Usch!

Såg en artikel på Aftonbladet* om hur hundägare inte tänkte sluta ha pusskalas med sina hundar på grund av den där masken som hunden kan riskera att smittats av från rävar, som sedan kan gå över till människan.

Dumt, dumt argument tycker jag personligen. Jag tycker snarare att man som hundsällskapare ska undvika hundpusskalas uteslutande av det faktum att de slickar sig... ja, ni vet vart och att de gör allt med mun och tunga.

Och ja, alla hundägare där ute, jag vet att erat motargument är att jag inte förstår för att jag inte har en hund. Men allvarligt talat. Oavsett vad det rör sig om för livsform** vill jag inte komma i närheten av en del av den som aktivt idkar sällskap med otrevliga saker.

Vilket osökt får mig att tänka på andrahandspussande. Det vill säga om jag pussar någon som pussats med en hund. Kommer dessutom på en person jag pussats med som hade en hund i hushållet. Tänk om han pussades med hunden!? Blä. Å andra sidan pussade jag ju honom frivilligt trots att jag visste om vissa av de tjejer han pussats med tidigare, så en hundpuss hit eller dit gjorde väl egentligen ingen skillnad...***


*Jag pluggar faktiskt lite mellan kladdandet och internetandet. Så det så!
**Inte heller icke-livsformer. Är ju inte direkt så att jag skulle få för mig att gå och hångla upp en traktorskopa.
***Jaa, nu var jag allt lite bitsk i min kommentar. He he.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback