Det finns vissa saker som gör mig mera arg än vad andra gör.

En sådan ställdes jag inför igår. Var på en fest där flertalet* överstidit åldern femtio. Med tanke på veckonummret så disskuterades såklart stockholmsveckan och allt negativt den drar med sig, bland annat våldtäkter. Då detta disskuteras säger en av de äldre herrarna att han vill förvisso inte bortförklara någonting men tjejerna borde ju faktiskt tänka på vad de tar på sig innan de går ut, det finns ju gränser, varpå flertalet av de övriga kring bordet nickade och hummade instämmande.

Och det gör mig så arg. man ska, oavsett vilket kön man är innehavare av, kunna gå ut naken och spatsera omkring dag som natt utan att bli kränkt av någon annan. Det spelar ingen roll om tjejen hade urringat ner till naveln och en kjol så kort att halva ändan syns - det ger inte en våltäktsman rätt att utföra handlingen. Jag blir så upprörd bara jag tänker på det, att det finns massor med människor som har den inställningen till våldtäkter. "Men tjejen hade ju ingenting på sig och full var hon med." Skämdes över att sitta bredvid dem och äta mat.

---

När jag nu ändå är inne på stockholmsveckan? Hur står de där människorna ut med sig själva?! Jag och P stod utanför Kallis i fredags eftermiddags med var sin glass från Glassmagasinet och såg på hur "stekarna" stod ihopklämda där inne under skurar av champange. Man kan ju inte göra annat än att hoppas att de är lyckliga med tanke på hur idiotiskt de uppför sig. Synen i fredags var tillräcklig för att få mig tappa allt hopp om mänskligheten.


*Läs: alla utom fyra, inklusive mig och lillebror.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback