(Prov) och betyg - slicka eller Inte?

Imorgon så är det provdags. Ett väldigt enkelt sådant om man ska tro dem som redan har gjort det. Och jag hade inte trott något annat. Måste nog ändå läsa igenom kapitlen en gång till för att förfriska mina kunskaper. Kan ju inte sumpa det här, mitt betyg hänger på det. Behöver ett MVG.

Två betygssamtal idag, ett som resulterade i VG, ett i MVG. Måste erkänna att jag är besviken på mig själv. Trodde inte att mina betyg skulle bli så dåliga som de nu har blivit. Jag struntar i att folk ger mig snea blickar när jag tycker att VG är ett dåligt resultat. I min värld är det nämligen det. Jag är ingen G-människa. Hitintills har jag lyckats hålla mig från dem, är dock livrädd för att jag ska få det i ena indvalskursen. Den läraren känns alldeles för instabil. Känns som om hans krav är för höga för att jag ska klara mig till VG-gränsen. Men ifall jag får G där så kommer jag, förutom att må psykiskt dåligt och vilja ge upp allt, känna mig orättvist behandlad. För om man jämför mig med vissa andra i vår kurs, så förtjänar jag högre. Vet inte vad han förväntar sig för att man ska klara MVG, men eftersom att det är två stycken som alltid tar ordet, så känns det som om vi andra bleknar i jämförelse. Vill dock påpeka att jag bara hade ett fel på det enda "prov" vi har haft för honom. Ingen annan klarade det överhuvudtaget första gången. Åtminstone inte med bra resultat. Var ingen som hade förstått hur seriöst han skulle ta "provet". Det är tur att man är lite hyper när det kommer till "prov"pluggning.

Om man ska generalisera med betyg, så avskyr jag våra lärare. Och då menar jag de ordinarie vi har, blandar inte in indvalslärarna i det här. De sätter inte betygen med hänsyn till vad man gjort, utan för hur mycket man fjäskar. Inte alltid dock, utan det är så att de som är dåliga och fjäskar får bättre än dem som är begåvade och inte ser det roliga i att slicka läraren medhårs. Det stör mig, för det finns de i vår klass som har fått helt fel betyg. Eftersom att ingen lärare direkt gillar mig så behöver jag i alla fall inte bekymra mig över att jag fått något betyg på grund av mitt fjäsk. Just på grund av att jag inte gör det. Aldrig förstått poängen i att slicka lärare, och speciellt inte utanför lektionstid. De får betalt för att lära mig saker, jag ska inte behöva smeka deras fåfänga för att få betyg. Och det har jag inte behövt. Jag är ambitiös, och jag levererar trots att jag avskyr det vi gör. Det är varför jag får mina betyg, för att jag lyckas genomföra saker trots min motvilja till hela grunden i vår utbildning. Inte för att jag slickar lärare.
- Är tack vare det jag har kvar min självrespekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback