Fasan.

Det här är min pappas kompisar. Varenda dag, när man är hemma på ön, så får man höra rapporter om huruvida de har varit vid pappas fågelmatningsställning eller inte. Hur många som varit där, om det varit tuppar eller hönor, om den svarta tuppen har varit på besök eller inte. Och så vidare.

Om man har tur får man se dem live. Eller rättare sagt, när man är snäll så får man se dem live. Pappa skriker nämligen alltid högt när hans kompisar är där "Titta, nu är fasanerna här!" och när man är på bra humör så ställer man sig vid fönstret och tittar för hans skull. Och om man själv ser dem när pappa inte är i köket och man ropar på honom så tar det under en minut innan han står vid ett fönster och belåtet tittar på sina kompisar.

Fågelmathuset som ni kan se hänga där på bilden var nytt för vintern. Pappa var väldigt orolig för huruvida om han satt det på rätt höjd eller inte, så han gick och spanade och spanade efter sina kompisar. Glädjen hos min pappa när första tuppen kom fram och åt från huset är i det närmsta obeskrivbar. Han fullkomligt lös av stolthet.

Det är ju bra att han har en hobby i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback