The Dead Girl.

Såg precis klart filmen The Dead Girl. Det är långt ifrån en storsäljarfilm, den är lite annorlunda, speciell; men jag ångrar inte att jag såg den. Känns dock som om den inte är riktigt klar när den är slut, känns som om man vill veta mycket mer. Det känns helt enkelt ofullständigt.

image109Kort beskrivet så handlar det om olika kvinnor som är sammanlänkade till en annan kvinna, en kvinna som i första scenen hittas död. Är som sagt inte en så kallad blockbuster, utan den har ett lugnt tempo och känns inte speciellt underhållande. Är mer som en redogörelse, en inblick i några ögonblick ur olika människors liv. Tragedin är ett faktum och färgerna är bleka.

Om man läser vad de bakom filmen har använt som lockelse till den här filmes så står det som följer: One life ends. Seven others begins. För att hänga med i filmen så är det något som jag tror är viktigt att veta på förhand. Jag visste inget om den här innan jag såg den, och det var till början lite förvirrande.

Filmen har blivit nominerad för olika priser och även vunnit ett pris för bästa original screenplay. Tror inte att den kommer att bli väl mottagen, speciellt inte i Sverige - om den ens kommer hit på DVD.

Udda - absolut. ----- Sevärd - om man har tålamodet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback