Waste.


 Om det är så att ni vill slösa bort dryga två timmar av ert liv och lite över 200 kronor rekommenderar jag varmt Cirkus Wiktoria. Vid flertalet tillfällen innan vi gick dit sa jag till Bekanten att vi borde försöka googla cirkusen först för att se om den var något att ha, men det var ju onödigt eftersom att det var en sådan stor och känd cirkus. Inte direkt va. Det var den minsta manegen jag sett.
 
Och akterna. Herregud. Akterna. En bestod av en fjortisklädd trettioåring och hennes illrar. Illrar som sprang fram och tillbaka över en spång. Väldigt imponerande. Eller nej just det, det var det inte. Clownen var en klass för sig han också. En gång kom han in med en kille i en isbjörnskostym som han fick spö av och sedan stängdes in i en bur. Väldigt bra förebild för barnen.
 
Det sista numret var dock bra, det erkänner jag. Om än förfärligt förpackat med en tjej och en kille utklädda till pirater som högg ihjäl varandra och försökte få varann att hänga sig. Åter igen, fantastiska enxempel för barnen. För det var verkligen en cirkus som bara barn, som på grund av ålder, inte vet bättre kunde uppskatta. Hur som helst, sista numret. Det var då de här två piratpersonerna som gjorde ett nummer som utfördes på en snurrande stege. Och säga vad man vill om förpackningen, men jag satt då med hjärtat i halsgropen när de snurrade runt utan att hålla i sig.
 
 
Jag är inte allt för känslig angående djur på cirkus, men att ha de där stora kamelerna springa runt på den där lilla manegen, det var inte okej. En halkade till och med lite. Det blev ju inte bättre när de hade in två eller tre lamor eller vad det var samtidigt. Illrarna hade det nog inte jättebra heller så som de blir omkringslängda med, men de skulle jag helst vilja befria från sitt jobb bara för att slippa se eländet.
 
 
Kvaliteten på cirkusen illustreras fint av den här bilden tycker jag. Ljuskillen som sitter på hopfällbar stol ovanpå en liten, och extremt vinglig, plattform. Det och det faktum att det var artisterna som gick och krängde cirkusprogrammet innan det började.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback