Inkompetens finns överallt.

Ibland blir jag så förvånad över människors okunskap. Det hade tydligen stått någonstans som tips att man kunde använda diskmedel blandat med vatten att tvätta sina fönster med istället för att köpa ett speciellt fönsterputsmedel. Hur kan man inte veta det? Även om man inte har hört, sett eller läst det någonstans så känns det ju ändå som någonting man hade kunnat lista ut på egen hand?

Vidare hade de tipsat om att man efteråt kunde använda tidningspapper för att torka av med istället för att använda en skrapa, och det kan jag väl kanske köpa att man inte vet. Det är kanske inte lika logiskt som att något som gör rent dricksglas även gör rent fönserglas. Men de som inte vet att tidningspapper är sjukt bra att använda som avtorkning efter fönsterputsande tycker jag synd om, för resultatet det ger är helt fantastiskt.

Förra året när Pickford skulle flytta och jag hjälpte till, lite, så fick jag en blick som undrade om jag inte skulle ta och söka upp en yrkeskunnig hjärnskrynklare när jag tog fram tidningspappret för att torka av efter att ha putsat fönstret. Men jag lovade att inget skulle gå sönder och att hon skulle lita på mitt omdöme, och det visade sig att tidningspappret fungerade precis som jag sagt att det skulle göra.

Något som jag väl visste efter alla års användande, men det är alltid roligt att sprida sitt budskap. Jag antar att jag då kände mig lite som Jehovas Vittnen-tanten jag pratade med igår när hon hittar någon hon kan omvända. Jag skulle till och med tro att vi har ungefär samma utfall av lyckade spridda budskap per år, alltså ett. Enda skillnaden är väl att jag bara visade en person det gamla tidningstricket förra året, medan tanten ringt på en herrans massa dörrar, och jag var säkerligen inte hennes enda väntande cyklist som hon försökt att omvända heller.

Kommentarer
Postat av: pickan

Vad skulle jag göra utan dig, min vän? Utan dig hade jag aldrig vetat att tidningspapper är sjukt bra till fönsterputs eller att min granne är Jehovas Vittne (och att jag nu ska ta långa omvägar för att inte behöva stöta ihop med henne) eller vilka kläder jag ska välja på Gina! Du sprider kompentens omkring dig och då är jag ändå åtta månader äldre än du...

2009-04-04 @ 12:13:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback