Vem har sagt att livet ska vara enkelt?

Idag har jag löst duschsituationen. Nu behöver jag inte längre duscha i vatten som är så kallt att jag kan skriva mitt namn i spegelglaset efteråt med bröstvårtorna. Allt jag behöver göra är att följa några enkla steg:

1. Håret.
Istället för att duscha håret på vanligt vis så får man börja i den ändan att man hänger över badkarskanten och tvättar håret. Vattnet är visserligen kallt, men det är inte lika illa att bara ha det i hårbotten som över hela kroppen.

2. Ansiktet.
Efter att man har virat in håret i en handduk får man lägga sig på knä i badkaret framför kranen, och där tvätta ansiktet - lite som i ett vanligt handfat, fast att man sitter i det. När vattnet rinner ur kranen är det nämligen varmt.

3. Kroppen I.
Man får ställa sig upp och snabbt som tusan vrida om så att vattnet kommer via dushcmunstycket, då har man ungefär tjugo-trettio sekunder på sig att blöta ner kroppen innan det iskalla vattnet kommer. När detta sker frå man snabbt se till att ta bort strålen från kroppen och vrida tillbaka strålen ner till kranen.

4. Kroppen II.
Nu gäller det att tvåla in kroppen innan den hinner att torka.

5. Kroppen III.
Här gäller samma procedur som i steg 3, men man måste upprepa det här några gånger tills tvålen är helt borta.

6. Reslutat/Slutsats.
Självklart så lyckas man inte få ur all schampoo och balsam ur håret eftersom att vattnet är så kallt, och tvållödder finns även det kvar lite. Sedan så tär det förstås på ryggen att hoppa omkring så här i duschen - och risken för halka föreligger självfallet, men man är åtminstone inte kategoriserad som en människa med den svåraste formen av köldskada när man sträcker sig efter handduken.

7. Dessutom.
Eftersom att det är något fel på avrinningsavloppet från badkaret så rinner vattnet undan extremt sakta, så när man väl är färdigduschad så står man med vatten långt över anklarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback