Gotlandsful.

Varje gång jag kommer till ön tar det bara några dagar innan jag blir gotlandsful. Exempelvis tål jag inte vattnet här på något sätt, så när jag duschar torkar det ut mig helt. Igår stod jag till och med och fortsatte med ansiktslotionen några centimeter upp i hårbotten för att jag bokstavligt talat fjällade från ögonbrynen och uppåt. En extremt fet och oljig lotion som gör så det ser ut som om jag doppat ansiktet i en hink med matolja.
 
Så är det maten. Äter väldigt annorlunda mat här. Sämre mat. Något som definitivt bidrar till gotlandsfulheten. Att det varit jul hjälper ju inte direkt heller till just den här gången. Och kläderna. Har inga fina kläder alls här eftersom jag helt reser lätt och därför har "gotlandskläder" som bor här. Även det bidrar självklart.
 
Även det faktum att man inte är hem-hemma bidrar så klart på alla möjliga sätt. Dels att man inte har något av sitt egna här. Dels för att det alltid är bekvämast hemma och så vidare och så vidare.
 
Men, det går ju över när man återvänder hem. Det är lite olika hur lång tid det tar, men någonstans kring en vecka gissar jag på denna gång. Eventuellt lite längre eftersom gotlandsfulheten är lite allvarligare än i vanliga fall denna gång. Dels på grund av julen, men även på grund av vintern som redan innan ankomsten gett mig torr hy. Om än inte i närheten som den blivit under vistelsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback