Tjuvlyssnat.se väcker minnen.

Nej, ännu har jag inte kommit ifrån datorn. Istället så hamnade jag på något vis på tjuvlyssnat och har nu suttit och läst i ungefär trettio minuter. Tragiskt men sant. Fick mig dock på lite bättre humör. Finns så mycket roligt där. Bland annat:

En manlig elev ~16 har skrivit klart ett gammalt matteprov, för att öva sig i att inte slarva. Läraren kommer fram och ställer sig mitt emot eleven för att rätta provet.
Läraren: Har du några fel så stryper jag dig.
Eleven tittar nervöst på provet och sedan på den rättande läraren.
Eleven: Men? Ett fel kanske går bra?
Läraren (medan hon rättar provet): Spring.
Eleven rusar ut klassrummet och iväg, varpå elevens kompis börjar skratta.
Elevens kompis: Seriöst. Så gör han det också?!
Läraren: Han vet sitt eget bästa.

Det fick mig verkligen att tänka på min gamla gymnasieklass [hela två månader sedan idag till och med]. Det kändes som om det mycket väl skulle ha kunnat utspelat sig mellan vår mattelärare samt något av alla våra ljushuvuden. Är till och med så att jag ser fysiksalen framför mig när jag läser den. Inte för att vi hade matte där, men samma lärare och folk.

Lustigt att det sammanfaller just med idag. Det känns som om det gått mycket mer än två månader, fast att det samtidigt bara ha kunnat varit för en vecka sedan. Att säga att jag saknar det är kanske fel ordval, men det känns verkligen annorlunda nu när man tänker på det. Känns konstigt att det aldrig mer kommer att vara. Man vande sig ju ändå vid att möta de där personligheterna dag ut och dag in. Och det är ju inte bara klassen utan allt omkring också. Men konstigt är det allt att man inte kommer träffa dem igen. Åtmintone inte på det sättet samt alla på en och samma gång.

Men nu är det framtiden som gäller och då är det packning som ska genomföras så måste verkligen ta mig saman och börja nu... Eller alldeles snart i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback