Vampyr i generna?

Jag vet att det är dödsstraff på att ogilla sol och värme i Sverige, men det gör jag i alla fall. Det är klart att det är mysigt och fint med vår, men om vi ska vara helt ärliga är allt inte frid och fröjd. Jag tänker därför nu outa några tabun: Dumma vår! Dumma ljus! Dumma värme! Dumma efter vintern!

För hur mysigt är det egentligen att inte kunna somna på kvällen för att det är för ljust? För att inte tala om att bli väckt i ottan av samma anledning. Och alla dessa människor som helt plötsligt går runt i shorts och t-shirt och som ska sitta ute!? Varför skulle jag vilja sitta på marken och äta min lunch bara för att det är soligt? Ifall ni inte visste det är marken smutsig och full med äckliga kryp. Och det är dessutom obekvämt. Och så svordom varmt är det faktiskt inte.

Uppsatspartner: Vi kan ju sitta ute och läsa?
Jag: Nej! Jag är vårvägrare. Jag tänker inte bli sjuk bara för att det är soligt. Jag gillar inte ens sol.
Uppsatspartner: Du är ju redan sjuk?
Jag: Ja, i år funkar inte just det argumentet, men jag kan bli mycket sjuk igen. Plus att jag gillar fortfarande inte solen.

Fick i alla fall äntligen tag i en vårjacka idag, hade dock världens beslutsångest* huruvida jag skulle köpa den beiga eller marinblåa. Båda såg fantastiska ut till ögon och hår - mina två kriterier. Till slut blev det marinblå, även om det är en lite ovårig färg.


*Så i fall ni har tvivlat över huruvida jag är tjej eller inte: Nu vet ni.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback