Verkligen en underbar värld vi lever i.

Ibland blir jag så arg över att jag är tjej. Och det i situationer när jag måste bli orolig för min egen säkerhet bara för att jag är tjej och att det finns killar där ute som inte har alla hästar hemma.

Som när jag blev instängd av en gubbe på permobil när jag skulle låsa min cykel när jag var på stan. Han blockerade utgången för mig och ville att jag skulle följa med honom hem för att hjälpa honom med en grej. Han vägrade att försvinna fast jag sa nej, så jag var tvungen att klättra över cyklarna och snabbt ta mig så långt därifrån jag kunde. För att nämna ett exempel

Och, ja. Det är så klart med logiskt att vara arg för att det finns idioter som beter sig så här än över att jag är tjej, men det är ju inte riktigt så det fungerar.

Och ja, självklart finns det farliga personer för killar också - men rent vardagsmässigt borde det ju vara värre att vara tjej. Speciellt om man tar hänsyn till att normala killar inte alls har förståelse för varför man kan vara orolig för någon som sätter sig bredvid en även när man själv gått därifrån på grund av obehaget.


Kommentarer
Postat av: Kristoffer

Den där finten ska man inte gå på. Låter lika farligt som när farbröder lockar med godis ifall man kryper in i dennes baklucka. Nej, punktera permobilen nästa gång och spotta han på flinten.

2009-12-04 @ 20:20:14
Postat av: Njorun

Word. Händer så ofta. Men jag förnekar liksom att det händer för jag VILL att det ska vara helt jämställt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback