Min nya dator. / Schema.

Min nya dator...
är lite speciell. Ni vet den där varningstriangeln som börjar lysa när datorn börjar känna sig trött och vill bli penetrerad av elsladden? Den började lysa på min dator idag, då jag för första gången använt den så länge utan att den varit ansluten till elnätet*. Direkt så tänkte jag nej, nu måste jag gå ända till köket och hämta elsladden, usch så jobbigt.** I alla fall så förde jag ner muspekaren över ikonen för att se exakt hur lång tid det var kvar innan datorn skulle ge upp. En timma och tjugo minuter. Ni kan ju förstå att jag genast rusade till köket för att hämta elsladden. Tur att datorn varnade mig...

---

Schema.
Idag har jag lekt duktig student och börjat läsa i nästa kurs kurslitteratur. En trevlig liten bok på trehundrasextiofem sidor. Saken var den att jag var inte bara en duktig student, utan även en duktig sådan. Jag gjorde nämligen även upp ett schema*** över hur långt jag skall ha kommit varje dag, nämligen fyrtio sidor.**** Denna takt gör att jag kommer att vara klar den sista augusti. Eller, jag hade blivit klar då om jag följt schemat - något som jag naturligtvis inte kommer att göra.***** Det är ett bra mål i alla fall.


*Som de så fint formulerar det i säkrhetsföreskrifthandboken.
**En helt normal reaktion av en person från de utvecklade och någorlunda ekonomiskt stabila områdena på vår jord.
***Synd att jag inte hade ett år på mig, då hade jag kunnat planera in en sida om dagen.
****Nu kanske ni sitter och fnyser åt att jag valde fyrtio sidor, men tro mig. Fyrtio sidor kurslitteratur om dagen är inte att leka med, speciellt inte under sommartid.
*****Se inte sådär på mig, jag kan inte hjälpa att jag känner mig själv och hur jag fungerar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback