Efter lördagen kommer söndagen.

Söndagar har på senaste kommit att bli min mest effektivade dag. Idag har jag exempelvis redan hunnit med att tvätta, bädda rent sängen, äta mysfrukost med mig själv. ordna med papper och middagen står i ugnen.

Ja, det är lite excentriskt att ha maten klar klockan elva men just på söndagar brukar jag försöka laga maten tidigt så jag kan få lyxen att slippa laga mat på kvällen. För mig som bor ensam är det lyx av högsta rang. Idag är det för övrigt överlyxmiddag eftersom att det blir en av mina nyaste favoriträtter:
färsgratäng med grönsaker.*

På motsvarande sätt är lördagen min minst effektiva dag. Lördagsmottot är att göra så lite som överhuvudtaget (överhuvud taget, över huvud taget, över huvudtaget?) är möjligt. Är väl det som är grunden i mina produktiva söndagar, att jag måste ta igen lördagen.

Ja, i alla fall; nu är det dags att produktivisera vidare.


*Det här med recept tycker jag är roligt. Själv är jag ingen receptmänniska, så som jag lärt mig att laga mat är på ren improvision. Så har alltid pappa lagat mat och därmed även jag. Jag har jättesvårt att förstå människor som slaviskt följer recept. Sådan är min faster. Hon mäter upp salt i kryddmått om det står att man ska göra det. Men hon har lika svårt att förstå mig och min pappa när vi gör någonting på höftning eller helt utan recpet som grund. Hispighet har förekommit från hennes sida vid matlagning där vi alla tre varit inblandade.

Sedan kan jag ta grund i recept,
som det här gratängrecpetet till exempel, för att få inspiration när den tryter. Men personer som själva inte vågar tro på sin egna fantasi vid matlagning tycker jag synd om. Speciellt sådana som min faster som inte vågar lägga till något i recept.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback