Studiebidraget föreslås att höjas.

Bra förslag där!
Jag är så glad att det föreslås att de ska höja studiebidraget med fyrahundra kronor, en höjning som kommer att "täcka en students normala kostnader väl". Bieffekten blir ju att de samtidigt kommer höja hur mycket av studebidraget som räknas in hos bostadsbidraget. Istället för åttio procent som idag, ska istället etthundrafyrtio procent räknas, vilket enkelt uttryckt innebär att man med största sannolikhet kommer att bli av med bostadsbidraget.

Eller vänta nu. Bostadsbidraget ligger på ettusenetthundra kronor. Alltså kommer de personer som har fullt bostadsbidrag att gå back sjuhundra kronor i månaden. Det låter ju helt fantasktiskt underbart.

För det är ju så att man vadar omkring i pengar så som det ser ut i dagsläget. Att bli av med sjuhundra kronor i månaden kommer ju verkligen inte att märkas. Inte ens lite.

Om man nu borser från det faktum att man blir av med sjuhundra kronor i månaden och bara går på delen om att studiebidraget föreslås att höjas fyrahundra kronor, och att dessa fyrahundra kronor "väl kommer att täcka en students normala utgifter", så är ju även det fantastiskt. För i kursen som jag läser nu till exempel så ligger den samlade kurslitteraturskostnaden på dryga tvåtusen kronor. Tvåtusen kronor som jag inte ens i dagsläget har råd med, men förstå vilken skillnad de här föreslagna vältäckande fyrahundra kronorna kommer att göra!

Speciellt om vi åter igen låter det faktum att man efter att ha blivit av med bostadsbidraget kommer att gå back sjuhundra kronor tack vare höjningen av gränsen för hur mycket som ska räknas in vid beräkningen av bostadsbidraget.
Ja, livet kommer att bli "sweet" om det  här går igenom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback