgifter. Att faktiskt kunna andas?

Bad ju även att få skjuta upp drömmen. Hoppas att det godkänns av alla parter. Känns inte så passande efter en natt utan någon sömn. Surt dock för jag var så glad över att få det gjort så att man kunde göra ordning den och sedan vara klar. Fast å andra sidan så hade jag väl ändå suttit där dagen innan deadline... Men det vet jag ju inte hur det blir med förrän imorgon. Men förhoppningsvis så kan jag dyka upp som det vrak jag lär vara på torsdag. Hoppas.

---

I korthet.
Två minuter är väldigt kort tid för någon som inte gjort det förut.
Monopol är inte samma sak på datorn som på vanligt spelbräde.
Hur kunde jag glömma att byta örhängen?!
Hoppas på snygga killar!
Hört talas om fritid?
Vår!
Dags att lära sig trafikreglerna
Grymt gott (rött) äpple.
Vatten tack.
Saknar.

Tänk om man var Törnrosa och fick sova i hundra år.

Jag är så trött! Kände av det redan i morse när jag gick upp, och nu är det helt förskräckligt. Jag har till och med sovit i ungefär fyrtio minuter. Jag somnade framför Outsiders. Och jag som har provfrågor att kolla igenom...

Tio minuter till övers.

Sitter nu igen framför datorn. Var väldigt få kändisar i skolan idag. Ska dock träffa J snart för potatisburgare. Att det är ont om folk gör mig inte så mycket eftersom att jag nu har fått allt det som behövdes göras gjort. Något som jag aldrig hade fått annars. Så nu är alla läxor avklarade och jag har till och med tio minuter över! Ifall att det varit folk här så hade jag istället ha spelat skitgubbe eller något lilknande och därmed inte fått något vettigt gjort. Fast är ju i och för sig roligare att spela kort.

---

Har tränat ännu en gång på orden, problemet är att det är vissa ord som jag alltid glömmer bort vilka det är. Perifras till exempel. Det värsta är att det inte ens är svårt. Det betyder omskrivning; till exempel att man kallar GBG för Lilla London - något som jag för övrigt innan detta inte visste. Men hur svårt kan det vara svårt att komma ihåg Perifras = Omskrivning? Väldigt tydligen. Förhoppningsvis så fastnar det nu när jag skrivit om det här.

---

Jag kan meddela er att det inte är fint med silvrigt läppglans. Och då speciellt inte i skolmiljö. Detta efter en observation jag gjorde på vägen mellan två hus. Visst är smaken olika från folk till folk, men det måste ju få finnas rekomendationer eller hur! Min rekomendation för dagen är att strunta i det silvriga läppglanset.

---

Läste tidningen förut där det stod en insändare [Nu sprids det mer än till nittionio procents av öns befolkning!] om båten och dess anslutningstrafik. Om hur det är en kamp att hinna med pendeln i Nynäs. Känns bra att ha något att se fram emot inför resan. Måste börja läsa igenom broschyrerna om det där nu. Börjar bli lite bråttom!

Nu har jag varit en duktig flicka

och gjort klart min stilanalys, tränat på orden så att jag kan nästan alla och i alla fall skrivit lite på en uppsatsdel. Inte så dåligt om jag får skrivad det själv. Speciellt om man ser till hur jag annars brukar göra. Eller snarare om man ser till hur jag annars inte brukar göra.

95957-85
Jag ger mig själv en guldstjärna!


Sirap i hjärnan.

Min första lektion var inställd på grund av sjuk lärare. Inte roligt alls. Speciellt inte på en indvalsdag. Sitter här och försöker vara duktig och skriva lite uppsatsdelar nu när jag ändå har några timmar att slå ihjäl. Det är dock inte så lätt. Har koncentrationssvårigheter. Dessutom så låter det här tangentbordet extremt mycket. Vad nu har med det saken och göra, men jag antar att det irriterar mig? Och om inte det vore nog så finns det inget msn här! Det om något är väl ett brott mot mänskligheten?! Är i alla fall min personliga åsikt. Är kanske lite lätt hyperbolvarning över det uttalandet, men ni förstår vad jag menar. Vilket för övrigt påminner mig om att jag även måste träna in orden. Måste även göra stilanalysen. Har gjort första delen. Men eftersom att jag inte är helt säker på hur man faktiskt gör så känns det lite instabilt.

Allt detta på en och en halv timme. Najs.

Min ena kudde har för övrigt

inte torkat helt ännu...


Pics! ( hår plus skolan )


Min underbara håruppsättning som blev till av en slump för ett tag sedan.


95957-83
Datorn som jag spenderar många långa skoltimmar framför. Tyvärr en Mac, men vad gör man?


95957-81
Närbild på min bredviddatorn-växt. Den har gett mig kraft att klara av mycket!


95957-7895957-82
(T.V) Min alldeles egna skollampa. Vi kommer dock inte så bra överrens och det främst för att den inte fungerar. Men nu är det ju vår och ljust så behöver den i alla fall inte!
(T.H) Beviset på att min klass, och då framförallt A, fortfarande firar jul.

95957-80
Och här sitter jag och är allmänt skoluttråkad; vilket också var anledningen till att denna intressanta skolbildserie överhuvudtaget kom till.

Inget mer sådant här tack!

image73

Resumé.

I fredags så slutförde jag uppgiften som hade deadline då. Känns som om det var längesedan något sådant skedde i tid. Hade dock blivit förvånad om det inte hade skett då i och med att allt jag hade kvar att göra då var att lägga in bilderna. Hade i och för sig en del problem med det när det kom till borttappat material, sladdar som inte passade alternativt glömdes, mern av blev det i alla fall. Blev även en hel del skitgubbe och diverse andra kortvarianter.

Hann även med en totalt misslyckad skojakt på staden.När man är i Visby och går på skojakt så betyder det att man går till DinSko och sedan Wedins. Det är det som finns. Förutom en skobutik med tant- och hgubbskor nere vid kruttornet och en nere på Julia Hultgrens där det aldrig finns något fint - som man har råd med.
Anledningen till skojakten var att jag behöver ett par oklackade, bekväma skor som jag kan ha på stadsresan. Men eftersom att jag har jättesvårt för skor utan klack så gick det inte bra. Hittade nada. Eller jo ett par men min storlek fanns inte och storleken över var så stor att de bara åkte av. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra...

På kvällen avnjöts världens underbaraste maträtt vilket kort sagt inne bär kycklingfile med rocculasallad och en balsamvinägerhonungolja-dressing. Till detta så serveras förslagsvis potatisklyftor. Tack Kina! Jag skulle lätt kunna ha den maträtten på mitt bröllop! [Förutsatt att Prince Charming får ändan ur vagnen det vill säga.]

---

Lördagen spenderades uteslutandes i sällskap av städning och samhällsboken. Och msn såklart. Mer msn än samhällsboken måste jag väl erkänna. Men var så trevligt sällskap!

---

Idag har det återigen blivit mera msn än pluggning, men eftersom att distraktionen har gett sig iväg så kan jag äntligen få lite vettigt gjort. Fast har faktiskt läst i nästan två timmar så jag ger mig själv VG-. Har dock massor kvar att göra:
*stilanalys
*utkast tal
*stilfigurerna
*samhällsboken
*de sista trettio sidorna i BoS
Fast hade såklart valt distraktionen över allt detta! För lite pluggande hade ju i alla fall blivit av.

---

Natten till idag spenderades för övrigt kuddlös. Hade storstädning igår och tvättade då kuddarna. Detta skedde på förmiddagen, men torktumling och hängande i solen till trots så torkade de inte. Det även att jag inte gick och la mig förrän framåt halv ett - ett. När jag vaknade till klockan sex i morse och gick och kände på kuddarna var de ännu för fuktiga för att kunna användas. Behöver knappast nämna att jag hade lite ont i nacken. Det enda jag hade var två yttepyttesmå, smala prydnadskuddar. De gjorde inte mycket nytta.

Att sova eller inte sova.

Sitter här och funderar på hur dags jag ska gå och lägga mig. Jag ska ju inte åka in med första bussen i morgon så jag skulle ju kunna stanna uppe längre än vanligt, men samtidigt så finns det egentlgien inget jag skulle kunna göra för att ens sysselsätta mig till klockan tio. Jag skulle ju förstås kunna plugga. Jag borde plugga. Men det är inte så roligt. Kanske ska se lite på Heroes? Fast jag har inte lust att se på TV. Och jag är ganska så trött. Fast jag har inte lust att gå och sova.

Det är väl tur att man är så lyckligt lottad att ens största problem för tillfället är att man inte vet när man ska gå och lägga sig...

Vår tack!

Idag så blev det sommarparfymen och klänning. Kändes rätt helt enkelt. Hade dock glömt bort hur stark parfymen var. Älskar den ändå. Köpte dessutom ett par solglasögon. Ett par med äkta flugvarning. Med andra ord: Jag är redo för vår och sommar!

---

Biljetterna är bokade så nästa vecka bär det av. Hoppas att jag inte blir besviken. Får se till att läsa på ordentligt. Blir förmodligen en tripp om några veckor också. Eller alltså den ska bli av men förhoppningsvis så blir det en längre tripp. Dags att sätta köpstopp nu så att man kan shoppa loss i storstäderna. Inga fler enkronersfrukter inte! Fast måste få tag på ett par snyga skor utan klack! Får rannsaka DinSko vid nästa tillfälle som ges. Kanske imorgon?

---

Körde bil idag. Har inte kört på hela vintern. Det är som cykling. Sitter alltid i. Kanske dags att skaffa ett kort bara. Lite lätt pinsamt med skylten. Men är så svårt nu eftersom att jag inte lever ett liv som passar bra för planering av saker. Är väldigt svårt att sätta bestämda tider. Får se vad som händer.

Sexspel = Killspel?

Jag blev kvar i skolan mycket längre än vad jag hade planerat idag. Fastnade framför ett spel - Franks Adventure 3.  Det var ett väldigt dumt spel som gick ut på att man skulle få ta nakenbilder av tjejer efter ha gjort dem en tjänst. Det var sex (en tillfällighet?) tjejer som skulle fotas åt några utomjordningar. Lyckades dock bara med fem. Väldigt tråkigt.
Dessförinnan så spelade jag Stripperella. Något B-spel de publicerade i samband med Pamelas serie. Som någon (kille) sa: Alla spel är för killar. Det stör mig faktiskt inte att det handlar om i princip eller helt nakna tjejer. Det som stör mig är att folk blir upphetsade av att se målade tjejer. Känns inte helt normalt. Men smaken är ju som en omtalad kroppsdel. Och jag är av den åsikten att man får tända på precis vad man vill så länge det inte är olagligt. Dessutom så är det ju inte värre än att man kan välja spel som inte innehåller sexuella inslag om man känner sig kinkig.
Spelade även en del icke sexuellt betingade spel.

Men efter det här så lär väl lärarstaben tillkalla stormöte om att jag blivit spelmissbrukare.

[Jag är inte av den åsikten att man inte kan spela spel med nakna tjejer om man själv är tjej. Är ju fortfarande bara ett spel.]

Citron.

Jag är så upprörd. Måste åka in till skolan i morgon på grund av pissprojektet. Så onödigt när vi lika gärna kunde ha gjort det idag som jag trodde. Trodde jag kunde vara hemma imorgon och plugga (på allt som nämndes i tidigare inlägg). Jag blir så sur.

I väntan på stress.

Undrar hur mycket av sitt liv man slösar bort genom att vänta på bussen? Min chansning är att det är ganska så många minuter. Ganska så extremt många minuter. Men är ju bara en chansning.
Saken är den att nu är jag lite osäker på om jag ska ta nästkommande buss eller inte. Borde ta mig förbi staden, men vet inte om jag har lust. Är så deprimerande väder. Hela dagen är deprimerande. Hade en kvarts lektion idag. Helt värdelöst. Men har tydligen ingen lektion i morgon. Är ju alltid något.

---

Det omskrivna talet gick bra. Om man bortser ifrån att jag nu har fortskörningsbiljetter att betala av resten av mitt liv. Det värsta är att innan hemma så lyckades jag få ner tempot och hålla mig inom tidsramen. På lektionen så gick det apfort och var utanför tidsramen. Och nu så måste jag komma på ett till redan nästa vecka för att folk ville ha feedback lektionen innan. Irriterande. Har tillräckligt mycket annat att göra. *Artikel *Uppsatsdelar *Stilistiska figur-ord *Stilanalys *Brott och straff *Samprov. Finns säkert mer men som jag har glömt bort för tillfället.

---

Apsafari som man inte kan formatera något i!

Jag höll mig vaken!

American Idol - uttagningarna.


Jag tror att jag skulle kunna döda för att få bära något sådant här:

95957-71

Stoppa Hjärter-fusket!

Jag är så trött på att bli blåst av datorn när jag spelar Hjärter. Tror den att jag är blond eller? Verkar som om den finner det totalt omöjligt at jag ska upptäcka fusket! Inser den inte att det är lite misstänksamt när jag ligger på noll poäng och sedan får Spader Dam på ruter tre? Eller att det bara råkar bli så att Knatte tar hem alla hjärter och Spader Dam? Eller ännu värre - när man bokstavligt talat kan se att datorn byter ens kort millisekunden innan spelet börjar.

Det är ju omöjligt att ta sig igenom det där spelet på nollan. Visst jag har lyckats någon gång men det var säkert uppgjort i förväg så att jag inte skulle tappa suget. Datorn ville helt enkelt inte att jag skulle sluta spela så den lät mig vinna på noll.

Skulle vilja sitta ner och ta ett långt samtal med snubben/snubbinnan som skrev programmet. Skulle vilja tala om hur dåligt jag tycker att det är att han/hon har lärt datorn att fuska. Den fuskar ju nästan värre än J!

Jag tycker att det är dåligt att datorn fuskar mot mig. Jag har ju aldrig någonsin fuskat. Så jag känner att jag förtjänar mer respekt än vad den här fula datorn visar mig! Känner stark för att skriva en upprörd insändare. Den skulle ju faktiskt nå ut till nittio procent av öns befolkning. Dessutom så känner jag att Hjärter-fusket skulle vara ett väldigt bra festsamtalsämne. Och sedan, när det blir en bok om detta fenomen, så kanske det första kapitlet hamnar på
helagotland.se! Känner att jag är något stort på spåren. Kanske leder till folkstorm alá fem-sex personer?!

Törnrosa?

Ifall jag ska ljuga. Så är jag nu jättepigg, jag har ingen lust att gå och lägga mig och jag skulle jättegärna stanna uppe i flera timmar till. Så är det dock inte. Jag är helt slut, jag vill inget hellre än till sängen och jag vill helst inte vara uppe mer än fem minuter till. Det tar på krafterna att låtsas.

Saken är ju bara den att det är ganska så patetiskt att gå och lägga sig klockan halv nio. Väldigt patetiskt till och med. Förutsatt att man inte är sjuk eller så förstås. Eller är liten, bara några år från livmodern. Jag är ju dock inte sjuk - visst har en väldigt lätt liten förkylning - men jag är inte sjuk. Dessutom så fyller jag snart nitton. Är alltså inte liten - även om det finns vissa som alltid kommer att se mig så. Ska kanske gå på hans linje den här gången? För en gångs skull så är jag kanske villig att hålla med? Men det förändrar ju i alla fall inte att jag om ett tag är nitton år, dessutom så är det ju sagt med ett leende. Jag borde alltså vänta åtminstone till klockan nio. Hur ska det gå till. Tandpetare i ögonen som i de tecknade filmerna? Kasta mig i en isvak? Ramla ner för trappen så att jag bryter benet och får jätteont? Eller så kan jag bara hoppas att jag blir piggare av att sitta här framför datorn ett tag? - troligt.

tjuvlyssnat.se

I en klass för andra ring, sitter man och diskuterar nya händelser i världen.
Läraren: Ja, och så har det ju varit lite kontroverser kring påven den senaste tiden?
Kille: Vem är påven?
Läraren (skeptisk): Vet du inte vem påven är?
Kille: Jo, men vänta, nu vet jag! Är det inte han från Gotland som hatar homosexuella?

Studiebesöket jag kunde ha varit utan.

Har varit på ett extremt spännande studiebesök. Eller vänta nu, var det inte ointressant och tråkigt? Jättesöt "hundvalp" fanns det där i alla fall. Det bjöds på ointressant fakta, äckliga lokaler och en gubbe med ungdomsdrömmar.

Dilemma.

Jag tänkte vara duktig och åka in till klockan åtta fast vi inte börjar förrän klockan nio idag. Detta för att skriva på min artikel. Problemet är bara det att jag har glömt den påbörjade artikeln hemma. Orkar inte börja om vilket jag skulle vara tvungen att göra för att jag minns inte vad jag skrivit. Usch. Blev nog inget duktigt förpluggande. Kanske lite bloggsurfande istället? Eller om jag är riktigt duktig så ser jag till att kolla igenom de stilistiska figurerna som jag ska kunna tills nästa vecka...
Svårt val.

Så jag har tre STORA problem:

*Jag har ingen avlutning till mitt tal och jag har för ont i huvudet för att komma på något.

*Mitt tal blir över tre minuter om jag inte pratar jättefort.

*Jag har i princip halva Brott och Straff kvar att läsa.


Observera Jay Leno-länken!

Klockan är över sex oxh jag har inte pluggat någonting idag. Alls. Eller vänta! Jag läste ju lite i Brott och - helvete jag har glömt att jag måste läsa ut boken idag! - Straff. Plus att jag markerade lite ord med en grön markeringspenna på talpappret; som för övrigt är ungefär halvklart. Men det är ju faktiskt inte förrän imorgon bitti klockan åtta som det ska framföras...

---

Mina anklar lär inte prata med mig på väldigt länge. Bestämde mig till slut för att bege mig ut, men det gick inte helt utan komplikationer. Jag tänkte nämligen ta sällskap av Hellogoodbye - ett band som alla borde känna till och avguda (tack
Jay Leno!) - Tyvärr så fungerade inte formatet så blev tvungen att omkoda. När jag väl fått in det och skulle provlyssna så upptäckte jag till min förfäran att det inte lät någonting! Tiden gick men inget ljud. Så jag kollade om det fungerade på datorn - vilket det gjorde. Så jag tänkte att jag skulle kolla en annan mapp på mp4:an. ni kan ju gissa er till panikkänslorna som följde när inte heller en gammal välbesökt mapp inte gav ifrån sig något ljud. Detta gjorde att det samlades en hel massa svordomar i mitt huvud som kort sagt gick ut på att mp4:an skulle råka ut för en hel del otrevligheter. Dessa svordomar måste dock ha kommit åt någon knapp som gjorde att hissen kunde fortsätta från mellanplanet hela vägen upp till takvåningen. Man måste nämligen ha satt i kontakten till hörlurarna i mp4:an för att höra något...

Någon annan som inte pratar med mig och som jag inte pratar med är lillebror. Vi har levts i ett dygns tystand på grund av en liten incident igår. Det enda som har sagts under denna tid är
"Den är uppochner." Detta då lillebror höll på att hyvla osten från fel håll.
"Ja." När lillebror och kompis frågade om datorn var ledig.
Jag har inga planer på att utvidga denna språkrelation med honom förrän jag fått en ursäkt.

---

Idag när jag satt och såg på superG:n och Anja precis skulle åka ut över det sista hoppet och ledde med sjuttionio hundradeler vid den sista tidtagningen så tänkte jag äntligen! tätt följt av NEJ! HUR FAAN ÄR DET MÖJLIGT? Jag var lite upprörd.

Jag HATAR blogg.se!

Jag hade precis skrivit ett långt och extremt underhållande inlägg och när jag skulle förhandsvisa det för att se till att den viktiga länken fungerade så försvann inlägget.

Spåret?

Jag är så äckligt trött. Vilket är konstigt för jag sov verkligen som en söt stock inatt. Eller i alla fall i morse. Min vana trogen så vaknade jag ju såklart först klockan sex och låg vaken uppåt en halvtimme innan jag lyckades somna igen. Men mellan halv sju och halv nio någon gång så sov jag läskigt gott. Det var inte trevligt alls att vakna - ville inte öppna ögonen, men var ju tvungen att läsa Brott och Straff. Det gick dock inte bra eftersom att koncentrationen lyste med sin frånvaro. Tankarna svävade på helt andra håll och var inte ens i närheten av redogörelsen för hur målaren var anklagad för brottet men inte kunde ha gjort det på grund av indicierna.

---

Funderar starkt på att ignorera det faktum att mina skor är helt fel och bege mig ut på spåret för att piggna till. Snön är ju så gott som borta nu. Okej är mycket kvar - men inte plumssnö som tidigare i veckan. Jag vet inte, får se om jag vill utsätta mina anklar för det. Först blir det i alla fall superG.

Bored.

image70

Hjälp tack!

Sitter här med porrstjärnefrisyr och inser förfärat att jag faktiskt gillar Uno och Irmas låt God Morgon, att jag sitter och glatt gungar med.

Badande killar?

Alltså jag vet inte riktigt. Jag har lite svårt för det där med att killar badar i badkar. Det känns lite... underligt. Är såklart någon gammal fördom som ligger och trycker men ändå... Jag är ju inte sådär överdrivet mycket för bad överhuvudtaget. Jag har inte ro till det. Blir alldeles uppstressad och får panikkänslor efter fem till tio minuter. Dessutom så blir jag av någon anledning illamående. Fast det är ju väldigt roligt med skum. Men killar som badar bara för badandets skull? Liggandes där med en bok eller dylikt? Nej, jag har svårt för det.

---

Så det där perfekta
inledningscitatet visade sig vara den totala motsatsen. Jag mindes det fel så det passade inte alls. Så tillbaka till ruta ett. Men har nu i alla fall skrivit klart nästan hela talet med undantag för avslutningen. Där körde jag fast. Vet inte hur jag ska avrunda det hela. Får finurla lite mer på det. Har dessutom läst uppåt en femtio sidor i Brott och Straff.

Allt detta tack vare F och hans trevliga sällskap.

Skolarbetet som aldrig blev gjort...

Jag har fått lite lätt panik. Saken är nämligen den att jag nu har en och en halv dag på mig att göra skolarbeten som jag hade planerat att precis hinna på en vecka. Så varför har jag då en och en halv och inte två? Enkelt - klockan är två och jag har ännu inte pluggat något idag.

Jag skulle egentligen ha börjat dagen med hundra sidor Brott och Straff men då jag vaknade med äckelhuvudvärk så var det bara ipren och stocksovning som gällde. Efter läsningen som alltså inte blev av så skulle jag skriva manuset till mitt tal. Något som inte heller det har blivit av. Jag har däremot läst igenom artikeln som jag ska använda som bas. Detta gjorde jag samtidigt som jag loggade in på msn och kollade mailen, bloggen samt läste andras bloggar - med andra ord så är det inte mycket jag minns. Därefter så var det meningen att jag skulle skriva lite uppsatsdelar, kolla samhällssidorna, läsa lite mer Brott och Straff, skriva artikeln klart, välja anslag och göra en snabb första stilanalys på det. Jag skulle vilja att ni märker att jag använde mig av ordet meningen. Detta på grund av att jag med största sannolikhet inte kommer göra något av detta. Och det är inte bra.

Viktigast är definitivt talet. Det borde jag ha skrivit klart redan i måndags så att jag kunde ha kollat igenom det då och då under veckan. Men om jag ska vara helt ärlig så bestämde jag ens inte ämne förrän igår morse så jag låg och läste Brott och Straff och så hittade ett passande stycka att citera som inledning. Problemet är att jag inte minns vilken sida detta stod skrivet på. 77? 87? 84? Ingen aning. Minns att det var något på sidan 87 - men det kan lika gärna ha varit något jag ville komma ihåg till lektionen att ta som bevis på den starka närvaron av den allvetande författaren.

Nummer två på viktighetslistan är anslagsväljandet, tätt följt av Brott och Straff. Det värsta är att det inte finns några djupa böcker i vårat hus så vad jag än väljer så kommer det bara bli pinsamt. Har svårt att tro att det skulle bli en speciellt uttömmande stilanalys på exempelvis Lovligt Byte...

Varför det heter Vitvaror.

Det skulle jag idag förklara för min favorit -och enda- lillebror. Tänkte att jag skulle dela med mig av förklaringen även till er läsare ifall någon frågar er samma fråga någongång eller om ni själva funderat över denna sak.

Det är nämligen bokstavligt talat vitvaror. Kyl och frys är ju kallt. Och alla vet ju att kyla är vit i form av snö, is etcetera. När det sedan kommer till diskmaskiner, tvättmaskiner och så vidare så handlar det om att det bildas skum. Och det skummet är vitt. Torktumlaren räknas som en vitvara eftersom att det bildas vitt ludd, samt att när man blir torr så blir huden vit. Så torrt är vitt.
För att sammanfatta så beror det helt enkelt på att det som händer innuti maskinerna bildar vitt. Det spelar alltså ingen roll om utsidan är svart, aluminium, rostfri eller vad man nu kan tänka sig ha.

Stoppa Pengar i Rör = Roligt. (Patetisk.)

Idag så har jag fyllt penningsrör. Ni vet sådana där man lägger växelpengar i. F hade nämligen massor av mynt och skulle växla in det till sedlar. Saken är bara den att om man gör det på banken så tar de ut femtio kronor i avgift - helt galet enligt mig. Men man kan lämna det till butiker alldeles gratis. De måste nämligen betala för att hämta ut växeln. I alla fall så hade F fått en massa penningrör att fylla. Då jag höll på att hjälpa till med detta så kom jag på att jag hade en massa enkronor i min igelkottsspargris - döm mig inte, det var en present!. Så jag traskade - tro det eller ej - in på mitt rum och lyckades efter lite möda hitta igelkottsgrisen. Att hitta den var svårt - att få ut pengarna var svårare. Lyckades till slut fylla tre penningsrör vilket motsvarar hundrafemtio kronor.

Om man var en ansvarsfull människa så skulle man självklart spara dessa pengar till framtiden. Och jag är ju en sådan människa så det är ju logiskt att tro att det var det som skedde... Men icke. Istället så beställde jag örhängen, en brosch och ett diadem för pengarna. Så sitter nu som på nålar och väntar. Och undrar om jag valde rätt i att ta det ljusa diademet istället för det svarta. Det ljusa var verkligen grymt mycket finare, men osäker på hur det är till mitt hår. Är bara att hoppas på det bästa. Kan kanske byta om det är helt katastrof. Men hoppas att det inte är det. Det värsta är att det är helg nu vilket fördröjer leveranstiden. Kanske bäst att kliva av nålarna så länge?

Det var i alla fall roligt att fylla penningsrören - ja, mitt liv är patetiskt - så om du har pengar som ska stoppas i rör ring gärna mig!

mitt STÖRSTA misstag hitintills?

Jag är så arg på mig själv för att jag inte anmälde mig till LTUs minikurser. De har ju trots allt det som jag verkligen vill ha; nämligen snö och till den snön har de backar och om man lägger samman det här så blir det skidåkning! Är så grymt besviken på mig!

Vit, Guld, (Rosa och Gul) tack.

Vit, Guld och Gul tack!
KyssJohanna.se

Låt mig Slippa!

Jag har inte pluggat någonting. Okej, jag har gjort samfrågorna - men förutomdet: inget. Det är så hemskt. Jag hade en sån bra plan. Men som alltid så blir inte saker riktigt som man har tänkt sig. Annat kommer i vägen och helt plötsligt är det dags för sängen.

---

Ja, det har definitivt gått fort. Jag kan inte förstå att det redan är torsdag. Bara en dag kvar nu. Och det är så hemskt. Jag vill verkligen inte tillbaka. Jag kan överleva måndagen - för det brukar vara roligt. Men de andra dagarna? Jag vill inte. Aldrig mer. Jag är faktiskt inte så säker på att jag klarar det. Jag tror inte att jag gör det. Faktum är att jag nog hellre sitter i en kassa på ICA resten av livet än att behöva gå dit igen.

"Det gäller bara några månader", men det känns som en evighet. Det gäller alltså inte bara några månader; utan det gäller en evighet - förmodligen två. Jag har kämpat tills nu, men jag orkar inte med det längre. Jag avskyr allt som har med den där tegelbyggnaden att göra - till och med vändplanen utanför!
Jag vill inte tillbaka.