Två saker.

För det första: Jag avskyr när man nyuppstigen på helgen drar upp persiennerna och ser en människa som är fullt påklädd och fräsch och påväg någonstans. Så fruktansvärt provocerande. Verkligen att säga till någon [läs: mig] att jag är en dålig människa för att jag precis klev upp ur sängen. Att det faktum att jag klev upp först vid elva gör mig till vår tids Judas, fast med grymma skuldkänslor. Men visst, kul för dig att du var uppe tidigt och alldeles iordningfixad!

På veckorna när man har föreläsning eller dylikt är det hundra gånger värre när man ser någon komma tillbaka från campus när man själv är på väg dit. Känns som om de skryter med att deras dag redan är klar. Å andra sidan hade jag inte gillat att gå upp åtta, men ändå - här är det principen jag är ute efter.

För det andra: När jag letade efter min vattenflaska i kylskåpet så kom jag förbi matlagningsgrädden jag köpte igår och fick då syn på utgångsdatumet. Den 26 juni! Det är ju hur länge som helst dit! Men hjälp så praktiskt om det skulle vara så att jag inte kommer mig för att använda den där grädden förrän den 25 juni, då vet jag att den jag har i kylen ännu är good to go. Värst av allt är att jag inte hittade något tillverkningsdatum. Visst, förmodligen [läs: förhoppningsvis] var den precis nygjord, men tänk om den gjordes i januari?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback